Hugo14 Odesláno 17. února 2010 Nahlásit Odesláno 17. února 2010 co mě tak napadá z hlavy, Harry Truck: Hodina mrtvých očí, Konstantin Simonov: Živý a mrtvý, Člověk se nerodí pro válku, Alexandr Pokryškin: Křídla v boji, Vilém Bufka: Bombardér T 2990 se odmlčel, Jiří Osolsobě: Zbylo nás devět, Anatolij Ivankin: Konec honících psů, Poslední kamikadze, Akiro Yamamoto: Kamikadze, a pak na autora si nevzpomenu, třeba Smrt si říká Engelchen, Ponorka. To mi vypadlo z paměti jako dobrý knížky, + Pierre Clostermann: Velký cirkus, ale to už tu bylo. Dál věci od Fajtla, Svena Hassela, Leo Kessera, ale to už asi máš za sebou. A pak Remarque, nevím jak se to jmenovalo, ale bylo to z koncentráku, dobrý jako všechno co napsal. edit: zapoměl jsem na Nebeské jezdce od Filipa Jánského, sice to už taky bylo uvedený, ale tahle knížka si nezaslouží být opomenuta. Já nevím, ale zrovna Ivankina nebo Kessera, ty bych raději nezařazoval.
Gilius Odesláno 17. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 17. února 2010 Náhodou,Konec honicích psů je fajn......Kesslera ale ne,to je fakt. Vzpoměl jsem si,že mám někde v knihovně knihu kapitána Fučidy....název teď nedám.....pro milovníky letectví povinnost!
JJ Odesláno 17. února 2010 Nahlásit Odesláno 17. února 2010 A pak Remarque, nevím jak se to jmenovalo, ale bylo to z koncentráku, dobrý jako všechno co napsal. Ta kniha se jmenuje "Der Funke Leben", česky tuším "Jiskra života" a k doporučení se připojuji.
marosh Odesláno 17. února 2010 Nahlásit Odesláno 17. února 2010 Jonathan Littell -Laskavé bohyně - nebudeš litovat, skoro 900 stran přečtených jedním dechem Já tohle nedal, číst tohle jedním dechem moc nejde, pokuď nesedíš rovnou na hajzlu a nemáš nohy fest od sebe...
Návštěvník salamio Odesláno 17. února 2010 Nahlásit Odesláno 17. února 2010 Winston Churchill: Druhá světová válka. Má to přes 4000 stran, ale čte se to jedním dechem. Ještě se možná sluší dodat, že W. Churchil je jediným britským ministerským předsedou, který obdržel Nobelovu cenu za literaturu.
bandicoot Odesláno 17. února 2010 Nahlásit Odesláno 17. února 2010 skoro 900 stran přečtených jedním dechem Tombede dost dobrý, zírám, že to někdo čet, ale jednim dechem sem to nedal... musel jsem to často odkládat a vstřebávat jak ten humus, tak tu filozofickou rovinu. Čet jsem to asi měsíc, občas po večerech...
KFL Odesláno 17. února 2010 Nahlásit Odesláno 17. února 2010 Miloš Hubáček - Moře v plamenech - asi nejakčněji popsaná historie nejslavnějších námořních bitev
marosh Odesláno 17. února 2010 Nahlásit Odesláno 17. února 2010 A co tak něco o slavné 101.výsádkové divizi? Screaming eagles. 4 díly pamětí ode dne D, přes Holandsko, zimní peklo u Bastogne a konečně konec války v Alpách. Dobře napsané. Donald R.Burgett -Curahee -Cesta do Arnhemu -Sedm cest do pekla -V říši zla
marosh Odesláno 17. února 2010 Nahlásit Odesláno 17. února 2010 A od známého amerického historika Stephena E.Ambrose tři výtečné knihy: - Band Of Brothers(Bratrstvo neohrožených), tady není třeba moc vysvětlovat-podle této knihy byl natočen skvělý seriál HBO v produkci dvojice Hanks- Spielberg - Občané vojáci, přepis vyprávění amerických vojáků účastnících se bojů 2.sv.války - Den D, Opus magnum toho autora
zdenda Odesláno 17. února 2010 Nahlásit Odesláno 17. února 2010 Otto Wagner S cizineckou legií proti Rommelovi Toman Brod Tobrucké krysy Pronásledování bitevní lodi Bismarck Zkáza bitevní lodi Tirpitz Záhada konvoje PQ 17 Richard Zdráhala Válčil jsem v poušti
Karki Odesláno 17. února 2010 Nahlásit Odesláno 17. února 2010 Nikde jsem to tu neviděl.Ďábelská garda od George Robert Elford.Mam všechny tři dily,podle mne supr čteni. http://www.smrtihlav.cz/index.php?main_pag...roducts_id=1517 http://www.blisty.cz/art/41425.html
Frantik Odesláno 17. února 2010 Nahlásit Odesláno 17. února 2010 Nikde jsem to tu neviděl.Ďábelská garda od George Robert Elford.Mam všechny tři dily,podle mne supr čteni. http://www.smrtihlav.cz/index.php?main_pag...roducts_id=1517 http://www.blisty.cz/art/41425.html Jojo, napsany je to pěkně a čtivě - taky jsem to prelouskal, nicmene bohuzel je vseobecně povazovana za fikci.
Gilius Odesláno 17. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 17. února 2010 Hubáček je klasika,Moře v plamenech,Pacifik v plamenech a další a další mám doma a přečtené několikráte. Bratrstvo neohrožených jsem taky přečetl(+ knihu o Dicku Wintersovi).....prý vyšla i kniha od Guerneryho(nebo koho),seržanta roty E.
marosh Odesláno 17. února 2010 Nahlásit Odesláno 17. února 2010 Hubáček je klasika,Moře v plamenech,Pacifik v plamenech a další a další mám doma a přečtené několikráte. Bratrstvo neohrožených jsem taky přečetl(+ knihu o Dicku Wintersovi).....prý vyšla i kniha od Guerneryho(nebo koho),seržanta roty E. To nebyl Guarnery, ale Malarkey, ten ryšavý Ir. Taky dobrá, četl jsem ji. Jak se jmenovala ta kniha o Dicku Wintersovi? Nic o ní nevím a to specializuji na 101.výsadkovou.
Gilius Odesláno 17. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 17. února 2010 Jak se jmenovala ta kniha o Dicku Wintersovi? Klik
marosh Odesláno 17. února 2010 Nahlásit Odesláno 17. února 2010 Díky moc Gille, tohle mi fakt uniklo. Hned si ji pořídím.
marosh Odesláno 17. února 2010 Nahlásit Odesláno 17. února 2010 (upraveno) Smůla, knížka vyšla už v roce 2006 a nikde jí už nemají a ani nejbližší knihovna jí nemá. Gille nemáš ji náhodou doma? Že bych si jí půjčil na přečtení. Upraveno 17. února 2010 uživatelem marosh
Gilius Odesláno 17. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 17. února 2010 Smůla, knížka vyšla už v roce 2006 a nikde jí už nemají a ani nejbližší knihovna jí nemá. Gille nemáš ji náhodou doma? Že bych si jí půjčil na přečtení. Nemám,měl jsem ji půjčenou z knihovny,ale zkusím Ti nějak pomoci. Asi bys ji chtěl mít svou,doma v knihovně,že??!!! Mám známou,co vede knihkupectví,třeba mi ji pro Tebe sežene ?
Dřevák Odesláno 17. února 2010 Nahlásit Odesláno 17. února 2010 Já nevím, ale zrovna Ivankina nebo Kessera, ty bych raději nezařazoval. no tak kecaj, to Hassel taky ale jde to číst
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se