Přejít na obsah

NIGHTSHOTS

Návštěvník Kamil

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 3,6tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

• po 2 týdnech...

Žádné umění, prostě obrázky. Po nasvícení a pak po asi hodince. Expozice v obou případech diametrálně odlišná, ale i tak to dost řekne o tom, co v noci půjde přečíst líp. Zleva: Seiko Stargejt, Seiko SUN065, Seiko MM300m, Armida A1 C1.

post-11518-0-24059800-1501523177_thumb.jpg

Upraveno uživatelem ggrand
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý večer, nevím, jestli mě s tímhle pokusem nepošlete někam...

Mám druhý den "nové", i když otlučené, ale krásné ladičky (tady), žel již zcela bez lumi. A přemýšlel jsem, jak vyfotit plynulý běh ladičkové vteřinovky. Jediné, co mě napadlo, byl pokus vyfotit vteřinovku v šeru na delší čas, což by mohlo patřit sem.

Jenže na 15 vteřin vteřinovka prostě z fotky zmizí. Takže jsem zkusil víc bočního světla a jen 2 vteřiny. Jenže hodinky vypadají příšerně, každá nerovnost nebo defekt je vidět mnohonásobně víc a objeví se i světelné efekty, které zobrazují i to, co na hodinkách není.

Přesto to sem zkusím dát jako výzvu pro někoho šikovnějšího než jsem já, aby vyfotil plynulý běh vteřinovky HEZKY. Zkuste to někdo!

No, a pro kontrast dávám k ladičkové (hrozné) fotce i foto Wardů, kde se vteřinovka pohne tuším 8x za vteřinu, což je díky lumi vidět. Přesto stíny, odlesky a nepatrné defekty tvoří na té horní hrozné fotce viditelný plynulý netrhaný vějíř. (Promiňte dlouhé vykecávání.)

post-40100-0-75770700-1501712582_thumb.jpg

post-40100-0-90264600-1501712590_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...