Kuba13 Odesláno 10. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2021 před 10 hodinami, Tomashhhhh napsal: Jednou až dvakrát ročně vaříme kotlíkový guláš na vesnické soutěži a je lepší větší kotlík. Lépe se v tom vaří mícha atd. Když je moc plný tak je to horší. Doporučuji s navíjecím řetězem a aretací "Lépe se v tom vaří mícha atd." naskočil mi kanibal, ani ti nevím proč Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ričko Odesláno 10. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2021 Ja to dělám takhle. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 10. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2021 (upraveno) Nejen guláše, ale i další dobroty se v tom dají vařit, třeba rybí polívka Tahle byla z hlavy mečouna, ten čouhá ven i když kotlík mám velký dost. Upraveno 10. března 2021 uživatelem Tom4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 10. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2021 (upraveno) Do úterý mají v Makru čerstvého lososa filety za 274 s daní a nebo celého za 194 s daní. Takže na pátek večer gravlax, akvavit nemaje, ani vodku; jsem ho tentokrát pokropil Cointreau, uvidíme Upraveno 10. března 2021 uživatelem Tom4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JoyStick Odesláno 10. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2021 Chlapci sorry, ale čerstvýho lososa jakkoliv tepelně upravovat je čirý barbarství a řikejte si co chcete. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 10. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2021 Tááák, jestli mne něco kotě z Litvy za půlrok naučilo, tak tuhle rybu jíst jen syrovou. Křehký pečivo na centimetrový plátky. Lehce máslo, losos čistej filet bez těch šedej tučnejch částí kolem bříška cca 5 mm. Pár zrnek hrubý soli a 5 kapek limetky na sousto. Klapne-li to, zejtra dám fotky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zmizík Odesláno 10. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2021 A von gravlax je snad tepelná úprava nebo co?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JoyStick Odesláno 10. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2021 Sak ja to nemyslel na Toma, ale jako vobecny vyjadreni myho zhnuseni se nad zahrivanim lososa! Toz sem se vomluvil uz zkraje, pac to nekomu nemusi bejt pochuti a nikdo se me na to neptal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 10. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2021 Nvm čoveče. Takovej grilovanej losos s limetou a cherry, k tomu chřest s holandskou, je celkem bašta. Stačí ho neumrtvit, a bude to nebe v hubě. Ačkoliv zrovna ten gravlax bych taky prubnul. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 10. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2021 (upraveno) Ja nevim, jak s tim syrovym lososem. Gravlax nebo tatarak mam celkem rad, ale kdyz jsem se tim ladoval z lososa z makra nebo jineho supermarketu, tak mi to prislo jako slusny jidlo, ale ze bych slovy klasika kvuli tomu poradal gruppen sex, tak to ani omylem. Az jednou. V Pardubkach stoji na tride Miru takova mlada pani s dodavkou, vyklopeny dvere a tam na ledu cerstvy ryby. Tak jsem se sel podivat, ryby o cca 50% drazsi nez v hypermarketu, vypadaly lakave, tak jsem se zeptal, co to jako je. A pani mi povidala, ze si vzala Skota, bydli v Prelouci, on ma rad ryby a prijdou mu vsechny u nas hnusny. Tak nejak prokopnul cestu Prelouc - Skotsko a necha si vozit lososy tam odsud a navrch zacal dovazet i jiny kvalitni ryby. Tak jsem koupil za petsetpade kilo lososa a nesl ho domu jako svatost. Manzelka ho udelala na prirodne s minimem dochucovadel a to byla takova dobrota, ze od ty doby se koukam na ty supemarketaky se shovivavosti a po precteni nekolika clanku, co ty prumyslove vyrabeny lososi obsahuji, jsem ke gravlaxu vychladl. Kupuji je porad, sestikuli na bezne vareni nemam, pac jak rika Milis, jsem chudej, ale uz nich nejsem tak posranej, jako ze delam to nejlepsi pro svoje zdravi. Upraveno 10. března 2021 uživatelem Roman I. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 11. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2021 (upraveno) tak i v makru mivaji vobcas lepsiho lososa, nedavno jsem kupoval nerku (kolem 800.- za kilo) Upraveno 11. března 2021 uživatelem montemar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JoyStick Odesláno 11. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2021 Přesně tak, Makro zrovna tohle docela umí. Všechny kvalitní ryby jsou flash-freezed, takže je to jedno kde to koupíš, stačí jenom proštudovat ten zásobovací řetězec. I tady se kupodivu už dneska daj koupit ryby jen o něco málo horší než z lodi na trhu ve 4 ráno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 11. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2021 Aha to jsem nevedel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 11. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2021 Ta logistika v Makru co se týká dopravy čerstvých ryb je skutečně impozantní, měl jsem možnost nahlédnout. Nepamatuju si přesně čísla ale klobouk dolů. Lososa mám nejraději jen zatáhnutého na pánvi, pak něj kousek másla, přiklopit poklicí na pár minut a na talíř. Eventuálně nesolit, opéct, rovnou na talíř, přelít sójovkou, posypat sezamem, k tomu rýži a opečenou julienne kořenovou zeleninu, paráda. Tenhle losos je teď v akci, normálně ho mají 400 az 500 za kilo, proto jsem to sem psal kdo by šel okolo Skotského lososa mívají taky. Stejně jsou oba z farmy, krmený granulema, když už jste si řekli o to aby vám někdo kopal do hraček Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JoyStick Odesláno 11. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2021 Jasně, průmyslovej chov tvoří asi 85% všeho co se dá koupit, těch 15% je za nelidský prachy, ale i v tom průmysláči máš rozdíly v kvalitě krmiva, čistotě vody (čti množství investovanejch peněz do pozemků a čističek) a styl a rychlost zamordování chudáka němý tváře, takže s divokym chovem to má pramálo společnýho, ale kvalitativně si troufnu tvrdit, že se to fakt hodně blíží už dneska. Kluci jako @Tom4 nebo @tikzot asi budou umět říct s větší jistotou, sice těch ryb žeru kvantum, ale přecejen sem nikdy hospodu nevlastnil ani neprovozoval. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dan83 Odesláno 11. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2021 Dnes vyzkousene "utopene kure" a vysledek teda prijemne prekvapil. Decka se ptaly proc kure nemuze mit vice nohou:) Na lak 40g/l him.soli, cela palice cesneku, jedna petrzel, bob.list, pepr a tymian. V troube bylo hodku a 5min., chutove paradni a stavy jsem v kureti tolik nikdy nezazil. Detska verze se stouchackama a repou, "adult" verze s kuskusem s gr.zeleninou a trochou teriyaki. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 12. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2021 Gravlax úspěšně sežrán, ale o foto se podělím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 12. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2021 Ražničí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 12. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2021 Teď na večeři často dávám chleba s tvarohem a vajíčkem, možno doplnit o cibuli, já na to dávám Jalapeňos Zkuste. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 12. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2021 Jalapenos davam aji na babofku ;-). Kupuju po galonech...;-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se