Přejít na obsah

Chronomag - burza hodinek, hodin, budíků a příslušenství

Bert

Chronomag - burza hodinek, hodin, budíků a příslušenství  

234 hlasů

1. 1. Chceš se zúčastnit jako prodejce?

• Ano
      61
    • Ne
      173
  2. 2. Chceš se zúčastnit jako kupující?

• Ano
      176
    • Ne
      58
  3. 3. Nebo počkáš, jak se tenhle projekt vyvine a rozhodneš se později?

• Ano
      103
    • Ne
      131

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Burza hodinek, hodin, budíků a příslušenství ..... zkrátka burza toho, co nás, chronomagory zajímá.

Přátelé, koncem prosince loňského roku jsem začal s moderátory projednávat toto téma. Nyní již uzrálo, a rád bych, abyste se k němu vyjádřili i Vy, členové Chronomagu. Prosím, zahlasujte si v anketě, a pište sem své názory, podněty a připomínky.

Název: Burza hodinek, hodin, budíků a příslušenství.

Místo konání: Širší centrum Prahy

Termín konání: Sobota, někdy konec února či počátek března

Prodejci: členové Chronomagu, poplatek 800 - 1500,- Kč

Kupující: Buďto kdokoli, nebo jen členové Chronomagu (diskuze!)

Bezpečnost: jeden východ, ozbrojená ochranka kusy 2.

Třeba tady: https://www.hotelolsanka.cz/konference/praha/

Ostatní: byl bych rád, aby  prodejci do specielního (nikoli tohoto) vlákna dali vědět co budou prodávat, včetně fotek. Mohl by tak vzniknout "katalog", který by pomohl kupujícím, potažmo by je přesvědčil k účasti. Akce by byla dále promována Vám již dobře známým bannerem, a taktéž přes hromadnou SZ.

!!! UPDATE dne 20.1.2024: Na 48 hodin mám opci na pronájem salonku Praha v hotelu Olšanka. Termín: 29.3. Vysvětlím: spousta zpráv, jak od budoucích prodejců, tak budoucích kupujících, že je začátek března příliš brzy. Poučení pro mne, plánovat s větším předstihem. Jakmile podepíši pronájem, bude potvrzeno. O tomto Vám samozřejmě podám zprávu. Hned pak začne korespondence s prodávajícími a vznikne nové vlákno obsahující nabídku prodávajících. Díky za přízeň, roBERT

• Like 1
  • Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Výborný nápad, jen finální termín by byl fajn s nějakým předstihem, víkendy bývají většinou pracovní. Díky 🙏

*Ještě nápad, bylo by fajn jako občas na srazech udělat si Niko-jmenovky, ať se když už se potkáme, i poznáme😅

Upraveno uživatelem nizkotucnytvaroh
  • Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři

To bylo moc fajn. Ano, vím, že zrovna Ty máš co prodávat. Osobně pevně věřím, že osobní kontakt (i když stojí více času, práce a peněz) s kupujícími je fajn, a jednou za čas bude dobře vystoupit z "ulity" virtuálního světa.

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

před 1 minutou, nizkotucnytvaroh napsal:

Výborný nápad, jen finální termín by byl fajn s nějakým předstihem, víkendy bývají většinou pracovní. Díky 🙏

Že se nystydíš, pracovat o šábesu 🙂

Teď vážně: uvažuji o měsíci dopředu. Je to v intencích Tvých představ?

Odkaz ke komentáři

Právě teď, Bert napsal:

Že se nystydíš, pracovat o šábesu 🙂

Teď vážně: uvažuji o měsíci dopředu. Je to v intencích Tvých představ?

Určitě je, ideální, předem děkuji, i za nápad🙃!

Odkaz ke komentáři

@MejlaG

Ano, klidně, vždyť iniciativě nikdo nebrání. U mne je tomu dokonce naopak. Během týdne půjdou zajímavé SZ "místním leaderům" ohledně srazů. Nyní v tomto vlákně ale prosím, řeš Prahu. Proč byla zvolena, je snad jasné. Nejvyšší pravděpodobnost, že na tenhle pilot nebudu doplácet.

Ještě drobná poznámka na konec: upozorňuji prodejce slunečních hodin z Ostravy (nebo tam máte něco jiného?), že v Práglu je slunko o 16 minut později 🙂

Odkaz ke komentáři

Přesně, taková akce mi tady chyběla. Prodej a nákup je zde fajn a pokec přes SZ při obchodu je často zajímavějši než obchod samotný. 😉 Určitě bych se zúčastnil i jako prodejce. Stále hodinky točím, takže určitě doma vyberu pár kousků (cca 2-5), které rád posunu dále, nebo vyměním za jiné. 😀

Navržená organizace akce a náklady jsou dle mého také naprosto v pohodě a považuji to za super počin. Jen katalog hodinek předem bych nedělal. Pravděpodobně se rozhodnu těsně před akcí, co vlastně budu brát na prodej. Viděl bych to spíše stylem volného vlákna, kam kdo bude chtít, přidá hodinky, co bude nabízet. 

Díky za tento nápad a doufám, že se na této akci uvidíme. 👍

Odkaz ke komentáři

před 10 minutami, petr4612 napsal:

.........Jen katalog hodinek předem bych nedělal. Pravděpodobně se rozhodnu těsně před akcí, co vlastně budu brát na prodej. Viděl bych to spíše stylem volného vlákna, kam kdo bude chtít, přidá hodinky, co bude nabízet......

Jo, tohle je dobrý. To se mi líbí.

Odkaz ke komentáři

Bude diskuse o tom, kdo může a nemůže být prodejce? Já jsem zatím od členů chronomagu jenom nakupoval, zatímco teď chci 3-4 kusy prodat. Nemám tudíž žádnou referenci, jakkoliv jsem na fóru dlouho a jsem i aktivní.

Odkaz ke komentáři

Výborný nápad! Škoda jen, že je termín docela blízko. Řemínky nevyrábím na sklad, takže bych byl nepřipraven. Mám sice mraky spon, stěžejek a podobné havěti, ale to jsou desetikorunové záležitosti, takže bych  tím nezaplatil ani nájem. Ještě mám vyrobených asi 80 kožených opasků do gatí, ale to zase nesedí se zaměřením burzy, no a blešák z toho asi dělat nebudeme. Tak snad příště...

Pokud se tato akce vydaří, bylo by fajn ji udělat 2x - 3x do roka s vypsáním termínů dopředu.

Díky moc a snad se mi podaří se stavit alespoň na čumendu.

Odkaz ke komentáři

Super nápad, klidně bych dal i nějaké symbolické vstupné, ono totiž dost z nás bude hodně impulsivních (co se týká koupě i prodeje) tak aby fakt byla jistota, že se to zaplatí, klidně bych udělal i nějaký "předprodej vstupenek".  Akce na dobré slovo jsou sice super, ale většinou končí rozčarováním.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...