Anton_ Odesláno 25. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2021 Mám takovej dotaz, možná blbej... Pořídil jsem si plynovej sporák, páč jsem často slyšel, že je to nejlepší na steaky a tak... Jenže v mém případě se za chvíli hulí z pánve, že digestoř nestíhá a mě pálí oči Přitom se to ani pořádně neroztopí mi přijde. Když rozžhavim klasickou sklokeramickou desku, tak to sice trvá dobu, ale pak tám dám steak a hned má kůrčičku zlatou...na plynu to prská čoudí jak lokomotiva a steak je jak vařenej. Dělá mi to na nerez pánvi, na ocelový i teflonka čoudí... Jediný, co mi napadá jestli nemám ty pánve nedostatečně umytý nebo nevim.... Máte někdo podobnou zkušenost? Jinak na všechny ostatní věci je to dobrý, zapnu voheň a hned to syčí. Muj hambáč bez zeleně aby se neřeklo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 25. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2021 Jaký má ten hořák výkon? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anton_ Odesláno 25. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2021 Snad to je čitelný Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 25. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2021 (upraveno) Je, i ten největší má min. 0,75kW až max. 3kW, to je závislé na dalších faktorech jako teplota, tlak plynu a jeho další fyzikální vlastnosti, vliv má samozřejmě i jak je nastaven primární přisun vzduchu (u trysky). Instaloval to plynař a je k tomu revize? Myslím to tak, že můžeš mít z výše uvedených důvodů skutečný výkon hořáku (toho největšího) třeba jen 0,9 nebo 1,4 nebo taky 1kW. Účinnost tohoto typu ohřevu je někde okolo 50%, takže ve výsledku to dává málo tepla. Plus ber v potaz že na sklokeramice/indukci máš teplo po celé ploše pánve, kdežto na plynu je plocha ohřevu daná průměrem ústí hořáku. Pro ilustraci nejslabší "hospodský" hořáky jsou 6kW min., a to jsou ty malý na které dá kuchař pánev a otáčí oči nahoru že to "trvá" a přemýšlí jestli kvůli tomu steaku bude hýbat s velkým hrncem vývaru který mu blokuje větší hořáky co mají 9kW a víc. Z tohoto prostředí tohle znám tak teď můžu jakože chytře plkat Řešením může být kontrola seřízení primárního vzduchu, dále tlaku plynu zda je dostatečný, pokud je malý a nejde zvýšit, tak větší trysku. Předpokládám že na největším bude jen něco jako 1mm. Ale to je rozhodně práce pro plynaře, plus otázka na výrobce jakou největší trysku na ten hořák lze instalovat. Upraveno 25. února 2021 uživatelem Tom4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anton_ Odesláno 25. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2021 No, to dává smysl, že je málo výkonu. Pravda je taky, že když dám tu velkou pánev na velkej hořák, tak na omáčce poznám, že mi to bublá hlavně na krajích a uprostřed nič.... Proto asi steak, kterej dávám ze zvyku doprostřed se "dusí" a okraje pánve kouří Ach jo... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 25. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2021 Tuhle úvahu podpořím, já jsem první slušnou čínu na woku vyšvih až jsem si koupil samostatnej 6kW. Na ven. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anton_ Odesláno 25. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2021 No holt až opadne ten C19 blázinec, tak zkusim toho plynaře jestli by to nějak "nepotunil" V nejhorším případě to vyměním, protože mi to opravdu vadí. JInak děkuji Tom4 za vyčerpávající odpověď. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 25. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2021 Tak si rikam, ze je to tady same super jidlo a bezva fotky a tak to vypada, ze vsichni umi varit. A taxem se rozhodl, ze jako jediny tady udelam protipol. Tedy uplne z opacneho konce. A dost mozna by to vetsina ani nevzala do ust. ;-). Takze holandan (domaci) na sadle s cibuli a bramborama... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 25. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2021 Pánvička svobodného muže jsme tomu říkali, umýváš jen pánev a vidličku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 25. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2021 Odhalil si mne ;-)....a kastrulek od brambor ;-). Nojo, pani doktur dorazi az zitra, tak bude vyvarovat :-D. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 25. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2021 (upraveno) @Anton_ Obávám se že tohle není na plynaře, ale i na jinak řešenou desku. Podobným způsobem teď prská máti, potom co jim začala blbnout topná spirála ve staré troubě a místo opravy za pár stovek si museli "hned teď" pořídit polskej vergl Amica. Trouba jim teď sice peče, zato hořáky jsou hluboko pod dnem hrnců a všecko teplo jde pryč bokem. Termomechaniku nedělám, ale řekl bych že u výkonnějších plynových řešení které tady zmiňoval Tom by měl ten "velkej hořák" vypadat spíš nějak takhle (ne, není to můj sporák) : Upraveno 25. února 2021 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Murphy97 Odesláno 25. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2021 @Xenomorfus Myslim, kamarade, ze se mezi nami schyluje ke kulinarske rivalite Jinak, mate to tu moc pekny, hosi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 25. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2021 Murphy, tak uvidime ;-). Sem hlavne zapomel napsat, ze neumim varit a esteticke citeni mam asi jako havir po lobotomii ;-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 26. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2021 (upraveno) #wkndchallenge Se zpožděním vyhlašuju víkendový kuličelenž: TARTE TATIN. Klasický s jablky a karamelem jako základ. Další invence a fantazie se meze nekladou. Těsto houmejd, nebo kupované listové. Recept např. here: https://www.apetitonline.cz/recept/terte-tatin. PŘIHLÁŠENI: Maxel Upraveno 26. února 2021 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krutor Odesláno 26. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2021 Ja se pridam radsi az na slanou challange. Burgr s trhanym veprovym Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dan83 Odesláno 26. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2021 Karantenni obed:) Hovezi na vine, salotka, zampiky a brkase K "pikolu" coko-tvaroh-malina Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 26. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2021 Krémová lososová s kurkumou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 26. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2021 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 27. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2021 Falafelovy placky, quinoa, salát a zálivka s matou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krutor Odesláno 27. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2021 Sous vide kralik na ohni. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se