Přejít na obsah

Elektrické nářadí

Doporučené příspěvky

Narex už je pár let Čína, asi né úplně všechno, ale to co jo tak stojí za prd. To mi řekl přímo majitel obchodu s nářadím, kde Narex léta prodává. Za top nářadí považuju Hilti, Milwaukee, Festool, Fein. Ale tomu odpovídá i cena. Já osobně jedu v DeWaltu, kterej mě přijde dostupnější. Co mě ale sere že už ti k tomu dneska málokdo dá kufr kór u úhlovky. Kdybych neřešil peníze šel bych do Feinu - výrobce historicky první elektrický vrtačky a výroba se snad pořád drží v Německu 😉.

• Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Milwaukee fajn, Makita fajn, De Walt fajn. Narex mám 2ks z konce devadesátek a taky fajn. Což se o čínským Narexu současnosti říct nedá. Parkside je čína jako každá jiná, na nic "lepšího" si nehraje. Klidně od nich něco zkusím, umíraj mi tu dvě Aku Boženy a za 3ks Li ionky  14,4 V by chtěli Boschovci přepsat barák. Tady dám nejspíš Parkside šanci.

Odkaz ke komentáři

před 41 minutami, orol napsal:

Ktorá to je? Ak sa smiem spýtať?
:) 

GA5030R. Zabudol som, má aj soft start, pri spustení šklbne iba trochu, čo je fajn. Cena skoro až srandovná.

https://www.stavbaeu.sk/makita-uhlova-bruska-125-mm-720-w-ga5030r-183189?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw3vO3BhCqARIsAEWblcCcQqW7YOOUoIMxGxiWCQrOSMyhWl-ehYTTmtiDyCBKKLJwvdJakaYaArS6EALw_wcB

Odkaz ke komentáři

Nejake "klasicke" vyse zminene znacky mam. Nicmene si furt nekdo neco pujcuje (sem uchyl na vercajk a mam ho za statisice). Takze sem posledni dobou presel (pro pujcovani a sdilene prace) na Parkside Performance Aku 20V Team. No a pro sebe jedine Fein. Nic lepsiho si za penize koupit nejde. 

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

před 14 hodinami, Americkej napsal:

Milwaukee fajn, Makita fajn, De Walt fajn. Narex mám 2ks z konce devadesátek a taky fajn. Což se o čínským Narexu současnosti říct nedá. Parkside je čína jako každá jiná, na nic "lepšího" si nehraje. Klidně od nich něco zkusím, umíraj mi tu dvě Aku Boženy a za 3ks Li ionky  14,4 V by chtěli Boschovci přepsat barák. Tady dám nejspíš Parkside šanci.

A neuvažoval jsi o repasi baterie? Já mám taky 2 kusy 14,4 Lion od akušrobouváku/vrtačky AEG a už bohužel nejsou nové dostupné (přešli komplet na 18v), ale ta vrtačka je i po těch letech naprosto suprová, tak zvažuji jak ji udržet při životě právě tou repasí baterií.

Abych nebyl off - flexu používám DeWalta, hlavně kvůli štíhlýmu tělu, dobře se drží. Kdyby zadavatel nesháněl funglovku z obchodu tak tu mám 1x použitou AEG flexu kterou bych pustil.

Odkaz ke komentáři

před 4 hodinami, klobadysek napsal:

A neuvažoval jsi o repasi baterie? Já mám taky 2 kusy 14,4 Lion od akušrobouváku/vrtačky AEG a už bohužel nejsou nové dostupné (přešli komplet na 18v), ale ta vrtačka je i po těch letech naprosto suprová, tak zvažuji jak ji udržet při životě právě tou repasí baterií.

Abych nebyl off - flexu používám DeWalta, hlavně kvůli štíhlýmu tělu, dobře se drží. Kdyby zadavatel nesháněl funglovku z obchodu tak tu mám 1x použitou AEG flexu kterou bych pustil.

Repas baterek není úplně laciná záležitost, mě cenově vyšly líp nový baterky z Alíku. Jen jsem si napoprvé neuvědomil, že když objednám dvě, tak že hodnota balíčku dosáhne částky u které se už platí clo a dph. Takže nakonec jsem ušetřil tak maximálně na pivko, ale zase dobrá zkušenost. Od tý doby už si to hlídám. 😉

Odkaz ke komentáři

Tak jsem si zašel na čumendu a případně i nákup do místní prodejny nářadí.

Měli tam (zleva doprava ;) ) DeWalt, Bosch, Milwaukee, Makita, Metabo. Regály plné nářadí.
Ale neměli tam JEDINOU uhlovou brusku s příkonem od 800 do 950 Watt. 
Pro úplnost - měli tam Metabo W 750-125 jako jedinou brusku pod 1000 watů.

Odkaz ke komentáři

Děkuji za podněty a zkušenosti a podělím se zde o radost z nové NAREXky :)

Dovolím si porovnání s mou starou bruskou:

image.jpeg.d37997d17cb37c504d3eb8cd8a3393b4.jpeg

DeWalt Narex
Příkon 900 W 950 W
Hmotnost (s kabelem) 2680 g 2225 g
Úchop  210 mm  185 mm
Plynulý rozběh Ne Ano

image.jpeg.a3553596e02e70c5df3e3499d351bb10.jpeg

Obě mají gumovou šňůru o délce 4 m.

Jediné, co DeWalt má a Narex ne, je odpružená přídavná rukojeť. A ještě má DeWalt beznástrojové nastavení krytu. Ale, úpřimně řečeno, nepamatuji se,
že bych nějak intezívně nastavoval kryt ;)   Při ceně 66,- Eur to považuji za dobrou koupi.

Upraveno uživatelem orol
Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Jediná věc co mně na té Narexce štvalo malá papírová krabice, po nasazení ochranného krytu už se v krabici lámala gumová koncovka kabelu,naštěstí Narex mněl výprodej a tento box jsem koupil za hubičku a vše je pěkně pohromadě.

20241124_082424.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...