Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Hodinky jsou to nadherne, nicmene pouzitou ocel nechapu. Absolutne ne. Na jednu stranu vyzdivhuji pouziti 303, na druhou stranu tam strci  lunetu s HyCeram. Pochopil bych, kdyby byly autenticky vyrobene cele hodinky, tzn. sklo, korunka, luneta, kalibr atd. Takhle jsou odsouzeny byt vetsinou ve vitrine. Za me spatne.

• Dát hlas 3
Odesláno

image.jpeg.98a96f8643d5213575db948296b89ca3.jpeg

image.jpeg.cb6f50575e4b54c6d918f64c5c054259.jpeg

image.jpeg.f972147eea3c5ecebfa691714d56be46.jpeg

Souhlasím, že vypadají hezky. 

UPOZORNĚNÍ: Pouzdro hodinek je vyrobeno z oceli EN 1.4305 (AISI 303), tedy stejné slitiny, která byla použita u původních vojenských Orlíků z roku 1965. Tato ocel má však odlišné vlastnosti než dnes běžně používaná 316L – zejména nižší odolnost vůči korozi a vyšší uvolňování niklu. Uživatelům s citlivostí na nikl proto doporučujeme opatrnost při nošení.

Odesláno

Jsou krasne. Cena 129K je docela vysoka. Ale urcite se prodaji. A vzhledem k materialu pouzdra je moc lidi nosit nebude. Trezorofky

Odesláno

Velmi pekne, toto je ozaj vyrocna edicia. Suhlasim s kolegami hore a tiez nechapem pouzitie specifickeho materialu. Rozumiem snahu o zachovanie odkazu na povodny model, ale tymto sposobom je to trochu nestastne...

Odesláno

Padesátá verze téhož s pořád stejnou dírou mezi pouzdrem a řemenem, laciným kaučukem a s nenositelného materiálu. Ale do trezoru dobrý 🙂 

• Haha 1
  • Dát hlas 2
Odesláno

A po padesáté v mailu upoutávka začínající stále stejným slovním obratem: Legenda ožívá - PRIM ORLÍK RESPEKT 60 LE. Ať už jdou s tím oživováním legend do hajzlu, a vymyslí něco slušného, nového. Jednou za dva rokz se to Eltonu podaří, tak snad už zase nadešel čas ....

• Like 1
  • Dát hlas 2
Odesláno

Tak já bych je osobně tak nekritizoval. Průměr 38 mm je super. S použitou ocelí problém nemám a u původních Orlíků to také nevadilo. Nositelné byly. Odkaz je jasný. 

Líbí se mi spona s novoměstskými oblouky, bochánkové logo, ruční nátah i ta lumi. A ten šedivý kaučukový řemen k nim prostě patří. Za mě jsou fajn. Prostě pocta původnímu modelu. Jen ta cena mi vadí.

Mohli by udělat i stejnou nelimitovanou verzi z normální oceli 316L. 

• Like 2
Odesláno (upraveno)

Za mě se povedly, navíc je konec s třenicí o bochánkové logo, takže historický kontext tam je. A materiál nebude problém, nemyslím, že by to při normálním používání bylo nějak zásadně ke škodě.

Vzpomínám, jak jsme před lety měli limitku s @financ, která se jim podobá nejvíc ... třeba dojde na to, že by podobně, se stejným kalibrem, šla udělat nějaká individuální limitka pro členy fóra z normální 316L.

Upraveno uživatelem Jarett
  • Like 2
  • Dát hlas 4
Odesláno
před 17 minutami, Vlcak napsal:

Tak já bych je osobně tak nekritizoval. Průměr 38 mm je super. S použitou ocelí problém nemám a u původních Orlíků to také nevadilo. Nositelné byly. Odkaz je jasný. 

Líbí se mi spona s novoměstskými oblouky, bochánkové logo, ruční nátah i ta lumi. A ten šedivý kaučukový řemen k nim prostě patří. Za mě jsou fajn. Prostě pocta původnímu modelu. Jen ta cena mi vadí.

Tak!

Odesláno
před 1 hodinou, Frantik napsal:

Padesátá verze téhož s pořád stejnou dírou mezi pouzdrem a řemenem, laciným kaučukem a s nenositelného materiálu. Ale do trezoru dobrý 🙂 

Nositelne to sice je, ale v dnesni pokrocile dobe technologii obrabeni vubec nerozumim tomu, ze nekdo toto vyrobi. Ocel, ktera se hodi tak na nejaky nerez sroubek, nebo nytek do kabelky, ktery neprijde do styku s chloridy, morska voda, denodenni pot. Toto jsou hodinky, ktere se maji dedit z generace na generaci a tudiz by mel mit vyrobce sam zajem na tom, aby vydrzely v jakemkoliv prostredi. Za me proste hloupost a pouze snaha zaujmout neznale necim "vyjimecnym"

Odesláno (upraveno)
před 1 hodinou, Vlcak napsal:

U puvodnich orliku to nevadilo protoze nebylo v tehdejsim Ceskoslovensku moc na vyber. Navic se v te dobe pouzivala ocel, ktera se dobre obrabela. Volila se vetsinou vyrobni jednoduchost, ne dlouhodoba odolnost.

Sedivy kaucukovy Biwi Osiris je fajn, ale omezenou dobu. Nosil jsem Biwi Isis v kuse rok a pul, denne byl zapoceny a daval jsem mu docela zabrat. Casem zmenil vlastnosti, stal se tuhym a smrdel. Sel vycistit, ale hned zase zasmradl. V podstate o nic nejde, je to remen a ty se nici. Jen si nezaslouzi tu cenovku :) 

Upraveno uživatelem ATOM
Odesláno (upraveno)
před 36 minutami, ATOM napsal:

Nositelne to sice je, ale v dnesni pokrocile dobe technologii obrabeni vubec nerozumim tomu, ze nekdo toto vyrobi. Ocel, ktera se hodi tak na nejaky nerez sroubek, nebo nytek do kabelky, ktery neprijde do styku s chloridy, morska voda, denodenni pot. Toto jsou hodinky, ktere se maji dedit z generace na generaci a tudiz by mel mit vyrobce sam zajem na tom, aby vydrzely v jakemkoliv prostredi. Za me proste hloupost a pouze snaha zaujmout neznale necim "vyjimecnym"

Presne tak 🙂 

Upraveno uživatelem Frantik
Odesláno
před 9 hodinami, Maple napsal:

image.jpeg.98a96f8643d5213575db948296b89ca3.jpeg

image.jpeg.cb6f50575e4b54c6d918f64c5c054259.jpeg

image.jpeg.f972147eea3c5ecebfa691714d56be46.jpeg

Souhlasím, že vypadají hezky. 

UPOZORNĚNÍ: Pouzdro hodinek je vyrobeno z oceli EN 1.4305 (AISI 303), tedy stejné slitiny, která byla použita u původních vojenských Orlíků z roku 1965. Tato ocel má však odlišné vlastnosti než dnes běžně používaná 316L – zejména nižší odolnost vůči korozi a vyšší uvolňování niklu. Uživatelům s citlivostí na nikl proto doporučujeme opatrnost při nošení.

Tak původní Orliky byly radioaktivní, tak tato alergická ocel je maličkost 🤣

• Like 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...