Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

V 1. 7. 2020 v 19:40, Tom4 napsal:

Je to ostrý, že dojeli i hasiči?  :D

Vůbec ne, jenom synek je fanda, chodí s tím autíčkem i spát 😄

Dneska na nás trochu netradiční večeře... zvykl bych si.

IMG_06072020_231949_(1000_x_994_pixel).jpg.14ae8d7b4751ae2cab0ae7739004d671.jpg

Upraveno uživatelem Filip.J
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rodinná rada si žádala dezert. Jako vždy, bez předchozího nákupu.
Tedy. Rafaelo řezy ve stylu co dům dal.

Odhadem třetina plechovky Salka.
1/4 hrnku rozpuštěného másla.
Smetanový pribiňák.
Jedno vejce.
1/2 hrnku dětské krupice.
Pár kapek vanilkového extraktu.

Všechno důkladně promíchat metlou v misce a poté nalít do libovolné formy vystlané pečícím papírem.
Navrch poklást přepůlené kuličky Rafaelo.
Nakonec ponitkovat medem.

Péct na 190st. cca 15-20min.

7c08cf3278d9277f898cde85500f3bde.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Troška teorie - kombinace sous vide a uzení? Na netu toho moc není, nezkoušeli jste někdo?

Když udím tak klasicky naložím maso, pak do láku, vyudím, hotovo. Ale - karé je pak suché jak troud,
bůček a krkovice jsou fajn, nicméně pořád se bavíme o klasice kdy udím celej den, teplým kouřem 
tak 12 až 14 hodin.

Podle mého, když naložené maso zavakuuju (nebo použít metodu kdy se maso na uzení vakuuje rovnou)
a dám na třeba na 65 st. přes noc na 10 - 12 hodin vařit a ráno / dopo ho přemístím na pár hodin do udírny
tak bych měl dostat solidní výsledek, ne?
Hlavně co se týká kotlety, ta by měla zůstat šťavnatá?
Prubnul to někdo?

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...