Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Tak kolaz nebude :) priste

kazdopadne challenge complete :) 

Takhle to zacalo

57C857F3-0B9D-4B73-900D-FBBA83432EBD.thumb.jpeg.9c7b002f9b232c1944bf8b0f20d958aa.jpeg

 

A tohle je vysledek. Je to prudce jedly, jen jsem nemel cukrarsky pytlik a nechtelo se mi s tim vic drbat, tak jsem snih jen natrel…

FB265A6D-0086-4D6E-9692-F1EF917BEEC6.thumb.jpeg.e540e69cfb0b2672300c888a8e9a61f9.jpeg

Upraveno uživatelem Lamiczka
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hašna: Máš nějaký svůj recept? Buřtů na pivu se můžu užrat...
Nemám. Projdu si recepty na síti a co se mi z každého líbí, to aplikuji. Dneska tři drobné novoty, dal jsem do toho lžíci sójovky, což jsem nedělal, místo protlaku pyré z pečených rajčat a špekáčky jsem nejdříve tak 20 minut opekl na sucho a ten vypečený tuk jsem slil a bylo to lepší. Ty špekáčky od Bobra se hodně potí, což je fajn nad ohněm, ale v tomhle případě by toho tuku bylo už moc.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Ondras_CZ Je to supereasy ;)  
Vepřový bok zbavit kůže a (volitelně) tukové vrstvy pod ní. Nakrájet na větší kostky. Důkladně osolit. 
Bokem nakrájet cibuli a česnek na hrubo — množství podle toho, kolik chce ček “podestýlky”. U nás hodně. 
Všechno poslat do pekáče, nebo jakékoliv jiné vhodné nádoby. Dobře promíchat, přidat celý kmín a trochu rostlinného oleje. Nad rámec jsem tentokrát přidal i trochu celého římského kmínu, a nebylo to vůbec zlé (pěkně maso ovoní).
Zakrýt a nechat do druhého dne odpočnout. 
Následující den péct zakryté na 150st. 2 hodiny, a poté hodinu odkryté — přitom několikrát promíchat. Nepodlévat. 
Voala :)

@Lion Jestli můžu doplnit Hasňu… dělal jsem v létě podle Martina Škody, a byly skvělé. 
  

 

A5DBD1B7-60F3-41A3-BE93-0228E1031A95.jpeg

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslel jsem neco okolo 20cm. Na michana vajicka smazeni cibulky naka ta topinka. No proste na omacky mam vetsi wok a potrebuji neco mensiho praktickeho. Nevim jestli se to da skompletovat i ze bych na ni nekdy udelal steak. To bych mozno chtel uz moc. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 14 minutami, hator napsal:

Myslel jsem neco okolo 20cm. Na michana vajicka smazeni cibulky naka ta topinka. No proste na omacky mam vetsi wok a potrebuji neco mensiho praktickeho. Nevim jestli se to da skompletovat i ze bych na ni nekdy udelal steak. To bych mozno chtel uz moc. 

Ja jsem prudce spokojen s titanovou panvi od wollu. Je to nejlepsi nadobi co mam. Jen pozor, kdyz to das do myck, tak to ty neeko tablety sundavaji a pak to spini, takze myju v ruce a ten povrch js super, jen trochu tezsi.

Ale zacinam se kamaradit i s debuyer, ale to urcite neni nerez. A je treba na ni davat pozor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 7 minutami, vojta1 napsal:

Ja jsem prudce spokojen s titanovou panvi od wollu. Je to nejlepsi nadobi co mam. Jen pozor, kdyz to das do myck, tak to ty neeko tablety sundavaji a pak to spini, takze myju v ruce a ten povrch js super, jen trochu tezsi.

Ale zacinam se kamaradit i s debuyer, ale to urcite neni nerez. A je treba na ni davat pozor.

Debuyer jsem koukal, ale ta udrzba by pro nas nebyla za chvilku by chytla lysku. Kouknu na tu titanku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 10 minutami, hator napsal:

Jinak mam plyn no a do budoucna nejspis indukce

Ta woll jde myslim na vse, respektive jsem si jisty. Je sice o kus drazsi nez tefal, ale mam ji 8 let a je jako nova a ma super odjimaci rukojet, muze do trouby atd... delam na ni uplne vse a mam tuhle myslim https://www.kulina.cz/titanova-panev-24-x-24-cm-s-odnimatelnou-rukojeti-titanium-nowo/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tento týden, to asi netrumfnu, ale návštěva Entrée si myslím, také stojí za zmínku.

IMG_20211101_194002.jpg

IMG_20211028_235442.jpg

IMG_20211101_193917.jpg

IMG_20211028_235932.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Radek124 Kostka ve skluzu, bohužel nebyla 😁 Ale odcházel jsem opravdu najedený, byť jsme měly jen malé degustační menu🙃

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Tom4 Máte se na co těšit, servis na 1*, i obyč. obědové stojí za zvážení, užijte!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, v Entrée uměli dycky. Březen 2018. 

A nezkazil mi ten zážitek ani fakt, že jsem tam (zcela dobrovolně) z Práglu vezl na prodej GMT M2 a to prosím za cenu, za kterou už je nikdy nikdy NIKDY nemám šanci sehnat; o rozdílu oproti dnešním overhype cifrám ani nehovoříc 😂

1E7ED126-B71B-4EA7-A31E-B83EA1454B7B.jpeg

731704FA-87EA-486C-B43E-D553E585545A.jpeg

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 14 hodinami, hator napsal:

Debuyer jsem koukal, ale ta udrzba by pro nas nebyla za chvilku by chytla lysku. Kouknu na tu titanku.

Mrkni co jsem psal tady, ten Tefal v nerezu s titanovým povrchem uvnitř stále asi nej volba, jen taktně připomínám při skladování na sobě dávat mezi nádobí filcovou podložku ať se to nepoškrábe (nebo pověsit) a samozřejmě nikdy, vůbec nikdy nepoužívat kovové nástroje jako obracečky apod.. 

 

před 10 hodinami, nizkotucnytvaroh napsal:

@Tom4 Máte se na co těšit, servis na 1*, i obyč. obědové stojí za zvážení, užijte!

 

Vidíš a právě servis je podle mého to, co stojí mezi Entreé a hvězdičkou Michelinu. Vsadim se, že nadpoloviční většina obsluhujících by nevěděla co s bajlákem, čím teda nechci nijak hanit, to vůbec ne, jen konstatování. 

V současném světě gastronomie možná už ani není žádoucí aby servis uměl složitou formu obsluhy, natož tak vyšší formu francouzské. Samo že dnes jdou jídla jako designovka na talíře, stejně jako nápoje, takže lítačku se stříbrem už dneska člověk neuvidí. Možná právě proto, že se kuchyň pohla ve vývoji tak složitý servis je (by byl) brzdou? 

No nic, konec polemiky nad složitosti světa a obsluhy, máme co oslavovat tak se při té příležitosti těším, nejdu tam poprvé a pokaždé jsem byl moc spokojený, určitě se přidávam ke kladným doporučením.

Ještě se odhodlávám zajet do Essens u Břeclavi, nebyl jste někdo?  Vypadá to velmi dobře.

Eh. slovníček ;) bajlák = překládací příbor 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sakra, to bych taky asi na první dobrou nevěděl 😁 Tak možná spíš šetří host,, když ke každému chodu nosí prvně odpovídající náčiní 🤔

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...