Touzano Odesláno 26. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2011 Přátelé, jaké sloupovky by slušely k NAD C 375 BEE? Místnost 30 metrů čtverečních, možný dostatečný odstup. Žánr klasika a rock. ja bych volil klasiku Heco Celan XT 701, nebo robustní Focal JM LAB CHORUS 836 V , samozrejme, ze zalezi i na penezich:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dagou Odesláno 27. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2011 Přátelé, jaké sloupovky by slušely k NAD C 375 BEE? Místnost 30 metrů čtverečních, možný dostatečný odstup. Žánr klasika a rock. Ještě je dobrý si uvědomit, jestli ten možný odstup je nutný. Zvaž nižší akustickej tlak - mohlo by se ti hodit, že u nich slyšíš dobře a nahlas a zbytek rodiny si může v klidu povídat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HB63 Odesláno 27. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2011 Přátelé, jaké sloupovky by slušely k NAD C 375 BEE? Místnost 30 metrů čtverečních, možný dostatečný odstup. Žánr klasika a rock. Podíval bych se na něco od Canton.Zvukově velmi dobré,poměr kvalita-cena výborný.Zkrátka německá kvalita. K tvému zesíku se hodí třeba některý CANTO KARAT .Na klasiku a bigboš se hodí velice dobře. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alina Odesláno 27. září 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2011 Já bych do regálů už nešla. JAk říká kejklík, koupil sis trochu silnou mašinu na tak malej pokojík....Kolik jsi ochotný investovat? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 27. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2011 (upraveno) Já bych do regálů už nešla. Je otázkou. Pokud nechce poslouchat gotic a trash, je rozsahem a dynamikou vždy v rozsahu slušných regálovek. Myslím opravdu regálovek a ne monitorů do kuchyňské linky. Co třeba dokážou Xaviany ve dvoupásmu a regálovce, to je zázrak. http://www.xavian.cz/cz/index.html http://www.xavian.cz/pdf/Preludio_CZ_02_11.pdf Recenze jako dodatek, když 30 kKč za amp, pak 50kKč za bedny je přiměřeně. Někde po webu běhá taková rovnice, kolik za co jako poměr ceny komponent k zesilovači. Edit2: Jedna z nejnutnějších věcí je kvalita signálových kabelů na zdrojové i silové části. Kvalitní propojení pozná i člověk s absolutním hluchem. Upraveno 27. září 2011 uživatelem kejklik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 27. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2011 (upraveno) pokial nepotrebuje zosilnovac budit k maximu aby hral ako ma, vykon nemoze byt na obtiaz - leda tak stratovym teplom.stlpy by som vynechal a rozhodne isiel do precizne zvladnutych regalov v dvoch pasmach - kludne Xavian, i ked v casoch ked som pocuval a pisal to boli zvukovo dost "jemne" bedne /i ked zaposobili vyborne, to bez debaty/, hlavne hrali skvelo dychove nastroje aj struny a tam to je poznat co hra a co nie. najspodnejsie basy dorobis slusnym subom - ak bude treba. Nie je to ziadna audio hanba a v malej miestnosti to funguje - cele umenie je mat poriadny digitalny cross aby tam islo len to co ma a podla moznosti primerane parametre objemu miestnosti. co moze byt problem, vacsina sw je konstruovana na max noise pre domace kino /pomalsie "papierove" basy, skreslenie horedole ale pekne od podlahy, peak pod 50Hz, proste mamutí prd/. Ja som skonstruoval SW s Focalom s membranou so sklenych vlakien a ten hra krasny suchy rychly bas az som sam cumel. Fyzika nepusti.Mala off topic chutovka - na pobavenie. napriek tomu sa povazujem za "puristu" Upraveno 27. září 2011 uživatelem instant Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 27. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2011 Mala off topic chutovka - na pobavenie. napriek tomu sa povazujem za "puristu" Dobrý, dobrý, ale co tam hledá ta HAMA kombinace pro video (červená, bílá, žlutá)? To je jako na BMW řady 7 obout gumy Sava. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 27. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2011 Dobrý, dobrý, ale co tam hledá ta HAMA kombinace pro video (červená, bílá, žlutá)? To je jako na BMW řady 7 obout gumy Sava. to je nejaky cinsky portable smejd ktory vie citat mp4 ci co to je z DVD pocuj som to tam polozil pred rokom-snad aj dvoma lebo som chcel pozriet nejaky raritny film a zo zasady nepozeram filmy pri PC a uz som to odvtedy nezapol.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alina Odesláno 27. září 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2011 to s tou kuchyní elegatně prejdu. A taky nemyslím,že existuje rovnice,který komponent patří ke kterému.A taky nesdílím názor,že kabelem radikálně ovlivnis zvuk. A taky to,že bych Xavian dala dohromady s tímto integrákem. Ale asi tu jsem za kuchařku,která poslouchá MP3 z telefonu,tak šťastný výběr. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nAscA Odesláno 27. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2011 Do tak male mistnosti klidne i regalovky. Nedavno jsem si jedny poridil (Sonus Faber) a jsem spokojen. Predtim jsem mel sloupy a basy se v tom mensim pokoji trochu ztracely. Kazdopadne by bylo nejlepsi vzit dany zesak a obejit par studii a poslechnout ruzne bedny.Ali - to chce klid PS jeste bych omrkl klidne i bedny od Aurum Cantus Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 28. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2011 to s tou kuchyní elegatně prejdu. A taky nemyslím,že existuje rovnice,který komponent patří ke kterému. Ale asi tu jsem za kuchařku,která poslouchá MP3 z telefonu,tak šťastný výběr. Teda jsi ostrá jako naše kuchyňské nože. A že ty jsou... Monitory v kuchyni soudím podle sebe, máme v lince pár Tannoyů, aby při snídani bylo možné slyšet zprávy z rádia. Rovnice není o tom, co k čemu, ale o poměru cen jednotlivých komponent, kde je stanoven poměr, když zesilovač je 1. Takže ne signálové šňůrky za 150,- Kč, gramofon za 2 800,- a zesilovač za 15 000,-. Byl o tom před časem článek v nějakém audiotisku, možná Stereo. A tu nas...ost z poslední věty: jestli si skvělá kuchařka, tak tomu tvýmu závidíme. I když (jak sama píšeš) posloucháš ořezané MP3 z telefonu. Předpokládám, že přes vestavěný reproduktorek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 28. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2011 Já bych do regálů už nešla. JAk říká kejklík, koupil sis trochu silnou mašinu na tak malej pokojík.... Kolik jsi ochotný investovat? 50 plus mínus mi připadá OK. K malému pokojíku. Prostor má tvar účka, kde obývací část je právě oněch 30 mtr, ostatek je taky 30. Předělení zasahuje do poloviny půdorysu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 28. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2011 50 plus mínus mi připadá OK. K malému pokojíku. Prostor má tvar účka, kde obývací část je právě oněch 30 mtr, ostatek je taky 30. Předělení zasahuje do poloviny půdorysu. Cenou se posouváš do vyšší střední třídy. Tam už to chce opravdu odposlechnout a ne koupit podle tabulkovejch parametrů a provedení povrchu. Znovu doporučuji výše zmíněný odkaz na Studioline. Pokud jsi pražák, tak ti i půjčí bedny domů na odzkoušení v konkrétním prostoru a umožní ti výběr podle ucha. Někdo rád pevnější basy, někdo radši sametové... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alina Odesláno 28. září 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2011 (upraveno) A tu nas...ost z poslední věty: jestli si skvělá kuchařka, tak tomu tvýmu závidíme. I když (jak sama píšeš) posloucháš ořezané MP3 z telefonu. Předpokládám, že přes vestavěný reproduktorek. ABsolutně, jako bys měl u nás v kuchyni štěnici. Nejsem ostrá, ani jako moje nože. K tomu prostoru, Berte, jak to budeš orientovat, teda kde je sestava? Jestli je to takhle otevřený, tak to možná bude chtít i nějakou akustickou úpravu. Co se kabelů týká, tak myslím, že kupovat superdrahý kabely nemá smysl, pokud jsi jenom běžnej konzument, bez hifibundusu. Za mne prostě regál ne, ke zvážení dávám i to, že jenom za ty super stojany dáš dost peněz. Za me třípásmo a sloupy. Ty Canton byly docela dobrý, bych řekla...ten NAD má 140W na kanál? Upraveno 28. září 2011 uživatelem Alina Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 28. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2011 K tomu prostoru, Berte, jak to budeš orientovat, teda kde je sestava? - Poslechový trojúhelník má vrchol v ještě uzavřené část, takže to akutně řešit nebudu, dozvuky ze zadu se dotlumí závěsy, které tam standardně jsou. Co se kabelů týká, tak myslím, že kupovat superdrahý kabely nemá smysl, pokud jsi jenom běžnej konzument, bez hifibundusu. - OK Za mne prostě regál ne, ke zvážení dávám i to, že jenom za ty super stojany dáš dost peněz. Za me třípásmo a sloupy. Ty Canton byly docela dobrý, bych řekla...ten NAD má 140W na kanál? - Sloupy já také raději, už i vizuelně. 770 tky jsou v Deutschlandu za 1050éček, což mi přijde v poho. 150W. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 28. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2011 Je jasné, že nic nekoupím bez poslechu, ale toto je můj favorit: Canton Vento Reference 7 DC Zkuste se k tomu, pls, ostatní audio magoři vyjádřit :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HB63 Odesláno 28. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2011 Teď jsi to trošku pomíchal.Vento a Reference jsou jiné řady.Ty reference 7.2 už stojí přes sto litrů,Vento je taková střední třída u Canton.Zkus upřesnit model. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 28. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2011 (upraveno) V tehle cenove relaci bych ja osobne sel, znovu :-), do BVaudio F3S. (http://www.bvaudio.sk/) Mam doma jejich starsi model jeste s Focalama a prehraje je horko tezko neco tak kolem stovky. Sloupky od Sykory, ale ty nesezenes. No a pak bych je treba bez reptani vymenil treba za PMC, nebo za Utopie od Focalu, ale to uz jsme v jinych cenach. Jsou to velmi malo zkreslujici bedny s vyborne spocitanou a poctive postavenou vyhybkou, idealne umistenymi menici vuci sobe, atd. Proste poctiva rucni prace, zadna masovka. A prachy aspon zustanou doma. Samozrejme muze vadit absence jakehokoliv MI, pred navstevou jmenem nezamachrujes, mimo cesko-slovenskou hifi komunitu je moc lidi nezna. Chvili vyvazel do Statu, ale pak se nejak nepohodl s distributorem, takze zustal lokalnim vyrobcem. Na druhou stranu Bunta chce prodat, takze absenci MI kompenzuje kvalitou. Tedy pomer cena/kvalita je paradni. Ale to jen tak za me. Navic moznost vyzvednuti primo u tvurce a pokec s nim je prijemna zalezitost v hifi ne zcela bezna. Upraveno 28. září 2011 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 28. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2011 Teď jsi to trošku pomíchal.Vento a Reference jsou jiné řady.Ty reference 7.2 už stojí přes sto litrů,Vento je taková střední třída u Canton. Zkus upřesnit model. Nevím, neznám, školy na to nemám, a proto jsem použil fci kopírovat a vložit :-), takže odkaz je tady: http://www.ebay.de/itm/Canton-Vento-Reference-7-DC-Silber-Highgloss-Paar-Neu-High-End-R7DC-R7-/250895351490?pt=DE_Lautsprecher_Martin&hash=item3a6a873ec2 Díky za rady Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HB63 Odesláno 28. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2011 Je to sice starší verze,ale není ta cena za jeden kus?Oni prodávají vyšší modely po kusech,ne po párech.Pokud je to za dva kusy tak supercena. Docela bych si dal pozor na basy.Cantony umí jít hodně hluboko,tak by se to nemuselo (zvukově)vejít do poslechové místnosti. Tahle řada Reference vyžaduje taky dost kvalitní a silný zesilovač a NADéčko by už mohlo být na hraně. Další možností jsou opět Němci ELAC ,tento konkrétní model je hodně povedený. A nakonec možná zvaž možnost stojanovky+subwoofer.Bedýnky se lépe rozmisťují a pro subwoofer se místo najde taky snáz. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se