Přejít na obsah

Nechováte tady někdo šneky?

Návštěvník LuŠtěLa

Doporučené příspěvky

Návštěvník LuŠtěLa

A abysme se trochu příblížili obsahu tohoto fóra, tak bych vám chtěl říct jednu perličku. V meziválečném i válečném období, se používal hlemýždí (občas i slimáčí) sliz jako přísada do tukových krémů, které používali armádní potápěči. Natírali si tím tělo pod potápěčským oblekem, aby zabránili jeho přilepení na kůži. Mimochodem šlo také o "piloty" takzvaných Vepříků v Italském námořnictvu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nebyl by po ruce nějaký moderátor, který by tohle neuvěřitelné entré zamkl ?

Jsem spíš pasivním členem fóra, tzn. spíš si zde čtu než píšu. Bylo tu zde i něco o tom, co členové fóra říkají na nošení batohů. Já nevím, o co má šnek dál k hodinkám, než batoh.

Ale co vím jistě, je to, že pokud chci číst něco o hodinkách, zavítám do jiné sekce než je "ostatní diskuse".

Podobně pojmenované sekce na jiných fórech jsou většinou silně mimo hlavní nosné téma fóra, a nikdo s tím problém nemívá.

Upraveno uživatelem ALi83
Odkaz ke komentáři

Návštěvník LuŠtěLa
LuŠtěLa: Máš nějaké fotky, jak se šnečci předjíždí? Jak dlouho se takoví šnečci musí cvičit, ať jsou připraveni podat sportovní výkon a jak dlouho žijí?

K tomu ale v zásadě nedochází. Proto je velmi důležitý start. Šnek není žádná raketa. Je vůbec problém udržet ho v pohybu - jak jsem psal výše. Povzbuzování nepomáhá a donucovací prostředky mají také omezenou účinnost. Možná proto je nejoblíbenější tzv. sprint. Je to v podstatě time attack. Šnek je na dráze sám a měří se časy jednotlivých závodníků.

Odkaz ke komentáři

zajímavé, když jsem byl malý, také jsem závodil se šneky. Nezávodilo se na dráze, neuměli jsme šneka donutit držet směr, používali jsme kruh, šneci se zalezlí v ulitách umístili do středu a ten který první kruh opustil, tak vyhrál. Šneky jsme normálmě posbírali, namalovali jim čísla na ulity a trpělivým tréningem a selekcí se vybral favorit. Ty nejlepčí měli jména, vzpomínám si na šneka Dáriuse. Ale nějak to časem usnulo a šneci dostali svobodu.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník LuŠtěLa

No, protože opravdu nejsem v tomto okamžiku dokázat, že nejsem žádný žvanil a navíc musím do hajan (šedesátku už mám na dohled :wheelchair: ) možná bude lepší toto vlákno opustit. Pro všechny, kteří mají obavy, že se chystám posbírat nekalým způsobem příspěvky do nějakého systému (opravdu až později jsem vůbec pochopil, co se tím míní): své hodinky si hodlám ponechat a možná bych raději nějaké koupil. Časem. Přeju vám krásnou dobrou noc a dovolím se rozloučit neoficiálním pozdravem chovatelů šnečích šampionů: Gutta cavat lapidem nōn vī sed saepe cadendō... Je to v podstaě takový náš idiom, který v přeneseném významu přesně definuje naši filozofii. Přeju vám všem krásnou dobrou noc.

Odkaz ke komentáři

...ja som sa chcel spýtať, ako sa s tým športovým šnekom jazdí v zime, keď je nasolená cesta.. no ale tak aj spať treba, pravda je.

edit: oproti kusu slaniny v predajnom vlákne je tento megafun aspoň na správnom mieste :)

Upraveno uživatelem instant
Odkaz ke komentáři

Technický dotaz. Šnek s domečkem má při závodech uzavřeno havarijní pojištění nebo stavební spoření?

stavebko může mít tak jako tak. Podle mě takový šnek před závodem musí uzařít minimálně následující pojistky: povinné ručení, havarijko, pojištění domáctnosti a úrazové pojištění. U favoritů to pak vydím na zvýšenou pojistku nohy.

Odkaz ke komentáři

stavebko může mít tak jako tak. Podle mě takový šnek před závodem musí uzařít minimálně následující pojistky: povinné ručení, havarijko, pojištění domáctnosti a úrazové pojištění. U favoritů to pak vydím na zvýšenou pojistku nohy.

A nezapomeň na životní pojištění - pro případ návštěvy diváků z Francie!!

Odkaz ke komentáři

Pane (skoro)kolego, vítej na fóru.

Já šneky nechovám, já chovám slimáky.

Jejich výhodou je to, že sprintují mnohem rychleji díky absenci domečku. Slimák je vlastně taková odlehčená verze šneka.

...a soupeřovy slimáky stačí lehce posolit a jejich výkonost jde rapidně dolů, neřkuli se přímo zastaví...

Odkaz ke komentáři

Návštěvník LuŠtěLa

Pokud byste měli někdo zájem, tak pod patronací našeho domovského klubu pořádáme závody, které se sice nezapočítávají do mezinárodního pořadí, ale jako úvod do problematiky by to mohlo být dobré. Bude asi 11 týmu, což je slušné. Akce je za každého počasí a občerstvení je taky zajištěné. Super je, že tam bude i šnečí cirkus. Počítám, že v Evropě je jediný. Takže i děcka se můžou pohrát se šnekama a je naplánovaná i nějaká drezůra a komická čísla...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

Takže i děcka se můžou pohrát se šnekama a je naplánovaná i nějaká drezůra a komická čísla...

:gora:

To není žádná sranda. Si představte šnečího favorita, jak se ve finále řítí do poslední klopené zatáčky, napětí vrcholí, davy šíli a najednou před ním vyroste houba. Rachot ulity, polamané anténky a ztracené všechny naděje.

Pomóóóc, tohle už je moc! :lol2: :clap: :thumbsup_anim:

:gora:

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...