Snow Odesláno 5. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2024 to Hasňa - zapomněl jsem se zeptat, jaký máš model lyží Elan ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dali Odesláno 5. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2024 V 2. 11. 2024 v 10:43, Corvus corone corone napsal: Zima se nám blíží, možná i nějaký sníh bude... Tak si zkuste vzpomenout, jaké nejdelší lyže jste kdy měli? A jak dlouhé máte ty současné? Já měl nejdelší 195 cm (měřím 182), současné mám 184 cm (záložní prkna maj 175). Ty 195 byly ještě klasické, necarvingové obřačky. Nejdelší jsem měl ještě rovné Elan slalomky 205 cm. Těď mám ještě několik párů závodních na skicross 190 cm, a několik 185 cm. Freeride taky 190. Moje oblíbená značka je Stockli mám od nich všechny lyže kromě několika Salomon. Snowe Skol. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alky Odesláno 6. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. listopadu 2024 A jaký jsou štekle na freeride? Mě přijde, že to nejde úplně dohromady s "tradici" značky..? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dali Odesláno 7. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2024 Stockli mají skvělý freeridy. Ale já jsem to blbě napsat freerdy mám od Scotta. Mimochodem dobrý freedy mají Lusti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 7. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2024 V 5. 11. 2024 v 19:20, Snow napsal: to DavidLC Celý život jsem každému říkal, že design nejezdí. Super, poslal si fotky lyže, abychom věděli, o co kráčí. Já bych však 100x radši viděl stav skluznice a hran. To je to, oč tu běží, slovy klasika Jo, máš pravdu, takhle to je jen "půlka", samozřejmě barvu neřeším, dotaz byl na model. Nejsem špičkový lyžař, snad se blížím průměru, ale stejně si to chci užít, proto loudím rady, na testování "naživo" nemám tolik možností. Takže prosím o názor, pokud máte někdo zkušenost. Měl jsem půjčené Stockli SX a v jarním marastu na Kronplatzu byly super. Byla mi ale doporučená lyže CX. Jsem 179cm, 93kg,54let artróza kyčlí (to znì jak smutná seznamka).... kdysi jsem rád jel dlouhý, rychlý oblouk. Popravdě už se začínám bát, horší oči i kognitivní schopnosti. Tak bych rád točivou, co udrží ráno, ale hlavně pomůže i v odpolední voranici. Díky za názor.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kloubik Odesláno 8. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2024 DavidLC, co tohle viz link, osobní zkušenost nemám, ale budu objednávat Q7 kvůli novým grip walk botám. Teď jsem měl spoustu let Atomic Nomad Smoke se středem 76mm a super, tak chci zůstat u víceméně stejný lyže, která je primárně na sjezdovku, ale je to celodenní lyže i do odpolední voranice.https://snow.cz/clanek/7618-test-lyzi-atomic-redster-q9-revoshock-s-2024-25-jeden-redster-vladne-vsem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snow Odesláno 8. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2024 to DavidLC - díval jsem jsem na Kloubíkúv odkaz. Ano, to by mohly prkna přesně pro Tebe, o když mají relativně malý poloměr. Nechci být ošklivý, ohledne Tvého zdravotniho stavu, sám jsem několikrát těžce zraněný. Naposledy, a to jsem zjistil starou pravdu - motorkáři pro řidiče aut neexistují. A to nemám žádný pařez, ale dostal jsem téměř nejetý r.v. 1974 H-D Electra Glide v ikonické modré barvě, se štítem, 3 světly, kufry váha přes 350 kg. Ještě že má padací rámy. To je mašina jako tank. Nedostal jsem přednost v jízdě, 2 obratle v hajzlu. Píšeš o kyčlích. Na celý den zapomeň a v oranici dostanou kyčle taky pěkně zabrat. Naštěstí to nejsou kolena, t bys byl úplně kaput. Eventuálně se porozhlédni po allround. Salomon dělal precizní modely. Vyvaruj se příliš širokého středu !!! Momentálně jsem úplně mimo hru. Typ bych Ti mohl nabídnout až někdy ke konci příštího týdne. Šťastnou ruku a vybírej s rozmyslem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 8. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2024 před 12 hodinami, kloubik napsal: DavidLC, co tohle viz link, osobní zkušenost nemám, ale budu objednávat Q7 kvůli novým grip walk botám. Teď jsem měl spoustu let Atomic Nomad Smoke se středem 76mm a super, tak chci zůstat u víceméně stejný lyže, která je primárně na sjezdovku, ale je to celodenní lyže i do odpolední voranice. https://snow.cz/clanek/7618-test-lyzi-atomic-redster-q9-revoshock-s-2024-25-jeden-redster-vladne-vsem Díky, to vypadá zajímavě, Atomic je rozšířený, třeba by šly vyzkoušet. Děkuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 8. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2024 před 1 hodinou, Snow napsal: to DavidLC - díval jsem jsem na Kloubíkúv odkaz. Ano, to by mohly prkna přesně pro Tebe, o když mají relativně malý poloměr. Nechci být ošklivý, ohledne Tvého zdravotniho stavu, sám jsem několikrát těžce zraněný. Naposledy, a to jsem zjistil starou pravdu - motorkáři pro řidiče aut neexistují. A to nemám žádný pařez, ale dostal jsem téměř nejetý r.v. 1974 H-D Electra Glide v ikonické modré barvě, se štítem, 3 světly, kufry váha přes 350 kg. Ještě že má padací rámy. To je mašina jako tank. Nedostal jsem přednost v jízdě, 2 obratle v hajzlu. Píšeš o kyčlích. Na celý den zapomeň a v oranici dostanou kyčle taky pěkně zabrat. Naštěstí to nejsou kolena, t bys byl úplně kaput. Eventuálně se porozhlédni po allround. Salomon dělal precizní modely. Vyvaruj se příliš širokého středu !!! Momentálně jsem úplně mimo hru. Typ bych Ti mohl nabídnout až někdy ke konci příštího týdne. Šťastnou ruku a vybírej s rozmyslem. Díky za rady, neboj, ošklivý nejsi, to byl ten rak, co mi vzal ledvinu , takže používám dobrý páteřák. Samozřejmě cítím rok od roku horší pohyb, obzvlášť na lyžích. Čajové zastávky jsou častější a delší, ale nechci se na to vykašlat, i když i to mě napadlo minulý rok.... Takže bych rád něco na "pohodu", ať si to zpříjemním..... Držím palce, ať se ti další karamboly vyhnou Motorka mě stačila v 50ce (Simson v 87mém) a i tak to bolelo, tak jsem usoudil, že to není pro mne od té doby jen 4 kola.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sery.vlk Odesláno 8. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2024 Ahoj, já sem mezi vás lyžaře jenom přišel pozdravit Snowa, jsem moc rád, že sem ještě přijdeš.-) a hlavně ať drží zdraví! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Corvus corone corone Odesláno 8. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2024 před 3 hodinami, Snow napsal: to DavidLC - díval jsem jsem na Kloubíkúv odkaz. Ano, to by mohly prkna přesně pro Tebe, o když mají relativně malý poloměr. Nechci být ošklivý, ohledne Tvého zdravotniho stavu, sám jsem několikrát těžce zraněný. Naposledy, a to jsem zjistil starou pravdu - motorkáři pro řidiče aut neexistují. A to nemám žádný pařez, ale dostal jsem téměř nejetý r.v. 1974 H-D Electra Glide v ikonické modré barvě, se štítem, 3 světly, kufry váha přes 350 kg. Ještě že má padací rámy. To je mašina jako tank. Nedostal jsem přednost v jízdě, 2 obratle v hajzlu. Píšeš o kyčlích. Na celý den zapomeň a v oranici dostanou kyčle taky pěkně zabrat. Naštěstí to nejsou kolena, t bys byl úplně kaput. Eventuálně se porozhlédni po allround. Salomon dělal precizní modely. Vyvaruj se příliš širokého středu !!! Momentálně jsem úplně mimo hru. Typ bych Ti mohl nabídnout až někdy ke konci příštího týdne. Šťastnou ruku a vybírej s rozmyslem. Co se tu myslí příliš širokým středem? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snow Odesláno 10. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2024 to Corvus corone cornone - ne víc jak 90 mm, jinak se David, který chce brousit svah dopoledne i odpoledne udře. Bude se muset porozhlédnout, ale výrobců je povícero. Tyhle lyže dovolí víceméně jakýkoliv oblouk, krom hodně utaženého ( r< 13m). Což je "racingová" slalomka. V úvozovkách proto, že svěťáková lyže, a to co se prodává pod tím honosným názvem je rozdíl asi jako mezi Rolls Royce a Trabantem. Mluvím z vlaštní zkušenosti, svěťákové slalomky jsem měl 2x. Nové, po závodnících, kteří se před sezónou zranili. Těm z 1. 15 fabrika dělá fabrika 30 -35 párů na sezónu. Doba je zlá, ta kdy majitel dnes jediné soukromé firmy Fischer létal na závody svým soukromým vrtulníkem je dávno pryč. Proto E.Ledecká, která nebyla nic moc, vyhrála superobří slalom na rok starých lyžích po Mikaele Shiffrin. Jak si stojí E.Ledecká se sponzorskými smlouvami nevím. Ale lyže dostává stěží. Když vidím ty tlustý prkna dělá se šoufl, ovšem pro mě, jako výhradního a kdysi závodního slalomáře není zajímavá zajímavé prkno, které má střed nad 67 mm. Samozřejmě mám na lyžích namontované desky. Ideál je 65 mm. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Corvus corone corone Odesláno 10. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2024 Tak to jsem s 84 mm pod botou ještě v normě . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snow Odesláno 10. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2024 to Corvus corone corone - zdaleka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snow Odesláno 10. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2024 to DavidLC - vykašlat na lyže by byl blbý nápad. Chodil bys brečet pod svah. Něco pohodu - to je terén svázaný s lyží a nebo opačně, to je jedno. Na Tvém místě bych vybral měkčí lyži, což zrovna Stöckli nejsou. Ty, co posílal Kloubik se mi zdáli úplně přesné. Tvým parametrům a požadavkům naprosto odpovídají. Já jsem někde úplně jinde, sice také rozbitý úplně na kusy. Ale vážím 62 kg a měřím 184 cm, takový proficyklista. A na lyžích trávím přes půl roku. Pak mě už ta bílá sere. Když dostanu v létě záchvat, jedu na Hintertux. Tam se naštěstí frčí non-stop. Týden, max. 10 dní pobudu a mizím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snow Odesláno 10. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2024 to DavidLC - k prknům se bohužel dostanu opravdu až ke konci následujícího týdne. Avšak vzpomněl jsem si. Když jsem si přebíral podruhé svěťákové lyže po zraněném francouzském závodníkovi, ktrrysi těsně před zahájením sezóny bral jeden pár jeho slalomek Dynastar. Prohlížel jsem si ostatní produkci. Vzpomínám si, měli allmoutainy se středem 82 mm, což by bylo pro Tebe také super. Jen co budu příležitost, hned se mrknu na letošní produkci. Mimochodem, ty lyže do sveťáku jsou obyčejnému smrtelníkovi, který za sebou nemá těch dalších x párů úplně k prdu. Lze se občas jen sklouznout a na kopec si vzít dva páry. Celý den je hoblovat, znamená, že jesre než skončí sezóna jsou v hajzlu. Jo, je to zážitek. Ony mají ganz total úplně jinou konstrukci než ty, co jsou standardně k dostání. Tohle bude vědět velmi dobře obzvláště Dali. Mají hrany jako kudly, ale tenonké. Brousit se mohou jen několikrát. Pak už nezbude nic, leda stín. Dobrý leda do plotu. Tak vydrž. Přesto se budu znovu opakovat. Kloubikův tip je super ! Atomic má myslím testovací dny v Harrachově. Tedy pokud bude na čem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 10. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2024 (upraveno) Díky za postřehy, jen na vysvětlenou, jsem úplně jiná kategorie - rekreační lyžař (takže jina planeta)a vzhledem k fyzičce a svému "technickému" stavu jsem původně koukal po těch Stockli, jako na jeté.... I do těch Atomiků nevím jestli nakouknout po rok/dva jetých. I skladník ve šroubárně si může přečíst Vergilia v originále Ať mě to případně naštve, když pojedu jen občas..... takže tak. Vždy jsem si kupoval nové, teď nějak už nevím... no a s tím sněhem je to taky všelijak a prožít zimu v Alpách je mimo mé možnosti... Na to testování se podívám.... Upraveno 10. listopadu 2024 uživatelem DavidLC Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Corvus corone corone Odesláno 10. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2024 před 4 hodinami, DavidLC napsal: Díky za postřehy, jen na vysvětlenou, jsem úplně jiná kategorie - rekreační lyžař (takže jina planeta)a vzhledem k fyzičce a svému "technickému" stavu jsem původně koukal po těch Stockli, jako na jeté.... I do těch Atomiků nevím jestli nakouknout po rok/dva jetých. I skladník ve šroubárně si může přečíst Vergilia v originále Ať mě to případně naštve, když pojedu jen občas..... takže tak. Vždy jsem si kupoval nové, teď nějak už nevím... no a s tím sněhem je to taky všelijak a prožít zimu v Alpách je mimo mé možnosti... Na to testování se podívám.... Nic si z toho nedělej... Taky jsem si teď koupil lyže z testovacího centra - jsou jak nové (protože v tomhle rozměru je chtělo zkusit jen pár lidí), nejsou ani okopané z front u lanovky. A cca za polovinu ceny - no a nekup to. Akorát jsem si na ně nechal dát tu nejnovější Tyrolii s výsuvnou a otočnou patou. Už mám přeci jen šest křížků na hrbu a kolena mám naštěstí furt původní - tak bych u nich rád zůstal i nadále . 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 11. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2024 Nejsem v tom vůbec kovaný, ale před Vánocemi jedu do Nassfeldu na lyže a chtěl zjistit možnosti výhodnějšího nákupu 4denního skipasu. Umíte v tom někdo chodit? Případně mohl by mi někdo pomoci nebo alespoň nasměrovat? Vezmu klidně více skipasů, jede nás 6-8 osob. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 15. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2024 V 11. 11. 2024 v 15:45, moco napsal: Nejsem v tom vůbec kovaný, ale před Vánocemi jedu do Nassfeldu na lyže a chtěl zjistit možnosti výhodnějšího nákupu 4denního skipasu. Umíte v tom někdo chodit? Případně mohl by mi někdo pomoci nebo alespoň nasměrovat? Vezmu klidně více skipasů, jede nás 6-8 osob. Tak jsem sehnal na webu https://skipasomat.cz (patří to pod Snow.cz) 4denní skipas za cenu 3denního.... kdyby někdo chtěl využít. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se