Gilius Odesláno 29. srpna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. srpna 2011 Chlapi, co jste dělali, že máte tak zhuntovaný vnitřky? Nedělal jsem nic. Blbej kamínek ve žlučníku mi ucpal nějakou cestu a těžkej zánět slinivky byl na světě. Hele....ale fakt je to dobrý, já mám rád jídlo hodně a vyzkoušel a jedl jsem kde co. A tohle bych byl ochotnej jíst, i kdybych byl zdravej ! Lehké, letní jídlo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 1. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. září 2011 Tak se mi pracně podařilo identifikovat další "kytku". S pravděpodobností, která se rovná jistotě mi roste chilli Trinidad Scorpion Butch T /Capsicum Chinense/, který je od letošního roku potvrzen jako nejsilnější chilli na světě - 1,463,700 SHU. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brett Odesláno 1. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. září 2011 Tak na to by sis měl vyřídit zbrojní pas nebo povolení na nakládání s nebezpečnými látkami :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrantisekH Odesláno 1. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. září 2011 Což mi připomíná, že včera jsem si byl s kolegy na obědě.. dali jsme si "krakonošův oheň" tři z pěti kolegů to ani nedojedli a já nechal vzkázat kuchaři, že příště by to mohli být výrazně ostřejší :-)) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 1. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. září 2011 (upraveno) Tak na to by sis měl vyřídit zbrojní pas nebo povolení na nakládání s nebezpečnými látkami :-) Zbroják mám asi 40 let Jak to tak vypadá, tak budu schopen uspokojit všechny zájemce. Bude toho fůra. Edit.: doplnění Upraveno 1. září 2011 uživatelem gandalf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klabrdon Odesláno 1. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. září 2011 Gandalf: Absolutně si nedovedu představit jak moc to musí pálit..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mondeo2 Odesláno 1. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. září 2011 Gandalf: Absolutně si nedovedu představit jak moc to musí pálit..... Některé věci se představit nedají,ty se totiž musí prožít.......... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 1. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. září 2011 taky ne, pokud to má rychlý nástup tipuju něco mezi direktem od Klička a explozí ručního granátu ústech , pokud pozvolný tak něco jako pomalé rozpouštění v kyselině nebo tak něco, smajlíci došli... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 1. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. září 2011 Je to ochromující pálivost, drží to jako svi.., polknout se téměř nedá, pálí celou cestu do žaludku, ale tam to končí. Aby nedošlo k omylu píši o milimetrovým "fláku" . Je to asi tím, že nikdo /kromě vyjímek/, toho nedokáže pozřít tolik, aby zbytky prošly celým zažívacím traktem. Ale je to zdravé. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 1. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. září 2011 Je to asi tím, že nikdo /kromě vyjímek/, toho nedokáže pozřít tolik, aby zbytky prošly celým zažívacím traktem. Ale je to zdravé. Sem s tím! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 1. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. září 2011 Kamile extra pro tebe už mám připravenou krabici. Jak sklidim, tak ti je pošlu /s popisem druhů/. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 2. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. září 2011 nejsilnější chilli na světě - 1,463,700 SHU. Co to je za jednotku a čím se to měří? Pro srovnání, jakou hodnotu má obyčejná pálivá paprika? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 2. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. září 2011 SHU - Scoville Heat Units Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 2. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. září 2011 Ta tabulka od letošního roku neplatí :-)While not yet ?official? it appears we have a new world?s hottest chilli pepper. (Edit: as of June 4 2011 the Guinness page has been updated and recognizes the Trinidad Scorpion ?Butch T? as the hottest pepper in the world)The record setting Butch T Trinidad Scorpion tested at 1,463,700 SHU (SHU = scoville heat units). The current official Guinness record holder is the Naga Viper pepper which tested at 1,382,118 scoville heat units. Top 10 hottest chilli varietal groups with their Scoville unit ratings: 1. Trinidad Scorpion Butch Taylor (1,463,700) 2. Scorpion cultivars and Naga Viper Chilli (1,250,000 to 1,350,000) 3. Chocolate 7-pod and Infinity Chilli (1,200,000 to 1,250,000) 4. 7-pod varieties; Barrackpore, primo, yellow, red (1,100,000 to 1,200,000) 5. The Nagas; Bhut Jolokia, Bih Jolokia, Naga Jolokia, Dorset Naga, Naga Morich (900,000 to 1,100,000) 6. Naga x Habanero crosses; Habanaga, Nagabon (800,000) 7. Red Savina Habanero (577,000) 8. Chocolate Habanero or Caribbean Habanero (250,000 to 350,000) 9. Habaneros and Scotch Bonnets (100,000 to 250,000) 10. Tepins, Tabascos, Birds eyes (<100,000) Stupnice je pojmenována po americkém chemikovi Wilburu L. Scovillem (1865?1942), který v roce 1912 publikoval metodu kvantitativního srovnávání pálivosti papriček ? Scovilleho organoleptický test. Základem je roztok z paprik, cukru a vody, který je následně ředěn vodou a zkoušen ochutnávači (většinou nejméně pěti) do té doby, než zmizí pálivost. Stupeň naředění měříme na Scovilleho stupnici. Sladká paprika neobsahuje žádný kapsaicin a na Scovilleho stupnici má hodnotu 0 (paprika je celá, neředěná a nepálí). Naproti tomu jedna z nejpálivějíší papriček habanero má pálivost 300 000 a více SHU, z čehož plyne, že roztok musí být 300 000 krát ředěn vodou, než je kapsaicin nedetekovatelný. 15 Scovilleho jednotek odpovídá množství kapsaicinu naředěného 1 k miliónu, proto nejvyšší možná dosažená hodnota ? pro čistý 100% kapsaicin ? dosahuje 15 milionů SHU. Největší slabinou Scovilleho organoleptického testu je jeho nepřesnost zapříčiněná lidským prvkem. Pomocí chromatografických metod dnes lze měřit SHU podstatně přesněji, než při Scovilleho organoleptickém testu za účasti ochutnávačů./Wiki/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 2. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. září 2011 (upraveno) Podle tabulky koukám, že když na Gandalfa vytáhnu pepřový sprej, tak si bude lebedit a řekne eště Já myslel, že se měří délka plamene při vydechnutí. Upraveno 2. září 2011 uživatelem VS Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 2. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. září 2011 Měl jsem kolegu, který když chtěl, aby se mu spustila rýma, tak si čuchnul kasru Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 2. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. září 2011 (upraveno) Jenodušší spíše orientační metoda-když do lejna takovém to jídle šlápneš bosou nohou a spálíš si patu tak hodnota byla jistě více než 1 250 000 SHU Upraveno 2. září 2011 uživatelem Conrad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dagou Odesláno 2. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. září 2011 Jenodušší spíše orientační metoda-když do lejna takovém to jídle šlápneš bosou nohou a spálíš si patu tak hodnota byla jistě více než 1 250 000 SHU Ono je to takové podivné, mam kentucky omáčku Da Bomb Ground Zero, která má jenom asi 350k SHU a je to podstatně šílenější zážitek, než nedávno ochutnaných 1 000 000 SHU v jiné omáčce. Akorát že po tom milionu hřálo hrdlo celý odpoledne a ta moje potvora jenom spustí rýmu, deset minut trochu zlobí a pak odezní. Je to taková dětská záležitost. Víceméně se dá přežít i okamžitá zástava dechu, protože to při umělém dýchání a masáži srdce velice rychle odeznívá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubson Odesláno 2. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. září 2011 V úterý jsem si dal asi nejpálivější jídlo v životě - jehněčí phall v Tandooru, už při objednávce jsem měl jisté podezření, když mě obsluhující indián upozornil, že je to opravdu very hot a z kuchyně vykoukl černý mládenec, kdo že si to objednal jejich největší masakr. Samotná konzumace byla zajímavým zážitkem. Nástup pálivosti je pozvolný, ale drtivý! Po pár minutách jsem byl v jakémsi euforickém, změněném stavu vědomí, plně soustředěn na probíhající bolest samozřejmě jsem se začal potit jak čuně? nicméně samotná pálivost skvěle kontrastovala s jemným, perfektně připraveným jehněčím. Doporučuji konzumovat s plackami nan a hasit mangovým lassi (hašení pivem se mi moc neosvědčilo). Cca po 2 dnech se mi pomalu začala vracet chuť Doporučuji testovat až poté, co vyzkoušíte jejich vindaloo a bude vám připadat jako jídlo pro mimina, tohle je opravdu jiný level 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Andrew Odesláno 2. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. září 2011 ... Cca po 2 dnech se mi pomalu začala vracet chuť ... Jaký bylo ráno? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se