mAra_ Odesláno 30. ledna 2022 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2022 Klasická zabijačka. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Foundryman Odesláno 30. ledna 2022 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2022 Šmarjá, jak já bych si dal domácí jelito
Marfael Odesláno 30. ledna 2022 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2022 Kdo už mate cosi odvareno… Narazil jsem na “skvělý” recept, jak udělat lahodne a stavnate panenku, protože na minutku mi to nikdy neslo. Je to velmi proste. Panenku vyvalet v soli, pepri, a bylinkach, já dal tymián, rozmaryn a bazalku. Rychle zatáhnout na pánvi a pak, a kde je asi to “kouzlo”, dat na 70 stupňů do trouby na dvě hodiny a hodinu pak nechat dojít v troubě. Je možný, ze to maso neprojde pořádným teplem a ze by se maso neudělalo (ačkoliv tak rozhodne vypadalo, ze je udělané) a spis tím nějak rozmnozil bakterie? Ptam se proto, ze po tomto skvělém receptu jsem 3 dny ležel v křečích v žaludku, bolenim a motanim hlavy, celkovou slabosti až otravou, měl neuvěřitelnou sracku, na zvracení, slabý byl jak ta sracka, co už byla jen voda a během těch par dni zhubnul 5 kilo… Mimochodem recept měl 5 hvězd a chvalozpěvne komentáře… Diky
Tom4 Odesláno 30. ledna 2022 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2022 Doporučená vnitřní teplota masa je okolo 70°C, nicméně bez přesného vpichoveho teploměru nebo sondy nevíš. Trouba nastavená na 70 může mít 62 nebo 65 nebo 78. Ano, možné to je. Poradím dělat to naopak. Tedy sous vide, ta varná tyč se dá pořídit dejme tomu od tisícovky, vakuovačka stačí ze startu za 400 taky z Lidlu. Maso se připravuje při přesné teplotě, vlastně ho při teplotě např. těch 70 nebo 72, předvaříš ty tři hodiny ( na čas a teplotu mrkni do tabulek), a až na závěr opéct na pánvi. Jinak na "dietary mistake" je geniální Endiaron, funguje velmi účinně proti "zlým" bakteriím co se můžou ukrývat právě třeba v mase. Oproti živočišnému uhlí, Immodiu apod., je přesně na toto.
Diamondking Odesláno 30. ledna 2022 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2022 Před hodinou, Marfael napsal: během těch pár jsem dni zhubnul 5 kilo… ... To poradím mojí paní, ta chce pořád dát nějaké to kilo dolů..
Návštěvník Odesláno 30. ledna 2022 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2022 Před hodinou, Tom4 napsal: Doporučená vnitřní teplota masa je okolo 70°C, nicméně bez přesného vpichoveho teploměru nebo sondy nevíš. Trouba nastavená na 70 může mít 62 nebo 65 nebo 78. Ano, možné to je. Poradím dělat to naopak. Tedy sous vide, ta varná tyč se dá pořídit dejme tomu od tisícovky, vakuovačka stačí ze startu za 400 taky z Lidlu. Maso se připravuje při přesné teplotě, vlastně ho při teplotě např. těch 70 nebo 72, předvaříš ty tři hodiny ( na čas a teplotu mrkni do tabulek), a až na závěr opéct na pánvi. Jinak na "dietary mistake" je geniální Endiaron, funguje velmi účinně proti "zlým" bakteriím co se můžou ukrývat právě třeba v mase. Oproti živočišnému uhlí, Immodiu apod., je přesně na toto. Ja delam panenku v sous vide na 60 a je to pecka. Hodka a je to... pak jen flambovackou na barvu
Návštěvník Zmizík Odesláno 1. února 2022 Nahlásit Odesláno 1. února 2022 Známej dělá pro paní na narozeniny roastbeef. Osvědčilo se mu dát si tu práci a napatlat ho marinádou před stažením provázkem - pak je to sice hrozný matlání ale jak má to maso různý zákoutí, tak se ta marináda tam tím provázkem zahnízdí a pak to má po krajích hezkou chuť. Teďka se zavakuoval a bude čekat do pátka. Akorát Tom4 bude píčovat, protože ten známej nesehnal nízkej roštěnec, tak je to z vysokýho. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Tom4 Odesláno 1. února 2022 Nahlásit Odesláno 1. února 2022 Hele, ten známej to ale dělá dobře, pochval ho a zkus to samý s cuketou
Tom4 Odesláno 1. února 2022 Nahlásit Odesláno 1. února 2022 On je Zmizík už nějaký pátek militantní vegetarián. Cuketa je taková vege roštěná.
Juraj11 Odesláno 5. února 2022 Nahlásit Odesláno 5. února 2022 Měl jsem chuť na polévku a nic doma. Tak jsem si vzpomněl na tu nejjednodušší a výbornou- CIBULAČKU Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Návštěvník Oplt Odesláno 5. února 2022 Nahlásit Odesláno 5. února 2022 Sousvide losos bez kůže. Lehký bramborový salát bez majonézy s kuřecím vývarem. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Bert Odesláno 5. února 2022 Nahlásit Odesláno 5. února 2022 Ryba sous vide? Hm .... Teplota, čas? Dík.
Návštěvník Oplt Odesláno 5. února 2022 Nahlásit Odesláno 5. února 2022 (upraveno) 55C...25min Zprudka na panev cca půl minutky z každé strany. Upraveno 5. února 2022 uživatelem Oplt
mAra_ Odesláno 5. února 2022 Nahlásit Odesláno 5. února 2022 Že mě vegetarián nikdy nebude... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Bert Odesláno 5. února 2022 Nahlásit Odesláno 5. února 2022 @Oplt díky moc. Vyzkouším. Já mám totiž pořád problém s přípravou lososa. Vyzkoušeno: pečení, pečení na roštu, smažení, mikrovlnka - kousky, .... no, třeba tohle bude ok.
Návštěvník Oplt Odesláno 5. února 2022 Nahlásit Odesláno 5. února 2022 (upraveno) Vsechny ryby dělám sousvide. Dej do pytlíku trochu másla a koření. Když to budeš dělat poprvé tak klidně nastav jen 48-50 C na těch 25 minut. Já to mám tak raději, ale to jsem doma jedinej. Upraveno 5. února 2022 uživatelem Oplt
Zeeberdee Odesláno 6. února 2022 Nahlásit Odesláno 6. února 2022 vikendova ochutnavka, luxusni cokodort a sekacka Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
montemar Odesláno 7. února 2022 Nahlásit Odesláno 7. února 2022 bábovka Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
nizkotucnytvaroh Odesláno 7. února 2022 Nahlásit Odesláno 7. února 2022 Nakládaná panenka, bramborové lokše, a grilovaná zelenina Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se