Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ja som sa trafil do vysky mesacneho platu. S tym som do toho isiel a aj som si to splnil. Aj ked po nasmerovami na toto forum som bol tazko infikovany...

Odesláno

Jsem socka :suicide_anim: , 50% hrubého, ony se ty procenta z platu zjevně šetří lépe, když je člověk nemusí skoro všechny vypláznout každý měsíc za živobytí. :)

Odesláno

Tak to ja zatim dal za hodinky maximum co jsem mohl, musel jsem si to domluvit s moji drahou polovickou a presvedcit ji ze to musi byt, nejak mi nejde na rozum ze s tim s kym mam zit nebudu jednat ferove. Nejak mi ty procenta nesedi a tak to reknu jinac, dal jsem za prvni hodinky prave tolik aby jsem uspokojil svuj chtic (asi dvojnasobek toho co za mesic jsem schopen usetrit) a za druhe tolik kolik si mohu dovolit dat a vyjit s platem do dalsiho mesice. Ale tyto vydaje se mi dari obhajit tak cca 1x za pul roku a z toho vypliva ze jsem tu na foru take tak dlouho. A uz ted se tesim na vanoce to uz uplyne dalsi pulrok a doufam ze si tento trend udrzim.

Odesláno

Před rokem kupované hodinky asi tak 30% hrubého. Teď vybírám něco nového, nebojím se jít tak na 200%, krize nekrize. Nakonec rok má přece 12 měsíců.

Odesláno

za jedny vlastně tak 10% hrubého, za všechny asi tak 20% :thumbsdown_anim: , za opravy vintage jsem dal asi dalších 10%

plánuju hodinky tak za 300%, ale nejdřív musí projít byt rekonstrukcí :crying_anim02:

Odesláno

Mé nejdražší "beatery" jsou v ceně cca 90% čistého měsíčního příjmu (pro zajímavost - stejně tak mé auto - kupované jako ojeté :)...)

Oblekovky mám zatím jen v hodnotě cca 10% čmp.

Ale časy a priority se mění..

Odesláno

moj mesacny prijem silne kolise a tiez hodiniek mam viacero, ale keby som hodne priemeroval tak najdrahsie budu niekde na 90-100% a priemerne niekde na 30-40%... vyssie by som ist ani nechcel lebo by som sa to bal nosit :)

mimochodom zazivam teraz istu hodinkovu krizu ... v mojej cenovej skupine ma poslednu dobu nejak nic nevie nadchnut a to co by ma nadchlo nesplnuje vyssie uvedenu podmienku (...bal nosit)

Odesláno
mimochodom zazivam teraz istu hodinkovu krizu ... v mojej cenovej skupine ma poslednu dobu nejak nic nevie nadchnut a to co by ma nadchlo nesplnuje vyssie uvedenu podmienku (...bal nosit)

Sorry za OT, ale něčím podobným procházím poslední dobou i já. Cokoliv v "rozumné" hladině mě ne a ne nadchnout a začínám se pohybovat už ve vyšších sférách, kde je to zase o spoustě jiných faktorů. Hádám, že je to problém naší nemoci :D.

Odesláno

No já jsem momentálně hluboko pod měsíčním příjmem, protože holt zkrátka ta hypotéka, plot, sem tam oprava atd. mají přednost :) Ale hranici 100% měsíčního platu vnímám jako nepřekročitelnou metu, za kterou nemá smysl jít; za těch jednosto se dá najít dost pěkných hodinek. Nemusím a nechci mít na ruce zlatnictví...

Odesláno
No já jsem momentálně hluboko pod měsíčním příjmem, protože holt zkrátka ta hypotéka, plot, sem tam oprava atd. mají přednost :) Ale hranici 100% měsíčního platu vnímám jako nepřekročitelnou metu, za kterou nemá smysl jít; za těch jednosto se dá najít dost pěkných hodinek. Nemusím a nechci mít na ruce zlatnictví...

... samozřejmě procent, jednosto procent, aby nedošlo k omylu ... :)

Odesláno

Moje NAJ hodinky ma stali 90% cisteho mesacneho platu. Neboli nove. To by ma vysli 190% a to by som uz nedal.

Inak zvyknem kupovat hodinky za 50-70% platu.

Odesláno

...a ted si vyber... rozptyl slusnej, od radove procent az po stovky procent. a to je jeste ztizene tim, ze nevis, kolik tech 100% je. cili teoreticky vzato se muzeme bavit o naprosto stejne absolutni hodnote hodinek, pro nekoho to muze byt tak, ze 1% = 50.000Kc, pro nekoho 300% = 50.000. Takze rozptyl vlastne muze byt i nula... :thumbsup_anim:

Doufam, ze ti ta anketka pomohla. :speak_cool:

Odesláno
...a ted si vyber... rozptyl slusnej, od radove procent az po stovky procent. a to je jeste ztizene tim, ze nevis, kolik tech 100% je. cili teoreticky vzato se muzeme bavit o naprosto stejne absolutni hodnote hodinek, pro nekoho to muze byt tak, ze 1% = 50.000Kc, pro nekoho 300% = 50.000. Takze rozptyl vlastne muze byt i nula... :thumbsup_anim:

Doufam, ze ti ta anketka pomohla. :speak_cool:

Jasně že jo, je to zajímavý čtení :) Přiznám se, že mě docela překvapilo (zklamalo), že je tu málo těch, kteří dají za hodinky víc, než co měsíčně vydělají, i když je mi jasný, že spousta z těch, kteří to klidně udělají, se anketky nezúčastnilo.

Kolik kdo bere je mi fuk, nechtěl jsem zjistit průměrnou cenu hodinek, který si tu lidi kupují, ale jejich "dosažitelnost" ve vztahu k výdělku. A obrázek jsem si udělal. Já se teď chystám ke koupi jedněch 70% a bude to můj první kauf v týhle branži, tak jsem jen chtěl vědět, jak velkej budu exot. Jsem rád, že žádnej, což se mi nestává tak často :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...