Přejít na obsah

AUDIOFILOVO OKÉNKO

Alina

Doporučené příspěvky

On 11/19/2024 at 5:46 PM, Hasňa said:

Koupit dneska v nižších cenových hladinách něco jiného, než KEF LSX, případně LS50, případně LS60, podle budgetu, a řídit to prostě komplet přes mobil, přes který se jde dostat úplně ke všemu ze sítě a celá osobní sbírka CD nagrabovaná ve Flacu se k tomu sosá z NASu, kdykoliv má člověk chuť na český folk, je naprostý nerozum a vyhazování peněz. Nic lepšího za 20k nikdo nemůže složit, ani kdyby se na hlavu postavil. Na to vsadím své letité zkušenosti i vytrénované ucho.

Tesat do kamena! 👍👍👍

Nemam sice v tejto oblasti zdaleka tolko skusenosti ako @Hasňa, ale mozem sa pod to plne podpisat.

Zacalo to u mna KEF LSX ku saune, toho casu niekolkokrat nad rozpocet ale nikdy som neolutoval. Chcel som nejaky jednoduchy all-in-one system. Mal som tam na chvilu z kanclu od PC aktivne Edifier R1280T (cca 100€) ktore teda nehrali vobec zle a KEF ten zvuk posunul do uplne inej galaxie 😃.

Potom v podobnej situacii ako @Šťovík som chvilu skusal vymysliet "zostavu" do obyvaku. Ked sa mi uz zacala motat hlava zo vsetkych tych recenzii, kombinacii, parametrov, odporucani a rad,.. zavazilo nadsenie z LSX, co som uz mal, a zobral som LS50 Wireless II "and never looked back". Neskor LSX vymenene za LSX II, a LS50 za LS60.

@Zdenek1307 ak mas co i len malu moznost nafuknut rozpocet, vrelo odporucam ist do KEF LSX. Piramo v appka KEF vie hrat aj radia, na DAB sa vykasli. A ako pisal Hasna, mobil je len dialkovy ovladac, potom si to KEF taha priamo z netu, ci uz je to radio, Spotify, Tidal, ... Namiesto CD pridaj k tomu radsej Google Nest mini a mozes to ovladat hlasom, napr.: "Hej google play Led Zeppelin!", "Hej google play radio Paradise!", "Hey google louder!", ... 

Ak nevyhnutne potrebujes aj ten CD player, cez digitalny vystup bude i ten najlacnejsi sunt hrat rovnako dobre ako ten najdrahsi (lebo zvuk sa z toho digitalneho vystupu "vyraba" az v KEF) 😉. A to iste plati aj pre DAB prijimac.

Upraveno uživatelem bluman
  • Díky 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Právě teď, Koldin napsal:

Ahoj, Heeskof jsem neslysel, ale ma je znamy, bohuzel asi nema adekvatni komponenty, aby je dovedl poradne rozehrat a vyuzit potencial, jinak nize mas review -  firma je kousek za Prahou, myslim Mnichovice tak si je poslechni.

https://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/reprosoustavy-regalove/3755-heeskof-rosie-mk-ii

Jinak Elfton a Heeskof mas od sebe pul hodky, na hifi-voice mas testy Elftonu plus na youtube nahravky, ja jsem Elfton slysel primo v Cernosicich a prekvapi Te, jak ty repraky umi zahrat, velmi podobne bude Heeskof. Stoji za to si je poslechnout primo u nich a slyset potencial, svoji muziku uz si tam nastreamujes. Bez ohledu na testy ber to, co se Ti osobne libi, co Te bavi poslouchat, neotravuje a neunavuje.

Odkaz ke komentáři

před 6 minutami, Koldin napsal:

https://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/reprosoustavy-regalove/3755-heeskof-rosie-mk-ii

Jinak Elfton a Heeskof mas od sebe pul hodky, na hifi-voice mas testy Elftonu plus na youtube nahravky, ja jsem Elfton slysel primo v Cernosicich a prekvapi Te, jak ty repraky umi zahrat, velmi podobne bude Heeskof. Stoji za to si je poslechnout primo u nich a slyset potencial, svoji muziku uz si tam nastreamujes. Bez ohledu na testy ber to, co se Ti osobne libi, co Te bavi poslouchat, neotravuje a neunavuje.

...myslim, ze Elfton Vigo mel taky bassrelfex dopredu, ale jsou trosku vetsi...tak si ten vyber uzij na pohodu :)

Odkaz ke komentáři

V 19. 11. 2024 v 19:17, Zdenek1307 napsal:

Díky hoši, přečetl jsem si poslední tři přispěvky a snažím se je rozkódovat. Je to jako by na mě z kosmu letěly nějaké signály a nebo na mě mluvili mimozemšťani 😀

Snažte se mít se mnou trpělivost.

Začal bych od znova tím prvním dotazem... jaká je značka Auna, německá alias čínská, jako všechno kolem, ale, jak funguje, hraje, poměr cena výkon? Neví někdo. Případně alternativy+bedny.

Dám příklad: Auna + bedny

Třeba: Marantz to už je asi maximum.

Vy jste v jiných sférách, tam já se nedostanu. Chápu, že jste fajnšmekři, možná jsem taky, ale já takhle nemůžu 😉

Však jsi v muzice psal, že se vracíš ke kořenům a chceš rozjet pevné nosiče, otázka času kdy bude i gramec což je za mě the best :punk:Já mám na muziku strašně málo času, takže když už si k tomu někdy sednu tak už defakto jde o rituál 😆 Copak, v autě, při sportu,  a ták toho slyším dost, ale tam je to všechno na půl, protože přemýšlíš nad hafo jinejma věcma. Já být tebou tak to ale opravdu navýším, ne nějak o hodně, ale aby tě to nějáký ten pátek bavilo. Však se v tom pohrabej, jsou ten je nápady :cheers: Jestli jak jsi psal chceš rozjet občas i film z tv do bedýnek, tak velmi zábavný přednes plný hutnosti a prostoru má tento malý set, a ty bedýnky mají opravdu líbivý zvuk, který jen tak neomrzí. Myslím, že při troše ukecávání by jsme se dostali pár tisícovek pod dvacet.

Polk.JPG

• Díky 1
Odkaz ke komentáři

před 15 hodinami, Koldin napsal:

Diky za doporučení, z Hifi-Voice to mám načtené, znám téměř nazpaměť :), i na youtube jsem slyšel všechny jejich bedny, ale již se do Elftonu za panem Ottem chystám osobně, konečně. Moc jim fandím, jsem zvědav. Dám vědět.

Odkaz ke komentáři

1 hour ago, Andrew said:

Vždy jsem si kladl otázku nad smyslem poslouchání čehokoli z youtube videa (vím, že je tam toho mraky 🍻).

Neklad 🍻, odpoved je prosta 😉:

Je to absolutny nezmysel🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️. I keby bola nahravka studiovej profesionalnej kvality, tak jutub to najprv degraduje stratovym kodovanim zvukoveho streamu na 128kb/s (max 256 pre premium youtube music) a na konci aj tak pocujes len tie bedne, na ktorych ten jutub aktualne pustas. 😂

Upraveno uživatelem bluman
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, Andrew napsal:

Vždy jsem si kladl otázku nad smyslem poslouchání čehokoli z youtube videa (vím, že je tam toho mraky 🍻).

Jeden si tak fantazíruje jak by to mohlo znít a tyhle nahrávky to jen trochu umocňují. Dost často to bývá s komentářem a pak je to jako recenze z časáku, kde místo fotek jsou videa. 

Odkaz ke komentáři

před 23 hodinami, African napsal:

Však jsi v muzice psal, že se vracíš ke kořenům a chceš rozjet pevné nosiče, otázka času kdy bude i gramec což je za mě the best :punk:Já mám na muziku strašně málo času, takže když už si k tomu někdy sednu tak už defakto jde o rituál 😆 Copak, v autě, při sportu,  a ták toho slyším dost, ale tam je to všechno na půl, protože přemýšlíš nad hafo jinejma věcma. Já být tebou tak to ale opravdu navýším, ne nějak o hodně, ale aby tě to nějáký ten pátek bavilo. Však se v tom pohrabej, jsou ten je nápady :cheers: Jestli jak jsi psal chceš rozjet občas i film z tv do bedýnek, tak velmi zábavný přednes plný hutnosti a prostoru má tento malý set, a ty bedýnky mají opravdu líbivý zvuk, který jen tak neomrzí. Myslím, že při troše ukecávání by jsme se dostali pár tisícovek pod dvacet.

Polk.JPG

To je dobrý tip. No, musím to nějak promyslet, když ještě potřebuju ten pořádnej TV stolek, nebo spíš polici :D A ta co se mi líbí, tak vychází podobně jako ten receiver :D To je život tohle. Ale nějak to dopadne. Není to zase tak horký

Odkaz ke komentáři

Ja som dlhsie fical na Denon AVR X-1200 a stlpove repro od Teufel audio Ultima 40 zapojene bi-amp. Ako amaterovi postacujuca kombinacia, repro sa priamo od Teufelaudio daju objednat za 400€ aj s dopravou, teeaz su dokonca za 300€, co je skoro kradez + receiver som tiez za podobnu sumu objednaval, je to uz davno.
Za 300€ repro hraju naozaj o niekolko tried lepsie.

Ako som sa prestahoval mi vesmir prihral zostavu:

Harman Kardon HK 900
CD Harman Kardon HD 990
Repro JBL LS 80
Gramofon Pro-ject 6 Perspex s predzosilnovacom Tube box SE II.

Najviac pouzivam Spotify a tak som cez optiku pripojil Wiim mini.

Musim povedat, ze zvuk je krasny, cisty, plny, makke basy, cisty zvuk vo vsetkych frekvenciach.

Odkaz ke komentáři

Nemusí to tak být. Ale racionální úvaha je bohužel téměř vždy přebitá touhou znovu objevovat Ameriku, čínskýma bzučákama, gramofonem, super prodejcema, kteří to se zákazníky myslí super férově, budkama, které hrají o několik tříd lépe, než kolik stojí, aniž by ty vyšší třídy byly alespoň z rychlíku spatřeny, měkkymi basy, které Pavel Dudek nazval příznačně, "jako když boucháš hovnem o stan", a nikde nechybící zlatou radou, aby si to dotyčný hlavně určitě šel poslechnout, i když dotyčný nemá absolutně představu co je dobře, co je špatně a co by měl vlastně hledat. Racionální rady ostřílených bojovníků jsou nuda. Přece to takhle jednoduché nemůže být a určitě mi naschvál zatajují úžasný zázrak známé značky za 5 tisíc a kabely, které to 'pročistí'. Furt dokola už od starého Říma: „Lid chce být klamán, tedy je klamán."

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

před 16 minutami, Hasňa napsal:

Nemusí to tak být. Ale racionální úvaha je bohužel téměř vždy přebitá touhou znovu objevovat Ameriku, čínskýma bzučákama, gramofonem, super prodejcema, kteří to se zákazníky myslí super férově, budkama, které hrají o několik tříd lépe, než kolik stojí, aniž by ty vyšší třídy byly alespoň z rychlíku spatřeny, měkkymi basy, které Pavel Dudek nazval příznačně, "jako když boucháš hovnem o stan", a nikde nechybící zlatou radou, aby si to dotyčný hlavně určitě šel poslechnout, i když dotyčný nemá absolutně představu co je dobře, co je špatně a co by měl vlastně hledat. Racionální rady ostřílených bojovníků jsou nuda. Přece to takhle jednoduché nemůže být a určitě mi naschvál zatajují úžasný zázrak známé značky za 5 tisíc a kabely, které to 'pročistí'. Furt dokola už od starého Říma: „Lid chce být klamán, tedy je klamán."

Pravda.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...