Přejít na obsah

Vaše první Rolex

Robo7

Doporučené příspěvky

před 11 minutami, exell napsal:

@patriknapr Vypadají, že jsi s nima (nebo někdo jiný) něco prožil, váže se k těm zářezům na lunetě nějaký příběh?

Už jsem je získal v tomto stavu, pak jsem ale nechal přeleštit a už to nebylo ono. 
Tady jsou po servisu.

IMG_1422.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 17. 5. 2024 v 15:08, kerenny07 napsal:

Ahoj všichni. Nedávno jsem si koupil své první Rolex 16610 FS 1996.

IMG_0755.jpeg

Je hrozny, když si člověk uvědomí, jak se z hodinek, na který byl zvyklý z butiku, stane vintage záležitost :) 

Ale právě díky tomu mi teď příjdou zajímavější.. plech je super a vypadají dobře i na řemenech. Podle mě hodně dobrá akvizice :)

Odkaz ke komentáři

V 18.05.2024 v 22:49, dwg napsal:

Je hrozny, když si člověk uvědomí, jak se z hodinek, na který byl zvyklý z butiku, stane vintage záležitost :) 

Ale právě díky tomu mi teď příjdou zajímavější.. plech je super a vypadají dobře i na řemenech. Podle mě hodně dobrá akvizice :)

Děkuji. S nákupem jsem také spokojený.🙂

Upraveno uživatelem kerenny07
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Mé první byly bílé 16570 v roce 2012, tenkrát za 70tis - což bylo pro mě fakt nepředstavitelné za "pidi" plechovově chrastící hodiny ( byla doba kdy mi steelfish přišly jako akorát možná trochu menší )  

Přikládám i foto z té doby, kdy jsem byl u Wempeho 😎 Mimochodem vše skladem ihned ke koupi 

Nejvíc vzpomínám na druhé R a to 16610LV v kompletu původ Bechyně za 120 - koupeny podobně jako frantik své GMT u Sibiře, jen to bylo pozdě večer na pumpě, někde u Brna. 

Pak bylo pár let neustálého střídání cca 30-40ti Rolexek ( několikrát suby, GMT, DJ, TOG atd atd ) 

IMG_0963.JPEG

Upraveno uživatelem semi001
Odkaz ke komentáři

• po měsíci...
  • po 3 týdnech...

Já na svůj model tak nějak pořád čekám. Dlouhou dobu jsem si chtěl vyzkoušet vše ostatní, pěkně od spodu (levné modely) až po ty dražší. Před 2 měsíci jsem pořídil odsud Tudory a od té doby už pošilhávám po svém prvním kousku…jen ještě nevím, zda něco odsud nebo čekačka u AD. Každopádně je super koukat na zkušenosti ostatních. 

Odkaz ke komentáři

V 17. 5. 2024 v 15:08, kerenny07 napsal:

Ahoj všichni. Nedávno jsem si koupil své první Rolex 16610 FS 1996.

IMG_0755.jpeg

Koupil sis dle mého názoru nejlepší hodinky na světě a když teď smažeš chronomag, ušetří ti to hodně času i peněz a do konce života nemusíš hodinky řešit:)

Odkaz ke komentáři

Moje prvni R byly tyto cerne 16570, koupene nekde z Litvy pres Chrono24. Jak se mi pri servisu ulevilo, ze nejsou levy, se tezko popisuje 🙂. Myslim, ze cerna pouzita na ciselniku je jedna z nejtmavejsich cernych, ktere jsem kdy videl. Mam je rad i kdych lumi neni kdovico a gmt rucka se mrgla pri nastavovanihodinove rucky. Proc uz se nedelaji dirky v nozkach pouzdra? Vymenit tah je genialne jednoduche, na rozdil od novych expu (kdo ma tak vi) 🙂🙂17241344997228506393721930282011.thumb.jpg.1446d5fa7b065d26b8364ab336a772fa.jpg

Odkaz ke komentáři

V 20. 8. 2024 v 8:15, hrozna napsal:

Moje prvni R byly tyto cerne 16570, koupene nekde z Litvy pres Chrono24. Jak se mi pri servisu ulevilo, ze nejsou levy, se tezko popisuje 🙂. Myslim, ze cerna pouzita na ciselniku je jedna z nejtmavejsich cernych, ktere jsem kdy videl. Mam je rad i kdych lumi neni kdovico a gmt rucka se mrgla pri nastavovanihodinove rucky. Proc uz se nedelaji dirky v nozkach pouzdra? Vymenit tah je genialne jednoduche, na rozdil od novych expu (kdo ma tak vi) 🙂🙂

Vím :-). Nebyly teda první, to byly DJ se stříbrným cifrem, ale ty mě teda zrovna dvakrát nevzaly. Spíš to bylo lehký zklamání: "Tak tohle má bejt vono?"

Pak přišlo ledeacos, teď už nějakou dobu exp I i II a právě dvojky nosím furt, i když tam už nemám ty dirky, takže o jednu gen dál.

Btw tady o nich fajn článek: https://www-fratellowatches-com.translate.goog/buying_guide_different_versions_rolex_explorer_ii_16570/?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs

IMG_2502.jpeg

Upraveno uživatelem warann
Odkaz ke komentáři

Před hodinou, warann napsal:

Vím :-). Nebyly teda první, to byly DJ se stříbrným cifrem, ale ty mě teda zrovna dvakrát nevzaly. Spíš to bylo lehký zklamání: "Tak tohle má bejt vono?"

Pak přišlo ledeacos, teď už nějakou dobu exp I i II a právě dvojky nosím furt, i když tam už nemám ty dirky, takže o jednu gen dál.

Btw tady o nich fajn článek: https://www-fratellowatches-com.translate.goog/buying_guide_different_versions_rolex_explorer_ii_16570/?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs

IMG_2502.jpeg

Fajn clanek diky - nevedel jsem ze ty endlinky delaji takovej rozdil, tvoje hodinky vypadaji na ruce vetsi. Taky me prekvapilo, ze byla varianta solid endlinks - zadna drazka ktera kdyz prisla na nozky bez direk, tak nesla vyndat bez zniceni end linku ..uff to bych se picnul. Kazdopadne to mas hezke - uzivej!

Odkaz ke komentáři

Prve boli tieto… Jul 2018, Rolex hype prave zacinal a cakacka na Suby bola sokujuce 3-4 mesiace 😂 Pikoska… pri nakupe mi u AD ponukli 15% zlavu na bico Daytony priamo z vylohy 😅. Kazdopadne Expy stale mam a zabavovat sa ich nechystam…

IMG_5740.thumb.jpeg.da7df4376213421737d675c2b9acd312.jpeg

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Už jsem je několikrát videl, zkoušel, čekal, zamluvil, ale nevyšlo to.
Až možná tento patek / sobota se dočkám na svoje první Rolex Submariner date 41 126610LN které chci nosit a vůbec je nebudu šetřit (veškerá prace od kaceni stromů po vymalbu bytů nebo bouraci kladivo cely den v ruce). 
Spořil a dřel jsem na ně snad všude i hodně dlouho, tak doufám, ze budu spokojený. Moje rodina vůbec nechápe situaci a říká co jsem za blázna, ze nejsem zadnej milionář, na co si hraju atpod.. když chci utratit tolik peněz za hodinky což mě neodrazuje.

• Dát hlas 5
Odkaz ke komentáři

Před hodinou, Koza_c napsal:

Až možná tento patek / sobota se dočkám na svoje první Rolex Submariner date 41 126610LN které chci nosit a vůbec je nebudu šetřit (veškerá prace od kaceni stromů po vymalbu bytů nebo bouraci kladivo cely den v ruce). 
Spořil a dřel jsem na ně snad všude i hodně dlouho, tak doufám, ze budu spokojený. Moje rodina vůbec nechápe situaci a říká co jsem za blázna, ze nejsem zadnej milionář, na co si hraju atpod.. když chci utratit tolik peněz za hodinky což mě neodrazuje.

Kaceni stromu a buracie kladivo by som asi vynechal ale inak 👍.... drzim palce aby ti to vyslo

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

V 2. 9. 2024 v 7:38, Koza_c napsal:

Je super, když si lidé plní své sny, užij si to! Taky mi všichni z rodiny při prvních dražších hodinkách říkali, že jsem blázen, dát takovou raketu za takovou "blbost" jako jsou hodinky, ale postupem času to pochopili.

Jinak sice nemám moc osobních zkušeností s bouracím kladivem a kácením stromů, ale ani na štípání dřeva, ani na vrtání příklepovkou, ani na malování bytu svoje Rolexky nesundávám, takže bych byl asi v klidu 😉

Odkaz ke komentáři

V 2. 9. 2024 v 7:38, Koza_c napsal:

Nevidím jediný důvod, proč bych si měl brát na ruku Submarinery pro celodenní práce s bouracím kladivem a to upřímně hodinky také nosím rád a všude 🤔 To nemáš jiné hodinky na prasárny typu bourací kladivo? U mě to řeší quartz nebo digi. Jako tvoje věc, ale upřímně si nemyslím jen protože že to je Rolex, tak přežijí práce všeho druhu......

• Dát hlas 3
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...