Zdenek1307 Odesláno 19. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu před 3 hodinami, Duke650 napsal: 10 tisíc za "zařízení" plus 10 tisíc za repro nebo 10 tisíc za "zařízení" včetně repro? Pro začátek komplet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenek1307 Odesláno 19. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu před 55 minutami, African napsal: Poslouchal jsem tady ten Marantz X a líbilo se mi to v kombinaci třeba právě s Dalinami 1 Oberon, co testovalo HIFI. HIFI píše že postrádá trochu vzrušení, ale já byl vzrušený až dost za ty prašule Pokud chceš něco takového, nevím přesně co hledáš, zajdi si si do lepšího zvuku pokud máš čas, má tam jak Marantz tak i dost malých regálovek k poslechu. Při troše štěstí budeš mírně nad tvým rozpočtem, což by bylo mega solidní. Lepší zvuk byl vždycky fajnový co se cen týká a dalo se s nimi kecat, možná bych ti sám mohl něco vydupat pokud bude o něco vážný zájem Když tak SZ" https://lepsizvuk.cz/product/2520-marantz-melody-x-m-cr612-stribrno-zlata https://lepsizvuk.cz/product/4174-dali-oberon-1-cerna https://www.whathifi.com/reviews/marantz-melody-x Děkuji, prověřím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bobíkajka Odesláno 19. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu (upraveno) Elloco pěkný příspěvek. Taky mám streamer a DAC. Spotify mám kvůli vynikajícímu programu vyhledávání podle oblíbených melodií. Umí texty, videa a doporučuje. Pro lepší kvalitu zvuku a bohatý katalog Jazzu a Klasiky mám Quobuz. Má opravdu dobrý zvuk. DAC je SMLS 6s, levný a pro mé uši ideál. Tlapkám si v iPadu užívám si. Nevím proč si více poslechnu celou desku z CD nebo LP. Asi to má hezčí zkreslení než opravdu vynikající DA převodníky. Je ovšem důležité vybrat co Vám sedí. Někdo rád analýzu, jiný analog. Začínal sem na kotoučáku a gramofonu a kazeťáku. Úplně analytické DAC nemůžu. Zdeňku, dnes bych zvolil cestu DAC třeba se symetrickým výstupním audiosignalem (XLR). Ten zapojit do aktivních beden, čímž obejdeš nákup zesilovače. Takové bedny jsou dobře vykrmené a umí HiFi zvuk. Vem to jen jako další možnost. Hudba je životní potřeba a kultivuje ducha. Upraveno 19. listopadu uživatelem Bobíkajka 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 19. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu Koupit dneska v nižších cenových hladinách něco jiného, než KEF LSX, případně LS50, případně LS60, podle budgetu, a řídit to prostě komplet přes mobil, přes který se jde dostat úplně ke všemu ze sítě a celá osobní sbírka CD nagrabovaná ve Flacu se k tomu sosá z NASu, kdykoliv má člověk chuť na český folk, je naprostý nerozum a vyhazování peněz. Nic lepšího za 20k nikdo nemůže složit, ani kdyby se na hlavu postavil. Na to vsadím své letité zkušenosti i vytrénované ucho. 2 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 19. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu před 3 hodinami, Zdenek1307 napsal: Pro začátek komplet. To tě ta muzika bude víc frustrovat než bavit... Slušné jádro systému může představovat Wiim Amp, bratru za 8000, a umí toho fakt hodně, ale CD ti nepřehraje. Nicméně za tašku hrušek se dá sehnat libovolný bazarový cd player s optickým výstupem a máš vymalováno. Horší to bude s pasivníma reprobednama, za málo peněz málo muziky. Jinou cestou by mohly být aktivní reprobedny. Třeba KEF LSX II LT sice stojí cca 20, ale už k nim nepotřebuješ streamer ani zesilovač. Optikou do nich píchneš ten dead media player a jucháš do rytmu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenek1307 Odesláno 19. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu Díky hoši, přečetl jsem si poslední tři přispěvky a snažím se je rozkódovat. Je to jako by na mě z kosmu letěly nějaké signály a nebo na mě mluvili mimozemšťani Snažte se mít se mnou trpělivost. Začal bych od znova tím prvním dotazem... jaká je značka Auna, německá alias čínská, jako všechno kolem, ale, jak funguje, hraje, poměr cena výkon? Neví někdo. Případně alternativy+bedny. Dám příklad: Auna + bedny Třeba: Marantz to už je asi maximum. Vy jste v jiných sférách, tam já se nedostanu. Chápu, že jste fajnšmekři, možná jsem taky, ale já takhle nemůžu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 19. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu (upraveno) Oba linky vedou na stejný přístroj "AUNA iTuner". Ten ti sice přehraje CD placku a MP3 z flashky, ale online umí jen Spotify = tam je obsah na úrovni MP3. Tidal umí "CD kvalitu". Nicméně u tohoto železa to bude prašť jako uhoď. Chybí ti tam zesilovač - na stejném webu vidím AUNA zesilovač CD708, ale když čtu popis "sebevědomý zesilovač 600 W", tak beru nohy na ramena. No a blbé je, že cena reprobeden by měla představovat minimálně 50% rozpočtu. Bedny za 5 litrů jedině se štěstím z bazaru. Pak ti na CD a zesilovač zbyde 5000 a to bude asi další kolečko hledání na bazarech, protože ty linkované AUNA věci jsou takové ... jak to říct ... z principu nejsem proti chi-fi, sám mám pár kousků, ale toto bych si nekoupil ani jako záložní systém do truc cimry... Upraveno 19. listopadu uživatelem Duke650 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ohrenstein Odesláno 19. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu Kupovat si hi-fi za 10k komplet, jsou vyhozený peníze. Kup si ty KEF LSX II LT. 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
uwe08 Odesláno 19. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu před 9 hodinami, pepe44 napsal: Potřeboval bych dát bedny do knihovny, na polici, vím, že to není ideální, tak asi uzavřenou konstrukci, nebo bass reflex dopředu? Rozměry asi ne více než 35 cm výška, hloubka max. 30 cm. Rozpočet něco jako Dynaudio Forty (ty mi přijdou takové tvrdé). Díky Xavian Perla Exclusiva mají bassreflex dopředu a jsou podáním měkčí. Bohužel je přestali vyrábět ale občas se objeví na bazoši nebo hifibazaru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
uwe08 Odesláno 19. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu McIntosh bude nově patřit pod Bose tak se možná i dočkáme mcIntoshe v autech např. v Kii. https://www.thespeakershacks.co.uk/2024/11/bose-corporation-acquires-mcintosh-group.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenek1307 Odesláno 19. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu před 2 hodinami, Duke650 napsal: To tě ta muzika bude víc frustrovat než bavit... Slušné jádro systému může představovat Wiim Amp, bratru za 8000, a umí toho fakt hodně, ale CD ti nepřehraje. Nicméně za tašku hrušek se dá sehnat libovolný bazarový cd player s optickým výstupem a máš vymalováno. Horší to bude s pasivníma reprobednama, za málo peněz málo muziky. Jinou cestou by mohly být aktivní reprobedny. Třeba KEF LSX II LT sice stojí cca 20, ale už k nim nepotřebuješ streamer ani zesilovač. Optikou do nich píchneš ten dead media player a jucháš do rytmu Omlouvám se za ten odkaz, chybička. Tady je ten Marantz Ok, převažuje názor na KEF, tím pádem mi bude chybět CD přehrávač a DAB. Nechci k tomu napíchnout mobil. PS: nevím co je dead media player i když nějak umím anglicky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 19. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu (upraveno) před 22 minutami, Zdenek1307 napsal: Omlouvám se za ten odkaz, chybička. Tady je ten Marantz Ok, převažuje názor na KEF, tím pádem mi bude chybět CD přehrávač a DAB. Nechci k tomu napíchnout mobil. PS: nevím co je dead media player i když nějak umím anglicky. Ta Auna se mě tedy vůbec nezdá, neznám, ale co jsem tak louskal ty jejich stránky tak bych do toho určitě nešel. Ten Marantz je fajnový v různých kombinacích. Jak píšou kluci, přidal bych si pár tisícovek a už si myslím že tě to bude bavit. Na KEF bacha, možná mě teď čeká prádelna, ale ten si jeď určitě poslechnout. Možná si ho koupíš protože se ti zalíbí, ale velice lehce se ti stane že si z toho na zadek nesedneš a vybereš mnohem levnější a pro tvé ucho zábavnější repro. Ps.. ještě jsem zapomněl zmínit tuhle zajímavou kombinaci, SalonyDenon ji mají v akci... https://www.salonydenon.cz/6831-69562-stereo-set-denon-rcd-n10-polk-audio-es20.html Upraveno 19. listopadu uživatelem African 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koldin Odesláno 19. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu Před hodinou, uwe08 napsal: Xavian Perla Exclusiva mají bassreflex dopředu a jsou podáním měkčí. Bohužel je přestali vyrábět ale občas se objeví na bazoši nebo hifibazaru. bassreflex dopredu ma Heeskof, ceska firma, pouziva komponenty, ktere se pouzivaji ve vyrazne vyssich cen. hladinach, takze pomer cena/vykon/kvalita velmi dobra, muzes si bez problemu poslechnout Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koldin Odesláno 19. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu Právě teď, Koldin napsal: bassreflex dopredu ma Heeskof, ceska firma, pouziva komponenty, ktere se pouzivaji ve vyrazne vyssich cen. hladinach, takze pomer cena/vykon/kvalita velmi dobra, muzes si bez problemu poslechnout https://heeskof.cz/rosie-3/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koldin Odesláno 19. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu Před hodinou, uwe08 napsal: Xavian Perla Exclusiva mají bassreflex dopředu a jsou podáním měkčí. Bohužel je přestali vyrábět ale občas se objeví na bazoši nebo hifibazaru. jeste mne napadla jedna ceska firma Elfton z Cernosic, maji take regalovky s bassreflexem dolu (maji nozicky), najdu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koldin Odesláno 19. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu Právě teď, Koldin napsal: jeste mne napadla jedna ceska firma Elfton z Cernosic, maji take regalovky s bassreflexem dolu (maji nozicky), najdu... https://www.elfton.cz/?p=75 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koldin Odesláno 19. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu V 16. 11. 2024 v 17:13, Duke650 napsal: Budu posel dobrých zpráv a přinesu ti naději a.k.a. světlo na konci tunelu... NAD je ve světě zesilovačů něco jako KEF mezi reprosoustavami. Racionální přístup ke konstrukci, minimální marketingový bullshit, decentně nenápadný design bez bling bling picovin... NAD C 399 by tě mohl posunout o nějaký ten level výše - class D moduly od renomovaného Hypexu = vysoký stabilní výkon, poradí si s impedančně náročnými repro, vysoká účinnost = nízká spotřeba - Dirac Live - investice do room correction (můj externí DSP Lyngdorf) byla jedna z nejlepších. Tady to můžeš mít zabudované v jednom přístroji ...v tehle cen kategoorii bych se pod NAD podepsal, zacinal jsem NAD 320, poctivy design a konstrukce, i pres nizsi vykon utahl i mene citlive bedny, "za ty penize" parada, navic nikdy jsem s nim nemel problemy... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 19. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu Omlouvám se za ten odkaz, chybička. Tady je ten Marantz Ok, převažuje názor na KEF, tím pádem mi bude chybět CD přehrávač a DAB. Nechci k tomu napíchnout mobil. PS: nevím co je dead media player i když nějak umím anglicky...všechno je jinak. Mobil je jen ovladač, bedny si to tahají ze sítě všechno samy napřímo, cd je anachronismus, DAB je plný reklam, co je na dab a stojí za to, to je i na síti a z celého světa, ty kefy jsou v té ceně jedinečné a při vedomí, že je to zároveň streamer, silič a repro, nevím o konkurenci která by stála za zmínku. A to ani v ceně dvojnásobné. 'Zábavnější' bedny jsou záměrně fázově rozhašené, aby jako dělaly prostor, kreslí a lžou. To si klidně kup boombox. S tou Čínou tu nemá zkušenosti nikdo žádné, ptáš se zbytečně. Je to neznámá generická katalogová firma, které tam vznikají a zanikají podle nálady na poradách v Aliexpressu. 2 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
neuromancer Odesláno 20. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu (upraveno) před 7 hodinami, uwe08 napsal: McIntosh bude nově patřit pod Bose tak se možná i dočkáme mcIntoshe v autech např. v Kii. https://www.thespeakershacks.co.uk/2024/11/bose-corporation-acquires-mcintosh-group.html McIntosh už v autech je, teda zatím v Jeepu a má i stěrače Upraveno 20. listopadu uživatelem neuromancer Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pepe44 Odesláno 20. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu před 10 hodinami, Koldin napsal: https://www.elfton.cz/?p=75 Ahoj, díky za doporučení, já jeden čas měl Xavian Ambra, tam si myslím, že to úplně nesedí s Naim Atom. Perla má BR dopředu, ale pořád "starší zvuk" Xavianu. To co dělají teď, je paráda, ale ceny již vyšší. Do Elftonu se chystám, tam si myslím, že by to mohlo fungovat, alespoň malé Mignon, ty chci určitě poslechnout. Heeskof znám jenom z jejich stránek, neměl jsi šanci je poslechnout? Děkuju Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se