Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dnes jsem si na návštěvě u zubaře všiml nástěnných quartz.( Název si nepamatuji mám hlavu fakt na nic. Jen vím, že název byl ze 3 písmen. 2 z nich I a U) Co mě překvapilo byl naprosto plynulý pohyb vteřinové ručičky.

Jo, takové quartz hodiny existují.  Já se s plynulým chodem quartzu setkal poprvé asi před 2 lety v jednom malém obyčejném hodinářství u nás na sídlišti. Prodavačka mi tehdy ukazovala jeden budík a říkala, že je naprosto tichý, v noci neruší, protože strojek netiká. A poravdu. Vteřinovka se pohybovala naprosto plynule. Je tu o tom někde i vlákno. Mluví se o tom hlavně v souvislosti se značkou Bulova. Původně to byl typický znak pro ladičkové strojky. Ty ale bzučely a měly velkou spotřebu. Na čem je to založeno dnes, to opravdu nevím.

• Odpovědi 11,2tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Dnes jsem si na návštěvě u zubaře všiml nástěnných quartz.( Název si nepamatuji mám hlavu fakt na nic. Jen vím, že název byl ze 3 písmen. 2 z nich I a U) Co mě překvapilo byl naprosto plynulý pohyb vteřinové ručičky.

tu je o tom vlakno...tiez ma prekvapili jedny take :)

Odesláno

Ve středu v Dobříši, postarší pán na kole přijel do hospůdky/herny (jméno nevim) na pivo a na ruce měl Prim Orlík na origo řemenu. Kozu jsem nezkoušel, nebyl jsem tam sám a nevyznělo by to dobře :) ale třeba to je někdo odsud :)

Odesláno

Včera ráno ve škole Lupáčovka n Žižkově pán v kostičkovaný košili s holkčičkou v první třídě. Na ruce Rolex Submariner. Když jsem se ho nesměle zeptal zda náhodou nechodí na chronomag koukal na mě jako z jara )))) nechodí a zjevně vůbec neví, že něco takového existuje )))

Odesláno

Dnes odpoledne v plzeňském Globusu v prodejně Vodafonu měl maník tyhle zlaté Casia :sick01: ... Já prostě naražím na samé hnusné hodinky, si nepamatuju kdybych narazil na něco slušného :wacko:

Vždyť je to slušný retro ;)  ale k těm červeným tričkám asi ne..

Odesláno

Retro neretro, podle mě vypadají hrozně ^_^ Ale možná je to mou averzí vůči zlatým hodinkám...

Odesláno

Bohužel je to jenom moderní napodobenina retra. Celý to je z umělý hmoty - bohužel :(

Odesláno (upraveno)

Pánové, pletete se, plastový je jenom sklo, tenhle model je komplet ocel(plech).

Jo a sklo je vlastně minerál...takže zcela bez plastu...

Upraveno uživatelem Mirek24
Odesláno

Pánové, pletete se, plastový je jenom sklo, tenhle model je komplet ocel(plech).

Jo a sklo je vlastně minerál...takže zcela bez plastu...

Opravdu? Jsi si jistý? O retro digitálkách CASIO se tu píše v jiném vlákně a bohužel z toho vychází, že všechny moderní modely v historickém stylu jsou umělohmotné. Kdybych nebyl v práci a měl víc času, najdu ti to...

Odesláno

Včera ráno ve škole Lupáčovka n Žižkově pán v kostičkovaný košili s holkčičkou v první třídě. Na ruce Rolex Submariner. Když jsem se ho nesměle zeptal zda náhodou nechodí na chronomag koukal na mě jako z jara )))) nechodí a zjevně vůbec neví, že něco takového existuje )))

Jo a v té samé škole o den dříve maminka z Breitlingama v chronu s tmavým cifrem.

asi jinej gang, co? :D

Odesláno

dnes som siel z Makarskej na Brac trajektom a Svajciary na Mercedes E220, chlapi Breitling Navitimer a Avenger asi alebo Chronomat ale ciferik bol bez chronografu a ich manzelnky alebo frajerky Panerai a asi Cartier, dost som cumel 

Odesláno

Opravdu? Jsi si jistý? O retro digitálkách CASIO se tu píše v jiném vlákně a bohužel z toho vychází, že všechny moderní modely v historickém stylu jsou umělohmotné. Kdybych nebyl v práci a měl víc času, najdu ti to...

Jelikož jsem je měl, jsem si na 100% jistej, pouzdro je ocel, tah je plechovej depilační chrastil, i ty tlačítka jsou kov. Plastový pouzdro má model s kalkulačkou.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...