Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 4 hodinami, Bob napsal:

Nemeckej Camembert? Jedine z Francie

Nemeckej z weihestephan, kterej vyl zalozenej 1021 a je Top, nehledě na to, ze Francie byla nemecka 😀

a ted to bude jedno, protože Evropa bude Rusko 😂

Odesláno

Byl to kaldoun, recept je v podstatě strašně jednoduchej, když nebeš ještě přípravu vývaru před tím, jo a škrábání jater na knedlíčky byl docela voser

Odesláno

silný polívky jsou super. kaldoun mě nenapadl, protože nikde husa ani kachna. :) 

..  včera jsem si dopřal minizabijačku, tlačenka, sulc, škvarky, sádlo.. jeee, jak já tohle miluju. pořád vzpomínám na babičku.. 

Odesláno

Yep, zkoušel. Šel jsem podle Gugy (YT: guga foods), ale postup je naprosto stejný.
Použil jsem primárně jako dochucovadlo na steak = nastrouhat najemno na horké maso, skvělé.
Plus jsem to experimentálně prdnul na toast jako jednohubky. To už popravdě nebyla taková hitparáda, bo ten žloutek je dost hutnej a výraznej.
Ale jinak chuťově zajímavej zážitek ;)

9EF904F0-3DE6-4970-A59D-A67CAE9FEEFD.jpeg

21751D7D-3FF1-457F-B7BC-B1D9FF575FD6.jpeg

Odesláno

Nakládaná panenka, celozrnné tagliatelle, rybízová omáčka, Roquefort, a nějaká ta houba 👌

1645819092388_compress91.jpg

1645819092376_compress36.jpg

Odesláno

Kontra vypadá parádně! 👌Ostatně, jako vždy 🙂

Mě se konečně zadařila vyladit receptura na jednoduchý chléb, tak super krajíc na snídani😁

1645819092399_compress27.jpg

1645865043673_compress8.jpg

Odesláno

Chleba vypadá skvěle! Poděl se pls o recept.

U nás dnes snídaňová premiéra ala McD — muffin s vejcem, slaninou a sýrem.
Možná je to divný, ale snídani u Meka jsem poprvé ochutnal až minulý týden :) 

9864F31B-3C6F-4E0B-87D2-6C4DF9F434EB.jpeg

Odesláno

@Maxel Díky! McMuffin vypadá jako vydatná snídaně 👍

Nejvíce se mi osvědčill tenhle:

175g špaldové/325g klasické hladké mouky

5g sušeného droždí

7g soli

Trocha drceného kmínu

Špetka muškátového oříšku

350ml vody

Vypracovat těsto, zakápnout a lehce pomazat olejem(1,5pol lžíce max).

Uložit do mísy pod potr. fólii. 30min kyne

Znovu pěkně vypracovat, a přendat ideálně do ošatky vyložené pomoučenou utěrkou, a nechat dalších 30minut kynout.

Přendat do pečící mísy, nakrojit těsto, pokapat vodou, a zakryté péct 30min/225°C

Posledních 15-20minut již nezakryté, podle toho jak kdo rád tmavší kůrku.

Nechávat chladnout ideálně pod suchou utěrkou 👌

Bohužel se tenhle basic recept osvědčil víc, než z čerstvého droždí, domácího kvásku, žitné mouky, ... Výsledek je tady alespoň vždycky stejný😁.

Odesláno

Dnes česnečka s bramborem,rozšlehanými vejcem a sýrem ( to nahoře je majoránka). Nejdřív teda byl silný vývar, dva kuřecí koráby, plus hovězí špikove kosti + zelenina do vývaru . 

Pak otestovat cibulku ( dělal jsem na másle+ trocha oleje), přidat 1 hlávku česneku ( samo rozmačkaného)+ brambor na menší kostičky,vše zarestovat, zálet vývarem a uvařit. Pak dvě rozšlehané vejce a těsně před koncem majoránka a navíc 5 stroužků česneku.Sýr až do talíře a přelet vývarem. Děláte někdo jinak ? Tipy sem .

IMG_20220226_121101.jpg

Odesláno

@nizkotucnytvaroh Muffiny byl spíš brunch. Stačil jeden, aby byl ček řádně napucnutej.

Za recept díky. Zkusim. 
Zároveň se chystam prubnout easy baguette podle Bráje. V jeho podání všechna pekařina vypadá jako sranda, takže to určitě nebude.

Odesláno

Dneska máme takovej neplánovanej fast food cheat day. 
Dopo McMuffin. Večer KFC křídla. Měly k tomu být bramborové tots, ale potvory se při smažení rozpadaly, tak šly rovnou potrubní poštou do… řiti. 
Zejtra to odlehčíme roastbeefem :)

45FD884E-B88B-4711-9D23-9D9D62068306.jpeg

DFC89EE7-3FE0-450C-A9CF-5E2F6FB217FA.jpeg

Odesláno

@Maxel Bageta je výzva 🙂

Máš nějaký osvědčený recept na ta křídla? 

Dneska nějak všichni jedou cheat day 😁

1645902182702_compress11.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...