Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
co mě tak napadá z hlavy, Harry Truck: Hodina mrtvých očí, Konstantin Simonov: Živý a mrtvý, Člověk se nerodí pro válku, Alexandr Pokryškin: Křídla v boji, Vilém Bufka: Bombardér T 2990 se odmlčel, Jiří Osolsobě: Zbylo nás devět, Anatolij Ivankin: Konec honících psů, Poslední kamikadze, Akiro Yamamoto: Kamikadze, a pak na autora si nevzpomenu, třeba Smrt si říká Engelchen, Ponorka. To mi vypadlo z paměti jako dobrý knížky, + Pierre Clostermann: Velký cirkus, ale to už tu bylo. Dál věci od Fajtla, Svena Hassela, Leo Kessera, ale to už asi máš za sebou. A pak Remarque, nevím jak se to jmenovalo, ale bylo to z koncentráku, dobrý jako všechno co napsal.

edit: zapoměl jsem na Nebeské jezdce od Filipa Jánského, sice to už taky bylo uvedený, ale tahle knížka si nezaslouží být opomenuta.

Já nevím, ale zrovna Ivankina nebo Kessera, ty bych raději nezařazoval.

• Odpovědi 96
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Náhodou,Konec honicích psů je fajn......Kesslera ale ne,to je fakt. Vzpoměl jsem si,že mám někde v knihovně knihu kapitána Fučidy....název teď nedám.....pro milovníky letectví povinnost!

Odesláno
A pak Remarque, nevím jak se to jmenovalo, ale bylo to z koncentráku, dobrý jako všechno co napsal.

Ta kniha se jmenuje "Der Funke Leben", česky tuším "Jiskra života" a k doporučení se připojuji.

Návštěvník salamio
Odesláno
Winston Churchill: Druhá světová válka. Má to přes 4000 stran, ale čte se to jedním dechem.

Ještě se možná sluší dodat, že W. Churchil je jediným britským ministerským předsedou, který obdržel Nobelovu cenu za literaturu.

Odesláno
skoro 900 stran přečtených jedním dechem

Tombede dost dobrý, zírám, že to někdo čet, ale jednim dechem sem to nedal... musel jsem to často odkládat a vstřebávat jak ten humus, tak tu filozofickou rovinu.

Čet jsem to asi měsíc, občas po večerech...

Odesláno

A co tak něco o slavné 101.výsádkové divizi? Screaming eagles.

4 díly pamětí ode dne D, přes Holandsko, zimní peklo u Bastogne a konečně konec války v Alpách.

Dobře napsané.

Donald R.Burgett

-Curahee

-Cesta do Arnhemu

-Sedm cest do pekla

-V říši zla

post-500-1266396731.jpg

post-500-1266396738.jpg

post-500-1266396745.jpg

post-500-1266396752.jpg

Odesláno

A od známého amerického historika Stephena E.Ambrose tři výtečné knihy:

- Band Of Brothers(Bratrstvo neohrožených), tady není třeba moc vysvětlovat-podle této knihy byl natočen skvělý seriál HBO v produkci dvojice Hanks- Spielberg

- Občané vojáci, přepis vyprávění amerických vojáků účastnících se bojů 2.sv.války

- Den D, Opus magnum toho autora

post-500-1266397037.jpg

post-500-1266397052.jpg

post-500-1266397060.jpg

Odesláno

Otto Wagner S cizineckou legií proti Rommelovi

Toman Brod Tobrucké krysy

Pronásledování bitevní lodi Bismarck

Zkáza bitevní lodi Tirpitz

Záhada konvoje PQ 17

Richard Zdráhala Válčil jsem v poušti

Odesláno

Hubáček je klasika,Moře v plamenech,Pacifik v plamenech a další a další mám doma a přečtené několikráte.

Bratrstvo neohrožených jsem taky přečetl(+ knihu o Dicku Wintersovi).....prý vyšla i kniha od Guerneryho(nebo koho),seržanta roty E.

Odesláno
Hubáček je klasika,Moře v plamenech,Pacifik v plamenech a další a další mám doma a přečtené několikráte.

Bratrstvo neohrožených jsem taky přečetl(+ knihu o Dicku Wintersovi).....prý vyšla i kniha od Guerneryho(nebo koho),seržanta roty E.

To nebyl Guarnery, ale Malarkey, ten ryšavý Ir.

Taky dobrá, četl jsem ji.

Jak se jmenovala ta kniha o Dicku Wintersovi? Nic o ní nevím a to specializuji na 101.výsadkovou.

post-500-1266407397.jpg

Odesláno (upraveno)

Smůla, knížka vyšla už v roce 2006 a nikde jí už nemají a ani nejbližší knihovna jí nemá.

Gille nemáš ji náhodou doma? Že bych si jí půjčil na přečtení.

Upraveno uživatelem marosh
Odesláno
Smůla, knížka vyšla už v roce 2006 a nikde jí už nemají a ani nejbližší knihovna jí nemá.

Gille nemáš ji náhodou doma? Že bych si jí půjčil na přečtení.

Nemám,měl jsem ji půjčenou z knihovny,ale zkusím Ti nějak pomoci. Asi bys ji chtěl mít svou,doma v knihovně,že??!!! Mám známou,co vede knihkupectví,třeba mi ji pro Tebe sežene ? :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...