Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

V úterý jsem si dal asi nejpálivější jídlo v životě -

po precteni tohohle jsem si ihned vzpomnel na tehle vtip. 1-2x do roka si ho prectu a vzdy me to rozseka :)) kazdy to zna, ale stoji to fakt za precteni :)

 

Poznámky nezkušeného rozhodčího jménem Frank z východního pobřeží: "Nedávno jsem byl poctěn pozváním k rozhodcování na soutěži ve vaření chilli. Jeden z rozhodčích totiž onemocněl a já se zrovna ptal jednoho z rozhodčích, kde najdu stánek s pivem. Zbývající dva rozhodčí (rodilí Texasané) mě ujistili, že to chilli není tak ostré jak se říká, a kromě toho mezi ochutnávkami se splachuje pivem, které dostanu v neomezeném množství zdarma. Takže jsem nabídku přijal."

 

Následují opisy bodovacích lístků:

 

#1: Mikovo příšerná šílená pálivá strašná obluda:

Sudí 1: Moc rajčat. Příjemně rychlý nástup.

Sudí 2: Jemná, osvěžující chuť rajčat. Nijak výrazně ostré.

FRANK: Kurvafix, co je to za svinstvo? Slouplo by to barvu ze silnice! Plameny uhasilo až druhé pivo. Doufám, že tohle bylo to nejhorší co mě mohlo potkat; tihle Texasani jsou fakt cvoci.

 

#2: Arturův Plameňák:

Sudí 1: Krásná kouřová vůně, jemná příchuť vepřového. Slaboučký nahořklý ocásek.

Sudí 2: Skvělá chuť domácí grilovací omáčky; abych to bral vážně by tam ale muselo být daleko více pepře.

FRANK: Chraňte před dětmi! Fakt nevim co bych měl kromě bolesti cejtit. Musel jsem odhánět lidi co mi chtěli poskytnout masáž srdce aby radši běželi pro pivo. Když viděli muj xicht, hned narazili další sud.

 

#3: Fredův Požár ve stáji:

Sudí 1: Perfektní požárnické chili! Perfektně ostré, možná by to chtělo fazole.

Sudí 2: Chili bez fazolí, mírná, příjemná příchuť mořské soli, virtuózní práce s pepřem.

FRANK: Volejte protichemickou jednotku, někdo tu vyklopil cisternu jadernýho odpadu! Nosní sliznice mě pálí jako bych šňupal kyselinu sírovou. Všichni už znají postup: pivo mi podávají řetězem abych neuhořel. Barmanka mě praštila do zad abych se neudusil; páteř mám teď před sebou na stole. Ze všeho toho piva už jsem taky pěkně na sračky.

 

#4: Bubbova černá magie:

Sudí 1: Omáčka s černými fazolemi, prakticky žádné koření. Fakt slabota.

Sudí 2: Černé fazole s mírně nakyslou příchutí. Dalo by se to možná použít jako omáčka k dušené rybě, ale chili to rozhodně není.

FRANK: Cítil jsem že mám něco na jazyku, ale žádnou chuť; je možné aby chuťové pohárky na jazyku úplně odumřely? Sally, barmanka, stála připravená za mnou s tácem tupláků; tahle 150tikilová machna začíná vypadat docela žhavě, skoro jako ten toxickej odpad co tu musim žrát. Že by chilli bylo afrodiziakum?

 

#5: Lindin odstraňovač rtěnky a rtů:

Sudí 1: Silné, masité chili. Čerstvě umletý cayenský pepř, velmi ostré, bleskový nástup. Velice působivé.

Sudí 2: Chili se sekaným hovězím masem, představoval bych si trochu více rajčat. Cayenský pepř je skvělý nápad.

FRANK: Zvoní mi v uších, pot ze mě leje, a nemůžu zaostřit oči. Uprdnul jsem si a několik lidí za mnou museli odvézt na ARO. Soutěžící se urazila, když jsem utrousil že mi ta její leptací pasta zřejmě způsobila trvalý poškození mozku. Sally mi musela zastavit krvácení z jazyka proudem piva z pípy přímo na jazyk. Asi mi upadnou rty a vypadají zuby. A nejvíc mě s..e, že oba zdejší rozhodčí mají pořád kecy, abych přestal křičet... Nejradši bych ty vidláky nakopal do p....e.

 

#6: Veřina Velmi Vegetariánská Variace:

Sudí 1: Řídká, ale velmi chutná vegetariánská omáčička. Perfektně vyvážený poměr koření a pepře.

Sudí 2: Zatím nejlepší. Agresivní směs pepře, papriček, cibule a česneku. Špička.

FRANK: Moje střeva jsou v jednom ohni. Když jsem si uprdnul, posral jsem se a mám strach, že se to prožere židlí a já padnu na znak. Nikdo už za mnou nepostává, kromě Sally. Musí bejt ještě větší magor než sem si myslel. Necejtim držku a p...l si budu muset rok utírat sněhem.

 

#7: Susanina Strašlivá Šílenost:

Sudí 1: Středně ostré chili, příliš mnoho nakládaných papriček z konzervy.

Sudí 2: M-hm, chutná to jako by tam kuchařka tu pixlu pepře zvrhla až na poslední chvíli. Musím vyjádřit své obavy o Franka; vypadá jako by nebyl zcela ve své kůži a neustále sprostě kleje.

FRANK: Kdybych si v držce odpálil granát, vůbec bych to necejtil. Na jedno voko nevidim, slyšim jenom příšerně hlasitej hukot. Celý břicho sem si upatlal, dyž sem se lžící místo do pusy trefil do voka. Kalhoty mam plný sraček žhavejch jako láva. Aspoň doktoři při pitvě pochopí, na co sem chcípnul. Přestávam dejchat; strašně to pálí. Stejně všechen kyslík shoří než mi dojde do plic. Když se budu potřebovat nadechnout, budu vzduch nasávat tou dírou kterou se mi žaludek proleptal ven.

 

#8: Chili číslo 8:

Sudí 1: To nejlepší na konec; perfektní kombinace chili, bezpečná pro všechny včetně dětí, nijak přehnaně ostrá, přesto příjemně prokrví.

Sudí 2: Zlatý hřeb soutěže, perfektně vyvážená chuť. Ani ostrá, ani příliš jemná. Bohužel jsme o většinu přišli když Frank omdlel a při pádu ze židle na sebe celý hrnec strhnul. Nevím jestli to přežije, chudáček... Čím je to na tom severovýchodě krmí? Jak by asi dopadl, kdyby někdo uvařil něco fakt ostrého?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V Plzni v Radyňské ulici je výborná indická restaurace vedená zaníceným majitelem tamního původu a jejich vindaloo bylo málo ostré, přestože varovali a kdo ochutnal tvrdil něco o pálivosti. Takže Tandoori budu muset vyzkoušet. :) Díky za tip.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové, jsem v koncích. Prosím poraďte nějaký recept s čerstvými švestkami. Dostal jsem jich asi kilo. Půlku už jsem snědl a ze zbytku bych rád nějakou omáčku. Recepty, co jsou na netu, tak uvažují pouze sušené nebo povidla :suicide_anim:

 

2 díly polohrubé mouky,0,8 díl mlíka, 1 díl hnědýho cukru, půl dílu voleje, dvě vajíčka, prášek do pečiva. Smíchat a vlejt na plech, posypat to těma švestkama, skořicej a ještě hnědym cukrem, aby ve finále ta šťáva ze švestek s tím cukroušem zkaramelizovaly. A pýct to v troubě, dokud to není hotový.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové, jsem v koncích. Prosím poraďte nějaký recept s čerstvými švestkami. Dostal jsem jich asi kilo. Půlku už jsem snědl a ze zbytku bych rád nějakou omáčku. Recepty, co jsou na netu, tak uvažují pouze sušené nebo povidla :suicide_anim:

 

Švestkové knedlíky nebo koláč
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové, jsem v koncích. Prosím poraďte nějaký recept s čerstvými švestkami. Dostal jsem jich asi kilo. Půlku už jsem snědl a ze zbytku bych rád nějakou omáčku. Recepty, co jsou na netu, tak uvažují pouze sušené nebo povidla :suicide_anim:

 

tak to zkus s čerstvýma, co to může udělat? Maximálně to bude mít jinou hustotu, což by mělo jít snadno doladit. Ty recepty jsou většinou z povidel nebo sušených nejspíš proto že čerstvé švestky jsou docela krátkodobá záležitost.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové, jsem v koncích. Prosím poraďte nějaký recept s čerstvými švestkami. Dostal jsem jich asi kilo. Půlku už jsem snědl a ze zbytku bych rád nějakou omáčku. Recepty, co jsou na netu, tak uvažují pouze sušené nebo povidla :suicide_anim:

 

What would Mr. Cuketka do?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pivní fazole s kukuřicí a masem -

Den předem připravíme fazole....do misky dáme fazole a zalejeme pivem ( Plzeň 12-tka.)

Orestujeme cibuli, přidáme maso (já použil vepřové) a popaprikujeme ( něco, jako když děláme guláš ). Až je to tak nějak, zalejeme pivem ( Plzeň 12-tka). A necháme dusit. Po cca 35-ti minutách dodáme fazole i s pivním nálevem, kukuřici , sůl a pepř ( dle chuti). Necháme ještě tak 1/4 hodinky dusit, cca 5 minut před koncem zahustíme - já použil kukuřičnou kaši.

 

Podáváme třeba s rejží ( množství masa a cibule záleží na chuti každého :) ).

 

post-1110-029911000 1315299467.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pivní fazole s kukuřicí a masem -

Den předem připravíme fazole....do misky dáme fazole a zalejeme pivem ( Plzeň 12-tka.)

Orestujeme cibuli, přidáme maso (já použil vepřové) a popaprikujeme ( něco, jako když děláme guláš ). Až je to tak nějak, zalejeme pivem ( Plzeň 12-tka). A necháme dusit. Po cca 35-ti minutách dodáme fazole i s pivním nálevem, kukuřici , sůl a pepř ( dle chuti). Necháme ještě tak 1/4 hodinky dusit, cca 5 minut před koncem zahustíme - já použil kukuřičnou kaši.

 

Podáváme třeba s rejží ( množství masa a cibule záleží na chuti každého :) ).

 

post-1110-029911000 1315299467.jpg

 

 

Plzenska 12tka neexistuje,leda ze by sme mysleli Gambrinus lezak.Urquel je premiovy lezak s obsahom alkoholu 4,4% v objeme,takze celkom podpriemerna 11tka...A ten premiovy lezak je tiez velice sporny,natoz ta Polska chcanka co sa sem vozi...:sad01_anim: Teraz ma Urquelaci nebudu mat radi....

  • Hlasovat proti 5
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Plzenska 12tka neexistuje,leda ze by sme mysleli Gambrinus lezak.Urquel je premiovy lezak s obsahom alkoholu 4,4% v objeme,takze celkom podpriemerna 11tka...A ten premiovy lezak je tiez velice sporny,natoz ta Polska chcanka co sa sem vozi...:sad01_anim: Teraz ma Urquelaci nebudu mat radi....

 

Meleš akorát tak hovadiny, Plzeň se v Polsku nevyrábí. Piješ asi nějaký jiný chcanky. Upraveno uživatelem Princ Milis
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja som nechcel rypat,len mi pride dobre pre nas pivnych zanietencov vsade sirit osvetu a burat mytus o kedysi Plzenskom pive a Ty si mi tak pekne nahral...:rolleyes:

 

Něco pro "pivní zanícence". http://zpravy.e15.cz...veze-ho-z-plzne Ale je to jen půl roku, to je fakt dost málo času pro osvícené znalce.

Upraveno uživatelem Princ Milis
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Meleš akorát tak hovadiny, Plzeň se v Polsku nevyrábí. Piješ asi nějaký jiný chcanky.

 

Aha,novina... ,zas az tak tu Plzen nesledujem,10 rokov to pancovali v Polsku tak mi to utieklo...

Upraveno uživatelem svijanskymaz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...