Přejít na obsah

AUDIOFILOVO OKÉNKO

Alina

Doporučené příspěvky

No jo, ztráta času ... v odpovědi na dotaz k transportu zmínil digitální filtry (které jsou ale až za transportem v převodníku), tak co jiného než facepalm k tomu dodat. Tvl a aby napájecí zdroj rozhodil mechaniku natolik, aby tok dat neopravily standardně implementované algoritmy, to už je fakt nonsens

Na jednu stranu to chápu - provozuje web, musí to plnit čtivým obsahem, aby tam měl traffic a tím pádem páku na inzerenty. Na druhou stranu - já bych na to psaní neměl žaludek. Jednak platí, že popisovat zvuk slovy je jako popisovat architekturu tancem (je to téměř nepřenosný zážitek), a jednak jsou to z velké části poetické bludy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Duke650 jj, a bohuzial takychto bludov su plne weby aj vo vsetkych inych odvetviach, kde takisto potrebuju plnit content. A ked sa v danom odbore az tak dobre nevyzname, mozu sa nam javit velmi erudovane 😂, a velmi smutne, ze to plati aj pre novinarinu 😭😭

Upraveno uživatelem bluman
Odkaz ke komentáři

před 9 hodinami, Moty napsal:

Zdar audiofilové, můžete sestoupit ze svých pidestálu hi-end audia a doporučit nějaký obyč BT repro k Ipadu, tak +/-3k

Mám vzít Homepod mini nebo JBL Flip 6 nebo něco jinýho? díky

Ultimate Ears Wonderboom 3. Na Amazonu ted za 70Eur. 

Odkaz ke komentáři

ad Březina - předevčírem jsem narazil na věc, která mě opravdu uzemnila, tj. zemnící pole Chord Company GroundARAY - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení (hifi-voice.com) Přece ten chlap nemůže věřit tomu, co píše?? Absurdnější hovadinu jsem ještě nečetl - ale věřím, že si to někdo koupí...
Nejlépe se vydělává na lidské blbosti. Vúdú a pohádky pro tetřevy hlušce vždycky nesly zlatá vejce.
Odkaz ke komentáři

To je ale úplně normální proces a děje se v každém průmyslu, o tom našem hodinkovém ani nemluvě, vzpomeňme si například na Svatý Grál jménem Damasco jak tu jednu dobu mával s osazenstvem 😂 Nakonec si člověk musí přijít na všechno sám, že jsou to čas od času jen kecy v kleci, ale ruku na srdce kluci, ta trnitá cesta k nějakému prozření je velmi, opravdu velmi zábavná :punk: 

Odkaz ke komentáři

Jde o CELÝ řetězec. Nejslabší článek řetězce je obvykle akustika místnosti. Druhý největší = reprobedny. Ostatní věci mají řádově menší vliv na výsledek. 

Vliv samotné mechaniky v CD přehrávači resp. digitálního transportu (to, co je v řetězci před převodníkem), je marginální. 

Psal jsem o mechanice - ta část,  která čte data z disku a posílá je do DACu. Tam fakt slyšitelný rozdíl nehledej.

Ano, dobře navržený a vyrobený hardware je důležitý. Ale jak běžný spotřebitel pozná dobrý hardware? Drtivá většina jede podle rovnice dražší je lepší. Což výrobci dobře vědí a řada z nich se neštítí nasadit cenovku jen podle toho, kolik marketing bullshitu se vešlo do popisu produktu. Kabely za desítky tisíc, podložky pod ty kabely... 

Odkaz ke komentáři

před 30 minutami, EpsteinBarr napsal:

kurna, chlapi...

Tak dokaze aj maly sasek (CD player za 10eur) urobit velke divadlo (CD player za 1000 eur)? Jasne, pobavia obe alternativy... Ale teda, zavisi konecny vykon aj na technike, ci nie? 

Epštajne, čti pořádně. @Duke650 napsal: "...pokud CD player za 10 USD není defektní, tak do převodníku sype identická data jako CD player za 1000 USD. ..." Takže nikde nepíše, že hraje stejně. Vím, jsi z cziny, a používáš slovo PLAYER, ale tady to o celém playeru fakt nebylo.

Odkaz ke komentáři

před 39 minutami, EpsteinBarr napsal:

kurna, chlapi...

Tak dokaze aj maly sasek (CD player za 10eur) urobit velke divadlo (CD player za 1000 eur)? Jasne, pobavia obe alternativy... Ale teda, zavisi konecny vykon aj na technike, ci nie? 

Je na to jednoduchý vzorec, zajdi do nějakého příjemného hifi showroomu a na stejný zesilovač a repro si nech připojit různé CD přehrávače, samozřejmě CD player za 10 EUR bude při poslechu velký vtip, který hned sluchově poznáš a různé výrobce a modely samozřejmě také. Měl jsem krásnou příležitost mít doma nějaký pátek na stejné aparatuře CD NAD 538 a asi po roce ho prohodit za Creek 50 a samozřejmě změna k lepšímu za mé uši velká. A já prostě věřím, že všechno souvisí se vším a dnes žádný výrobce ti do prémiového CD přehrávače nedá nějaký laciný transport, který máš v kdejakém počítači, nedá. Jestli to je trik na kupující že dávají dražší lepší mechaniky nevím, ale hraje to fajn 😉

DSC_0493.jpg

DSC_0032.jpg

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři

před 10 minutami, Bert napsal:

Epštajne, čti pořádně. @Duke650 napsal: "...pokud CD player za 10 USD není defektní, tak do převodníku sype identická data jako CD player za 1000 USD. ..." Takže nikde nepíše, že hraje stejně. Vím, jsi z cziny, a používáš slovo PLAYER, ale tady to o celém playeru fakt nebylo.

Dovolim si oponovat. Ak teda sasek za 10 korun nie je defektny, tak na podiu dodava divakom identicke data (slova, slohy) ako sasek za 1000 korun.  Aj v zmysle neskorsej @Duke650 odpovede mi to vychadza, ze mam pravdu a rozdiel bude v tom, ci prednes saskov je v Narodnim divadle s (povedzme) dokonalou akustikou, alebo na vsi v kulturnom dome....v zmysle zazitku. A tiez sa ospravedlnujem za to miesanie jazyka. Narodil som sa v Ceskoslovensku 🙂

Odkaz ke komentáři

Takže ještě jednou. Duke napsal: .... pokud CD player za 10 USD není defektní, tak do převodníku sype identická data jako CD player za 1000 USD. ..." Striktně se vyjadřoval k procesu před převodníkem, nikoli k výslednému zvuku. Tvé přirovnání je úplně mimo.

Pro blbé. Před převodníkem je to tohle: 0010001000000111110001010101010100000101111110010101001

Za převodníkem je to tohle:

Trálala la la.

Odkaz ke komentáři

Já se narodil na Slovensku, heč  🙂

Každá alegorie nás vzdaluje od faktů.

zkuste si to přečíst podruhé a pochopit obsah sdělení. Digitální data, vstupující do převodníku, jsou identická,  howgh 

Klasický CD přehrávač má ještě digitální filtr (někdy jich je víc a daji se přepínat), no a pak máš analogovou část, kde se dá pár věcí zmršit... takže když zmeříš dva diametrálně rozdílně navržené a vyrobené CD přehrávače, nebudou mít stejný výstup. Ale ty rozdíly budou na 99% pod prahem slyšitelnosti a v reálu je převálcují/zamaskují vlivy ostatních částí řetězce...

P.S. tvl proč tady vlastně marním čas... jdu do sklepa vyhrabat elpíčka a elektronky  😉

Odkaz ke komentáři

před 14 minutami, Duke650 napsal:

Afri ty budeš první,  koho si pozvu s Březinou na slepý test 🙂 psychoakustika je sviňa, fyziologie slyšení má své výrazné limity atd atd

Nikomu neberu subjektivní  dojem "toto se mi teď líbí víc než tamto", o tom žádná...

A aby toho nebylo málo, ještě jsem zapomněl zmínit, aby si Epštajn nechal pustit na stejné aparatuře své oblíbené interprety z různých zdrojů, protože například vážná hudba mě oslovila nejvíce právě z gramofonu... prostě naslouchat srdcem:punk: Psychoakustika je sviňa, ale mnohem menší než různé vědecké výsledky, kvůli kterým člověk nenavštíví ani showroom aby si koupil to co mu je sluchově nejbližší, ale dá radši přednost různým analýzám a grafům na papíře 🙏

Odkaz ke komentáři

..... zkuste si to přečíst podruhé a pochopit obsah sdělení. Digitální data, vstupující do převodníku, jsou identická,  howgh  .....

No, já se to tak snažil větou: ." Striktně se vyjadřoval k procesu před převodníkem, nikoli k výslednému zvuku." interpretovat. Ale zůstaňme u těch LP: když budeš hodný, tak Ti půjčím ultrazvukovou pračku, smáčivou pračku s odsavačkou, a možná Ti i prozradím, při jaké teplotě rovnám desky .... :cheers:

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...