Přejít na obsah

Dobrovolne darcovstvi krve  

249 hlasů

1. 1. Darujete krev?

• Ano (pravidelne nebo nepravidelne).
      129
    • Rad bych, ale jeste jsem se neodhodlal.
      47
    • Nedaruju.
      75

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno

Moty: Co jsem tak pochopil, tak se neléčená borelióza může manifestovat různě. Když budu citovat zprávu, tak "serosní meningoencefalitida borreliové etiologie". A dále: "vyloučena virová klíšťová ME, v séru pozitivita PL proti borreliím".

Pokud bych se tehdy po těch x klíšťatech přes léto šel nechat vyšetřit dříve a zjistili by mi ji, tak by nejspíš nedošlo k tomu zápalu a léčba by byla o poznání rychlejší.

• po 2 týdnech...
  • Odpovědi 476
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

No ty vole, tak si to měl teda řádně hnusný, tak hlavně, že to máš za sebou, ja sem dobral antib ve středu a teď čekám 3 týdny a pak krev a uvidí se, no

Odesláno

Neléčená borelióza když přejde do chronické fáze, tak se manifestuje tak širokým spektrem projevů, že je velmi obtížné ji vůbec správně diagnostikovat, a ani potom nemáte jistotu, že vám lékař nasadí účinnou léčbu. Chronická infekce člověka vyčerpává a komplikuje průběhy dalších onemocnění, která člověk chytne. Taky se může stát, že při infekci mozkomíšního moku + CNS (neuroborelióza) místo na ATB skončíte na psychofarmakách, která vám samozřejmě nepomůžou, a nevyléčíte se nikdy.

Takže všem držím pěsti, tyhle mrňavý zakroucený zvířátka jsou opravdu hnusný potvory.

Odesláno

Nemáte někdo nějakej materiál kde by byla odborníkem/lékařem rozebraná "náročnost/škodlivost" dárcovstní, ve smyslu zátěže pro tělo? Už několik let vedu se známým diskuzi a kromě toho, že mě to nezatěžuje, pro něj nemám argument proč je to v klidu, ale ani on pro mě, že to je zátěž pro tělo. díky

Ja byl v breznu darovat krev poprve a mel jsem z toho docela obavy, jednak nesnasim jehly a injekce a druhak jsem mel strach ze mi to nejak "uskodi". Cely den po odberu jsem byl unaveny a ospaly, pri rychlem vstani ze zidle se mi zamotala hlava... Tyden jsem si dal pauzu od sportu, 7. den od odberu jsem sel na crossfit a makal jsem tak, jako vzdy. Po pul hodine mi bylo na omdleni, tak jako jeste nikdy, musel jsem si sednout a jen jsem se soustredil abych tam sebou neseknul a byl jsem rad ze jsem se odbelhal do satny. Potom uz OK, po dalsich par dnes dalsi crossfit a uz v pohode.

V cervenci jsem byl na 2. odberu a rekl bych ze lepsi, nebyl jsem po nem skoro unaveny ani ospaly, po 2 dnech beh, dalsi den crossfit, bez problemu jako vzdy. Takze mi asi jen ten 1. odber nesednul.

Uvidime co 3. odber na podzim :-)

Odesláno

Ja byl v breznu darovat krev poprve a mel jsem z toho docela obavy, jednak nesnasim jehly a injekce a druhak jsem mel strach ze mi to nejak "uskodi". Cely den po odberu jsem byl unaveny a ospaly, pri rychlem vstani ze zidle se mi zamotala hlava... Tyden jsem si dal pauzu od sportu, 7. den od odberu jsem sel na crossfit a makal jsem tak, jako vzdy. Po pul hodine mi bylo na omdleni, tak jako jeste nikdy, musel jsem si sednout a jen jsem se soustredil abych tam sebou neseknul a byl jsem rad ze jsem se odbelhal do satny. Potom uz OK, po dalsich par dnes dalsi crossfit a uz v pohode.

V cervenci jsem byl na 2. odberu a rekl bych ze lepsi, nebyl jsem po nem skoro unaveny ani ospaly, po 2 dnech beh, dalsi den crossfit, bez problemu jako vzdy. Takze mi asi jen ten 1. odber nesednul.

Uvidime co 3. odber na podzim :-)

Tak to máš docela silnou reakci, já akorát po prvním odběru usnul po příjezdu domu, tak na 2 hodiny a to bylo všechno, můj původní dotaz byl spíš pro sehnání "argumentů" do diskuze na téma "škodlivost/náročnost" odběrů

Já s tím problém nemám, kromě aktuální boreliózy

Odesláno (upraveno)

Taky se může stát, že při infekci mozkomíšního moku + CNS (neuroborelióza) místo na ATB skončíte na psychofarmakách, která vám samozřejmě nepomůžou, a nevyléčíte se nikdy.

Pravdu díš, mohl bych o tom vyprávět. Moje teta neměla v okresní nemocnici zdaleka to štěstí, co já v Brně na pohotovosti, a když už si s ní po dvou týdnech nevěděli rady, tak ji prostě poslali do blázince v Kroměříži. Jakmile se do dozvěděly její děti, tak ji okamžitě odvezly na vyšetření do Brna, kde přišli na to, co ji skutečně je a začali ji opravdu léčit.

Nicméně ani to nemusí být garancí úspěšné léčby. Spirochety Borrelia spp. se totiž údajně umí dostat z krevního řečiště a přežít tak léčbu ATB. Za nějaký ten čas je tak můžete mít zpět. Já to raději řešil ještě dodatečnou léčbou tinkturou ze štětky soukenické v kombinaci s návštěvami sauny (obzvláště delší pobyty 15 minut a více prý spirochetám nesvědčí) tzv. pro jistotu.

Více o tom viz níže přiložené video, pokud by to čirou náhodou někoho zajímalo:

http://www.youtube.com/watch?v=JOZQ2B4MS1k

Upraveno uživatelem LukeD
Odesláno

<snip> Spirochety Borrelia spp. se totiž údajně umí dostat z krevního řečiště a přežít tak léčbu ATB. </snip>

Typicky se schovají v kloubech, kde navíc ještě vytvoří tzv. cystickou formu. Řešil jsem to v rodině. Nebo i ta mícha - doxycyklin, co většinou předepisují obvoďáci, se tam na ně přes hematoencefalickou bariéru v potřebné koncentraci nedostane. Radši to už tady ale nebudu plevelit.

Odesláno

Moty: Jj, taky me to prekvapilo. Kamarad co byl na 1. odberu se mnou chodi na odbery pravidelne, byl to jeho x-ty odber a rikal ze v pohode, ze druhy den jde klidne na trenink a je v poradku. No nejak mi ten prvni odber proste uplne nesednul, nastesti 2. byl lepsi.

Jednou jsme byli s klukama v patek na cyklo-vylet a jeden z nas uz nemel dovolenou, tak zasel rano darovat krev (taky uz x-ty odber) aby mohl s nama... Asi to nebyl nejlepsi napad, jet Moravka - Visalaje - Bily kriz a potom CZ/SK hranicni hreben po brutalnich pesinkach, mel s tim velke problemy a chytal krece atd., radsi to potom zabalil driv...

Odesláno

Jako majitel nuly negativní mám v podstatě "povinnost" krev darovat a i když mne na vždy přesvědčují, že moje krev jde přímo na porodní pro předčasně narozená mimina, stále více z okolí slyším, že se s krvní docela dost kupčí - prodeje do zahraničí atd.

Nevíte, co je na tom pravdy?

Odesláno

Tak samozřejmě, že se kupčí. Proč by to nemocnice neměly dělat? Etika? Ekonomika je přednější. Z velké části krve se dělá v laborkách plazma. Z té potom léky atd. Přeprodávání je běžná věc.

Odesláno

Ja mam 0+ a kvuli tomu horsimu prvnimu odberu jsem ten 2. trosku odkladal, ale ted o prazdninach mi volali z transfuzky ze maji malo krve a hodila by se jim moje, jestli nemuzu prijit... Z toho mi uplne nevyznelo ze by s ni potrebovali nejak kupcit, ale kdo vi. Ale at je to jak chce, jde to vzdy asi na dobrou vec, ikdyby tu krev preprodali jinam a tam ji dali nekomu kdo to potrebuje nebo z toho delali leky atd., a neslysel jsem jeste v CR o pripadu, ze by nekomu nemohli dat transfuzi protoze krev uplne dosla, takze pokud prebytky prodavaji, asi s tim dokazu zit  :whistling:

Odesláno

Preprodavani krve nemocnicema uz sme tady resili, mrkni par stranek zpet. Pokud to mas kousek do nemecka nebo rakouska, "daruj" krev tam. Nase nemocnice to tam stejne proda a Ty mas z toho aspon adekvatni ohodnoceni. U nas to beru jako vysmech lidem s vuli konat dobrou vec. Mrkni po netu, najdes tam dost informaci.

Odesláno

Mě je celkem jedno, jestli se s krví kšeftuje. Výsledek je celkem jednoduchý. Vždy někomu pomůže ať je to Čech a nebo Němec. Chodím pravidelně jednou za čtyři týdny. Dnes jsem dal pro změnu plasmu celkem 104. odběr, 861ml za čtyři cykly a 33 minut. Jinak vše O.K.

• po měsíci...
Odesláno

Přesně tak, nakonec ta krev pomůže ať už tady, nebo v Německu.

Dnes mi udělali radost na Vinohradech, nové separatory, jen na jednu ruku a daleko rychlejší.

19e0f5681471c67f3673b84ea9a4aeff.jpg

• po měsících...
  • po 3 týdnech...
Odesláno

Taky chodím do Liberecký. Příjemný změny aktuálně: objednávání se po internetu a za odběr poukázka 200 Kč do lékárny (plazma).

• po 4 týdnech...
Odesláno

Jubilejní 40. jsem si prostě musel zdokumentovat. ;) Mimochodem, v brněnské bohunické už taktéž od prosince jede objednávání po internetu. Jedním z důvodů prý bylo to, že se EU nelíbilo sdělování rodného čísla při telefonátu, resp. kvůli ochraně osobních údajů.

post-60907-0-04652200-1552051148_thumb.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...