Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

chuťově nejblíž je mladý křehký květák...

 

kdo je lepsi kuchar? segra nebo svagr? Podle se jim vloudim pod strechu jako opravar a lepsiho kuchare z nich odloudim do Pardubic... Ha, to jest muj srpnovy plan
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No možná je někdo dobytek ale zase neplánuju únosy italskejch chlapců do kdovíjakejch doupat.

 

tobe se v mym doupeti libilo, tak mi nekaz povest. Ale k veci. Dneska jsem se prezral smazenici, nakrajel si na ni jalapeno a prikousnul poctivy chleba z Orlickych hor.

Vcera jsem pekl. Krkovice s kosti pomatlana olivovym olejem a osolena. Do pekace jsem nahazel spalicky korenove zeleniny, cervene repy, cibule a cesnek, navrch cerstvou rozmarynu, tymian a pokryto bauern speckem z Rakous. 2 h. na 150 stupnu, pak 30 min. nezakryto na 180 podlevano vyvarem. K tomu stouchnuty brambor, upeceny platek masa, ozdobit repou a vino.....

Upraveno uživatelem Roman I.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kdo je lepsi kuchar? segra nebo svagr? Podle se jim vloudim pod strechu jako opravar a lepsiho kuchare z nich odloudim do Pardubic... Ha, to jest muj srpnovy plan

 

vyjde to nastejno, za švagra mluví to, že je rodilý ital, ségra se ale velmi rychle učí a v ničem si s ním nezadá
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je to riziko nákupu semen. Já taky pravidelně dostávám místo novinek "cosi". Kdes to kupoval?

 

Odzkoušený prodejce a velký výběr všech semínek obecně.

http://stores.ebay.de/Griechische-Pflanzen-und-Samen/Chilis-und-Paprika-/_i.html?rt=nc&_fsub=3&_sid=38674068&_trksid=p4634.c0.m14.l1513&_pgn=1

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj z Německa, ale prodávající byla původem Češka. Mám takový dojem /nejen z nákupů semen/, že se tam všichni naučili praktiky tureckých handlířů. Já jsem taky většinou dostal něco jiného. Těžko se to reklamuje, spíše jen jako upozornění. Ale je to houby platný. Plky typu - vůbec nevím, že bych vám něco prodávala, nevedu si seznamy kupujících ...... /stačí se mrknout do historie/. Ale spíš v tom má jenom bordel. Štve mně, že jsem na kozí rohy /např./, kterých nám venku celý záhon, vyplýtval velký kontejnery /neměl sem to srdce je vyhodit, když jsem zjistil, co je to/. Ale na druhou stranu je to dobrodružství, když potom pátráš, co ti to vlastně roste. U několika rostlin si nejsem jist dodnes /snad až to ochutnám/.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes jsem spáchal kuřecí horní stehýnka na domácí slanině .... omluvte, prosím, tu plastovou misku.......než se mi dobily baterky do foťáku, rodina to snědla, toto manželka odebrala pro prcka, aby měl k večeři.

 

Recept je jednoduchej.....restnout cibulku se slaninkou, mezitím připravit masíko ( potřít solí, pepřem a trošku kurkumy + pod kůži vrazit plátek slaninky) a pak cca hodinku péct. Během pečení udělat brambory, potom masíko vytáhnout a kobzole prošm.dlat se šťávou z výpeku, trochu rozšťouchat a pak už jen DOBROU CHUŤ.

post-1110-088097100 1312630615.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes jsem spáchal kuřecí horní stehýnka na domácí slanině .... omluvte, prosím, tu plastovou misku.......než se mi dobily baterky do foťáku, rodina to snědla, toto manželka odebrala pro prcka, aby měl k večeři.

 

Recept je jednoduchej.....restnout cibulku se slaninkou, mezitím připravit masíko ( potřít solí, pepřem a trošku kurkumy + pod kůži vrazit plátek slaninky) a pak cca hodinku péct. Během pečení udělat brambory, potom masíko vytáhnout a kobzole prošm.dlat se šťávou z výpeku, trochu rozšťouchat a pak už jen DOBROU CHUŤ.

 

Nemáš mít nějakou přísnou dietu? :)
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes jsem spáchal kuřecí horní stehýnka na domácí slanině .... omluvte, prosím, tu plastovou misku.......než se mi dobily baterky do foťáku, rodina to snědla, toto manželka odebrala pro prcka, aby měl k večeři.

 

Recept je jednoduchej.....restnout cibulku se slaninkou, mezitím připravit masíko ( potřít solí, pepřem a trošku kurkumy + pod kůži vrazit plátek slaninky) a pak cca hodinku péct. Během pečení udělat brambory, potom masíko vytáhnout a kobzole prošm.dlat se šťávou z výpeku, trochu rozšťouchat a pak už jen DOBROU CHUŤ.

 

Nemáš mít nějakou přísnou dietu? :)

 

:)

no přesně. mi teď úplně unikají meditace o 30% eidamu jako o jediným sýrovým řešení :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes jsem spáchal kuřecí horní stehýnka na domácí slanině .... omluvte, prosím, tu plastovou misku.......než se mi dobily baterky do foťáku, rodina to snědla, toto manželka odebrala pro prcka, aby měl k večeři.

 

Recept je jednoduchej.....restnout cibulku se slaninkou, mezitím připravit masíko ( potřít solí, pepřem a trošku kurkumy + pod kůži vrazit plátek slaninky) a pak cca hodinku péct. Během pečení udělat brambory, potom masíko vytáhnout a kobzole prošm.dlat se šťávou z výpeku, trochu rozšťouchat a pak už jen DOBROU CHUŤ.

 

Dámy a pánové, všeobecně, ale Česku začíná jebat se zdrobnělinkami (viz výše). Zkuste se toho vyvarovat, je to infantilismus nejvyššího stupně. :taz:

Jedna kosmetika před pár dny: krémeček na vrásečky u očíček, letní vůněčka pro pána, budete platit korunkama nebo kartičkou? :wallbash: :wallbash:

 

Dával bych obratem pár facek na vzpamatování se...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možno to tu tak úplne nepatrí, ale nechcem zakladať novú tému a varením to súvisí. Máte niekto skúsenosti s nemeckou značkou Silit? Priateľka si zamilovala ich design hrncov a podľa niektorých článkov na nete má byť ten ich Silargan materiál tiež super. ale nie nad osobný názor niekoho, kto ich už dlhšie používa...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...