Přejít na obsah

AUDIOFILOVO OKÉNKO

Alina

Doporučené příspěvky

Vám ten gramec kluci nedá spát, tak si ho už kupte 😂 Já ti Vám přijel z kopců domů zmrzlé jak to hovno a jediné co mě přivedlo zpátky k životu, byl právě hřejivý sound z placky, no a kapka toho Tatratea vyšší voltáže, to bych zase kecal že jsem se zahřál jenom díky gramci. Minulý víkend na koncertu jsem se zakecal s jedním týpkem právě o LP, tak říkám že jsem pořídil nové Queens OTSA a on na to jakou že barvu a úplně se vyděsil 😁 Říkám, no myslím že modrou a on na to, že když se mu nějaké album zalíbí, bere všechny barvy, každá že prý hraje jinak 🕵️‍♂️ Říkám, to musí stát docela šišky, a on na to že velký.... no nic kluci, nebudu dráždit hada bosou nohou, to jen že jdu náhodou okolo a vy zase o gramofonech 🤣

DSC_5940~2.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Gramec mám u prdele 🙂 ale občas narazím na produkt, který patří do kategorie pozlacený prd a jehož jediným přínosem je pár nul navíc na účtě výrobce

Ten zmíněný demagnetizer na vinylové LP za cca 70 tisíc Kč podle tvrzení výrobce sníží magnetické pole elpíčka z 620-630 nanoTesla na 572-582 nanoTesla, t.j. redukce o cca 50 nanoTesla

Magnetické pole Země se pohybuje v rozmezí 25-65 mikroTesla což je 250.000 až 650.000 nanoTesla... fakt si někdo myslí,  že přenoska gramofonu bude po snížení o 50 nanoTesla hrát jinak nebo dokonce lépe?

Odkaz ke komentáři

před 11 hodinami, Duke650 napsal:

Gramec mám u prdele 🙂 ale občas narazím na produkt, který patří do kategorie pozlacený prd a jehož jediným přínosem je pár nul navíc na účtě výrobce

Ten zmíněný demagnetizer na vinylové LP za cca 70 tisíc Kč podle tvrzení výrobce sníží magnetické pole elpíčka z 620-630 nanoTesla na 572-582 nanoTesla, t.j. redukce o cca 50 nanoTesla

Magnetické pole Země se pohybuje v rozmezí 25-65 mikroTesla což je 250.000 až 650.000 nanoTesla... fakt si někdo myslí,  že přenoska gramofonu bude po snížení o 50 nanoTesla hrát jinak nebo dokonce lépe?

Člověk je druh nenasytný a i přes to, že má všechno, chce stále víc a kam by ty prašule dával. Mě by jenom zajímalo zdali si zájemce jede takový produkt před koupí vůbec poslechnout a jestli tam uslyší nějáký rozdíl. Přeci, když neuslyším nic, proč bych vyhodil sedm pětek oknem. Mě nabízeli zapojení nějáké ty síťové pračky v jednom studiu, že budu koukat, takže asi tam pravděpodobně něco bude když mi to chtěli tak moc pouštět. Řekl jsem že nechci, páč i kdyby tam něco málo bylo, že takový bazmek v baráku nechci.

To instant: A tak to máš ale pravdu, ode dneška kupuji vinyl už pouze v červené :punk:

Odkaz ke komentáři

A tohle už jste tady taky řešili: Streamování hudby životnímu prostředí škodí víc než poslech z desek a cédéček

Měl jsem asi 350 CD, ale jakmile jsem začal hodně cestovat a poslouchat v autě, tak jsem prostě přešel na Spotify.

Gramec si do auta nedám, nikdy jsem ho ani neměl... changer na 10 CD, ten tam taky nemám.

Ale začínám mít pocit, že se vrátím na strom úplně nahej s javorovým listem na rozkroku a budu tam poslouchat ptáčky.   ...a snad už pak dosáhnu Nirvány.

Upraveno uživatelem Zdenek1307
Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, Zdenek1307 napsal:

Pěkný pokus toho pisálka, ale v kontextu jistých faktů si nenechám vnutit pocit viny 🙂

https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/504697-stehovani-europarlamentu-stoji-tri-miliardy-rocne-francie-si-na-nem-trva

385564268_357509676967808_153044653961730465_n.jpg

386873222_2440079579523153_1094078028487907550_n.jpg

co2percapita.JPG

Odkaz ke komentáři

před 16 hodinami, African napsal:

Vám ten gramec kluci nedá spát, tak si ho už kupte 😂 Já ti Vám přijel z kopců domů zmrzlé jak to hovno a jediné co mě přivedlo zpátky k životu, byl právě hřejivý sound z placky, no a kapka toho Tatratea vyšší voltáže, to bych zase kecal že jsem se zahřál jenom díky gramci. Minulý víkend na koncertu jsem se zakecal s jedním týpkem právě o LP, tak říkám že jsem pořídil nové Queens OTSA a on na to jakou že barvu a úplně se vyděsil 😁 Říkám, no myslím že modrou a on na to, že když se mu nějaké album zalíbí, bere všechny barvy, každá že prý hraje jinak 🕵️‍♂️ Říkám, to musí stát docela šišky, a on na to že velký.... no nic kluci, nebudu dráždit hada bosou nohou, to jen že jdu náhodou okolo a vy zase o gramofonech 🤣

DSC_5940~2.JPG

Človeče, platne z časopisu Kolobok som aj ja kedysi naháňal na starej dobrej Unitre...

u160194553.jpg.bff2bfdb5721ae49e476be62e19ed0ea.jpg kolobok-flexi-disc-2-800x549.jpg.1936a519f74ad9bd524954170cd3ac12.jpg

Odkaz ke komentáři

před 53 minutami, McStinger napsal:

Človeče, platne z časopisu Kolobok som aj ja kedysi naháňal na starej dobrej Unitre...

u160194553.jpg.bff2bfdb5721ae49e476be62e19ed0ea.jpg

Tak každý správný audiofil ho měl, má, nebo jednou bude mít :punk:Někdo rád vzpomíná, někdo kritizuje a jsou i tací co se za gramofon doslova stydí 🤣

Jinak celá slavná tzv. uhlíková stopa je dle mého selského názoru pouze velmi dobře vydělávající stroj na peníze 😵‍💫

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, nickie napsal:

@McStinger gratuluji. ve snu by mě nenapadlo, že umělou hmotu z časopisu kolobok někdo 50 let schovává. a jak mizerně to hrálo. asi proto, že to šlo mizerně vystřihnout🤣

No to gratuluj Afričanovi, ten nejakú vytiahol z archívu :)

Čakám, kedy do tých farebných platní napadne Číňanov zalisovávať LEDky, rovno to bude robiť farebnú hudbu.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...