Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Narex už je pár let Čína, asi né úplně všechno, ale to co jo tak stojí za prd. To mi řekl přímo majitel obchodu s nářadím, kde Narex léta prodává. Za top nářadí považuju Hilti, Milwaukee, Festool, Fein. Ale tomu odpovídá i cena. Já osobně jedu v DeWaltu, kterej mě přijde dostupnější. Co mě ale sere že už ti k tomu dneska málokdo dá kufr kór u úhlovky. Kdybych neřešil peníze šel bych do Feinu - výrobce historicky první elektrický vrtačky a výroba se snad pořád drží v Německu 😉.

• Dát hlas 2
Odesláno

Milwaukee fajn, Makita fajn, De Walt fajn. Narex mám 2ks z konce devadesátek a taky fajn. Což se o čínským Narexu současnosti říct nedá. Parkside je čína jako každá jiná, na nic "lepšího" si nehraje. Klidně od nich něco zkusím, umíraj mi tu dvě Aku Boženy a za 3ks Li ionky  14,4 V by chtěli Boschovci přepsat barák. Tady dám nejspíš Parkside šanci.

Odesláno
před 41 minutami, orol napsal:

Ktorá to je? Ak sa smiem spýtať?
:) 

GA5030R. Zabudol som, má aj soft start, pri spustení šklbne iba trochu, čo je fajn. Cena skoro až srandovná.

https://www.stavbaeu.sk/makita-uhlova-bruska-125-mm-720-w-ga5030r-183189?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw3vO3BhCqARIsAEWblcCcQqW7YOOUoIMxGxiWCQrOSMyhWl-ehYTTmtiDyCBKKLJwvdJakaYaArS6EALw_wcB

Odesláno

Nejake "klasicke" vyse zminene znacky mam. Nicmene si furt nekdo neco pujcuje (sem uchyl na vercajk a mam ho za statisice). Takze sem posledni dobou presel (pro pujcovani a sdilene prace) na Parkside Performance Aku 20V Team. No a pro sebe jedine Fein. Nic lepsiho si za penize koupit nejde. 

• Dát hlas 1
Odesláno
před 14 hodinami, Americkej napsal:

Milwaukee fajn, Makita fajn, De Walt fajn. Narex mám 2ks z konce devadesátek a taky fajn. Což se o čínským Narexu současnosti říct nedá. Parkside je čína jako každá jiná, na nic "lepšího" si nehraje. Klidně od nich něco zkusím, umíraj mi tu dvě Aku Boženy a za 3ks Li ionky  14,4 V by chtěli Boschovci přepsat barák. Tady dám nejspíš Parkside šanci.

A neuvažoval jsi o repasi baterie? Já mám taky 2 kusy 14,4 Lion od akušrobouváku/vrtačky AEG a už bohužel nejsou nové dostupné (přešli komplet na 18v), ale ta vrtačka je i po těch letech naprosto suprová, tak zvažuji jak ji udržet při životě právě tou repasí baterií.

Abych nebyl off - flexu používám DeWalta, hlavně kvůli štíhlýmu tělu, dobře se drží. Kdyby zadavatel nesháněl funglovku z obchodu tak tu mám 1x použitou AEG flexu kterou bych pustil.

Odesláno
před 4 hodinami, klobadysek napsal:

A neuvažoval jsi o repasi baterie? Já mám taky 2 kusy 14,4 Lion od akušrobouváku/vrtačky AEG a už bohužel nejsou nové dostupné (přešli komplet na 18v), ale ta vrtačka je i po těch letech naprosto suprová, tak zvažuji jak ji udržet při životě právě tou repasí baterií.

Abych nebyl off - flexu používám DeWalta, hlavně kvůli štíhlýmu tělu, dobře se drží. Kdyby zadavatel nesháněl funglovku z obchodu tak tu mám 1x použitou AEG flexu kterou bych pustil.

Repas baterek není úplně laciná záležitost, mě cenově vyšly líp nový baterky z Alíku. Jen jsem si napoprvé neuvědomil, že když objednám dvě, tak že hodnota balíčku dosáhne částky u které se už platí clo a dph. Takže nakonec jsem ušetřil tak maximálně na pivko, ale zase dobrá zkušenost. Od tý doby už si to hlídám. 😉

Odesláno

125mm dporucuji makitu ga5030, jak nekdo psal hore. Stoji cca litr, skvele se drzi jak je mala a dobre se s ni manevruje. Kdyz se neco podela, koupis novou nebo to veme zaruka...

Odesláno

Tak jsem si zašel na čumendu a případně i nákup do místní prodejny nářadí.

Měli tam (zleva doprava ;) ) DeWalt, Bosch, Milwaukee, Makita, Metabo. Regály plné nářadí.
Ale neměli tam JEDINOU uhlovou brusku s příkonem od 800 do 950 Watt. 
Pro úplnost - měli tam Metabo W 750-125 jako jedinou brusku pod 1000 watů.

Odesláno (upraveno)

Děkuji za podněty a zkušenosti a podělím se zde o radost z nové NAREXky :)

Dovolím si porovnání s mou starou bruskou:

image.jpeg.d37997d17cb37c504d3eb8cd8a3393b4.jpeg

DeWalt Narex
Příkon 900 W 950 W
Hmotnost (s kabelem) 2680 g 2225 g
Úchop  210 mm  185 mm
Plynulý rozběh Ne Ano

image.jpeg.a3553596e02e70c5df3e3499d351bb10.jpeg

Obě mají gumovou šňůru o délce 4 m.

Jediné, co DeWalt má a Narex ne, je odpružená přídavná rukojeť. A ještě má DeWalt beznástrojové nastavení krytu. Ale, úpřimně řečeno, nepamatuji se,
že bych nějak intezívně nastavoval kryt ;)   Při ceně 66,- Eur to považuji za dobrou koupi.

Upraveno uživatelem orol
  • po měsíci...
Odesláno

Po měsíci si pořád myslím, že Narexka je uživatelky velmi přívětivá. Štíhlé tělo se velmi dobře drží ;) 
a plynulý rozběh je opravdu pohodlný.

Odesláno

Jediná věc co mně na té Narexce štvalo malá papírová krabice, po nasazení ochranného krytu už se v krabici lámala gumová koncovka kabelu,naštěstí Narex mněl výprodej a tento box jsem koupil za hubičku a vše je pěkně pohromadě.

20241124_082424.jpg

• po měsících...
Odesláno

Potřeboval bych poradit nějakou aku vrtačku / šroubovák. 

Mám levnou Einhell, vzdory pověsti to je dříč, s kterým jsem udělal reko bytu, nějakej ten nábytek a pergolu na chatě; ale aku (Ni-Cd) už jsou kaput. 

Medituju, jestli pořídit něco lepšího a s jakým typem aku, když to bude teď používat spíš jen občasně. Nemám problém jednorázově dát víc, jenom nevím, jestli to má smysl, když za pár let odejde tak jako tak aku a náhradní buď nebude k sehnání nebo bude za cenu té vrtačky.

Teď jsem koukal, že už je hodně aku vrtaček i s příklepem, má to nějaký smysl? Využíváte to někdo?

Odesláno
před 16 minutami, odjinud napsal:

Potřeboval bych poradit nějakou aku vrtačku / šroubovák. 

Mám levnou Einhell, vzdory pověsti to je dříč, s kterým jsem udělal reko bytu, nějakej ten nábytek a pergolu na chatě; ale aku (Ni-Cd) už jsou kaput. 

Medituju, jestli pořídit něco lepšího a s jakým typem aku, když to bude teď používat spíš jen občasně. Nemám problém jednorázově dát víc, jenom nevím, jestli to má smysl, když za pár let odejde tak jako tak aku a náhradní buď nebude k sehnání nebo bude za cenu té vrtačky.

Teď jsem koukal, že už je hodně aku vrtaček i s příklepem, má to nějaký smysl? Využíváte to někdo?

S příklepem za mě určitě, pokud do budoucna budeš vrtat nějakou tvrdší zeď. Mrkni na Bosch Gsb183, hodně muziky za ty prašule, ale je pravda že už to chce možná vícero využití pro takového fešáka. Baterka ti bude pasovat do všeho od Bosche v dané řadě a myslím že mají akci k registraci výrobku další baterie zdarma, aspoň probíhala.

https://bosch-shop.cz/collections/priklepove-vrtacky/products/gsb-183-li-1

Odesláno

Určitě vezmi s příklepem, stačí narazit na tvrdí zeď a hned jsi rád, že ho tam máš. Já na podobné využití vzal Makita DHP458. Hodně bytelnej kousek s pořádným krouťákem a kvalitním sklíčidlem. Super je, že má i boční madlo, nepřerazí ti to pak ruku, když se sekne třeba v kovu. Nevýhodou je uhlíkový motor, ale na občasné použití kolem baráku plně OK. Vrtal jsem s ním snad už všechno, kov, dřevo, plast...nevýhoda té síly je vyšší hmotnost. U Makity je fajn, že ti jejich baterkou jdou do všeho. Mám od nich hromadu věcí na zahradu, rázák na nábytek, pila, bruska, svítilna, malej fukar, vysavač a teď čekám na tlakovou myčku. Dá se na to koupit i spousta vychytávek na Ali, např. velký led světlomet za pár stovek, pájka... mají třeba i lednici na kempování, ale ta už je za ranec.

Odesláno

Já mám doma ještě normální pěknou vrtačku dewalt do zásuvky na precizní vrtání větších děr a nějaký no-name vrtací kladilo z OBI s SDS sklíčidlem na panel. 

S Aku vrtám jen malý půměry, primárně protože je menší šance zlomit vrták, když se drží vrtačka jednou rukou, a druhá věc je šroubování a montáž všeho možného; to je to hlavní. Většinou dělám s dvěma vrtačkama - v jedné je vrták, v druhé šroubovák/imbus. Teď už mám Aku jen jednu (druhá, taky Einhell už odešla) a je docela oprus to furt ve sklíčidle přehazovat.

Co se týče jedné aku na vše, tak mě, popravdě, nenapadá, co dalšího na baterii by se mi hodilo. Snad jedině bruska na řezání zámků někde 🙂 Jinak mám všechno do zásuvky (sekačka, nůžky na živej plot, motorovka, motorovka na tyči, flexa...); snad jedině minimotorovka na drobný ořez větví nebo nůžky na stromy. Teď ještě budu vybírat novou malou strunovou sekačku a asi taky půjdu do kabelu, páč s aku vydržíí tak půl hodiny (Bosch, co má soused).

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...