Přejít na obsah

Koloběžky

Gilius

Doporučené příspěvky

@tommas4 - Kostku jsi nám mohl vyfotit trochu lépe, tak třeba příště, rádi se podíváme.

Já dnes nic moc jen 23km, měl jsem v plánu více, ale sotva jsem vyjel, tak jsem potkal tátu na kole, tak jsme chvíli povídali. No a pak jsem potkal ještě mámu  a jelikož jsem v poslední době nějak neměl čas na řádnou návštěvu rodičů, tak jsem se s mámou zdržel povídáním víc jak 50 minut a mezitím se docela pěkně zatáhlo, tak jsem rychle ještě něco odšlápl. Navíc dneska všude plno - kolečkové brusle, kola, kočárky, hůlky, psi, zamilovaní...., takže jsem furt musel brzdit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 1tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

to je jen obyčejný přibližovadlo, nic extra

přemýšlím že si na to dám ty ergon gripy, i když mám vypolstrovaný rukavice

od S-works který jsou fakt dobrý tak ke konci už jsem začínal trošku cítit ruce

tempo na hrocha mooooc dobrý, jsem jel chvílema po trase cyklo maratónu (Šela),

tak jsem se snažil :) závodníci byli doslova obalený blátem z lesů, to si asi dali pěkně :)

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

31.března jsem sem psal o koupi koloběžek. Je to 7 týdnů, První vyjížďka byla 6 km a 3x jsme čekali, až nás dojdou plíce. Ale vydrželi jsme. Za první 2 týdny celkem 100 km, za další dva týdny 200 km. Nejdelší trasa 30 km a to jsem posledních 10 km dojížděl s nataženým svalovým úponem v lýtku.

V týdnu Dáša navrhla, že bychom mohli dát v neděli Kuks, z Hradce po cyklostezce a jeli by s námi její rodiče na kolech. A ještě prý se přidá nějaká holka, co ji zná Dáša z Facebooku. A prý je to 50 km. Nejdřív mi to přišlo jako velké sousto, ale pak jsem si řekl, že každý máme své hranice především v hlavě a že nebudu posera. Tak jsme včera vyrazili - Dášin táta, sportovec, na karbonovém horákovi. Její máma na kvalitním elektrokole s dojezdem přes 150 km, na turbo režim míň, ale to zase trhá dlažbu. Pája, ta cizí holka, vypadala nevinně a prý s námi pojede jen kousek (nakonec jela celou cestu), ale přidala se ještě jedna holka, Martina, na nebezpečně natuněné silniční Kostce. K tomu Dáša a já, 57 let, 178 cm, 95 kilo, desítky let nesportovec. Vyjeli jsme v Hradci od OBI, u Kameňáku se přidaly ty 2 holky, cesta ubíhala, kola se přizpůsobila a ukázalo se, že pokud to nepřepálím a nedojdou mi síly, za brzdu nebudu, spíš naopak. Holky nasadily pohodové tempo, povídali jsme si, zastávky na občerstvení, pak už jsem ale potřeboval nasadit své tempo a rytmus, tak jsem vyrazil dopředu, za mne se zavěsila Martina na Kostce a v pohodě jsme udržovali tempo kolem 20 km/h. Pak jsme počkali na ostatní a jeli dál. Stezka je skvělá, převážně podél Labe, ve stínu stromů, asfaltová, hodně míst na zastavení a odpočinek, i nějaké ty hospody a stánky. Na Kuks jsme dojeli v pohodě, jen to bylo trochu dál, přes 30 km. Oběd, tekutiny dovnitř i ven, lehký odpočinek a jedeme zpátky. To mi to šlo ještě lépe, snad že to bylo víc z kopce, i když převýšení obou krajních míst trasy je nepatrné. Únava už narůstala, dokud jsem jel, bylo to OK, ale při zastávkách jsem už cítil nohy a těžko jsem se zase dostával do tempa. Přesto byla cesta zpět nakonec rychlejší a průměr o půl kiláku vyšší než cestou tam, večer jsem ale nemohl vstát z postele:-). Výsledných 62 km je 2x víc než naše zatím nejdelší trasa, s průměrem 15,6 jsem spokojen, kolobrndy jely skvěle, parta i nálada výborná, co víc si přát - prostě skvělá neděle.

post-3283-0-32154200-1495452230_thumb.jpg

post-3283-0-06766600-1495452244_thumb.jpg

post-3283-0-54964400-1495452256_thumb.jpg

post-3283-0-09503200-1495452278_thumb.jpg

post-3283-0-34118500-1495452299_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Ivan Lelák
Odkaz ke komentáři

to jste si krásně užili. až příště pojedete na kuks tak to dej vědět předem, přijel bych tam z jiný strany, omrknout ty vaše stroje, mám to zhruba stejně daleko :)

jinak mně se zvedl "průměrný průměr" z 15,5 (mibo crazy 16/12) na 18,5 (express 20/20).. ale máme to tady z kopce do kopce (od nás na sever směr zvičina, kombinace silniček a lesních cest). je to obrovský rozdíl v dokluzu, a na větších kolech to musí být zase o kus lepší.

Odkaz ke komentáři

lub - no, podle rychlostního průměru a na jakých kolech jezdíš, máš evidentně lepší kondici než já:-). Ale i já cítím pokrok a paradoxně na ustálené jízdě po rovině. Když chytnu správný rytmus a daří se mi i technika, tak zpočátku jsem měl takovou tu vytrvalostní rychlost kolem 16 km/h. Postupně to stoupalo a teď jedu ustálených téměř 20 km/h - zlepšila se technika, dýchání, trochu kondice, pomalu to stoupá a to je dobře. Jak jsem dával tu fotku tří koloběžek ve stojanu se sochami v pozadí, ty vzadu jsou naše a ta první je Martiny, co s námi jela. Je upravená, štíhlé silniční pneu, ale zaujala mne řídítka, ta jí tam dával manžel, který na koloběžkách jezdí hodně dobře a dlouho. Zkusil jsem si to, ale to zahnutí k sobě mi nějak nevyhovuje, je to na mne už moc blízko. Ale možná, že pro sportovní jízdu je to tak lepší, nevím, v každém případě Martině to vyhovuje.

Určitě se tam zase vydáme, ta stezka je fakt parádní, když tak napíšu.

Odkaz ke komentáři

Manželka má krátce Wolfera, kterého vytunil Vašek Pechr. Má hlavové složení Cane Creek Forty 40 a stavitelný představec Crane Creek, jiné distanční podložky, jinou vidlici, která umožňuje i montáž blatníku, tím pádem je ale vpředu ne silniční brzda, ale véčko Deore jako vzadu (které brzdí tak, že už hodila tlamu), páčky Deore, lepší bowdeny s koncovkami (lepší chod než originál na Wolferu), galuskáče Kenda Kadence (nižší než originál Continentaly). Řídítka má podobná, o jakých píše negativně Ivan Lelák, tj. vlaštovky Ergotec 4 Humpert Aerowing, která jsou ergonomicky lepší než rovná a Vašek nám je z vlastní zkušenosti doporučil. Ještě detaily jako pěnové gripy BBB, košíky BBB - nyní nově už 2 místa na upevnění. Závity ale trochu nepřesné, ten nejspodnější je trochu křívě a šel ztuha, ale nestrhl jsem ho...Ještě přijde stojánek, blatníky, Brašna Ortlieb Ultimate 2 a adaptér na přístroje - bílou svítilnu Smart a bílý tachometr Sigma. Bílý zvonek objednán.

Jak říká můj kamarád, "tak jsem se urazil", a na dovolené se nebudu s ní a osmiletým synem na 20" kolu se sedmi rychlosti trápit na Mastru s pneu Black Jack a budu raději bruslit nebo jezdit sám...;-)  

post-16236-0-05346200-1495527169_thumb.jpg

post-16236-0-21592400-1495527178_thumb.jpg

post-16236-0-42857800-1495527190_thumb.jpg

post-16236-0-18222800-1495527863_thumb.jpg

Upraveno uživatelem zbuddy
Odkaz ke komentáři

Přijde mi, že tou vyšší cyklokrosovou vidlicí se akorát zvedl předek koloběžky a to "stupátku" není úplně rovnoběžně.

Véčka na silniční pláště přijdou zbytečně moc účinná a nakonec blatníky jdou nacpat u pod silniční brzdu, jen to musí být silniční blatníky, např. SKS PET 37mm se vejdou akorát

A když vidím ten stavitelný představec v negativu, by bylo lepší tam dát pevnější klasický představec, otočit do pozitivu a vyházet ten "komín" podložek a uříznout krk vidlice. Bude to lehčí, pevnější a poloha řidítek bude ve stejné úrovni.

Jinak je to moc pěkná koloběžka ;)

Upraveno uživatelem pebe
Odkaz ke komentáři

Zvýšení světlosti díky jiné vidlici možná jen tak "zvonku vyzerá", protože koloběžka není rovnoběžná se zdí a tudíž i s spárami dlažby (kontrolní otázka soudruzi - kde je to asi foceno?), nicméně to doma změřím. Ano, véčka brzdí jako prase. S tou vidlicí nevím přesně, proč ji tuner zvolil, já to tentokrát nechal na manželce, protože "jsem se urazil", možná proto, že to byla zrovna jediná dostupná lepší bílá či co; DMOC 1990 Kč, tak asi bude dobrá. Budu se na to muset zeptat jeho a také v Yedoo, jak to s těmi blatníky je, slyšel jsem, že jejich speciální jsou k dispozici jen pro zadní kolo. Co se týká představce, tuner to stavěl na dálku, takže proto je představec stavitelný, navíc manželka chtěla, abych na koloběžce jezdil i já, který jsem o 20 cm vyšší. Takže Tvoje připomínka je v tomto případě stejná jako u koloběžkářů na FB... Žeby představec Crane Creek nebyl pevný, bych pochyboval, navíc žena s kolobkou (a hlavně na těchto pneu) nebude jezdit downhill, ale jen asfalt a mírnou šotolinku na cyklostezkách...      

Odkaz ke komentáři

zbuddy - ta řídítka nepopisuji negativně obecně, na to jsem laik, ale prostě mi nesedla. Navíc nejsou stejná, aspoň podle Tvé fotky je manželka nemá zahnutá k sobě tak moc. Ta, která jsem zkusil, jsou zahnutá o 90°, rukojeti jsou rovnoběžné s podélnou osou koloběžky. Co se týká brzd, nedávno za sebou slyším ránu, ohlédnu se a Drákulka zastavila tak, že to postavila na přední, naštěstí zadní kolo zase spadlo na zem. Já, když brzdím, už raději přesouvám těžiště dozadu, popř. snižuju, pak je to OK.

Odkaz ke komentáři

S těma brzdama je to asi tak, že tuner měnil brzdy Tektro za Deore (vyzkoušel jsem si na Wolferu naší kamarádky, že chod je dudy a nebe) a dal tam sadu Deore, aby to bylo jednotné.

@Ivan Lelák: neviděl jsem, že rukojeti jsou paralelně s podélnou osou koloběžky, to vysvětluje Tvoji skepsi. Nicméně Humpert Wingman je určitě dobrá varianta.

P.S. Opravuji jednu výše napsanou věc, původní pneu je také Kenda a ne Continental, kamarádka koupila upraveného Wolfera z druhé ruky.

Odkaz ke komentáři

Ahoj, krásný Wolfer a co je super, že můžeš dát košík na bidon na 2 místa. Já mám jenom ten spodní, ale preferoval bych právě ten vrchní.

Řidítka "vlaštovky jsou určeny spíše pro turistiku, než sportovní jízdu, což paní Martině na Kostce i druhé paní na Wolferu může vyhovovat i více a já také přemýšlím o zakoupení takovýchto vlaštovek a přezbrojovat na kolobce dle typu plánované jízdy.

Stupátko Wolferu - zadní kolo má dvojitou patku, tudíž v zadní části se nechá upravovat světlá výška nášlapu, takže ano dle nastavení zadního kola může být stupátko v přední části malinko výše, což Wolferu pomáhá při průjezdnosti, on má to stupátko opravdu nízko a po téměř 400 km, které jsem na Wolferu najel můžu říci, že  při jízdě absolutně nepoznám, že to stupátko není zcela vodorovně, to mají kluci od YEDOO opravdu vychytaný. 

Takže "vlci" jsou fakt bomba kolobky a můžu je jenom vřele doporučit.

Odkaz ke komentáři

...tak Kostka Tour Max doma. Najeto prvních cca 13km a jede krásně. Polovina cesty po cyklostezce, paráda, a druhá půlka po lesních cestách, to tak komfortní není, ale dá se. Spodek už jsem teda dodrbal slušně, jak jsem zvyklej na kolo, tak mi ty obrubníky a kořeny ještě nejdou.

Po cestě jsem byl napaden smečkou divokých psů DavidaLC a pak šli i po kolobce, viz. foto :-).

post-32740-0-51261500-1495917182_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Ahoj, dnes na zkušební vyjížďce (testování před koupí). LV areál včetně nezpevněných cest. Byla to naše první zkušenost s kolobkama, trasa necelých 20km a šlo to pěkně. Jinak musím konstatovat, že Trexx (hliník) mi přijde tužšší než Kostka (ocel), takže není třeba se hliníku obávat.

post-23129-0-48020400-1496000437_thumb.jpg

post-23129-0-53298300-1496000474_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...