Horhe Odesláno 6. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2011 (upraveno) Žebra KněžmostKdyby mi jenom ta malá neužírala.No nic, jdem se loučit s kámošovou svobodou. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 6. srpna 2011 uživatelem Horhe Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Donuts Odesláno 6. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2011 (upraveno) Gilius jako spravna hospodynka uvaril pro celou rodinu a sam pak poobedval skyvu chleba. Problemy se slinivkou jsou opravdu nemile. Jo a zdravinkuju vsecicky pohodickove lidicky kdyz mame ten slunickovy denicek. Upraveno 6. srpna 2011 uživatelem Donuts Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milis Odesláno 6. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2011 Chudak dite. Musi jist zebra. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 6. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2011 Gilius jako spravna hospodynka uvaril pro celou rodinu a sam pak poobedval skyvu chleba. Problemy se slinivkou jsou opravdu nemile. No, skoro to tak bylo. Akorát místo chleba jsem měl těstoviny se zeleninou. Za*raná slinivka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 6. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2011 Chudak dite. Musi jist zebra. Lepší než řepa. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 6. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2011 Někdo tu sháněl recept na vařený sýr, tak dávám originál z prajzké kuchařky. Vhodné připravovat při návštěvě tchýně apod. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maama Odesláno 6. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2011 Však já to jen udělal, ani jsem se toho jinak nedotkl. Ale slíbil jsem, že to co jím já, to sem raději dávat nebudu. S těma zdrobnělinana - ok, beru . jo, to mi připomíná, když jsem onehdá během studií ještě coby vegáč pekl na privátě husu. náš pan učitel totiž povídal, že čínští studenti si své učitele předcházejí, že jim třeba na nový rok upečou husu. a poněvadž byla nedaleko vánoční pitka, mrkli jsme na sebe s kolegou a nebylo třeba víc mluvit. a když už jsme u těch zdrobnělin, byl to vážený tehdy 80-ti letý prof. Švarný, kdo se pak plnou hubou zeptal: ?a který student upekl takovou dobroučkou husičku?" že to bylo pohlazení po dušičce vám asi, chmagoři, vykládat nemusím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 6. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2011 (upraveno) Když už jsem zabloudil do kuchařské části disku, tak jsem se trošku začetl do kuchařky M. D. Rettigové. To se čte, jak detektivka. Malá ukázka, že ti naši předci zblajzli, na co přišli. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 6. srpna 2011 uživatelem VS Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 6. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2011 jo, to mi připomíná, když jsem onehdá během studií ještě coby vegáč pekl na privátě husu. náš pan učitel totiž povídal, že čínští studenti si své učitele předcházejí, že jim třeba na nový rok upečou husu. a poněvadž byla nedaleko vánoční pitka, mrkli jsme na sebe s kolegou a nebylo třeba víc mluvit. a když už jsme u těch zdrobnělin, byl to vážený tehdy 80-ti letý prof. Švarný, kdo se pak plnou hubou zeptal: ?a který student upekl takovou dobroučkou husičku?" že to bylo pohlazení po dušičce vám asi, chmagoři, vykládat nemusím. Už bych to nepitval.Tedy,pokud má člen kejklík neodolatelnou chuť mi dát za to po hubě, jsem mu samozřejmě k dispozici Stačí se domluvit kdy a kde, já s tím problém nemám. Aspoň potrénuju Manželka byla s klukama mimo, slíbil jsem jim , že uvařím. Dělal jsem to od oka, doma pořád vařím a protože se bojím i ochutnávat ( mám zakázáno i koření, kromě soli a pár dalších, které jsem si ale vyzkoušel sám, páč dietsestra ani kolikrát nevěděla, o čem mluvím ), holt musím po paměti. Rodince se dělaly boule za ušima a to bylo to hlavní. Akorát jsem se s*al i se servírováním a aranžováním, těšil se, jakou udělám pěknou fotku sem na Chronomag a když jsem vytáhl foťák, zjistil jsem, že jsou baterky v čudu. Klel jsem jako pohan, dal je dobít, ale mezitím to sprostě snědli, zůstalo jen to, co jsem vyfotil. Ve třech vdechli OSUM těch horních stehen a takřka kilo brambor Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skalamander Odesláno 6. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2011 Malá ukázka, že ti naši předci zblajzli, na co přišli. To je pravda. Různorodost, alespoň co do masa, se u nás rozhodně vytrácí. Dneska většina lidí jí jenom neduživá průmyslová kuřata a něco vepřového. Už ani hovězího se moc nesní. Dříve se hojně vařilo jehněčí, holubi, skřivani, kůň byl naprosto obvyklý. To platí i o různé části masa jako ořech, lalok a podobně. Dneska je každý podělaný z kuřecího prsa, vepřové panenky a hovězí svíčkové, což jsou nezajímavá masa bez pořádné chuti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 6. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2011 susim chilli. Susicka nacpana jalapeno a trochu habanera mustard. To habanero je peklo. Vzal jsem si ochutnavku a pul hodiny se potom potil jako dvere od chliva. Priznam se k technologicke chybe... Zpracovaval jsem papricky bez rukavic a nebyl se predtim vych.cat. Ted se mi chce. Bojim se. Buh mi bud milostiv Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
little_w Odesláno 6. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2011 susim chilli. Susicka nacpana jalapeno a trochu habanera mustard. To habanero je peklo. Vzal jsem si ochutnavku a pul hodiny se potom potil jako dvere od chliva. Priznam se k technologicke chybe... Zpracovaval jsem papricky bez rukavic a nebyl se predtim vych.cat. Ted se mi chce. Bojim se. Buh mi bud milostiv dekuji za necekany vybuch smichu, ktery mi Tvuj prispevek zpusobil. to jsem ve zracim vlaknu necekal. a preji hodne stesti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 6. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2011 susim chilli. Susicka nacpana jalapeno a trochu habanera mustard. To habanero je peklo. Vzal jsem si ochutnavku a pul hodiny se potom potil jako dvere od chliva. Priznam se k technologicke chybe... Zpracovaval jsem papricky bez rukavic a nebyl se predtim vych.cat. Ted se mi chce. Bojim se. Buh mi bud milostiv Lucka není doma??? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
little_w Odesláno 6. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2011 Lucka není doma??? A asi ani sousedka... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 6. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2011 (upraveno) bez komentare.... pokoj naplnuje ovocna vune chilli, koukam v bedne na mysteriozni film Ospala dira a vsechno ostatni jsem zvladl bez ztraty desitky. no a este nejaky ten recept. Vydlab hermelin, vystli chorizem, zrob bokem pastu z pistacii, hermelinu, tvarohu, cesneku, zelene koreni, olivac extra virgin. Vmaž mezi hermouš nech prolezet.... k pivu extra klasa Upraveno 6. srpna 2011 uživatelem Roman I. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mondeo2 Odesláno 6. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2011 To je pravda. Různorodost, alespoň co do masa, se u nás rozhodně vytrácí. Dneska většina lidí jí jenom neduživá průmyslová kuřata a něco vepřového. Už ani hovězího se moc nesní. Dříve se hojně vařilo jehněčí, holubi, skřivani, kůň byl naprosto obvyklý. To platí i o různé části masa jako ořech, lalok a podobně. Dneska je každý podělaný z kuřecího prsa, vepřové panenky a hovězí svíčkové, což jsou nezajímavá masa bez pořádné chuti. Jo zblajzli všechno: (např. francouzská kuchařka z XIX. století radí usmažit na másle libru /454 g/ chroustů bez křídel a nožiček, poté je zavařit do kuřecího vývaru s telecími jatýrky a vše konzumovat s topinkou a pažitkou) i u nás (viz recept na českou chroustovou polévku, který doporučuje 1/4 kg chroustů ve studené vodě omytých vhodit do horké vody, přidat všechnu kořenovou zeleninu, kmín, trochu soli a nechat v ní zapěnit jemně sekanou zelenou petržel. Voda z chroustů se pak má scedit, nalít na připravenou zásmažku a nechat chvíli povařit. Do vzniklé polévky se nakonec zakvedlají 2 žloutky se 6 lžícemi husté smetany). Inu, proti gustu žádný dišputát, jak pravíval pan otec z Babičky Boženy Němcové ... všem labužníkům dobrou chuť :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
little_w Odesláno 7. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. srpna 2011 (upraveno) bez komentare.... promin, Romane. omlouvam se za pubertalni vtipek. neslo odolat. Upraveno 7. srpna 2011 uživatelem little_w Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 7. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. srpna 2011 Já jsem sklidil první chili Jamaican Yelow /stupeň ostrosti 5/. Každá část plodu chutná trochu jinak. Kousek je sladký jako kapie, kousneš vedle a je to peklo. Je to velmi výnosná odrůda, můžu vřele doporučit.Habanera ještě nemám zralá, ale mají plody jako tenisáky. Mám i pár rostlin Trinidad Scorpion /údajně ostřejší než Jolokia/, jsem zvědav, jestli mi v našich podmínkách dozraje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
H-B Odesláno 7. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. srpna 2011 Za ty zdrobneliny se taky primlouvam, fakt je to porod.. ted jsem cetl asi 8 stran a preji se to velmi rychle. A netyka se to pouze Giliuse. No, recept. Takze pro dve osoby. Nejprve si pripravime salat frise - zeleny lepe chutna, cerveny lepe vypada. Vezmete ten, co bude cerstvejsi, nekdy jsou to hrozny chcipaci. Umyt, natrhat/nakrajet na primerene kusy, pokryt s tim talir. Jedno avokado, pecka pryc, oloupat, nakrajet na kosticky, pridat k tomu salatu. Dale si pripravime 8 platku slaniny a dve mozzarely. Mozzarela se rozctvrti, a kazda ctvrtka prijde zabalit do platku slaniny. Rozpalit dobry olivovy olej, v dostatecnem mnozstvi. Takhle faze je trosku narocna, protoze se musi pracovat rychle a zrucne. Slaninove balicky se orestuji, nenechat je tam ale moc dlouho, zacne se pak moc tavit mozzarela. Proste je tam nechat dokud to jde, samozrejme obracet. Potom rychle vyndat, na kazdy talir prijde jedna mozz. (tzn. 4 slaninove balicky). Panev sundat z ohne a do oleje kapnout dve az tri lzice balzamica. Duklaldne promichat, az se olej, stava ze slaniny a syra a balsamico spoji v uzasnou omacku, kterou prelijeme talire. Ihned konzumovat, idealne s bilou bagetou. Fotka je spatna jak kvalitou (mobil), tak kompozici (provizorni kolejni stolecek, je to par let zpet), ale pro ilustraci staci. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 7. srpna 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 7. srpna 2011 Nejprve si pripravime salat frise - zeleny lepe chutna, cerveny lepe vypada. Ihned konzumovat, idealne s bilou bagetou. Můžu jen doporučit, děláme něco takového taky. Místo mozzarely používáme takový ten kozí hermelín - uvnitř tvarohové, u krajů lehce mazlavé, na vrchu jemná bílá plíseň. A někdy jde salát s avokádem, jindy jen s tlučenými jádry vlašáků. Bagety rozkrojit a dát minutu pod gril. Pak to nemá chybu. To JanBeles: sry za modifikaci receptu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se