cejny Odesláno 27. července 2010 Nahlásit Odesláno 27. července 2010 (upraveno) Na tvrdo mu napis co se stalo, ze ti do tech hodinek nateklo. Chtej full refund a neuhejbej, podle toho jake ma hodnoceni bych mu je asi i poslal zpet, skus at ti tu postu proplati predem. Pokud nebude ochotne tak se obrat na ebay, muzes hned at ti to bezi (po tydnu se ptaj zda ses nakonec nedomluvil), nebo po tom co se nedohodnete. Hlavne mu to o tom "nabonzovani" napis hned od zacatku. Nemas co stratit, max ti ebay rekne at mu je posles zpet za svoje a pak ti vrati prachy, moznosti je vic (prachy, stejna vec na naklady ebay, ...). Hlavne si s nim dopisuj pres ebay, mailem ani nahodou, kdyz na to prijde tak mail si ebay nema jak overit, neni jejich (proc asi aukro nema zadne zpravy vramci vlastniho webu). Nektery obchodnici rovnou uvadi full refund pro tenhle pripad nebo pokud by dosel fake. Jedine na cem ses schopne usetrit je, ze to posles bez hodnoty nebo do 500kc, neco malo usetris, ale kdyz to potrati tak ti taky vrati jen to cos udal, kdyztak udave vic, je to v cene (u nas po republuce bez priplatku do 30tKc), co kdyby to vyslo :-) PS: hlavne mu nedave hodnoceni, protoze pak uz pripad nezahajis jedina cesta jak usetrit je mit nekde znameho, ktere ti to posle pres dhl, ppl, fedex, tnt, ..., pokud pres ne posila pravidelne tak by se snad neco dalo usetrit (maj nasmlouvany jiny ceny), ale asi nic moc edit- na druhou stranu se tohle muze stat, kdyztak sem hod ok koho je mas a jak to dopadlo Upraveno 27. července 2010 uživatelem cejny
Josef01 Odesláno 27. července 2010 Nahlásit Odesláno 27. července 2010 miccalek: nevím kolik jsi toho kupoval na eBay, ale zřejmě stovky věcí, když jsi párkrát vracel, pak nerozumím, proč se ptáš na věci, které dávno víš. Přece není problém domluvit se s prodejcem o vrácení, popřípadě to pak reklamovat. Nebo chceš návod, jak všechny očůrat, aby ti hodinky zbyly a ještě jsi dostal zpět peníze?
miccalek Odesláno 27. července 2010 Nahlásit Odesláno 27. července 2010 Díky za reakce, už jsem mu napsal, že v případě vratky budu chtít proplatit poštovné předem. O očůrávání nemůže být ani řeč, hodinky jsou nefunkční, předpokládám, že když do quartzek nateče voda, tak už spravit nejdou, takže si je maximálně můžu vystavit do vitrínky a o dalším užívání (natož prodeji) nemůže být ani řeč. Zatím jsem vždycky vadné zboží vrátil, ale když to tak vezmu, tak ožebračuju jen sebe kvůli poštovnému do zahraničí.
cejny Odesláno 27. července 2010 Nahlásit Odesláno 27. července 2010 Je to tezky, pokud nekecas (proc bys to delal), tak mas narok minimalne na vraceni penez. To zda z nej vyrazis i dopravu zpet uz je kapanek o otrlosti a o tom ze prodava na ebay, kde je prodejce kolikrat nucen skousnout i celkem nevybirave jednani. Jinak je to proste pech ze do nich nateklo, na druhou stranu mozna ne, protoze moje potapky citizen eco-drive nemaj 100pro otocnou lunetu (nicemu to nevadi, jen o tom vim), takze je klidne mozny ze je to kolikrat jakoze druha trida.
Skalamander Odesláno 16. února 2011 Nahlásit Odesláno 16. února 2011 Pánové, objednával jsem z eBay předmět 10. ledna a stále mi nedorazil. Platil jsem pouze to základní first-class shipping. Je možné, že to může trvat tak dlouho?
Horhe Odesláno 16. února 2011 Nahlásit Odesláno 16. února 2011 V 16. 2. 2011 v 10:46, 'Skalamander' napsal: Pánové, objednával jsem z eBay předmět 10. ledna a stále mi nedorazil. Platil jsem pouze to základní first-class shipping. Je možné, že to může trvat tak dlouho? Zatim jsem nejdýl čekal rovný 2 měsíce. Šlo to z číny. Sám jsem posílal do ameriky a trvalo to měsíc a tejden našim Priority..
Jarett Odesláno 16. února 2011 Nahlásit Odesláno 16. února 2011 V 16. 2. 2011 v 10:46, 'Skalamander' napsal: Pánové, objednával jsem z eBay předmět 10. ledna a stále mi nedorazil. Platil jsem pouze to základní first-class shipping. Je možné, že to může trvat tak dlouho? Měsíc je naprosto normální ... i déle
Skalamander Odesláno 16. února 2011 Nahlásit Odesláno 16. února 2011 Já právě už několik věcí s tímhle základním poštovným kupoval a vždycky jsem to měl do 2 týdnů doma, proto už jsem byl docela nervozní. Ale ještě teda vydržím.
organic Odesláno 16. února 2011 Nahlásit Odesláno 16. února 2011 Ja jsem 17. ledna odeslal priority balik na Filipiny za 745 korun. Postacka rikala, ze za 10-12 dni to tam bude, mame mesic pryc a balik furt nikde.Fedex nebo DHL by stal 4xtolik
chronick Odesláno 22. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2011 Zdravím páni, pokukal som string, ale neviem presne, ci tu je niekto s mojim pripadom. Svojou neopatrnostou a unahlenostou sa mi stalo nasledovne. Nasiel som sympaticke hodiny tvariace sa ako rusky porevolucny produkt. Somar som si nedal vyhladat meno Juri Levenberg tu na chronomagu, aj ked aj tu su odpovede roznorode, niekto vravi ruky prec, ini zas hodnotia kladne napr http://www.chronomag.cz/clanek/2006-09-11/poljot-avia-classic-ii-fliegeruhr.html#axzz1K1UARmKj Jedna sa konkretne o tento model http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=380331613040#ht_5888wt_922 Poslal som ofer 120 Eur, s tym ze ak to da tak super ak nie, kaslem na to. Rano som nasiel odkaz ze som hodinky vydrazil. Cely som sa vytesil hned zaplatil a cakal. Absurdne dlho trvalo kym presli z Mnichova do Bratislavy (cca 500km), zhruba osem dni. Je to zrejme skor problem posty, ale za 10 Eur sa to da poslat aj kurierom, posielali mi veci z UK a mal som ich doma na druhy den.. Nuz nevadi, cely som sa vytesil ze prisli a bezal domov rozbalit balicek. Otvorim box, v nich skatulka Poljot a vypchavka nemeckymi novinami s datumom 1. April V bielej papierovej skatulke pekny dreveny box s hodinkami. PROBLEMY 1. Prve velke sklamanie, kozeny remen na fotkach na eBay kvalitou vobec nekorespondoval s tym dodanym. Uvadzana brusena koza bola v skutocnosti inej farby a material co navonok posobi ako umelina. Prekusol som to, ze si kupim novy remen a s radosti z hodiniek som dal sellerovi pozitivny feedback. 2. Az neskor som si vsimol ze strojcek hodiniek nema ziadne oznacenie, co myslim nebyva dobrym zvykom.. Na obrazkoch a eBay samozrejme oznacenie ma. 3. Akoby toho nebolo dost hodinky som ani raz neponosil, vecer som ich natiahol pekne tikali a rano ked som ich siel pozdravit nesli - prasknute pero. Bol som u hodinara, co mi tuto skutocnost potvrdil, nie je najlacnejsi, ale standardne ma za opravu stroja 80 Eur plus cena nahradneho dielu haha OTAZKY K RIESENIU 1) ci mozem hodiny VRATIT alebo len REKLAMOVAT, 2) potom aky na to ma vplyv to, ze uz som daval pozitiv feedback 3) akym sposobom si zarucit ze mi seller vrati peniaze, resp. si vydokladovat to ze hodinky prijal 4) pripadne ci je nutne ich posielat, kedze som tu niekde cital ze sa to da riesit aj bez poslania tovaru 5) ci otvarat kauzu na eBay a AKU v takomto pripade 6) ci je mozne pripadne ziadat o nahradu eBay, pokial by sa Levenberg rozhodol nespolupracovat. Pripadne mozem porobit fotky, len som sa k tomu zatial nedostal. K zaveru asi tolko, ze mam silny pocit ze predajca Juri Levenberg predava tak ako mnohi ini nemecki predajcovia ciny tvariace sa ako nieco ine, mozno je to dovezene z ruska, ale nejaky papier co si spravim v Illustratore aj ja este nezarucuje, ze to rusom cina nevyrobila.. Mozno sa mylim, nie som odbornik ani majster strojcekov, ale podobnu vec mi jeden majster tiez naznacil.. Dakujem za pripadne odpovede, pekne sviatky Milos.
brett Odesláno 22. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2011 Zkus jej nejdřív oslovit s tím, že zboží neodpovídá, jinak budeš reklamovat via eBay. Rekmací nic nezkazíš. Jinak vycházej z podmínek deklarovańých v aukci - např. možnost vrácení.
chronick Odesláno 22. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2011 V 22. 4. 2011 v 15:34, 'brett' napsal: Zkus jej nejdřív oslovit s tím, že zboží neodpovídá, jinak budeš reklamovat via eBay. Rekmací nic nezkazíš. Jinak vycházej z podmínek deklarovańých v aukci - např. možnost vrácení. Jasne diki, otazka je ci to nespravit ako bolo vyssie uvedene tak, ze otvorit aj kauzu (co sellera moze motivovat), ale zas tam je v poznamke, ze kauzu po hodnoteni sellera otvorit nejde, co sa mi vsak nezda.. Clovek co mu dal posledne hodnotenie pise nieco o tom, ze mu prisli rozbite hodinky a ze seller zle komunikuje, a teraz sa tahat s nejakym tipkom v Mnichove a prehajdakat na postovnom neviemkolko penazi s neistym vysledkom ma trosku zneistuje.. Nehladiac na to ze po tejto skusenosti som si neni isty ci tie hodiny vobec chcem, radsej uz asi buchnem viac po vrecku a kupim nieco normalne.. Nekonecna mudrost - nie som tak bohaty aby som si mohol kupovat lacne veci.. Tych 130? ma sice nezabije ale vyhadzovat ich do vzduchu mi tiez nepride rozumne, kedze sa tu da konat, len to netreba prespat. Dalsie podnety od ludi skusenych v takychto kauzach uvitam diki
toldi Odesláno 28. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2011 nechci zakládat nové vlákno, tak se zeptám tady. Koupil jsem si něco na ebay (hodinky to nebyly) a když jsem se po 2 týdnech ozval, kde to vázne, tak mi bylo sděleno, že se zásilka ztratila a dohodli jsme se s prodejcem, že pošle novou, což údajně taky udělal. Teď mě žádá o trpělivost, abych počkal, až uběhne lhůta, ve které by to mělo dorazit. Problém je, že ta lhůta uběhne za cca 7-10 dní a já mam ještě 3 dny na to abych otevřel "case". V případě, že to ale skutečně zaslal, ho nechci nijak poškodit.... co vy na to? jsem na ebayi poměrně nový
Mirek Odesláno 28. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2011 Nech si od prodejce poslat číslo balíku, ať ho můžeš sledovat, tak poznáš, jestli ti opravdu něco poslal. Case bych otevřel tak i tak, pokud to nakonec bude z tvé strany neoprávněně, tak to prodejce nijak nepoškodí.
toldi Odesláno 28. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2011 to jsem udělal... bohužel ten web už pár dní nefunguje a četl jsem v různých diskuzích, že se jedná o dost pochybný tracking... www.hkrpost.com asi těsně před koncem ten case otevřu
cretino Odesláno 28. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2011 urcite ten case otvor, budes isteny keby to nedoslo.. mam osobne skusenosti s trackingom hongkongskej posty, za moc fakt nestoji.. niekedy je to OK, niekedy sa baliky stracaju a potom sa dopatrat pravdy nebyva jednoduche.. drzim palce nech sa to da do poriadku
lukin_ova Odesláno 28. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2011 Jak psali výše. Určitě otevři case .... Balíček Ti zatím nedorazil, takže je to naprosto legitimní. Z Hong Kongu mi chodí balíčky za 1-3 týdny. Ty tři týdny je naprosté a vyjímečné maximum (alespoň v poslední době). Většina balíčků je do dvou týdnů doma.
cima77 Odesláno 29. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2011 Zdravím měl bych zájem o nějaké pěkné SKELETON hodinky nejlépe za přijatelnou cenu.. A netu jsem našel moc pěkné hodinky a chtěl bych se zeptat někoho kdo tomu rozumí na jeho názor jestli bych si je měl za tu cenu koupit nebo ne? případně kdyby mi mohl nikdo poradit nějaké alternativy jelikož jsem prolezl asi všechny český stránky co se tyče hodinek a ty skeletony tam buď nejsou nebo jsou fakt ošklivý... děkuji za pomoc a tady davám odkaz těch vybraných hodinek: http://viewitem.eim.ebay.cz/Stuhrling-Winchester-Grand-Skeleton-Goldtone-Dial-Brown-Leather-Mens-Watch-165B/120833566753/item
Dantechno Odesláno 29. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2011 Jsou to klumpy - za chvili se vosoupou jestli ne rozpadnou.. Nekupuj to.
toldi Odesláno 30. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2011 Ještě mám jeden dotaz. Když mi prodejce vrátil peníze a na paypal dorazily 28. prosince odkud automaticky putovaly na můj účet, kdy se mi tam objeví? nemáte s tím někdo zkušenosti? zatím pořád nic.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se