Přejít na obsah

Longines Hydro Conquest Automatic

Radius

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 3,1tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

• po 2 týdnech...

tak po 2 mesicich uzivani HQcek z nich mam, v porovnani s predchozimi Seiko 5 sports, rozporuplne pocity smerujici spis k minusove hodnote. pisu to proto, ze to treba nekomu pomuze pri vyberu..

1) + velikost 41mm se v dnesni dobe zda mala, ale hodinky vypadaji skutecne na ruce vetsi. mam obvod zapesti 19cm a nepusobi nijak subtilne

2) + hmotnost. jsou tezsi nez seika a ty nebyly zadny drobek. pokud si pamatuju, tak na vaze asi 180g

3) - kvalita spony a tahu, pro me nejvetsi zklamani. spona je forova (oproti seikam) a tah je takovej jakoby volnej, trochu rachta. seika to delaly taky, ale staly 5x min

4) - rezerva chodu. je to dany asi mym linym povolanim, ale casto se stava, ze nevydrzi do rana bezet. winder, jasne, ale seika to davaly...

5) - eta 2824 rucni natah. tohle nesouvisi primo az tak s HQ, jako se strojkem. na netu je dost nazoru tykajicich se "soft metal issue", kde lidi pisou zkusenosti o ohoblovanych koleckach po par mesicich denniho rucniho natahu, jinde zase pisou, ze "occasionally ok", manual taktne mlci

6) - material. tady vazne nevim, ale pripada mi, ze jsou z nejakyho horsiho materialu nez byly seika. chovam se k nim (vzhledem k tomu, ze jsou 2 mesice stary) opravdu hodne, hodne slusne a na spone a tahu jsou mraky skrabancu. nevyhoda lestenyho povrchu.

7) - vzhledem k tomu, ze mam dost agresivni pot (nemuzu nosit kozeny pasky, jsou do roka rozpadly) jsem si vsiml, ze tah lehce zapacha. takovej "metalickej" smrad, jako kdyz drzite klice ve zpoceny ruce. seika na to netrpely.

a hlavne mi nepiste, at je dam do krabice a vezmu si stary seika :-)

jo a dal jsem za ne tusim 730eur pokud is pamatuju.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...daj ich do krabice a nos seika! :D

ta spona stvala aj mna, vyriesil som to dokupenim motylovky a plna spokojnost. s ostatnymi vecami co pises problem nemam... a to som mal uz dvoje seika !! :D

Upraveno uživatelem misoo
Odkaz ke komentáři

Mně spona nikdy nijak nevadila a provedení tahu jako takového mi přišlo velice kvalitní. Stejně kvalitní mi přišlo i zpracování hodinek. Ani já nevedu nikterak aktivní život, ale strojek mi přes noc v chodu vydržel.

Odkaz ke komentáři

To je dost zvláštní zkušenost. Zpracování mi na nich přišlo vzhledem k ceně super. Materiál bude všude stejnej, stejný vlasovky mám na Béčkách i Omegách..:-) A jestli smrdí, tak pod vodu, zubní kartáček a je to. Jsou to přeci potápky:-)

Odkaz ke komentáři

tak po 2 mesicich uzivani HQcek z nich mam, v porovnani s predchozimi Seiko 5 sports, rozporuplne pocity smerujici spis k minusove hodnote. pisu to proto, ze to treba nekomu pomuze pri vyberu..

1) + velikost 41mm se v dnesni dobe zda mala, ale hodinky vypadaji skutecne na ruce vetsi. mam obvod zapesti 19cm a nepusobi nijak subtilne

2) + hmotnost. jsou tezsi nez seika a ty nebyly zadny drobek. pokud si pamatuju, tak na vaze asi 180g

3) - kvalita spony a tahu, pro me nejvetsi zklamani. spona je forova (oproti seikam) a tah je takovej jakoby volnej, trochu rachta. seika to delaly taky, ale staly 5x min

4) - rezerva chodu. je to dany asi mym linym povolanim, ale casto se stava, ze nevydrzi do rana bezet. winder, jasne, ale seika to davaly...

5) - eta 2824 rucni natah. tohle nesouvisi primo az tak s HQ, jako se strojkem. na netu je dost nazoru tykajicich se "soft metal issue", kde lidi pisou zkusenosti o ohoblovanych koleckach po par mesicich denniho rucniho natahu, jinde zase pisou, ze "occasionally ok", manual taktne mlci

6) - material. tady vazne nevim, ale pripada mi, ze jsou z nejakyho horsiho materialu nez byly seika. chovam se k nim (vzhledem k tomu, ze jsou 2 mesice stary) opravdu hodne, hodne slusne a na spone a tahu jsou mraky skrabancu. nevyhoda lestenyho povrchu.

7) - vzhledem k tomu, ze mam dost agresivni pot (nemuzu nosit kozeny pasky, jsou do roka rozpadly) jsem si vsiml, ze tah lehce zapacha. takovej "metalickej" smrad, jako kdyz drzite klice ve zpoceny ruce. seika na to netrpely.

a hlavne mi nepiste, at je dam do krabice a vezmu si stary seika :-)

jo a dal jsem za ne tusim 730eur pokud is pamatuju.

Nechci prudit, ale toto hodnocení se mi zdá mimo mísu. Nerozumím škrábancům na leštěních částech tahu a spony, když většina je v matu, měl jsem několik hodinek s Etou 2824 a i když jsem je sundal na celý den, nikdy jsem neměl problém s výdrží, naopak jsem byl vždy překvapen kvalitou a přesností nad deklarované hodnoty. Seiko jsou super hodinky, měl jsem jich několik a stále je v rodině máme, ale tento příspěvek mi připadá, jako takové plácnutí do vody  :crying_anim02:

Odkaz ke komentáři

Mesh to je, ma ale dobre nastavitelnou sponu, jen asi bude potreba pribrousit u stezejek, Lonziny jsou totiz 21mm

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...