Přejít na obsah

Marina Militare

Doporučené příspěvky

v tom pripade nechapu, proc tady vubec probihaji debaty na tema fejku? panerai pouzival strojky rolex. vlastne i pouzdra rolex. vlastne i korunky... no, vlastne panerai vyrabeli jen ciferniky. no ale budeme tomu rikat panerai, jo? :-) ten odkaz, ktery jsem tam daval, rika, ze to jsou rolexky.

at to je co chce, ja jen rikam, ze to neni debata o znackach nebo designu. je to debata o konkretni averzi ke konkretnim hodinkam z konkretni geograficke lokality. fajn, beru. ale zmenme potom argumentaci. MM puvodne nebyla ani chranena znamka ani znacka. tot vse.

a MPM prim je super vyrobce, protoze hodinky sice nevyrabi, ani pouzdra, ani korunky ani nic... ale sudli to stejne jako panerai s rolexem, tak vo co go? :worried_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 189
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
jasne, tyhle jsou 111 ? :)

Ne, tohle jsou vintage hodinky, tedy jeden z puvodnich modelu z poloviny minuleho stoleti (tehdy a jeste mnoho let pote Panerai delalo pouze male dodavky pro armadu). Ty hodinky jsou predobrazem vsech dnesnich "Luminor" modelu (= tech, co maji ochranu korunky) v kolekci, tedy i modelu PAM 111.

Ty Tvoje Mariny jsou zase kopii prave tech soucasnych PAM 111. Jedine, co je odlisuje od cistokrevnych fejku (pominme patentovanou ochranu korunky), je absence napisu Panerai na ciselniku (na dynku, na strojku).

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO?
v tom pripade nechapu, proc tady vubec probihaji debaty na tema fejku? panerai pouzival strojky rolex. vlastne i pouzdra rolex. vlastne i korunky... no, vlastne panerai vyrabeli jen ciferniky. no ale budeme tomu rikat panerai, jo? :-) ten odkaz, ktery jsem tam daval, rika, ze to jsou rolexky.

at to je co chce, ja jen rikam, ze to neni debata o znackach nebo designu. je to debata o konkretni averzi ke konkretnim hodinkam z konkretni geograficke lokality. fajn, beru. ale zmenme potom argumentaci. MM puvodne nebyla ani chranena znamka ani znacka. tot vse.

a MPM prim je super vyrobce, protoze hodinky sice nevyrabi, ani pouzdra, ani korunky ani nic... ale sudli to stejne jako panerai s rolexem, tak vo co go? :worried_anim:

jestli se nepletu tak jako sběratel těchto přístrojů si tu nedospělost musíš nějak obhájit :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

jestli se nepletu tak jako sběratel těchto přístrojů si tu nedospělost musíš nějak obhájit :smile_anim:

no, anicka dajdou blahe pameti by asi rekla "to je vas nazorrrrr". ale bez urazky, tahle tvoje argumentace (at uz byla minena vazne nebo ne) me donutila k pousmani. takze diky za to, i kdyz sberatel nejsem. :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

Hele, mam jenom dotaz, uz se v tom trosku prestavam orientovat ohledne tech fejku a tak, ale kdyz odhlidneme od toho ze Paneraistum tyhle veci asi nikdy nebudou prijemny, tak by me zajimalo az po jakej level to bude nekdo brat za fejk a odkud uz je to dobry.. prikladu pro pripadne dovysvetleni bude vic, chtel jsem na to zalozit separatni vlakno, ale jsem linej :)

Byl by tu v tom asi bordel a tak se moje otazka presunula do samostatneho vlakna sem: http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=24436 ;)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO?
no, anicka dajdou blahe pameti by asi rekla "to je vas nazorrrrr". ale bez urazky, tahle tvoje argumentace (at uz byla minena vazne nebo ne) me donutila k pousmani. takze diky za to, i kdyz sberatel nejsem. :rolleyes:

já se tomu fakt nesměju - až si koupíš ty pravé tak dej vědět

edit. přečti si po sobě tu poslední větu chytrolíne

Precetl jsem si pravidla a zjistil, ze "jestli uz nekdo zalozil podobne tema o podobnych hodinkach, nemam zakladat nove vlakno, ale hodit svuj prispevek do uz zalozeneho vlakna." Takze posloucham pravidla - ten uvod jen proto, aby me nikdo neperoval, ze oteviram stare vlakno.

Cili, koupil jsem si na zkousku Marina Militare. Fejk ci napodobenina nebo inspirace, to ted nechme spat. Cili hola fakta: chtel jsem cifernik bez klamavych oznaceni apod. (aspon neco, ne?), tak jsem zvolil tzv. sterilni cifernik. Reminek jsem ani nevyfotil, byl tradicne hrozny, ale mel jsem na MM uz nachystanou tuhle nahradu. je to strasne pohodly pasek a vzhledem k tomu, ze jsem si vybral ciste cerno-bily design (nechtel jsem modre ci zelene ladene rucky ani indexy - ty sice ve tme svetelkuji tak nejak do zluta, ale na svetle jsou ciste bile), tak jsem sel i do jednoducheho cerneho remene s bilym prositim. nemuzu si ho vynachvalit.

fotka na ruce (jinou nemam, ale pozdeji dodam):

mm_001_m.jpg

k tem prekvapivejsim faktum: udavana vydrz je "pri plnem natazeni minimalne 56 hodin". merim to a zatim mi prvni natazeni vydrzelo 56h 22minut (nebylo uplne na doraz), druhe natazeni 56h 44minut. presnost je prekvapujici. padlo tady par dotazu na mereni presnosti, kdyz hodinky nemaji vterinovku. to je prekvapive snadne, protoze vzhledem k velikosti ciferniku a vzdalenosti petiminutovych indexu od sebe je i pohyb minutovky v rozmezi 30sekund velmi dobre patrny - cili lze spolehlive rict, jestli rucicky ve spravny okamzik "licuji" s indexem. no a musim rict, ze licuji. hodinky se pohybuji podle me tak do 15sekund na jedno natazeni (cili 2dny a neco).

jako test nositelnosti a zavdavek budoucich Paneraiu to je idealni.

Odkaz ke komentáři

Ja bych si nekoupil zadne. Naskakuje mi husi kuze ze vsech, krome "0% FEJK". Nektere jsou brutalni fejky, tedy vetsina, nektere jen napodobuji original. Nemohl bych to nosit. Mam problem i s myma Jacques Etolile, protoze se tezce nechali inspirovat Roladama, a to nebyly zrovna levne a ta firma ma jinak velmi dobry zvuk. Takove hodinky uz si nikdy nekoupim. Nosim je, protoze pro me maji historickou hodnotu a vaaze se k nim osobni historie. Jina uz jedine svebytny original. To radsi o uroven nize ve znackove hyerarchii. Nemam na original Panerai, neva, koupim Stowy, nebo Doxy, nebo Max Bill, nebo Prim, nebo Seiko nebo cokoliv jineho s vlastnim originalnim napadem a citelnym firemnim pozadim, v idealnim pripade se zajimavou historii. Vyber je siroky, nevidim duvod, proc kupovat takovy humus, ani nevidim duvod, proc to necim omlouvat.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO?
Ja bych si nekoupil zadne. Naskakuje mi husi kuze ze vsech, krome fake 0%. Nektere jsou fejky, nektere jen napodobuji original. Nemohl bych to nosit. Mam problem i s myma Jacques Etolile, protoze se tezce nechali inspirovat Roladama. Takove hodinky uz si nikdy nekoupim. Jedine svebytny original. To radsi o uroven nize ve znackove hyerarchii. Nemam na original Panerai, neva, koupim Stowy, nebo Doxy, nebo Max Bill, nebo Prim, nebo cokoliv jineho s vlastnim originalnim napadem a citelnym firemnim pozadim, v idealnim pripade se zajimavou historii.

za tento názor, který jsem od tebe upřímně nečekal, palec nahoru :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

Ja bych si nekoupil zadne. Naskakuje mi husi kuze ze vsech, krome "0% FEJK". Nektere jsou brutalni fejky, tedy vetsina, nektere jen napodobuji original. Nemohl bych to nosit. Mam problem i s myma Jacques Etolile, protoze se tezce nechali inspirovat Roladama. Takove hodinky uz si nikdy nekoupim. Jedine svebytny original. To radsi o uroven nize ve znackove hyerarchii. Nemam na original Panerai, neva, koupim Stowy, nebo Doxy, nebo Max Bill, nebo Prim, nebo Seiko nebo cokoliv jineho s vlastnim originalnim napadem a citelnym firemnim pozadim, v idealnim pripade se zajimavou historii. Vyber je siroky, nevidim duvod, proc kupovat takovy humus, ani nevidim duvod, proc to necim omlouvat.

Nevěřil bych, že zrovna s tebou budu někdy 100% souhlasit :)

Odkaz ke komentáři

já se tomu fakt nesměju - až si koupíš ty pravé tak dej vědět

edit. přečti si po sobě tu poslední větu chytrolíne

myslis tu o budoucich paneraich? no, jestli te to pohorsuje, tak sorry. YPO, diskutovat lze ruzne a je to vec kazdeho. nicmene mam z tvych prispevku pocit, ze to nejak moc prozivas. ten zpusob, kterym se obcas prezentujes (tvuj posledni komentar, chytroline), ten mi ale prijemny neni. cili uznavam, ze mas ve vsem pravdu, ja jsem hnusnej fejkar a mel bych se nad sebou zamyslet, resp. z toho vyrust a zmoudret. jestli ti staci cestny pionyrsky jako zavazek, tak ho mas mit.

spiderer: jeste vezmi v potaz, ze ochranna korunka je prosly patent. pouzivat to muze kdekdo - a to jeste za predpokladu, ze to obslehne presne. kdyz streli jinak hranu, je to zase neco jineho. vobslehnuty a vykradeny napad, to jo, ale nenapadnutelne.

Odkaz ke komentáři

Koukám že jsem rozjel něco co se vymklo a žije vlastním životem. Když si přečtete můj úvodní příspěvek, ptal jsem se na RYZE TECHNICKÉ vlastnosti MM. Debata se holt rozjela jinam, možná toho je někdo plný a chtělo to ven, jsem aspoň rád, že jsem k uvolnění tohoto napětí přispěl no a pokud to někoho obohatilo tak hurá, koneckonců každá diskuse má smysl! Mně je skoro 50, nikdy jsem nikoho neokradl a snad ani nepodrazil, mám skvělé přátele, takže ve věcech morálky a etiky - včetně kupování hodinek - mám osvědčené jasno. Budu dál kupovat pravé ruské hodinky, rozmnožovat skupinku Traserů, nepochybně se vrátím k milovaným Fortisům (také pravým), dál budu nosit Archimede Pilot i když jsou to napodobeniny, na poličce budou přibývat nefunkční, ale krásní veteráni no a občas si koupím něco, co se mi bude prostě líbit a nebude to sprostý fejk. Možná budu MM chvíli nosit a odložím, možná mi budou přinášet radost déle, možná dozraju k Panerai, možná ne. Jo, za těch cca 5 příspěvků, které jsem v té záplavě pracně našel a něco mi přinesly, moc díky. :whistling:

Odkaz ke komentáři

Už to tady delší dobu pozoruji :crying_anim: . Ne každý má tolik peněz, aby si mohl dovolit opravdu drahé hodinky, ne každý je tolik ochoten dát i když na ně má a ne každý je odhodlán strávit spousty hodin u monitoru, aby si náhodou nekoupil něco, co by ty ostatní, kteří ten čas obětovali mohlo pohoršit. Následná fascinace jemnou mechanikou je už jiná věc. Někoho to mine, jiného chytí, semele a postupně se z něj může a často i stává chronomagor, jakých je nás tady většina... :thumbsup_anim:

Mluvím i o sobě. Nic netuše jsem si v zahraničí koupil fejk Panerai a nosil jej. Protože mne to hodinaření ale docela chytlo, ne dlouho. Prošel jsem si různými značkami a na techniku MM nemůžu říct křivé slovo. Fungují normálně, s přesností jsem taky nikdy neměl problém. Neberte to jako reklamu, ale fakt. Co je větší fejk, jestli MM nebo Precista, je dle mého soudu jedno, protože se jedná úplně o stejný kalkul výrobce. O tržbu. Napodobeniny jsou to v každém případě. Vydávají se prostě za něco, co nejsou. Ale to vidíme každý den a na každém kroku. Kytary, které se tváří jako legendární Gibson nebo Fender, které Ibanez, Jolana, Hohner, Maya a další prachsprostě kopírovali. A udělali si tím jméno. Dnes mají někteří z nich vlastní výborné nástroje, i když se tvary Strata a Telete pořád kopírují. Podívejte se doma na své manželky nebo přítelkyně. Jsou opravdu blondýny, nebo se za ně jenom vydávají? Mají skutečná prsa nebo ne? (nic ve zlým). Nebo Hyundaie, které kopírovaly Pajera, repliky aut Ferrari na podvozcích Piontiacu Fierra, dubovej stůl z umělý hmoty, pepsi co není coca a úplně novej starožitnej nábytek?

Fejky tímto v žádném případě nebráním. Naopak. Jenom jsem realista a vím, že tu byly, jsou a budou. A je to pro jejich kupce často cesta k těm opravdovým, skutečným originálům.

Sám mám MM stále několik a přesto, že vlastním originál PAM 312 si je někdy vezmu. Mám značkových hodinek víc, ale PAM mě tak nějak víc oslovily. Nakonec se zalíbily i mé ženě a přikopili jsme ještě PAM 048. Dejme čas na vývoj všem. Ne všichni začali s hodinkami tak brzy a tak důsledně, jako někteří na tomto, pro mě fakt přínosném fóru. Hodinky již nejsou jenom pro měření času. Na to máme mobilní telefony, GPS, auta, PC....prostě tak.....Ale neměly by to být ukazatele toho, kdo je víc, jenom proto, že vyhrne rukáv s dražším kusem. Tací dle mé bohaté zkušenosti :wheelchair: často jako lidi za moc nestojí.

Debata podobnýho rázu by se neměla mazat. Právě tohle místo by mělo sloužit jako platforma pro čerpání informací. V televizi se podobný informace nevysílají.

Díky za pozornost. Jsem se docela rozepsal......Hezký vánoce....hlavně si nenadělujte fejky.... :newyear:

Fejky jsou špatně!! Lidi, kteří si je ale někdy v nevědomosti koupí bych tak rychle neodsuzoval.

cyril.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO?
myslis tu o budoucich paneraich? no, jestli te to pohorsuje, tak sorry. YPO, diskutovat lze ruzne a je to vec kazdeho. nicmene mam z tvych prispevku pocit, ze to nejak moc prozivas. ten zpusob, kterym se obcas prezentujes (tvuj posledni komentar, chytroline), ten mi ale prijemny neni. cili uznavam, ze mas ve vsem pravdu, ja jsem hnusnej fejkar a mel bych se nad sebou zamyslet, resp. z toho vyrust a zmoudret. jestli ti staci cestny pionyrsky jako zavazek, tak ho mas mit.

spiderer: jeste vezmi v potaz, ze ochranna korunka je prosly patent. pouzivat to muze kdekdo - a to jeste za predpokladu, ze to obslehne presne. kdyz streli jinak hranu, je to zase neco jineho. vobslehnuty a vykradeny napad, to jo, ale nenapadnutelne.

už jsem psal, že mám panerai rád a nijak to nezastírám - a taky jsem psal, že kdyby se tu to samé objevilo pod logem rolex,omega,nebo breitling tak se z toho polovina fora posere (respektive pohorší) - takže nechápu,nechápu a nechápu - zcela veřejně tu obhajujete věc, která je 100% inspirována Panerai manufacturou a je vám to jedno

Odkaz ke komentáři

Někdo:

1. Nosí tričko Adidas.

2. Nosí tričko Adidas od Vietnamců.

3. Nosí tričko Abibas od Vietnamců.

4. Nosí tričko bez označení a se čtyřma pruhama.

5. Nosí tričko bez označení se třema pruhama.

7. Nosí jiný tričko než Adidas, protože Adidas nenávidí.

8. Nosí tričko jiné značky.

8. Nosí jakýkoli tričko.

9. Chodí bez trička.

10. Nosí něco jinýho, než tričko. Třeba halenku.

Každej ať si přece nosí, co chce a ať se tom svým tričku cejtí taky jak chce - možná to o něm něco říká, ale možná, že ta informace je tak malá, že to samo o sobě vlastně nic neříká.

Ale v diskuzi může mezi jednotlivými skupinami docházet k vzájemnému nepochopení, a dokonce k osobním výpadům.

Odkaz ke komentáři

už jsem psal, že mám panerai rád a nijak to nezastírám - a taky jsem psal, že kdyby se tu to samé objevilo pod logem rolex,omega,nebo breitling tak se z toho polovina fora posere (respektive pohorší) - takže nechápu,nechápu a nechápu - zcela veřejně tu obhajujete věc, která je 100% inspirována Panerai manufacturou a je vám to jedno

s timhle dokazu 100% souhlasit. ale nemyslim, ze jde o obhajobu. jen o takovej dvoji metr. kdyz duslednost, tak i vuci precistam, steinhartum apod. ale tam se jaksi prekousne, ze jsou "100% inspirovane". (to neni protinazor, to je fakt vyjadreni souhlasu s tvym prispevkem... cimz za sebe diskuzi povazuji za skoncenou; bude-li mozne se udrzet v povzdali.)

Odkaz ke komentáři

Myslim ze toto su starosti, ktore nech si riesi OP. Pri tych peniazoch co kasiruju za hodinky na to maju fondov dost. My si tu zbytocne navzajom kazime den, co si myslim ze za to nestoji. Prave pozeram s deckami simpsonovcov:

Homer: priserne me boli hlava

Vocko: uz se to nese Homre... :)

btw, rozhodol som sa, ze zacnem zbierat 20-40%ne fejky, ale vyssie uz fakt nepojdem :)

post-4112-1259601156.jpg

post-4112-1259601171.jpg

post-4112-1259601227.jpg

post-4112-1259601242.jpg

Odkaz ke komentáři

- a taky jsem psal, že kdyby se tu to samé objevilo pod logem rolex,omega,nebo breitling tak se z toho polovina fora posere (respektive pohorší) - takže nechápu,nechápu a nechápu - zcela veřejně tu obhajujete věc, která je 100% inspirována Panerai manufacturou a je vám to jedno

Je tu niekolko vlaken o Ocean7 (omega ploproof), Steinhart ocean (rolex), Rotary (breitling),... a nikto sa neposral, malokto sa pohorsoval. Na svete je nejedno sudne rozhodnutie o okopirovani dizajnu hodiniek, ktore hovoria, ze pouzitie dizajnu nie je v rozpore so zakonmi. Ak niekto bude chciet argumentovat pindami o moralnosti, nech si najprv odpovie na otazku, nakolko je OP "ciste" a moralne v prave.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO?
s timhle dokazu 100% souhlasit. ale nemyslim, ze jde o obhajobu. jen o takovej dvoji metr. kdyz duslednost, tak i vuci precistam, steinhartum apod. ale tam se jaksi prekousne, ze jsou "100% inspirovane". (to neni protinazor, to je fakt vyjadreni souhlasu s tvym prispevkem... cimz za sebe diskuzi povazuji za skoncenou; bude-li mozne se udrzet v povzdali.)

o zmíněné značky se nezajímám a neznám jejich podhoubí - nebudu a nemůžu na to adekvátně regovat

Odkaz ke komentáři

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...