Přejít na obsah

Digi fotaky, foceni a vsechno kolem toho..

odklizec

Doporučené příspěvky

CANON EF 17-40/4,0 L USM vyjde s cashbackem pod 15000 bez daně... jsem ve velkém pokušení - fotíte s ním někdo? stojí zato?

.....jo,mám ho na 30D a 300D a zatím za ty peníze určitě spokojenost.Střídám ho s Tokinou 12-24 a jde to...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po měsíci...
"Odešel" mi na Kodaku EasyShare LS443 pohon objektivu. Máte s tím někdo nějakou zkušenost? Vyplatí se to dát opravit? Mám chuť na Panasonic TZ5. Poradí někdo?

Nevim kolik si za to autorizovany servis Kodaku rekne, posli jim email. Sest let stary kompakt je proti soucasnym jiz zastaraly a vseobecne ho nema cenu ho opravovat nehlede na to ze ti za mesic muze odejit neco jineho a budes ve stejne situaci jako ted. Na druhou stranu pokud jsi nepritel "disposable society" tak to budes resit jinak.

TZ5 OK. Panasonic jsou spolehlive a rozhodne maji decentni skla (i kdyz s tim napisem Leica to neni uplne koser)

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Hmmm... potrebuju radu:

Chystam se upgradovat z Oly E-400 a nevim poradne, co by to melo byt.

Mam jeden zasadni pozadavek - stabilizace obrazu. Dal bych byl rad za nejakou funkci cisteni snimace - to u Oly funguje naprosto skvele.

Mam nasledujici favority:

Oly E-520, Pentax K10D (pripadne to same od Samsungu), Sony A200, Nikon D60 s VR objektivem.

Tak se chci zeptat, jestli nekdo nemate nejake zkusenosti... ?

Jeste podotykam, pokud mate nekdo dalsi tipy, ze stabilizace je opravdu podminka a rad bych se vesel do cca. 23K s minimalne jednim sklem. V pripade Olympusu by to asi byl DZ kit, protoze ty setovy objektivy mi prijdou celkem slusny...

Odkaz ke komentáři

Myslim ze koukas spravnym smerem. Ten Olympus bych videl jako dobry kompromis. Mel jsem dva mesice E510, a byl to pohodovy fotacek, stabilizace byla opravdu prekvapive dobra. Kazdy system (stabilizace v objektivu versus v tele) ma sve vyhody i nevyhody a prirozene zastance a odpurce. Stabilizace v objektivu ti da dobry nahled jak pracuje, zatimco stabilizace v tele nabizi stabilizaci pro vsechny objektivy. Ucinnost obou systemu je zhruba stejna. E400,E410 a 420 maji priserne malinkaty tela, chybi tam grip, ta 520 ti padne jak rukavice. ;) Druhou by zaradil tu Sony, funguje prekvapive dobre, ale vyber prislusenstvi je mizernej, nikdy nevis zda nebudes nahodou chtit ringflash a nechytas se. Nikon neni spatnej, ale stabilizuje pres objektiv. Pentaxy / Samsung nema tradicne nic moc vystup v JPEG, tak jedine pres RAW.

Edit: Jo a nejlepsi stabilizace se jmenuje Gitzo nebo Manfrotto Carbon :smoke:

Upraveno uživatelem klobadysek
Odkaz ke komentáři

Já zase pokukuju po Canon 450D a to proto , že mám mimo kompakt Sony DSC V1 ještě EOS 300 a s ním jsem byl naprosto spokojenej až do příchodu digitálních fotek. Nevím, jestli koupit setový objektivy, nebo jenom tělo. Ty setový objektivy by měly mít stab., ale moc je nechválej.

Odkaz ke komentáři

Já zase pokukuju po Canon 450D a to proto , že mám mimo kompakt Sony DSC V1 ještě EOS 300 a s ním jsem byl naprosto spokojenej až do příchodu digitálních fotek. Nevím, jestli koupit setový objektivy, nebo jenom tělo. Ty setový objektivy by měly mít stab., ale moc je nechválej.

Ja nevim... mel jsem 400D i 450D na chvili pujceny... a nejak me ani jeden neuchvatil :(

Mj. je mi velmi sympaticky 4/3 format kvuli velikosti objektivu... to je uplne super!

Odkaz ke komentáři

Ja nevim... mel jsem 400D i 450D na chvili pujceny... a nejak me ani jeden neuchvatil :(

Mj. je mi velmi sympaticky 4/3 format kvuli velikosti objektivu... to je uplne super!

Pokud ti jde o velikost, tak nemas co resit, Olympus v tomhle vyhrava, o tom zadna. Taky je hezky ze jsou slunecni clony soucasti baleni. Canon a Nikon za ten kus plastu chtej nelidsky penize. :thumbsdown_anim:

Ja mel vyhrady k velikosti hledacku, je jeste mensi nez na APS-C zrcadlovkach, a to uz samo o sobe je bida.:thumbsdown_anim: Ale predpokladam ze do toho nebudes cumet hodiny, takze to jde. Ja s tim delal jeden kseft protoze jsem omylem nenabil 5D a po 3 hodinach foceni jsem toho mel dost. :blink:

Odkaz ke komentáři

Já jsem před týdnem koupil 450D a jsem nadšenej.

Koupil jsem jen tělo plus

- pevnou 50mm/1,8 na portréty a focení prcka bez nutnosti "plašícího" blesku

- stabilizovanej 17-85 USM jako základní objektiv na výlety

- a čekám na ten stabilizovanej 50-250 seťák. Nicméně 18-55 všichni pomlouvají, tak jsem vzal jen body a druhej seťák zvlášť.

Navíc z eBay za pár babek - IR dálkové ovládání, náhradní baterii (zbytečnou, už jsem naflákal na první nabití 700 fotek a furt drží), mezikroužky na makro a gorillapod.

(Teď se ještě musím naučit fotit).

Odkaz ke komentáři

Myslím, že největší problém olympusu je právě v tom, že je jen o ten pocit a na papíře menší a lehčí, než ty 1,5 nikony a 1,6 canony, za to má nutně horší hledáčky , cenu , šum (to asi ne o tolik), širokoúhlý dosah (neberu úhlopříčku, určující je delší strana), nudnej formát a tak. Jinak jsou to fajnový stroje.

Odkaz ke komentáři

Myslím, že největší problém olympusu je právě v tom, že je jen o ten pocit a na papíře menší a lehčí, než ty 1,5 nikony a 1,6 canony, za to má nutně horší hledáčky , cenu , šum (to asi ne o tolik), širokoúhlý dosah (neberu úhlopříčku, určující je delší strana), nudnej formát a tak. Jinak jsou to fajnový stroje.

Svym zpusobem pravda. Nejmarkantnejsi rozdil ve velikosti je na optikach, na tech telech uz dnes ty rozdily skoro nejsou. Format si hosi vybrali jakej si vybrali - 4:3 jako stary monitor, ale on ani starej dobrej 3:2 neni to pravy vorechovy.

Buh si preje aby jsme fotili stejne na ctverec :thumbsup_anim:

post-670-1213206619.jpg

Upraveno uživatelem klobadysek
Odkaz ke komentáři

Já jsem Canonovej seťák měl a moc jsem si ho chválil. Levný, malý, lehký, kompaktní. A když se od něj neočekává něco, co splnit nemůže, tak na 90% fotek je plně dostačující. Nevýhodou je to, že opravdu moc nevydrží a také ostří relativně pomalu.

Jakubisko, na tu 70-200/2,8 se vy.... Ne že by nebyl dobrej, je skvělej, ale je dost velkej a těžkej. To vem radši 70-200/4 IS, dovolí Ti fotit v horších podmínkách, než s tou 2,8. U té 2,8 na 200 mm je to pro Tebe 350mm, hloubka ostrosti je pak hodně malá a AF s tím má dost problémy.

Odkaz ke komentáři

Mno... zalezi na tom, s tou cenou docela nesouhlasim. Kdyz vezmes v uvahu kvalitu setovych skel, tak ta cena je hodne privetiva. Pokud si projdes ruzne testy, tak setaky Zuiko jsou vpodsate bezkonkurecni.

Sum me zas tak netrapi, spis ty hledacky... Zkousel jsem ocnici na E-400 nahradit zvetsovaci od Pentaxu s nejakou redukci, ale zas bylo blbe videt, v zakladu je to ale malinky. A ta jejich zvetsovaci ocnice - 2K mi prijde docela dost :(

Odkaz ke komentáři

Zdravim, co se týče objektivů, je celkem rozumnou volbou mezi seťákem a L-kovou řadou od Canonu třeba nějaká Sigma. Já mám k 350ce 18-50 na 2.8 a jsem celkem spokojenej. A cena se s L-kem srovnávat nedá. A jak tu někdo psal o 70-200 na 2.8, tak tady souhlasim s názorem, že je to fakt veliký a těžký. Já mam 70-200 na 4.0 a i to mi přijde tak veliký, že to většinou nechávám doma.

Odkaz ke komentáři

ja jsem byval vasnivy "canonak", uz asi rok jsem presvedceny "nikonista"... ;)

A smím se zeptat, co bylo důvodem přechodu? Mně to v současné době přijde tak, že za stejné peníze dostane člověk u obou firem plus minus to samé, takže není-li ve hře nějaký speciální kus příslušenství, který člověk nutně potřebuje a který jedna firma nenabízí, nemá přechod žádný smysl.

Pravda, dokážu si představit situaci, kdy člověk má starou D100 v nějakém levném setu, nic dalšího k tomu a jako náhradu si nekoupí nástupce D200 či D300 ale například EOS 450D...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...