Přejít na obsah

AUDIOFILOVO OKÉNKO

Alina

Doporučené příspěvky

Chlapi, asi potřebuju poradit. Už nějakou dobu přemýšlím, že bych koupil nějakej gramofon a repro. Use case bodech:

- obývák + KK do 30m2

- repro bych použil i k TV, kde mám aktuálně soundbar s basakem od LG

- zdroj hudby je aktuálně 99% času Spotify, tzn. nejsem zatím audiofil  a prd poznám 

- gramofon by byl na občasný přehrání něčeho, co buď není na streamu (třeba teď mám novou desku WWW, která tam zatím není) nebo u čeho chci mít trochu lepší zážitek 

Chci si to fakt nejdřív očichat, než zas propadnu něčemu dalšímu co se promění v rakev na peníze.

Líbilo by se mi nějaký elegantní malý řešení typu KEF LSX II a k tomu gramofon, ale koukal jsem že LSX II už je za 30 a ta levnější verze LT nemá analog. 

Nějaký doporučení? Kdybych se vešel do dvacky komplet, bylo by to super, ale to je možná utopie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, ragu napsal:

Chlapi, asi potřebuju poradit. Už nějakou dobu přemýšlím, že bych koupil nějakej gramofon a repro. Use case bodech:

- obývák + KK do 30m2

- repro bych použil i k TV, kde mám aktuálně soundbar s basakem od LG

- zdroj hudby je aktuálně 99% času Spotify, tzn. nejsem zatím audiofil  a prd poznám 

- gramofon by byl na občasný přehrání něčeho, co buď není na streamu (třeba teď mám novou desku WWW, která tam zatím není) nebo u čeho chci mít trochu lepší zážitek 

Chci si to fakt nejdřív očichat, než zas propadnu něčemu dalšímu co se promění v rakev na peníze.

Líbilo by se mi nějaký elegantní malý řešení typu KEF LSX II a k tomu gramofon, ale koukal jsem že LSX II už je za 30 a ta levnější verze LT nemá analog. 

Nějaký doporučení? Kdybych se vešel do dvacky komplet, bylo by to super, ale to je možná utopie.

Gramec jsem vybíral docela dlouho a vyhrál Rega Planar 2, za ty prašule hodně muziky. Mám ho rok a je výbornej, přenoska základ, ale mě ten její hutný přednes baví, každopádně ta změna ve mě hlodá, tak třeba někdy ať je život audiofilsky pestřejší 😅 Pokud by jsi se rozhoupal a měl by jsi vážný zájem, uměl bych ho plus mínus za deset přes jedno studio.

https://www.whathifi.com/rega/planar-2/review

• Díky 1
Odkaz ke komentáři

Jako pro začátek a do dvacky se vším, tak si kup třeba Teslu NC500, když má talíř v pořádku, je lepší než základní Pro-jecty. Starší integrovaný zesilovač vyšší řady s lepším předzesilovačem, já používám Pioneer A616, chce to řadu 6 a výš. A bedny se osvědčily německé třeba Heco nebo Canton. Mají mnohem lepší ozvučnice než Japonci za stejný peníze. Jinak se těžko do dvacky vejdeš. Možná se budeš divit, proč přes 100w na kanál, ale ty nižší řady mají obyčejný phono předzesilovače a navíc od řady 6 výš není ani jeden kondenzátor v signálové cestě. Takže jde o kvalitu a ne o výkon, i když jeho rezerva se vždycky hodí. Sám poslouchám na 70w repro. 

Takhle to máš co komponent tak cca 6000, ostatní to možná zkritizují, že jsou to starý vrány, ale všechno kvalitní komponenty z 80. let, poctivě udělané a na poslech to sfoukne nový komponenty za 50 jak papír. 

Bohužel všechno nový, co za něco stojí taky stojí ranec. V novým je dvacka utopie opravdu.

K televizi jsem to měl připojený taky, ale furt do toho posílala nějaký lupance, tak jsem ji radši odpojil.

Upraveno uživatelem Jiří Sedlák
Odkaz ke komentáři

A trval bych na Pioneeru protože jejich logo je na všech původních japonských vynilech. Tedy mastering a vše okolo probíhalo na zařízení Pioneer. Proto není nic lepšího než referenční řady Pioneeru (řada 6 a výš) na čem tyhle starý japonský desky poslouchat. A japonský vydání opravdu stojí za to.

Odkaz ke komentáři

@Jiří Sedlák díky moc za rady, zkusím se tím prokousat, každopádně se ale obávám, že je to na mě v aktuální fázi moc komplikovaný. Navíc pokud bych to nemohl použít k televizi, nepokrývá to půlku myho usecase.

Jsem nováček co si vybral Citizeny za trojku, možná se nechá ukecat do SKX  za sedmičku nebo Hamilton z inzerce za desítku. Dvacet let starý hodinky se skvělým unitasem před servisem teď nedám. Natož super Orisky za pade od kterejch je to vlastně kousek k bondovkám za kilo, jestli si rozumíme.

Na velký sloupy teď nemám prostor a kvůli prckovi, co bude za pár měsíců prozkoumávat všechno v bytě, nebudu ani nic dávat na stojany. Potřebuju fakt něco jednoduchýho a kompaktního, co sice nenadchne audiofila, ale pro moje účely to bude dostatečný. Něco jako KEF LSX a Pro-jext nebo Rega od Vlasty, Klipsch the fives,případně menší pasivní repro a streamer. Aktuálně mám soundbar od LG co byl k televizi v setu, takže z tohohle hlediska bude cokoliv krok k lepšímu.

Odkaz ke komentáři

Ty Kefy ke gramci nepřipojíš, leda bys měl externí předzesilovač. Navíc za ty prachy je to taková miniatura, která ani nemůže obstojně hrát nižší frekvence. Repra za dvacet, předzesilovač nevím kolik aby hrál obstojně, garmec za 15, no a už jsme cenově hodně mimo. Repra nemyslím nějaký sloupy, ale regaálovky třeba tohle má kámoš a jsou super. https://aukro.cz/canton-quinto-510-r-1981-kompaktni-tripasmovky-luxusni-zvuk-7074752756?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=07-pla-bazar-buynow&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAgdC6BhCgARIsAPWNWH1G2A-6QuR-DtboFH96C0CKG8SUjl0kwGHth38Vh91ex0Ot_-3wzCUaAmzsEALw_wcB 

Zesilovač tenhle mám já a občas se dá za tyhle peníze koupit a NC500 je černej a stejně širokej a sedí tam jak prdel na hrnec. A vypadá to super. https://aukro.cz/pioneer-a-616-mk2-6979994650

No a NC 500 je tak za 6 (já ho koupil za 2500 v top stavu. Ten gramofon je s tou Regou plně zvukové srovnatelný, lepší než základní Pro-jecty. 

Takže se fakt za 20 dá pořídit, jen to nebude nové, ale hrát to bude luxusně.

Ale je to na tobě, jestli chceš vyhazovat peníze za nové, ale malinké hračky, které si bez subwooferu ani neprdnou. 30m² není zas tak malej prostor.

Odkaz ke komentáři

KEF LSX II v plný verzi mají analog. Pokud se nepletu a předzesilovač u těch novějších gramofonu může být vestavěnej. Trochu se teď bojím aby to nedopadlo jako ta legendární diskuze o prodloužení hadice.

Jsem omezenej prostorem a trochu i designem, když manželce přitáhnu 20 let starý bedny, co se mi nevejdou na stolek pod televizi a nebudou se k ničemu hodit, pošle mě s tím do prdele. Finančně jsem omezen míň, ale nechci v tom hned ze začátku bejt za kilo a vlastně nechci ani moc času věnovat zjišťování, pochopení, vybírání komponent a ladění. Chci ideálně out of the box řešení, takovej iPhone mezi ozvučením. Chápu, že pro audiofila to nebude.

Ale za tvoje rady jsem opravdu vděčnej, minimálně mě to nutí trochu víc přemýšlet a ten gramofon je dobrej tip.

Upraveno uživatelem ragu
Odkaz ke komentáři

Kup si ty KEFy, na gramec se vyprdni a zůstaň na Spotify, Tidalu, Apple music atd. Nakonec tam najdeš prakticky všechno. 
Nebo ti prodám svoje bedny s receivrem a hromadou kabelů a ty KEFy si koupím já 😄

Odkaz ke komentáři

před 15 minutami, nickolas napsal:

Kup si ty KEFy, na gramec se vyprdni a zůstaň na Spotify, Tidalu, Apple music atd. Nakonec tam najdeš prakticky všechno. 
Nebo ti prodám svoje bedny s receivrem a hromadou kabelů a ty KEFy si koupím já 😄

Vole, u mě celá ta myšlenka začala tím, že jsem dostal jedno LP :D

• Like 1
  • Haha 1
Odkaz ke komentáři

Kdybych stál dnes na startu, tak bych koupil Wiim amp (streamer + zesík) za 9.500,-

WiiM Amp - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

K tomu quadraly z řady phonologue (třeba Altan za cca 4.000,-) A pokud po poslechu Tidalu ještě budeš toužit po gramofonu, tak na něj máš ještě 6.000,- Kč

• Díky 1
Odkaz ke komentáři

V 27. 11. 2024 v 9:55, Bert napsal:

Pokud budeš uvažovat o 1 repro, pak tam mrskni tohle:

JBL PartyBox 110

Aspoň si budeš moci v klidu vyzkoušet, kam je nejlepší jej umístit.

Dnes mi prodavač pustil nějakou 710 a normálně mě odlétla čupřina z hlavy, to je strašný masakr 😂 Ale hraje výborné a na nějaký to mejdlo u bazénu úplná pecka 👍

DSC_7595~2.JPG

Odkaz ke komentáři

Ja som si kupil tie KEFy co sa tu spominaju a som saturovany. NIe som znalec ani zdaleka ale hocikoho som sa opytal tak mi povedal ze kvalita za cenu je to top. Kazdemu co to pustim, aj niekomu s lepsim sluchom povie ze fakt dobre. A pre mna uplne super.

Odkaz ke komentáři

5 hours ago, ragu said:

Chci ideálně out of the box řešení, takovej iPhone mezi ozvučením.

= KEF LSX 

LT v aktualnej akcii do dvacky a ak chces aj to gramo pripojit, nevahaj natiahnut budget na LSX II, nebudes lutovat 😉.

Odkaz ke komentáři

V 7. 12. 2024 v 14:55, elloco napsal:

Kdybych stál dnes na startu, tak bych koupil Wiim amp (streamer + zesík) za 9.500,-

WiiM Amp - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

K tomu quadraly z řady phonologue (třeba Altan za cca 4.000,-) A pokud po poslechu Tidalu ještě budeš toužit po gramofonu, tak na něj máš ještě 6.000,- Kč

Tady bych se chtěl zeptat, pustim si na tom i nějaké rádio? Je mi jasný že ne přes FM, ale jestli je tam nějaký přístup k internetovým rádiím? Všude píšou iHeartradio, ale jsou tam nějaká čeká rádia? Nebo to půjde akorát z telefonu.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...