Přejít na obsah

AUDIOFILOVO OKÉNKO

Alina

Doporučené příspěvky

Dneska jsem začal valit muziku přes Normandskou jedličku a ta basová složka prostě nemá chybu, doporučuji :punk: Zároveň mi udělal velikou radost holky učitel klavíru, který ve svém podání nahrál koledy a daroval nám CD nosič, příští rok chce vydat LP desku, yes, varhany nahání občas husí kůži, famózní.... no, to už jsem se nechal trochu unést Vánoční atmosférou, co jsem se to chtěl zeptat? Jo, už vím, furt tady do mě ryje žena má, že ještě nějaký dárek si mám zařídit, tak mě napadla nějaká čistící sada na gramodesky. Nic drahého nechci, tak mě koukám třeba tato ekonomická sada od známého výrobce, je to ok nebo se dá za ten peníz něco lepšího? Nálada Vánoční, pohodová, takže nějaký ten hifi joke od nadšenců USB klíčenek neurazí 😁

DSC04489.JPG

DSC04494.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 19 hodinami, Duke650 napsal:

Jsem s tím v zenovém klidu 🙂 jen mi bylo líto, že jsme to tady naplnili srandovním balastem 

Aj mne je to ľúto. Už sa pár dní trápim... Jsem z toho takovej špatnej...

K tomu wiki odkazu na loudness wars. Je to poňaté dosť jednostranne, niektoré fakty vytrhnuté z kontextu a niektoré haluze. Nehovorím, že to je celé blábol, ale nad všetkým, čo človek nájde na internete, sa treba trochu zamyslieť. Platí to aj tu.

Odkaz ke komentáři

On 12/18/2023 at 11:25 PM, Duke650 said:

Jsem s tím v zenovém klidu 🙂 jen mi bylo líto, že jsme to tady naplnili srandovním balastem 

Preco luto? Ja som sa velmi pobavil 🤣. Ved zivot ma byt zabava, ci nie? A ved aj poucenie z toho bolo na digi vs analog (ak si to niekto precital 2x a pozorne 😁).

Odkaz ke komentáři

@instant 🤣 jj, a zobudil som sa okol 5 rano, ako sedim na gauci a zlakol som sa, ze uz som v nebi ci prinajmensom v kostole, LS60 na mna mohutne valili nejaky organ 🤣 No zase narodenie dcery nezapijate moc krat v zivote 😉, teda pokial nie ste Boris Kollar 🤣

Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, zerrou napsal:

...Afri daj nejaké pocity,to by ma zaujímalo,kedže ako gramopanic si otvorený novým zážitkom...

Jop, upřímně je gramec halda zábavy 😀 Už co jsem ho s děckama vybalil z krabice, byl jsem nadšený, krásný kousek nábytku z kterého máš příjemný pocit vynalézavosti a ruční práce. Rega Planar dvojka není nikterak těžká k sestrojení, přidáš závaží, vyvážíš raménko, což zvládne školák a rozjedeš to...v případě blbého výstupu ti tak odpadá starost s tím, že jsi udělal někde chybu a prostě se musíš smířit s tím, že jsi vyhodil nějakou tu tisícovku oknem 😆 A né že jsem neměl jako obavy, dost borců mi řeklo že gramec pecka, ale že mám hned Carbon přenosku vyměnit za Exact, která mimochodem stojí desítku 😅, další střelci doporučili hned lepší phono zasilovače, no a mé děti to viděli nejlépe a řekli mi, že to nebude hrát vůbec 😂 Takže jsem jako premiéru položil první LP Vivaldiho Čtyři období, které mám v různých verzích na CD, na klíčence a znám ho jak své boty. A světe div se, gramec začal hrát, podívali jsme se na sebe s děckama a já jsem hned věděl, že to bude dobré. Nemám moc času, ale LPéčka co donesl Ježíšek - Vivaldi, Beethoven, Simpley Red a soundtrack Pulp Fiction jsem už slyšel všechny, mého milovaného Vivaldiho dvakrát a těším se na další, už teď vím že to bude drahé 🙉 Výstup zvuku je silně návykový a je to asi dané tím, že je prostě tak nějak neutrální, nikterak přehnaný a umocněn celým tím mechanickým vzorcem, který to všechno umožní. Na druhou stranu abych to neprotahoval, dle mého názoru musí člověk vybírat žánry hudby jemu blízké, pro gramec určené... zatím jsem ve fázi průzkumu, ale ryze elektronickou hudbu ve stylu třeba od Žán Mišel Žarého si nedokážu představit. Vyzkouším. A to nejlepší, že jako náctiletý jsem měl gramec od Technicse, pak dlouhý blackout a teď jsem konecneu zpět :punk: Tož tak za mě ve zkratce 😀 Sorry, nechal jsem se unést....

DSC_5823~2.JPG

DSC_5822~2.JPG

Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, African napsal:

Jop, upřímně je gramec halda zábavy 😀 Už co jsem ho s děckama vybalil z krabice, byl jsem nadšený, krásný kousek nábytku z kterého máš příjemný pocit vynalézavosti a ruční práce. Rega Planar dvojka není nikterak těžká k sestrojení, přidáš závaží, vyvážíš raménko, což zvládne školák a rozjedeš to...v případě blbého výstupu ti tak odpadá starost s tím, že jsi udělal někde chybu a prostě se musíš smířit s tím, že jsi vyhodil nějakou tu tisícovku oknem 😆 A né že jsem neměl jako obavy, dost borců mi řeklo že gramec pecka, ale že mám hned Carbon přenosku vyměnit za Exact, která mimochodem stojí desítku 😅, další střelci doporučili hned lepší phono zasilovače, no a mé děti to viděli nejlépe a řekli mi, že to nebude hrát vůbec 😂 Takže jsem jako premiéru položil první LP Vivaldiho Čtyři období, které mám v různých verzích na CD, na klíčence a znám ho jak své boty. A světe div se, gramec začal hrát, podívali jsme se na sebe s děckama a já jsem hned věděl, že to bude dobré. Nemám moc času, ale LPéčka co donesl Ježíšek - Vivaldi, Beethoven, Simpley Red a soundtrack Pulp Fiction jsem už slyšel všechny, mého milovaného Vivaldiho dvakrát a těším se na další, už teď vím že to bude drahé 🙉 Výstup zvuku je silně návykový a je to asi dané tím, že je prostě tak nějak neutrální, nikterak přehnaný a umocněn celým tím mechanickým vzorcem, který to všechno umožní. Na druhou stranu abych to neprotahoval, dle mého názoru musí člověk vybírat žánry hudby jemu blízké, pro gramec určené... zatím jsem ve fázi průzkumu, ale ryze elektronickou hudbu ve stylu třeba od Žán Mišel Žarého si nedokážu představit. Vyzkouším. A to nejlepší, že jako náctiletý jsem měl gramec od Technicse, pak dlouhý blackout a teď jsem konecneu zpět :punk: Tož tak za mě ve zkratce 😀 Sorry, nechal jsem se unést....

DSC_5823~2.JPG

DSC_5822~2.JPG

....paráda,diki za reakciu,je vidieť že máš radosť a o tom to je..je dobré že deťom otváraš iný svet,spolužiaci nebudú rozumieť o čom hovoria🤣

Odkaz ke komentáři

Nedávno jsem si pořídil za dobré peníze tuto kombinaci Focal Alpha 80 + DAC SMSL M500 (má balance XLR output) a musím říct, že to hraje velmi obstojně. Předtím jsem měl Behringer Truth B2031A a JBL LSR305P MKII a toto je co se týče "hutnosti" zvuku jiné kafe. Používám to jako repro k PC. 

focal-alpha80jpg.jpg

M500editat.jpg

Odkaz ke komentáři

6 hours ago, rolas said:

Nedávno jsem si pořídil za dobré peníze tuto kombinaci Focal Alpha 80 + DAC SMSL M500 (má balance XLR output) a musím říct, že to hraje velmi obstojně. Předtím jsem měl Behringer Truth B2031A a JBL LSR305P MKII a toto je co se týče "hutnosti" zvuku jiné kafe. Používám to jako repro k PC. 

By ma celkom zaujimalo porovnanie zvuku s KEF LSX, ku ktorym sa to myslim uz cenovo velmi blizi 🤔. Neviete nahodou niekto porovnat?

Upraveno uživatelem bluman
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...