Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Kdo už mate cosi odvareno…

Narazil jsem na “skvělý” recept, jak udělat lahodne a stavnate panenku, protože na minutku mi to nikdy neslo. 

Je to velmi proste. Panenku vyvalet v soli, pepri, a bylinkach, já dal tymián, rozmaryn a bazalku. 

Rychle zatáhnout na pánvi a pak, a kde je asi to “kouzlo”, dat na 70 stupňů do trouby na dvě hodiny a hodinu pak nechat dojít v troubě. 
Je možný, ze to maso neprojde pořádným teplem a ze by se maso neudělalo (ačkoliv tak rozhodne vypadalo, ze je udělané) a spis tím nějak rozmnozil bakterie?

Ptam se proto, ze po tomto skvělém receptu jsem 3 dny ležel v křečích v žaludku, bolenim a motanim hlavy, celkovou slabosti až otravou, měl neuvěřitelnou sracku, na zvracení, slabý byl jak ta sracka, co už byla jen voda a během těch par dni zhubnul 5 kilo…

Mimochodem recept měl 5 hvězd a chvalozpěvne komentáře…

Diky

Odesláno

Doporučená vnitřní teplota masa je okolo 70°C, nicméně bez přesného vpichoveho teploměru nebo sondy nevíš. Trouba nastavená na 70 může mít 62 nebo 65 nebo 78.  Ano, možné to je.

Poradím dělat to naopak. Tedy sous vide, ta varná tyč se dá pořídit dejme tomu od tisícovky, vakuovačka stačí ze startu za 400 taky z Lidlu. Maso se připravuje při přesné teplotě, vlastně ho při teplotě např. těch 70 nebo 72, předvaříš ty tři hodiny ( na čas a teplotu mrkni do tabulek), a až na závěr opéct na pánvi. 

Jinak na "dietary mistake" je geniální Endiaron, funguje velmi účinně proti "zlým" bakteriím co se můžou ukrývat právě třeba v mase. Oproti živočišnému uhlí, Immodiu apod., je přesně na toto.

Odesláno
Před hodinou, Tom4 napsal:

Doporučená vnitřní teplota masa je okolo 70°C, nicméně bez přesného vpichoveho teploměru nebo sondy nevíš. Trouba nastavená na 70 může mít 62 nebo 65 nebo 78.  Ano, možné to je.

Poradím dělat to naopak. Tedy sous vide, ta varná tyč se dá pořídit dejme tomu od tisícovky, vakuovačka stačí ze startu za 400 taky z Lidlu. Maso se připravuje při přesné teplotě, vlastně ho při teplotě např. těch 70 nebo 72, předvaříš ty tři hodiny ( na čas a teplotu mrkni do tabulek), a až na závěr opéct na pánvi. 

Jinak na "dietary mistake" je geniální Endiaron, funguje velmi účinně proti "zlým" bakteriím co se můžou ukrývat právě třeba v mase. Oproti živočišnému uhlí, Immodiu apod., je přesně na toto.

Ja delam panenku v sous vide na 60 a je to pecka. Hodka a je to... pak jen flambovackou na barvu :)

Návštěvník Zmizík
Odesláno

Známej dělá pro paní na narozeniny roastbeef. Osvědčilo se mu dát si tu práci a napatlat ho marinádou před stažením provázkem - pak je to sice hrozný matlání ale jak má to maso různý zákoutí, tak se ta marináda tam tím provázkem zahnízdí a pak to má po krajích hezkou chuť. Teďka se zavakuoval a bude čekat do pátka. Akorát Tom4 bude píčovat, protože ten známej nesehnal nízkej roštěnec, tak je to z vysokýho.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Návštěvník Oplt
Odesláno (upraveno)

55C...25min

Zprudka na panev cca půl minutky z každé strany.

Upraveno uživatelem Oplt
Odesláno

@Oplt díky moc. Vyzkouším. Já mám totiž pořád problém s přípravou lososa. Vyzkoušeno: pečení, pečení na roštu, smažení, mikrovlnka - kousky, .... no, třeba tohle bude ok.

Návštěvník Oplt
Odesláno (upraveno)

Vsechny ryby dělám sousvide. Dej do pytlíku trochu másla a koření.

Když to budeš dělat poprvé tak klidně nastav jen 48-50 C na těch 25 minut. Já to mám tak raději, ale to jsem doma jedinej. 😉

Upraveno uživatelem Oplt
Odesláno

vikendova ochutnavka, luxusni cokodort a sekacka

Odesláno

Nakládaná panenka, bramborové lokše, a grilovaná zelenina 👌

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...