Přejít na obsah

Apple

Doporučené příspěvky

Tak prislo mi o 99% jednodussi prechod na MAC z WIN nez iPhone ze SG presne vsechny NOTE od 1-4.

Spise mi vadi a mel by kazdy mozna vedet, ze iPhone vubec neni jednoduchy pro cloveka ktery je dost zvykly na Android.

Treba uz jen to, ze fotografii kterou vyfotim nejdou zjistit vlastnosti fotografie nebo jsem na to dosud neprisel.

Ja jsem tedy pri prechodu na iphone zadna vyznamna omezeni nepostrehl. Je to jiny system, takze ovlada se jinak, ale ze bych nebyl schopny delat nejake ukony oproti jinym telefonum, to nemohu rict. Ba naopak, aplikaci spousta, velice dobry fotak... Co jsi mel za problemy?

O prechodu win to mac to uz je ale jina story.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejvetsi rozdil a asi i nejzasadnejsi je zpusob dostavani jakehokoliv obsahu do telefonu. Nutnost pouziti iTunes, pripadne iCloudu (a jinych cloudu). S tim je pak spojena sprava obsahu zarizeni. Pro cloveka zvykleho pripojit telefon USB kabelem k pocitaci a natahat si obsah do telefonu, kde ho muzes libovolne spravovat, je pouziti iTunes nocni mura...alespon ze zacatku.

Odkaz ke komentáři

To se asi majitelum APPLE libit moc nebude.

Vzdy v kazdem telefonu co jsem kdy mel jsem jen vytahl ze slotu pamet. kartu kde jsem mel uplne vse a znovu vlozil do noveho pricemz vse bylo hned v novem a otazka do 15min zavisi na obsahu dat (toto bylo naprosto perfektni).

Jde o zvyk asi. ;).

Nejvetsi rozdil a asi i nejzasadnejsi je zpusob dostavani jakehokoliv obsahu do telefonu. Nutnost pouziti iTunes, pripadne iCloudu (a jinych cloudu). S tim je pak spojena sprava obsahu zarizeni. Pro cloveka zvykleho pripojit telefon USB kabelem k pocitaci a natahat si obsah do telefonu, kde ho muzes libovolne spravovat, je pouziti iTunes nocni mura...alespon ze zacatku.

Odkaz ke komentáři

Panove, chapu vasi frustraci, bohuzel s tim vam asi nepomuzu. Nutnost mit v telefonu spousty soboru a dokumentu, tridit je do slozek a prohlizet na malem displeji pominula dva roky zpet, kdy mi umrela ma oblibena symbianovska N8. Na WP ani iP jsem to pak uz nepotreboval, tak jsem to ani nezjistoval. S androidem zkusenost nemam.

U itunes me osobne treba vytaci jen jednosmerna synchronizace smerem do telefonu. Po preinstalaci MBP jsem nebyl schopny dostat hudbu z iP do pocitace. Musel jsem pouzit sw treti strany a i potom po prehrani hudby do itunes stnchronizace vyzadovala smazani vse z telefonu a opetovne nahrani.

Odkaz ke komentáři

Plete-li si někdo telefon s přenosným USB diskem a čtečkou karet (zjevně díky Androidu, kde se na zabezpečení obsahu odjakživa prdí), ten budiž varován že nejailbreaknutý iOS do svých aplikačních sandboxů jen tak někoho nepustí, pokud si to dotyčné aplikace samy nebudou přát.

Steve Jobs kdysi rozhodl že místo Mass Storage ovladačů se pro práci s takto zpřístupněnými uživatelskými složkami budou používat "jednou provždy iTunes" (lidi už zapomínají že o 2-3 generace zpět ještě nebyly tak zdebilizované jak dnes) - takže buďme rádi aspoň za berličky ve formě cloudových náhražek stromově organizovaného úložiště (iCloud Drive, Google Drive, OneDrive, DropBox,...).

Aplikace pro přímou komunikaci (jak v rámci LAN, tak v rámci USB) můžou používat i jiné protokoly, např. FTP, SMB -  ale opět jde jen o přístup do jejich vlastního úložiště, viz např. fotky.

Mobilní iTunes pak binární obsah své hudební složky neinzerují "By Design" - jinak by producenti hudby ovocnáře už dávno sežrali zaživa a písničky by dodnes nebyly po dolaru. Na stávající situaci se proto přiživují různé jiné firmičky, nabízející buď vlastní přehrávače s vestavěným přístupovým protokolem, nebo zcela imitující synchronizační protokol iTunes (které pak k tomuto účelu nejsou potřeba). Čímž stávající stav neobhajuju, jen konstatuju jaká je historie - viz Microsoft, který taky donedávna popotahovali za MSIE, natvrdo integrovaný od souborového manažeru až po nápovědu.

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři

Jeremy, můžeš se trochu rozepsat o přechodu z BlackBerry? Na BlackBerry jsem přešel kdysi dávno z Nokie. Zatím je to pro mě perfektní system, HW klávesnice, gesta, všechno perfektně funguje, ted zrovna nevidím důvod měnit, ale do budoucna... nevím, nevím, kam BB spěje.

Pozn.: Vše ostatní musím mít z pracovních důvodů (programy, aplikace) pod Windows, takže Apple ekosystém není aplikovatelný.

Upraveno uživatelem lib
Odkaz ke komentáři

Jeremy, můžeš se trochu rozepsat o přechodu z BlackBerry? Na BlackBerry jsem přešel kdysi dávno z Nokie. Zatím je to pro mě perfektní system, HW klávesnice, gesta, všechno perfektně funguje, ted zrovna nevidím důvod měnit, ale do budoucna... nevím, nevím, kam BB spěje.

Pozn.: Vše ostatní musím mít z pracovních důvodů (programy, aplikace) pod Windows, takže Apple ekosystém není aplikovatelný.

Hele je to už asi 7 let zpátky, takže toho moc dohromady nedám. BB taky fungovalo předtím jsem měl Symbian. Ale ten telefonek s klávesničkou a kuličkou byl takovej nepraktickej, displejíček malinkatej a nic moc s tím tehndy nešlo dělat.. Dneska už jsou asi dál.

Odkaz ke komentáři

Já jedu na BB (Z10) skoro dva roky, služebák - nucený přechod z důvodu korporátní politiky.

Obecně převládá spokojenost, ale co mně přivádí k šílenosti jsou stále nevyřešené bugy a nedodělky OS 10, hodně mizerný foťák a už lehce slabší HW telefonu, občas je potřeba si počkat.

Firemní politika však zdá se brzy změní a japkofouny budou u nás vzaty na milost. Pokud/až se tak stane, nebudu váhat a jdu zpět na iPhone (ten novej čtyřpalčák asi). Ať si říká kdo chce co chce - iTunes, bez mass storage, bez SD karet, drahý, složitý, apod. - pro mně na trhu iTelefon prozatim prostě nemá konkurenci.

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři

Dik, ale 7 let už je na srovnávání fakt celkem dost :lol2:

žejo? :-)

předevčírem jsem viděl u voběda někoho s tak velkým blackberry a bez klávesnice, až jsem z toho dostal mindrák.. asi už fakt dělaj jiný věci než tehdá.. :-)

Odkaz ke komentáři

Nemindrákuj Jeremy - vždycky se říkalo že nezáleží na velikosti, ale na tom jak to s ním umíš...  ^_^

(kolega mi tuhle líčil jak upad do opilecké deprese, když v hospodě sdílel mušli s jedním vyhlášeným bukvatýrem - naštěstí mu ráno ráno doklaplo že to asi nebyl "klidový stav"  :lol: )

Odkaz ke komentáři

Nemindrákuj Jeremy - vždycky se říkalo že nezáleží na velikosti, ale na tom jak to s ním umíš...  ^_^

(kolega mi tuhle líčil jak upad do opilecké deprese, když v hospodě sdílel mušli s jedním vyhlášeným bukvatýrem - naštěstí mu ráno ráno doklaplo že to asi nebyl "klidový stav"  :lol: )

No, mně teda leží v hlavě z týhle voblasti jiná věc - jednou jsem přišel k mušli a vedle už stál chlápek a podle zvuku byl v nejlepším. Tak jsem se normální rychlostí přidal, měl jsem toho docela dost na srdci, pak jsem se normálně uklidil, umyl si vedle pracky a vypadnul.. no a když jsem odcházel, ten borec tam furt frčel. Doteďka nevím, jestli to nebyla nějaká skrytá kamera, ale nechápu to. Třeba tam stojí ještě teď..

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...