Hasňa Odesláno 29. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2023 Nedávno jsem si pořídil za dobré peníze tuto kombinaci Focal Alpha 80 + DAC SMSL M500 (má balance XLR output) a musím říct, že to hraje velmi obstojně. Předtím jsem měl Behringer Truth B2031A a JBL LSR305P MKII a toto je co se týče "hutnosti" zvuku jiné kafe. Používám to jako repro k PC. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Happy88 Odesláno 31. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2023 Vměstnám sem jeden dotaz z přízemního audio-spektra. Občas si Tidal pustí moje žena s dcerkou (3 roky) z tabletu nebo z mobilu, protože se jim nechce zapínat PC (u něhož jsou i repráky, popř. sluchátka). Jenže řešíme, že malá na tom tabletu konzumuje tu hudbu spíš vizuálně a vadí nám, že sice pouštíme hudbu ale je to doprovázené tou obrazovkou. Dotaz tedy zní - dá se streamovat Tidal přímo bez toho zprostředkujícího zařízení? Tj. bez potřeby mobilu nebo tabletu? Nějaký mikrosystém nebo reproduktory, ze kterých se to pustí napřímo? Aby tam při zapnutí prostě nevyskakovaly tuny obrázků, doporučení, další alba apod. Chápu, že tam bude muset být nějaký malý displej kvůli ovládání, výběru skladby atd. Ale čím menší tím lepší. Nebo třeba ovládání hlasem Vím, je to prkotina, ale žena vznesla dotaz a já nebyl schopný odpovědět Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 31. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2023 před 2 hodinami, Happy88 napsal: Vměstnám sem jeden dotaz z přízemního audio-spektra. Občas si Tidal pustí moje žena s dcerkou (3 roky) z tabletu nebo z mobilu, protože se jim nechce zapínat PC (u něhož jsou i repráky, popř. sluchátka). Jenže řešíme, že malá na tom tabletu konzumuje tu hudbu spíš vizuálně a vadí nám, že sice pouštíme hudbu ale je to doprovázené tou obrazovkou. Dotaz tedy zní - dá se streamovat Tidal přímo bez toho zprostředkujícího zařízení? Tj. bez potřeby mobilu nebo tabletu? Nějaký mikrosystém nebo reproduktory, ze kterých se to pustí napřímo? Aby tam při zapnutí prostě nevyskakovaly tuny obrázků, doporučení, další alba apod. Chápu, že tam bude muset být nějaký malý displej kvůli ovládání, výběru skladby atd. Ale čím menší tím lepší. Nebo třeba ovládání hlasem Vím, je to prkotina, ale žena vznesla dotaz a já nebyl schopný odpovědět Existuje, např na Alze máš na to přímo filtr při výběru https://www.alza.cz/mikro-a-mini-systemy/18857220.htm#f&cst=null&cud=0&pg=1&prod=&par16413=16413-239708731&sc=8.571428298950195 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolas Odesláno 31. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2023 V 29. 12. 2023 v 20:01, bluman napsal: By ma celkom zaujimalo porovnanie zvuku s KEF LSX, ku ktorym sa to myslim uz cenovo velmi blizi . Neviete nahodou niekto porovnat? Bohužel jsem nikdy toto repro naživo neslyšel, ale musím říct, že design je parádní a hlavně jsou menší, což bych preferoval, ty Focaly jsou už přeci jen trochu větší studiovky, ale jak jsem je uslyšel hrát, tak bylo rozhodnuto. Oproti předchozím studiovkám je mnohem lépe řešen hlavně zesilovač, šum prakticky není slyšet a při zapnutí to neudělá ránu. Co se týče DACu, tak předtím jsem měl Zorloo ZuperDAC a za ty peníze to byla dobrá koupě, nicméně díky tomu, že odešel, tak to podnítilo nákup těchto beden a po připojení k PC jsem zjistil, že nad 8% volume ve windows nešlo u toho sedět, tak jsem hledal DAC co má možnost si regulovat hlasitost + balanced výstup na studiovky XLR a tento to splňuje. Ještě parádní věc je, že lze ztlumit display tak, že ani ve tmě to nelze vidět, takže to nijak neruší. Jinak díky za pochvalu chlapi, já to hlavně koupil za zlomek původní ceny, takže o to mi to větší radost dělá :). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 31. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2023 před 4 hodinami, Happy88 napsal: Vměstnám sem jeden dotaz z přízemního audio-spektra. Občas si Tidal pustí moje žena s dcerkou (3 roky) z tabletu nebo z mobilu, protože se jim nechce zapínat PC (u něhož jsou i repráky, popř. sluchátka). Jenže řešíme, že malá na tom tabletu konzumuje tu hudbu spíš vizuálně a vadí nám, že sice pouštíme hudbu ale je to doprovázené tou obrazovkou. Dotaz tedy zní - dá se streamovat Tidal přímo bez toho zprostředkujícího zařízení? Tj. bez potřeby mobilu nebo tabletu? Nějaký mikrosystém nebo reproduktory, ze kterých se to pustí napřímo? Aby tam při zapnutí prostě nevyskakovaly tuny obrázků, doporučení, další alba apod. Chápu, že tam bude muset být nějaký malý displej kvůli ovládání, výběru skladby atd. Ale čím menší tím lepší. Nebo třeba ovládání hlasem Vím, je to prkotina, ale žena vznesla dotaz a já nebyl schopný odpovědět Sonos reproduktory (fungujú cez wifi) sa dajú ovládať hlasom, funguje to skvele na výber interpretov, piesní, aj pri neurčitých príkazoch typu "play some dance music". Ale mám dojem, že sa to týka Spotify, Tidalom si nie som istý, ja to nepoužívam. Treba pozrieť špecifikácie. Displej žiadny, nastaví sa to cez apku v mobile a potom to funguje samostatne. Možno by to mohlo vyhovovať. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Happy88 Odesláno 31. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2023 Díky za rychlé reakce pánové, jdu to prozkoumat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bluman Odesláno 31. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2023 (upraveno) KEF LSX II ak chces lepsi zvuk ako bezne smartspeakre. Ja ich pouzivam so Spotify ale ma aj Tidal, zabudovany chromecast a dalsie. Ovladas cez apku v mobile, ale nestreamuje sa to z mobilu ale taha si to priamo z netu, t.j. apka sluzi len ako dialkovy ovladac. Ak pridas google nest mini speaker, ovladas aj hlasom (bez mobilu). Ovladanie hlasom avsak zavisi, ako ma ktora streamovacia sluzba implementovanu spolupracu s google assistent. So Spotify to funguje celkom uspokojivo, zial zda sa ze s Tidalom to fungovat nebude. Najjednoduchsie je, ako pisal @wawrik, nejaky smart speaker, Sonos, Amazon Echo alebo google nest. Vyzera, ze nie je problem na amazon echo, so Sonos nemam ziadnu skusenost, a na google nest to pojde len streamovanim z Tidal aplikacie na mobile ci PC, cez chromecast alebo BT. Upraveno 31. prosince 2023 uživatelem bluman Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elloco Odesláno 3. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna SURROUND. Z prostorových důvodů přemýšlím o osazení zadních repro do čalouněného čela postele (obdobně jako jsou repra v autě v hlavových opěrkách), ale nikde nemůžu najít žádné informace - a kupodivu nikdo si nechce nechat vykuchat opěrky . Napadly mě mělké koaxiální autoreproduktory, ale ani tady jsem nedohledal info o jejich užití v domácím systému. Tak nevím. Měl by někdo nějaký nápad? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 3. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna (upraveno) Neviem, aké máš nároky na kvalitu, ja by som sa nebál vybrať niečo od Visatonu https://www.visaton.de/en/products/car-hifi/coaxial-speakers Upraveno 3. ledna uživatelem McStinger Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elloco Odesláno 3. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna Shodou okolností jsem Visaton projížděl. Jen nevím, jaký charakter zvuku mají autoreproduktory. Nemají zvednuté výšky, když se zvuk mlátí o sedačky? Budu to mít pár centimetrů od ucha, tak aby to moc nepištělo... Počítám s tím, že každé lůžko v pelechu bude mít pravý a levý blízko hlavy a zapojím to seriově. Asi nezbyde, než to prostě vyzkoušet Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 3. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna KEF dělá vestavné https://eu.kef.com/collections/in-wall Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elloco Odesláno 3. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna před 21 minutami, Duke650 napsal: KEF dělá vestavné https://eu.kef.com/collections/in-wall Vestavěných je spousta, ale spíš bych potřeboval samostatný reproduktor, který bude schovaný v polstrování čela postele - tedy nebude zvenku vidět. Kupodivu stropní/podhledové (ceiling) repro se dost doporučuje. Co ale netuším, jaký zvukový projev bude mít autorepro 10 cm od ucha a jestli zvuk dobře projde polstrováním. Proto jsem uváděl hlavové opěrky v autě, tam budou repráčky taky pěkně utopený... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 3. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna A máš vymyšlené, čím to budeš krmit? AV receiverem? Taky bych asi zvážil koaxiální auto-repro, ale pozor na impedance a nastavení výhybky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elloco Odesláno 3. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna Mám AVR 7.1 a doposud mám jako ty "zadní" velký bedny, který leží na zádech pod postelí - pod hlavama. Prostě ložnice, tam toho moc nevymyslíš. A jako přední mám bedny zvlášť pro AVR a zvlášť pro AMP 130 a 85 kg. A ty boční jsou taky pěkný kusance. Jo, manželka mě miluje Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elloco Odesláno 3. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna Autorepro má většinou 4 ohmy, zapojím do serie = 8 ohmů. Vyhybku myslíš na tom koaxu? Nákres.pdf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 3. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna Visatony už majú kondík ako 6dB výhybku pred výškáčom. Asi by som nebral s piezo výškáčom, podľa mňa je piezo ostré. Zas pod tapacírom by to mohla byť výhoda. Ťažko povedať. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Katchabba Odesláno 3. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna Do serie můžeš dávat jednotlivé reproduktory, nikoliv soustavy s vyhybkou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 4. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna před 7 hodinami, Katchabba napsal: Do serie můžeš dávat jednotlivé reproduktory, nikoliv soustavy s vyhybkou. Rozpíšeš sa trochu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elloco Odesláno 4. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna před 11 hodinami, McStinger napsal: Visatony už majú kondík ako 6dB výhybku pred výškáčom. Asi by som nebral s piezo výškáčom, podľa mňa je piezo ostré. Zas pod tapacírom by to mohla byť výhoda. Ťažko povedať. Prostě nezbývá, než to vyzkoušet. Vezmu v garáži původní repráky z auta a uvidím, tedy uslyším. Druhá možnost, která mě napadla, je umístit soundbar nad čelo postele. Ale ty jsou většinou aktivní a speciálně vyladěné a kdybych obešel aktivní část a napojil přímo na AVR bude to hrát na hovno? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elloco Odesláno 5. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna Takže repráky přiložené zezadu k čelu postele nehrajou (přes polstrování a koženku se toho moc nedostane), takže jsem se rozhodl vyrobit z PVC roury 63 mm soundbar, osadit ho 8x Visaton FRWS 5, zapojím seriovo paralelně a na boky dám pasivní radiátory. Ještě mě můžete zastavit ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se