Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 61
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník YPO
Odesláno

... pěkný, nazdobený, líbí se mi to.

neodpustím si ale malé rýpnutí, že mi tenhle strojek přijde jako lehce předělaný unitas

Odesláno

Strojky vypadají na tuzemskou produkci fajnově, parametry asi nikoho neochromí, ale hlavně že jsou až na vlásek, péro a pár maličkostí NAŠE :guitar: ... ten cal. 98 jsem viděl na dni otevřených dveří Eltonu nejen pod lupou, ale i podrobně v CADu a nevypadalo to zle. Konstruktér říkal, že cal. 94 má ale radši. :whistling: Každopádně ten lev je udělanej hezky, má o poznání víc propracovanej ocas než ho má Vašek. :punk:

http://www.prim.cz/kolekce/prim-spartak-exclusive-50-le

Odesláno

Tak po asi miliónu mých negativních příspěvků na téma Prim jsem rád, že můžu napsat i nějaký pozitivní. Konečně vidím nějaký zajímavý posun, který vnímám jako krok správným směrem.

Odesláno

Velkej pokrok, cal. 94 i přes svoji jednoduchost vypadá atraktivně. Jen ten rotor na 98 na mě působí nějak divně, moc mě nebere ani lev ani nápis Czech Made, možná je to moc tenkou linkou, celkově mi rotor neladí se strojkem, tvar "zvonu" se mi moc nelíbí a to "průmyslový" zdobení ala Rolex/Seiko nekoresponduje s těma fešáckejma kruhama. Ale celkově pámbu zaplať, je to dobrý.

Odesláno

Ja se v tom nevyznam a nevidel jsem je rozkreslene, ale tak nejak mi ta 94 hodne pripomina starou 68 v cem se to lisi teda krome toho ze prikrily zepredu kolecka plackou s kruhama je tam nejaky technologicky pokrok nebo se jedna jen o facelifting ???

Odesláno

Hmm, díky za pěkný fotky, jako laik na ty strojky říkám dobrý. Víc posoudit neumím. Snad jen že by to ještě chtělo trochu doladit leštění šroubků před modřením. Takhle dokulata umím oleš*** hlavičku šroubku taky :)

Odesláno
Ja se v tom nevyznam a nevidel jsem je rozkreslene, ale tak nejak mi ta 94 hodne pripomina starou 68 v cem se to lisi teda krome toho ze prikrily zepredu kolecka plackou s kruhama je tam nejaky technologicky pokrok nebo se jedna jen o facelifting ???

Prvním krokem je vůbec samotné obnovení původní výroby s pár drobnými vylepšeními....

Odesláno (upraveno)
Prvním krokem je vůbec samotné obnovení původní výroby s pár drobnými vylepšeními....

Jasne ale aby obnovily puvodni vyrobu tak by se musely dostat s hodinkama pod 10 tis, teda za Tycho Brahe se da zaplatit i 20 tisic, ale jinac nevim nevim. Ale urcite jim preji at do toho jdou rovnyma nohama nebylo by spatne mit zase v obchode Primky ktere by se clovek nebal koupit ze strachu ze se mu bud rozpadnou nebo ze je to nejaka divno-china.

Upraveno uživatelem tyfo
Odesláno (upraveno)
Jasne ale aby obnovily puvodni vyrobu tak by se musely dostat s hodinkama pod 10 tis, teda za Tycho Brahe se da zaplatit i 20 tisic, ale jinac nevim nevim. Ale urcite jim preji at do toho jdou rovnyma nohama nebylo by spatne mit zase v obchode Primky ktere by se clovek nebal koupit ze strachu ze se mu bud rozpadnou nebo ze je to nejaka divno-china.

Cena pod deset tisíc je nereálná. On i nejlevnější Nomos s jednoduchým vlastním kalibrem bez data stojí v přepočtu přes dvacku. Výroba strojků je hooodně náročná. Řeknu příklad - Nomos pro výrobu 5 pidi součástek musel nově zrekonstruovat část budovy dlouhou tak 20-25 metrů a po celé její délce umístit nechutně drahé stroje. Prim a Nomos si vyrábí vlastními silami stejné součástky, takže musí mít +- stejné stroje.

Na konkrétní fotky z Nových prostor Nomosu i z Primu se můžete těšit tak za 3 týdny.

post-236-1258147541.jpg

post-236-1258147670.jpg

Upraveno uživatelem ¨safi
Odesláno
Jasne ale aby obnovily puvodni vyrobu tak by se musely dostat s hodinkama pod 10 tis, teda za Tycho Brahe se da zaplatit i 20 tisic, ale jinac nevim nevim.

tyfo, ty ekonome... nevzpomínám si, že bys někdy napsal takovou kravinu :D

Odesláno

No pěkný, no. Asi je to velký posun vpřed, že obnovili výrobu starých kalibrů. Design se mi nelíbí, naštěstí není běžně vidět (pod ciferníkem). Hacking je dobrá inovace, přetáčení data katastrofa. Byl bych rád, kdyby byla i verze bez datumového věnce, ale bojím se, že datumku budou cpát všude.

Kmitočet 3Hz mi přijde celkem málo, deklarovaná přesnost nic moc.

Jako první krok dobrý, doufám, že příště to bude zase o kousek dál. Cena produktu je závislá na marketingu, ne ceně strojů. Tohle odhaduju na čtvrt mega v základu + pár keců o národní hrdosti navrch.

Odesláno
Tohle odhaduju na čtvrt mega v základu + pár keců o národní hrdosti navrch.

To se pletes. Podle slov Prima na srazu v Jihlave by nove modely (mimo prepalenou jubilejni serii) v oceli mely zacinat na cene pod 50k. Sam jsem byl prevapen.

Strojky jsou super, hlavne ten manual. Takhle nejak jsem si to predstavoval. Rychlopreklapeni zamrzi, ale jestli bude fungovat "pseudopreklapeni" jako u 68/96, tzn. pohyb ruckami kousek zpet a pak znovu pres dvanactku, tak je to ok.

Odesláno
tyfo, ty ekonome... nevzpomínám si, že bys někdy napsal takovou kravinu :D

Jo jo je to tak cena co by jsem dal za Prim Ja dnes, ale byl to tak trochu humor je mi jasne ze je to nerealna predstava. Kolem 50 by to ale mohlo byt realnejsi. Ja se ale osobne obavam ze to bude neco v tom smyslu jak psal CzechJoker jen by jsem rekl ctvrt mega + hodne kecu.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...