Maxel Odesláno 29. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2019 (upraveno) @Roman: Segeďák taky můžu. A na gravlax se chystam hned po svátcích. Já jdu zejtra na rillettes, mam tam s tim jeden druh kanapek. Dneska jsem chtěl koupit skleničku, ale nikde nic neschrastil. Pražáci fšecko vyžrali. Upraveno 29. prosince 2019 uživatelem Maxel
Návštěvník Odesláno 29. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2019 (upraveno) Aby v té tekuté marinádě s kouřem nebyla větší šmakuláda /chemie/ jak v klasickém uzeném.Nebyla snad. Pry se to dela spalovanim bileho dubu a naslednym kondenzovanim cmoudu ve vode. Tak imho stejne jako uzeni. Jen k tomu pridaji nejaky ecka a karamel. Koupil jsem si za stopade malou lahvicku a obcas to do marinady na bbq kridla vrznu, ale mam ji asi rok a spotreboval jsem lzicku :-)Edit: ne lzicka spotrebovana, lzicku tam vrznu, takze pul lahvicky je pryc. Udelal jsem si ted bloody Mary bez vodky a asi u psani blbnu :-))) Upraveno 29. prosince 2019 uživatelem Roman I.
JoyStick Odesláno 29. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2019 Díky za názor, tedy s výjimkou schnapsu v jiném vlákně :-) , zkusím postavit udirnu tak, aby byl vyvíječ mimo.2 komorovej s prirozenym tahem a regulacni klapkou. Nekde sem mel plany, co sem kdysi chtel stavet na sumave a nikdy se k tomu nedostal. Zkusim to najit a poslu na wocap
nickolas Odesláno 29. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2019 Zrani masa je svina. Me jako reznika ucili, ze to ma viset, potrebuje to prostor, chlad a vzduch...jo a cas. Jenze vsechny ty veci stoji prachy. Taky je treba zasoba...dneska zabijes, prodas za x tydnu. Takze taky prachy. Bejvavaly velky jatky, kde byl prostor, cas i zasoby. Ty jsou dneska v prdeli. Maly jatky nemaj ani jedno z toho, pac to stoji prachy. Bratranec s hospodou leta premlouval kamarada s malyma jatkama, aby si tu lednicku na zrani hoveziho konecne koupil. Kamarad odolaval a mezi prateli byl jediny argument - cena. Nakonec podlehl, musel. Snazime se to vochcat...udelat to rychleji a levneji. Prodame to ale stejne draho. Jo, spousta tech vochcavek je proste vyvoj a fungujou. Ale ruku na srdce, chceme si doma vyrabet whisku zakurovanou vyvijecem dymu s raselinovou tresti? Starenou v igelitovych pytlikach, ktery imitujou opravdovy zrani? Nosit Barbourku z recyklovanych petflasek s imitaci mastnoty? Pokrok je fajn, to ani pul slova. Jen s rozmyslem... Dneska jsem teda ale strasnej levicak
Bert Odesláno 29. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2019 2 komorovej s prirozenym tahem a regulacni klapkou. Nekde sem mel plany, co sem kdysi chtel stavet na sumave a nikdy se k tomu nedostal. Zkusim to najit a poslu na wocapDík, to mne fakt zajímá.
bohus76 Odesláno 29. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2019 Zrani masa je svina. Me jako reznika ucili, ze to ma viset, potrebuje to prostor, chlad a vzduch...jo a cas. Jenze vsechny ty veci stoji prachy. Taky je treba zasoba...dneska zabijes, prodas za x tydnu. Takze taky prachy. Bejvavaly velky jatky, kde byl prostor, cas i zasoby. Ty jsou dneska v prdeli. Maly jatky nemaj ani jedno z toho, pac to stoji prachy. Bratranec s hospodou leta premlouval kamarada s malyma jatkama, aby si tu lednicku na zrani hoveziho konecne koupil. Kamarad odolaval a mezi prateli byl jediny argument - cena. Nakonec podlehl, musel. Snazime se to vochcat...udelat to rychleji a levneji. Prodame to ale stejne draho. Jo, spousta tech vochcavek je proste vyvoj a fungujou. Ale ruku na srdce, chceme si doma vyrabet whisku zakurovanou vyvijecem dymu s raselinovou tresti? Starenou v igelitovych pytlikach, ktery imitujou opravdovy zrani? Nosit Barbourku z recyklovanych petflasek s imitaci mastnoty? Pokrok je fajn, to ani pul slova. Jen s rozmyslem... Dneska jsem teda ale strasnej levicak Pravda je ta,že pokud maso visí a má podmínky ,tak zraje .Pokud nemá podmínky,špatná teplota,vlhkost........tak hnije a je to horší jed jak kvalitně vyuzené bez nějakých vifikundací /tekuté kouře .......atp/.
Návštěvník Oplt Odesláno 29. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2019 Já se přiznám že v tom doma nejedu vůbec. Steak si udělám normálně, kuře taky, jehněčí taky umím tak že to je dobrota a hodně peču vepřové na pomalu nadlouho nebo drůbež jako konfit.V práci toho kuchaři využívají hodně, tedy spíše než hrnce nebo nějaký ohřevný fičury to cpou do holdmakeru, pravda, tři cm tlustou krkovičku pak jen opečou a je to, to nemůžu říct špatný slovo, ale já jsem na to asi moc oldskúl, takže moc neporadím.
nickolas Odesláno 29. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2019 Pravda je ta,že pokud maso visí a má podmínky ,tak zraje .Pokud nemá podmínky,špatná teplota,vlhkost........tak hnije a je to horší jed jak kvalitně vyuzené bez nějakých vifikundací /tekuté kouře .......atp/.No tak o tom zadna!
Návštěvník Oplt Odesláno 29. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2019 Přesně tak to mám já. Necelý dva roky jsem uvažoval o vybavení na sous vide. Chtěl bych to po letech zkusit posunout dál. Tak uvidím jak to půjde.Klasicky toho mám navařeno, napečeno a nagrilováno až až.
Návštěvník Oplt Odesláno 29. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2019 Nějak mě to uteklo od citace.
bohus76 Odesláno 30. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2019 Takto jako ? Ano,od Červa,kudla je mladého /už chce křesadlo,aby mohl podpalit sousedy či minimálně stoh :-) /. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Maxel Odesláno 30. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2019 (upraveno) Dürüm kebab in progress. Inspirací byl tuten recept od pipMaster(a). Borec má děsnej projev, neumí mluvit, ale recepty nemá špatný. Upraveno 30. prosince 2019 uživatelem Maxel
krutor Odesláno 30. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2019 Silvestrovsky sous-vide mini roastbeef na jednohubky. :-D
krutor Odesláno 30. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2019 Sorry :-D Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Moty Odesláno 30. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2019 Letos máme nějaký indický Vánoce, na štědry den k obědu chicken tikka, dneska znova, foto až večer při konzumaci a minuly týden kari s krevetama a fazolkama, strašně me tam baví to kvantum chuti
Tom4 Odesláno 30. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2019 Indický Vánoce nejsou špatnej nápad.Letos jsem uvažoval o Vánocích někde pod palmou, a taková Indie nebo Srí Lanka není vůbec zlej tip Já když už se patlám s lasagnema tak jsem kousek těsta dal stranou a rovnou udělal pár nudlí, plusový body jsou jasný Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Maxel Odesláno 30. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2019 Kolegyně je na Zanzibaru. Taky fajn svátky.
montemar Odesláno 30. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2019 a neni lepsi si to stareny hovezi maso koupit v makru? usa, kanada, argentina, uruguay, irsko, cr, nl, namibie, botswana... vyber ze vsech steakovych casti, ceny myslim docela fajn..
Maxel Odesláno 30. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2019 Ale jo, to určitě je. Chtěl jsem to prostě jen zkusit doma ? trochu si pohrát s dobou zrání, druhy masa, apod. Jinak mi hore vypadl text. Tamto byla první varianta, spíš klasika pro sluníčkáře a dámy ? leďák, cibule, rajče, maso, dresink (medovo-hořčicový). Tady je varianta numero due ? cibule, rajče, avokádo, chilli, maso, dresink.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se