Datel Odesláno 15. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2020 Přijdu do práce, odklopím víko a ať se krmí... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sodekcz Odesláno 16. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2020 (upraveno) Proč je máš pod víkem? Nechej je někde na "open air". Ať sosají průběžně, celý den, aspoň trošku. Upraveno 16. července 2020 uživatelem sodekcz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Datel Odesláno 16. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2020 (upraveno) Jo, sosají celý den, vesměs je mám na ruce, právě jsem si užíval nové NATO s Orientama Ale přes noc musí do krabičky, i u nás ve firmě už se začalo loupit (blbci ukradli přes víkend kávovar, to jim za ten průser stálo, druhý den si pro ně přišli ;o) (Citizenky jsou hodinky do kanceláře, doma zatím nedeklarované, závislost se musí odkrývat postupně. Jsem sledován, výměna nato za plech u Oryjentů byla komentována v řádu minut ;o) Upraveno 16. července 2020 uživatelem Datel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkab Odesláno 30. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. listopadu 2021 Mám prosbu, koupil jsem Garminy a 3 roky staré Eco-Drive jsem přestal úplně nosit. Mám je asi půl roku za oknem, ale chci se zeptat, kde je nejlépe skladovat aby netrpěl kapacitátor? V úplné tmě a jen občas je vystavit světlu, a nebo naopak je nechat pořád na světle? Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
(Miloš) Odesláno 30. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. listopadu 2021 Já bych je nechal pořád na světle, když to vezmu podle baterie v noťasu, kterej byl pořád na nabíječce, baterie vydržela nesmysl. No a v AS4020 cca 10 let, v noci potmě, ve dne světlo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sodekcz Odesláno 30. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. listopadu 2021 Světlo, nebo polosvětlo. K tomu je občas přikrmit. Ale ne pořád za oknem ani pořád ve tmě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkab Odesláno 1. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2021 Děkuji. Za oknem je severo-východ, takže svítí jen chvilku ráno, tedy pokud svítí Jen jsem si říkal, jestli občas vybít aspoň na půlku by jim neprospělo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sodekcz Odesláno 2. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2021 @jirkab z toho bych měl trošku obavy (píšu o sobě). Uložím do šuplíku, zapomenu, nedobiju a budu mít strach, že článek odejde dřív. Ale není to můj případ. Já je nosím. Ne úplně každý den, ale nosím. Možná to moc řešíme Třeba by nám nějaký elektro technolog u kapacitoru vysvětlil a rozptýlil naše obavy ze tmy, nebo přílišného světla. Pak bychom znali rozdíl mezi "akumulátorem" a daným "kapacitorem" v konkrétních hodinkách. Navíc, já třeba mám trošku strach nechávat je v létě za oknem na sluníčku, kvůli teplotě. Bývaly docela nahřáté a je otázka, co s tím dělá vyšší teplota. Tak jako tak, zatím jsem žádné Eco-drive neměl dýl než šest let. Za tuhle dobu mi nikdy neumřely. Na současných hodinkách mám jakýsi ukazatel nabití. Při mnou popisovaném používání (žádný šuplík) jsem trvale někde kolem cca 85-90%. Ať dělám co dělám, nikdy jsem je ani na přímém slunci nedostal výš ani níž. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkab Odesláno 6. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2021 V 2. 12. 2021 v 11:05, sodekcz napsal: ... Možná to moc řešíme Třeba by nám nějaký elektro technolog u kapacitoru vysvětlil a rozptýlil naše obavy ze tmy, nebo přílišného světla. Pak bychom znali rozdíl mezi "akumulátorem" a daným "kapacitorem" v konkrétních hodinkách.... Ano, nechci to moc řešit, ale jak píšeš, ale pokud někdo umí vysvětlit technologii u kapacitátoru a nebo zná odkaz kam se vrhnout a načerpat vědomosti, tak bych to uvítal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombas Odesláno 6. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2021 U náhradních článků do hodinek Citizen je tento popis: Capacitor watch Citizen 295-753, je speciální typizovaný akumulátor / kapacitor / lithiové technologie. Používá se především k napájení moderních hodinových strojků Citizen a hodinek Miyota. Do baterie se ukládá energie ze solárních článků a energie pohybová, která je zachycená mechanizmem hodinového strojku. Vysokého výkonu a dlouhé životnosti této nabíjecí baterie, je dosaženo použitím nejkvalitnějších surovin a precizním výrobním postupem. Technická data: Magnese Titan Lithium, CTL621 Napětí: 2,5V Kapacita: 2,5mAh Takže v podstatě lithiový akumulátor s trochu jiným složením. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkab Odesláno 7. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2021 V 6. 12. 2021 v 9:58, tombas napsal: Magnese Titan Lithium, CTL621 Takže v podstatě lithiový akumulátor s trochu jiným složením. ..podstatě lithiový akumulátor.. takže plné nabití (stejně jako vybití) není taky asi žádoucí. Děkuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Datel Odesláno 8. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2021 tak konstrukčně jsou to odlišné systémy, já to vidím takto: Capacitors jsou kondenzátory, velmi rychlé, skladují elektrony opravdu na oddělených "deskách" - dnes jsou tenoučké a vtěsnané do co nejmenšího prostoru (používané třeba k pohonu malých dronů) - problém je v tom, aby náboj udržely dlouho. Nejde v běžném provozu přebít a úplné vybití mu nevadí. Je to "krabička na elektrony" Baterie a akumulátory udržují energii v podobě chemických vazeb, mají pomalejší nabíjení a delší výdrž. Chemický proces )u akku vratný) se musí držet v určitých mezích, aby zůstala ta "vratnost". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leopold Odesláno 8. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2021 Pozrel som video a je to ako bežná baterka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dushakx Odesláno 5. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2022 Proč nemohly být 38, 39mm?! https://www.helveti.cz/citizen-classic-bm7480-81e-29398 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sodekcz Odesláno 5. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2022 @Leopold veď hej, iba vo vnutri to funguje inako , je to nabíjecí článek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gazdiq Odesláno 18. července 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2022 Zdravim, pred nedávnom som riešil, že mi moje eco drivy meškali 30 sekúnd denne. Mali by ukazovat nedostačné nabitie tak, že sa sekundová ručička pohybuje skokovo po dvoch sekundách a nie po jednej ako je normálne. Toto sa ale nedialo. Dal som ich teda reklamovať (kde sa mi snažili vysvetliť že 30 sekundová odchýlka je normálna) a nakoniec urobili "seřízení strojku a nasvícení" Má niekto podobnú skúsenost? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
(Miloš) Odesláno 19. července 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2022 Ne, chodí skoro přesně, u rádií to samozřejmě nekontroluju, ale normální Eco drive je víceméně přesnej. Zkontroluju to vždycky když seřizuju datum a jsou to jednotky vteřin, cca 2 třeba. A je taky otázka, nakolik přesně to trefíš při tom nařizování. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
EasyDaviD Odesláno 19. července 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2022 Normálne to určite nie je. Mne BN0100 robí za rok cca 25 sekúnd (nemením letný/zimný čas). Pri 30s za deň by na tom potom asi boli lepšie aj tie najhoršie šunty s automatom z Činy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sodekcz Odesláno 19. července 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2022 (upraveno) @gazdiq Co jsem měl Ecodrive bez radia tak chodily max cca do 0,3 vteřiny denně. Což je 100x méně, než tvůj případ. Myslím že měly limit do +- 15 vteřin za měsíc. Dobití pomohlo? Jak byly staré a jaký režim za sebou? Upraveno 19. července 2022 uživatelem sodekcz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino777 Odesláno 19. července 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2022 To souhlasi. Me ecodrive bez radia dela 15-20 vterin mezi zmenama casu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se