African Odesláno 22. února Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února před 46 minutami, Duke650 napsal: Upravil bych to na "Some audiophiles..." Nevím jestli to bylo plánované, ale ohledně tvého příspěvku v žumpě, hned jsem si vzpomněl tady na Alana že už není s Rogerem taky nějáký ten pátek za dobře.... “I had a little bit of altercation with Roger Waters recently,” said Alan when he was asked whether there was anyone in Pink Floyd that he matched with the best. “He wasn’t happy about me playing in Tel Aviv in Israel because he’s got issues with politics in the Middle East.” Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 22. února Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února Ty dva posty jsem nedával plánováně. Staré desky PF mám hodně rád, ale sólové věci od RW ignoruju Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SCIFI Odesláno 22. února Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února (upraveno) Díky hoši. Afri já to z Denonu chtěl ale jak jsem psal. Navíc mi teď Alza dala nějaký gold slevy a mám na něj 8% dolů takže bezkonkurenční nabídka. Upraveno 22. února uživatelem SCIFI Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
neuromancer Odesláno 22. února Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února před 2 hodinami, African napsal: Mě pár věcí od BO ukazoval chlapík, když jsem kupoval tedy jiné repro v Salony Denon a ba naopak je velmi chválil, asi jiný prodavač Afri, mám, repráky here Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 22. února Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února Ty vole, na první pohled jsem si myslel, že je to katafalk v obřadní síni. Květiny, svíčky , velké svíce po stranách,.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 22. února Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února Před hodinou, neuromancer napsal: Afri, mám, repráky here Pecka, fajnový to máš Jsem si pár věcí prohlížel a opravdu to zpracování mají luxusní.... až pojedu příště okolo kluků, dám si s nimi kafíčko a rád si něco poslechnu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 22. února Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února před 4 hodinami, SCIFI napsal: Díky hoši. Afri já to z Denonu chtěl ale jak jsem psal. Navíc mi teď Alza dala nějaký gold slevy a mám na něj 8% dolů takže bezkonkurenční nabídka. Tak je klidně zkus, jsou (anebo aspoň byli) dost komunikativní a ceny dávali bezkonkurenční. Já bych takovýto skvost s Alzy asi nebral, nevím no, ať už konzultace, prodloužené záruky, reklamace, vše v salonech denon fungovalo na jedničku. Mám na mysli ale tento konkrétní, aby jsme nemysleli jiný AD Denon. Akční a velmi férový je i lepšízvuk.cz., určitě se tam stav v případě zájmu, Pán Tůma, majitel něco vymyslí a velmi rád poradí. Nikde ale nevyslovuj jméno Afričan https://www.salonydenon.cz/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ismit Odesláno 22. února Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února zajímavá diskuse o vinylech. vyrůstal jsem v rodině, kde pár slušných desek bylo (Beatles, Rolling Stones, Bowie, Pink Floyd, ETC, etc.). Bohužel se po stěhování v mých 7 letech gramofon neobnovil, ale já jsem si to prosadil někdy ve 12ti, protože se mi ty desky líbily, CDs byly dost drahý a v pc byl co si pamatuju všeho všudy jeden song: Takže byly možnosti si kopírovat kazety (nebo pár CDček) od kámošů, případně něco nahrávat z radia. Další možnost byla poslouchat otcovy desky - volil jsem kombinaci obojího. Spíš mě zajímal větší underground a hluk. Když jsem pak po pár letech přičuchl k ug punk scéně, viděl jsem, že desky jedou ve velkém, to byl začátek 2000'. Možná díky této a techno scéně Loděnice tuto těžkou éru přežily. Přirozeně jsem začal rozšiřovat otcovu sbírku a později jsem si taky u několika kámošů, třeba ve Švédsku a Finsku ujasnil, že je to úplně normální mít celou stěnu regálů s deskami a je to prostě zábavný. Tady pro tu scénu je to tak přirozený, že máš ve sbírce desku Black Flag z roku 1981, Fugazi z 90tek a Ceremony z 2020 - samozřejmě na desce, jak jako jinak? :). No a těch desek vychází tolik, že to samozřejmě nestíhám doma po večerech všechno naposlouchat, takže konstantně vytřizuju něco na prodej. Pro mě to není póza, ani se neukájím představou o úplně dokonalém zvuku, spíš v tom vidím prostě kontinuitu, který mi dává smysl. Tak jako třeba to Seiko, nebo Rolex. Současný boom desek (posledních 10 let?) pro mě znamená, že jsou dražší a že trvá skoro rok, než Loděnice vylisují malou zakázku o několika set kusech. bedny mám Canton, zesík Advance Acoustic, taková asi nižší střední třída, s tím jsem spokojený. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OndraPod Odesláno 22. února Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února Tak já si taky pouštěl desky rodičů jako dítě, potají, protože jsem to měl zakázaný asi abych je nepoškrábal, obzvlášť Beatles a Led Zeppelin kolekci. Desky z Loděnice si taky pamatuju, kupoval jsem je ve výprodeji po 20,- Kč Vysací zámek, Rebélie, Už jsme Doma, pak klasika Exploied, GBH a další. Asi bych je ještě někde ve sklepě našel, ale nějak na mně ta nostalgie nepřešla Jinak jsem to pouštěl na týhle prďácký B&O sestavě co mi daroval zeťák, asi aby s tim nemusel na skládku, pak jsem odpálil jeden kanál zkratem a bylo vymalováno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 23. února Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února (upraveno) @OndraPod Hele já doma provozuju skládku starejch vinylů, přece s tím nebudeš nikam jezdit, napiš mi kde bydlíš, já ti zajistím odvoz Upraveno 23. února uživatelem Lamiczka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 23. února Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února GZ Loděnice... bývalý kolega tam několik let pracoval... ale vinylový dárek jsem žádný nedostal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lafr Odesláno 23. února Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února před 12 hodinami, African napsal: Tak je klidně zkus, jsou (anebo aspoň byli) dost komunikativní a ceny dávali bezkonkurenční. Já bych takovýto skvost s Alzy asi nebral, nevím no, ať už konzultace, prodloužené záruky, reklamace, vše v salonech denon fungovalo na jedničku. Mám na mysli ale tento konkrétní, aby jsme nemysleli jiný AD Denon. Akční a velmi férový je i lepšízvuk.cz., určitě se tam stav v případě zájmu, Pán Tůma, majitel něco vymyslí a velmi rád poradí. Nikde ale nevyslovuj jméno Afričan https://www.salonydenon.cz/ Přidávám se k doporučení obchodu lepšízvuk.cz. Ochotní, umí vyjít vstříc a teď nově rozšiřovali prostory, takže je to opravdu velký obchod se spoustou zajímavých věcí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ismit Odesláno 23. února Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února @OndraPod jojo, kdybys to nějak neudal, tak mě by to taky zajímalo :-D. GZ Loděnice je možná největší výrobce vinylů na světě ;-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 23. února Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února Jojo, ČT o výrobě desek v ČR (o Loděnici) natočila 2022 pěknej dokument. Pokud neznáte, tak zde https://www.ceskatelevize.cz/porady/14288771742-vinyl/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OndraPod Odesláno 23. února Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února Hele můžu se podívat, ale nic neslibuju, těch bedern se starejma krámam je tam fakt hodně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 27. února Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února Koukám na 'Dobré ráno, Brno!' a úplně koukám, že tam mají nějakého borce na place, co má vkus má detaily. Ten mladej vychrtlej má v obýváku sloupky Mission, železo vintážní Denon, pěkné retro poslechové křeslo, a to tyhle věci v tom záběru vůbec nehrály roli. Ale mé ostré oko teda potěšily. A hned v dalším záběru si borec k škubání slepice pobrukuje postupně tři písničky od Plíhala. Tyhle věci mám rád, tyhle malé střípky dobrého vkusu od produkce. Kudos! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 1. března Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března V 7. 10. 2023 v 12:58, Duke650 napsal: Ta Yamaha nebyla špatná, už se asi nevyrábí, ale možná ještě seženeš nový kus. V podobné ceně jsou ještě krabičky, viz odkazy. Zvukově to bude na velmi podobné úrovni, velký podíl na user experience má ovládací appka (přehlednost, lagování, stabilita) a to nemohu porovnat, měl jsem krátce streamer od iEast i od Yamahy a přišlo mi to prašť jako uhoď. https://www.audiophonics.fr/en/streamers/ieast-audiocast-pro-m50-streamer-es9023-wifi-dlna-airplay-bluetooth-50-24bit-192khz-p-15946.html https://www.audiophonics.fr/en/streamers/dayton-audio-wba51-network-audio-player-rj45-wifi-airplay-multiroom-bluetooth-p-17191.html https://www.audiophonics.fr/en/streamers/wiim-mini-audio-streamer-bit-perfect-wifi-airplay-2-multiroom-bluetooth-50-24bit-192khz-p-15849.html Tak jsem na radu starších pořídil další krám do sestavy. Konkrétně ten poslední doporučovaný “puk” Wiim mini. Nečekal jsem zázraky, ale vážně mě mile překvapil. Dokonce to pěkně rozehrálo i můj odložený Cambridge Audio Topaz SR10, což není tak oblíbená řada jako Azur. Už jsem nad ním skoro lámal hůl a chtěl ho prodat, ale v kombinaci s pukem se z toho stala velmi příjemně poslouchatelná kombinace. Dokonce s jezevčíkem se mi zvuk zdá chvílema až zbytečně výrazný, že mu asi budu muset ubrat basů. Puk je dobrej i tím, že má svůj ekvalizér, takže si zvuk každý upraví podle svého více či méně dokonalého ouška. Zatím jsou to první pocity, zvykáme si na sebe a ladím vhodné kombinace přístrojů. Řekl bych, že je to doporučitelná hračka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 1. března Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března Mám od místního tichého člena a hifisty zapůjčený vymazlený WiiM Pro Plus a je to masakr. Je to komančská Čína ale hraje to neskutečně. Za ty peníze je to k neuvěření. https://www.audioappraisal.com/wiim-pro-plus-streamer-review/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 1. března Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března JJ, vybíral jsem ze všech tří modelů. Prostřední jsem vynechal, protože ani ryba ani rak a zbyl mi budget friendly Mini nebo Pro plus se všemi výhodami. Přišla neodmítnutelná nabídka na miniho, tak bylo vymalováno. Zajímalo by mě, o kolik je lepší Pro plus než Mini. Ale na ty moje uši je to asi jedno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 1. března Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března Musím publikovat korekci. Majitel mě zdupal, že to není žádná smradlavá Čína, ale Wiim vlastní Linkplay Technology ze slunné Kalifornie. Takže se omlouvám jim, majiteli a i tady za mystifikaci. Tím taky padl jediný důvod, proč jsem si to kouzlo nechtěl koupit. Takže až si našetřím, tak si to koupím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se