Roman-ZA Odesláno 14. října 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2009 (upraveno) Historie a současnost značky PRIM Za začátek průmyslové hodinářské výroby u nás lze považovat rok 1946, kdy byl v Liberci zřízen podnik Chronotechna. O dva roky později byl založen národní podnik Chronotechna se sídlem ve Šternberku. Plán na perspektivní výrobu náramkových hodinek vznikl již v roce 1948, avšak k jeho realizaci došlo až v letech padesátých. Práce na prvním modelu byly zahájeny v první polovině roku 1952. Měl 15 rubínových kamenů, kotvový krok a samokompenzační vlásek. Již roku 1954 bylo vyrobeno pět prototypů. Jejich zkoušky dopadly na výbornou, a tak byla v lednu 1957 zahájena sériová výroba. Tehdejší Československo se tak začlenilo mezi pouhý tucet států světa schopných vyrobit náramkové hodinky. Hodinářství mělo i v té době výjimečné postavení v rámci ostatních průmyslových odvětvích. Složitý hodinkový strojek se již v té době sestával z více než stovky součástí, jejichž rozměry se určovaly na desetiny a setiny milimetru. Následujícího roku se i pro náramkové hodinky začala používat stejná značka, jakou Chronotechna již dříve dala budíkům a nástěnným hodinám - PRIM. Po roce 1989 byl národní podnik Chronotechna privatizován. Všechna licenční práva ke značce PRIM zakoupila v roce 2001 společnost MPM-QUALITY. Postupně jsme téměř zapomenutou značku opět uvedli v život. Po době, kdy na konci 90. let byla přerušena výroba těchto hodinek, jsme navázali na tradici původní české značky. Vyrábíme dostupné a kvalitní hodinky v moderním designu pro běžné nošení i společenské příležitosti, jako tomu bylo dlouhá léta předtím. Naše modely ?PRIMEK? jsou navrhovány, kompletovány a testovány v České republice, spolupracujeme s vynikajícími designéry a odborníky. Kvalita hodinek se neustále zvyšuje. Proto jsme se v roce 2009 stali držiteli certifikátu kvality ?CZECH MADE?. Nyní se můžeme pyšnit tím, že se s našimi hodinkami PRIM setkáváme v mnoha obchodech a lidé jim znovu důvěřují. To bylo a je naším prvořadým cílem. ... toto je napísané na úvodnej stránke prim-hodinky.cz. Takže ako to je? Inak medzi nami. Bol som na stránke "originálnych" Primiek, s tými cenami, to si asi robia srandu, nie? Viem, že to už tu bolo písané, ale musel som to napísať znovu. Dať cenu za Prim Sport Igen čierny 66 litrov českých kačiek to napadlo, ktorého inteligenta? Ako si čítal v jednom príspevku - su to fakt hodinky pre bežného človeka a každú ženu. Neprovokujem, sám mám Primky z 80tych rokov, ktoré nosím. Tak teraz kam isť na tie "otvorené" dvere"?? Upraveno 14. října 2009 uživatelem Roman-ZA Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 14. října 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2009 Třeba Orlíky za cenu cca 33 tisíc mi nepřijdou zase až tak cenově nadsazené. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman-ZA Odesláno 14. října 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2009 Třeba Orlíky za cenu cca 33 tisíc mi nepřijdou zase až tak cenově nadsazené. Osobne si myslím, že áno. Ak to prepočítam, tak za asi 1.200 Eur sa dajú zohnať aj lepšie veci. Ale môže to byť tým, že Orlík nie je celkom moja krvná skupina. Má vôbec "originál" Prim niečo pod 30 litrov? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 14. října 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2009 Prim Elton je sice cenove napalenej, ale je nam po tom prd, je to jejich obchodni politika. Muzes na to zirat, muzes koupit nebo nekoupit. Prim MPM je cina, coz nepotrebuje dalsi komentar. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 14. října 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2009 Osobne si myslím, že áno. Ak to prepočítam, tak za asi 1.200 Eur sa dajú zohnať aj lepšie veci. Ale môže to byť tým, že Orlík nie je celkom moja krvná skupina. Má vôbec "originál" Prim niečo pod 30 litrov? Tak si sezen "lepsie veci", kdyz se ti zdaji drahe a navic to neni tvoje krevni skupina. Proc se tedy unavujes brouzdanim po jejich strankach? Abys mohl kritizovat jejich cenovou politiku? To uz tady probehlo tisickrat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman-ZA Odesláno 14. října 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2009 Tak si sezen "lepsie veci", kdyz se ti zdaji drahe a navic to neni tvoje krevni skupina. Proc se tedy unavujes brouzdanim po jejich strankach? Abys mohl kritizovat jejich cenovou politiku? To uz tady probehlo tisickrat Sorry, že som napadol české rodinné striebro. Čítaj poriadne, čo som písal - Primky mám a nosím ich. Konkrétne som písal na ten model, že to nie je moja skupina. O cenovej politike sa baviť neidem, to je o marketingu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 14. října 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2009 Sorry, že som napadol české rodinné striebro. Čítaj poriadne, čo som písal - Primky mám a nosím ich. Konkrétne som písal na ten model, že to nie je moja skupina. O cenovej politike sa baviť neidem, to je o marketingu. Nemusis se omlouvat, pro me to neni rodinne stribro a cetl jsem poradne, reagoval jsem na tvoje komenty o cenove politice Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CzechJoker Odesláno 14. října 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2009 Viem, že to už tu bolo písané, ale musel som to napísať znovu. Dať cenu za Prim Sport Igen čierny 66 litrov českých kačiek to napadlo, ktorého inteligenta? Nemusel Cenová politika a pomluvy Primu patří do jiného vlákna, je to jejich problém, jejich business, jejich volba. Jestli nejsi hejl a nenaletíš na to, tak dobrý, jestli to někomu naopak imponuje a ztotožní se s tím, je to taky jeho problém. Řada lidí kupuje jiné předražené šmejdy, jenom aby bylo vidět, že na ně mají (a řada lidí je kupuje od asiatů, protože na ně stejně nemají, ale honit brčko chtějí). Nevím, co řešíš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 14. října 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2009 ... toto je napísané na úvodnej stránke prim-hodinky.cz. Takže ako to je? Inak medzi nami. Bol som na stránke "originálnych" Primiek, s tými cenami, to si asi robia srandu, nie? Viem, že to už tu bolo písané, ale musel som to napísať znovu. Dať cenu za Prim Sport Igen čierny 66 litrov českých kačiek to napadlo, ktorého inteligenta? Ako si čítal v jednom príspevku - su to fakt hodinky pre bežného človeka a každú ženu. Neprovokujem, sám mám Primky z 80tych rokov, ktoré nosím. Tak teraz kam isť na tie "otvorené" dvere"?? Já tak nějak cítím, že ani jedna firma to nevzala za správný konec. Obě udělaly ze značky Prim něco, co není Jedna šmejd, druhá luxus. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CzechJoker Odesláno 14. října 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2009 (upraveno) Má vôbec "originál" Prim niečo pod 30 litrov? Ano, má. Podívej se pořádně, než začneš kritizovat. Sportovní hodinky za cca 6,5 kKč, Linea za 21 kKč. Do jedné průměrné výplaty se vejdeš možná i s jinými modely, např. Trubkou PS: to o rodinném stříbru je jejich marketingový blábol, tomu tady snad nikdo nevěří Upraveno 14. října 2009 uživatelem CzechJoker Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 14. října 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2009 (upraveno) Sorry, že som napadol české rodinné striebro. Čítaj poriadne, čo som písal - Primky mám a nosím ich. Konkrétne som písal na ten model, že to nie je moja skupina. O cenovej politike sa baviť neidem, to je o marketingu. PRIM je především zakázkový výrobce hodinek. Upraveno 14. října 2009 uživatelem ¨safi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 14. října 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2009 (upraveno) A který "Prim"? Normální člověk, který si celou situaci nezjistí, v tom musí mít bramboračku. Na jedné straně vidí ve výlohách jakési pochybné hodinky Prim a na druhé straně se ho někdo snaží přesvědčit, že Primjsou luxuxní zakázkové hodinky. A ani jedné straně se nepodaří zvítězit. EDIT: podobně mám třeba já pořád guláš ve značkách Glashütte a ztratili tím pro mě určitý díl exkluzivity. Upraveno 14. října 2009 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 14. října 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2009 (upraveno) A který "Prim"? Normální člověk, který si celou situaci nezjistí, v tom musí mít bramboračku. Na jedné straně vidí ve výlohách jakési pochybné hodinky Prim a na druhé straně se ho někdo snaží přesvědčit, že Primjsou luxuxní zakázkové hodinky. A ani jedné straně se nepodaří zvítězit. EDIT: podobně mám třeba já pořád guláš ve značkách Glashütte a ztratili tím pro mě určitý díl exkluzivity. je to jednoduché - seřazeno dle exkluzivity: A Lange, Glashütte Original, Nomos, Union Glashütte. Přičemž Glashütte Original a Union Glashütte patří do Swatch Group. Upraveno 14. října 2009 uživatelem ¨safi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 14. října 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2009 No, u me teda Lange, GO, Nomos a dalsi na exkluzivite tim, ze je jich vic v jednom kraji, netrati v zadnem pripade. Lange a GO jsou u me hodinarske vrcholy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 14. října 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2009 (upraveno) Zapomněli jste na Mühle, Tutimu a já nevím koho ještě, wempe už tam taky přesídlil, myslím. Je to centrum hodinářství, nevím, proč by jim seskupení do jednoho městysu mělo ubírat na prestiži. Jako by high tec firmám ubíralo prestiže, že sídlí v silicon valley. U mě GO (které se mi líbí snad ještě víc než Dlouzí) a UG bohužel docela propadly začleněním do SG, ale je to jenom imidž, nezávislost nějak oceňuju, i když si uvědomuju, jak je to iracionální. Romane Z, kolik by sis představoval cenu za ten prim Igen ? Nemyslím, aby sis je mohl dovolit, ale kolik by podle tebe měla být cena za tradiční v našich poměrech vskutku legendární originální nízkosériové hodinky s pouzdrem z materiálů jako blancpain FF (prý už mají safírovou lunetu !!!) a možností zabudování vlastního kalibru ? Upraveno 14. října 2009 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 14. října 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2009 (upraveno) Romane Z, kolik by sis představoval cenu za ten prim Igen......legendární originální nízkosériové hodinky s pouzdrem z materiálů jako blancpain FF (prý už mají safírovou lunetu !!!) a možností zabudování vlastního kalibru ? Můžeš prosím ty materiály rozvést? Celkem by mě to zajímalo. No flame. Edit: Tutima Mühle nevyrábí své vlastní strojky, že? (ani nyní Union Glashütte - a to mě hodně mrzí...) Upraveno 14. října 2009 uživatelem ¨safi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor Odesláno 14. října 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2009 Tutima, myslím, v Glashutte není, původně tam byli, ale "emigrovali" a už se nevrátili. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 14. října 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2009 s tými cenami, to si asi robia srandu, nie? Viem, že to už tu bolo písané, ale musel som to napísať znovu. Dať cenu za Prim Sport Igen čierny 66 litrov českých kačiek to napadlo, ktorého inteligenta? Tak rozbij prasatko, tu fabriku kup a hodinky prodavej treba za tu puvodni sestistovku. Jinak ty same Igeny (pouze s akrylatovym sklem) muzes mit v ramci renovace do 10k. Nechapu, v cem je problem... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 15. října 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2009 (upraveno) Safi, nehledej v tom zas nějaký tajný informační spiknutí , prostě ocel, safír, alspoň podle mých posledních info byli v primu nuceni dávat na Igeny safírovou lunetu, tož vyvozuju, že asi materiálově podobnou tomu, co nabízí FF, píšu to výše, kdybys chtěl zlato, platinu, palladium, nebo co, tak kliďánko taky, to přeci víš. Píšu to proto, aby si Roman Z uvědomil, jakou třídu konkrétně to pouzdro Igenů, spolu s jejich místní tradicí a origo dizajnem tohoto modelu dneska představuje. Podle mě nejsme my češi a slováci takové socky, aby se naše legendy prodávaly za babku. To, že si je nebude moci každý koupit, je stinná stránka, ale není to důvod ke steskům (leda na sebe sama) a už vůbec ne k nadávání. Upraveno 15. října 2009 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
New Milis Odesláno 15. října 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2009 ...............To, že si je nebude moci každý koupit, je stinná stránka, ale není to důvod ke steskům (leda na sebe sama) a už vůbec ne k nadávání. Stinná stránka je spíš to, že si je spousta lidí koupit může ale neví, proč by to měli udělat. :D Problém není v ceně ale v kvalitě a prestiži ve srovnání s podobnejma výrobkama. Ale to už tady padlo miliónkrát, zase zbytečný vlákno. Ale srovnání Prim a Blancpain je fakt prdel, typická cigiovina - bohužel Cigi stále odvádíš Eltónu medvědí službu, s těmahle srovnáváníma. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se