Přejít na obsah

Kůže nebo kov?

Doporučené příspěvky

Preferuji kůži před kovem. Je to pohodlnější. Kovový tah musí být buď úplně těsně upnutý anebo plandá, což nesnáším. Kromě toho je těžký, což při delším nošení je nepohodlné. Nosil jsem kov dlouho, od 12 do 27 let. Teď ve 39 nemám žádnou chuť se ke kovu vrátit.

Kvalitní kožený řemínek vydrží dlouho, aniž by smrděl. Některé jsou zespodu pokryté gumou, takže se v nich dá i plavat.

Mám jednu výjimkou s nekoženým řemínkem: textilní NATO na PRS-11, které si beru na plavání nebo do terénu. Skvělá volba: pohodlný trvanlivý pásek, který je prodyšný a vhodný tudíž i do tropů. Kromě toho se dá i vyprat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 113
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Osobně preferuji u společenských hodinek (Seiko Spirit SCVS013) kůži. Osobně mi vyhovuje Hirsch Reptile Royal (slušný poměr cena/výkon při velmi dobré kvalitě a lehké dávce luxusu). U sportovních hodinek (Seiko Samurai) jedině kovový tah.

Odkaz ke komentáři

A když občas čistím hodinky, používám mýdlo..........

Kamile, pro zajímavost (a pokud to není tajné :-), co je to za hodinky? Vypadají poměrně tenké. Přiznám se, že tvůj nadšený článek se Sandoz Submarinery ve sněhu mě vloni inspiroval k jejich koupi.... (dík :)), proto mě zajímá, co už nosíš půl roku, jak píšeš.

Pavel

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil
QUOTE(Pavel34)
Kamile, pro zajímavost (a pokud to není tajné :-), co je to za hodinky? Vypadají poměrně tenké. Přiznám se, že tvůj nadšený článek se Sandoz Submarinery ve sněhu mě vloni inspiroval k jejich koupi.... (dík smile.gif), proto mě zajímá, co už nosíš půl roku, jak píšeš.
Pavel

Orlík o. e. PrimOrlikFront013.jpg

Odkaz ke komentáři

• po měsících...
Návštěvník YPO
YPO, je tento lepší než ten, kterej na RT byl původně? Pokud ano, tak taky po Di Modellech budu časem koukat.

z mého pohledu lepší je ..... nepůsobí tak lacině a "plastově" jako většina originálních řemenů ....... trošku mi připomíná řemen u Archimédů (možná stejný dodavatel) ..... je sice trochu tvrdší ,ale pokud se bude chovat stejně jako ten u A tak po třech dnech už perfektně sedí

a ta tvrdost je oprávněná :) : Rozměry: 120/80 Tloušťka: cca 6mm u stěžejek a cca 3mm u spony

Upraveno uživatelem YPO
Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Tak dnes jsem dostal DI-MODELL aligátor od KUBSONA a musím potvrdit, že di-model je co do kvality zpracování opravdu špička ( po di-modell chrono pro moje seika black monster je to můj druhý řemínek této značky). Přikládám žánrové foto, které ale bohužel nedokáže vystihnout dostatečně skvělou skutečnost.

Kubo děkuji (brzo budu objednávat další rozměr) :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři

• po měsících...
  • po 2 týdnech...

Ono všechno chce svoje. Mám Longiny na kůži-předtím jsem nosil téměř na všem ocel- a tak se mi to zalíbilo, že jsem si objednal u Kubsona výprodejového Hirche a zašel jsem ke kamarádovi hodináři,aby mi Omegy chronograf de ville posadil také na kůži. Udělal žádané,poděkoval jsem a odešel Když jsem ušel asi 2 bloky a neustále se na ně díval vrátil jsem se a požádal jej,aby je posadil zpátky na kov že takhle se mi líbí více Chechtal se a prohlásil,já jsem ti to říkal. Tak jsem Hirsche posadil na Revue Thommen a vypadá to excelentně.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...