mrazik Odesláno 23. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2017 Baterku můžeme vyloučit, dával jsem jí někdy tuším v Září novou. Je to na desce. Cenové rozpětí je předběžně určeno na 5 až 15k. Víc musejí říct odborníci v Kladně. Vzhledem k tomu, že se jedná o veterána z roku tuším 2009, tak si nedělám iluze. Je to slušná mašina ve slušné konfiguraci. Většinou se mi podaří koupit slušný kousek kolem 15k, ale bohužel se nedožije víc jak 3 let v mých službách. Uvažuju i o novém, ale mám 15" a 60k za počítač dávat nechci. Tedy budu asi muset slevit na 13", z čehož vzhledem k mým očím radost nemám. Nicméně pokud bych koukal po starším kousku, kde všude má cenu koukat? O Macbookárně jsem četl dost odrazující story. Jsou to fakt takoví šejdíři? Přes víkend jsem studoval a zjistil, že asi nic krom MacBooku Pro moc smysl nedává. Nebo se pletu? Přijdou mi ty nový mašiny takový voholený.
Radek124 Odesláno 24. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2017 (upraveno) Aha - přehlídnul jsem jakej už je to "stařeček", kterému už se podobné infarkty snad ani nedají vyčítat... Za víc jak 5 litrů by se to asi moc opravovat nevyplatilo, nemluvě o tom v novějších kouscích kromě lepší hmotnosti dostaneš i o pár tříd lepší displeje (pokud teda řešíš i oči a přesto při práci nepoužíváš radši solidní externí monitor) a rychlejší SSD. Štěstí i smůlu na kus můžeš mít v každém druhém inzerátu nebo bazaru, tohle se bohužel předpovědět nedá. Použitelné 15" rMBP 2013 začínají v soukromé inzerci na 30-35 litrech (jestli je to moc, tady je k mání jakonová 13") - akorát u ojetin starších než 3-4 roky abys už k ceně zase pomalu připočítal i tu výměnu baterky, pokud to hodláš používat i mobilně... Upraveno 24. ledna 2017 uživatelem Radek124
mrazik Odesláno 24. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2017 (upraveno) O tom kousku tady vím, mám už i nějaké další nabídky. Nicméně víc a víc mi v hlavě hlodá myšlenka na nový. Sic jen 13", ale doma by to šlo vyřešit externím monitorem. Ačkoliv, že mám počítadlo jen na psaní, filmy a synchronizaci telefonů, tak to asi i tak udělám. Počkám na verdikt expertů a podle toho se případně rozhodnu. Mohl bych znárodnit MacBook manželce, což je trošku konfigurací horší, než jsem měl já a jí pořídit něco za pár šupů. Potřebuje to jen na poštu. Ačkoliv si uvědomuju, že měl stařeček nárok, tak mne jeho odchod stejně štve. Upraveno 24. ledna 2017 uživatelem mrazik
Peta M Odesláno 28. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2017 Mám podobný problém na mém Macbook Pro 2008 jako Mrazik. Nevím od kdy, ale když jedu jen na baterku, nečekaně se vypne. Někdy to udělá, někdy ne. Snažil jsem se zjistit, jestli to vypínání má nějaká "pravidla", ale je to nahodilé. Když je zapojen na nabíječce jede jak vítr, vypínání neexistuje. Co se baterie týče, mám zánovní originál beterku - dělá to, mám novou neoriginál baterku - dělá to také. K té neorigo baterii, když byla nová, tak mi to v informacích k baterce psalo: "předejte baterii do opravy". Dnes je psáno: "normální stav". I vypínání není tak časté, ale štve mě to a to dost. Co se týče práce s ním, mám tam SSDčo a původní hadr na místě CDrom a je to pohoda. Pro běžnou činnost plně dostačující, nechce se mi kupovat něco dalšího, dokud se úplně neodporoučí. Neřešil to někdy někdo? Nebo nenapadá vás, co by tam mohlo být špatně?
xcmaniax Odesláno 28. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2017 No je to preci jen 9 let stara masina...to uz bych se spis poohlidl jinde.
Radek124 Odesláno 29. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2017 Znám z té doby pár majitelů stylových noťasů od Sony, kterým "baterka" podobným způsobem začala bez varování chcípat už po roce (záruku na akumulátor měli 6 měsíců) a občas s sebou vzala i víc než rozdělanou práci. Těžko říct jestli to jsou vyschlé kondenzátory ve stabilizačním obvodu a nebo bláznící software pro power management v novějších verzí OSX, dost možná že už se veterán snaží naznačit že už by chtěl do důchodu...
hedonista Odesláno 2. února 2017 Nahlásit Odesláno 2. února 2017 Kluci, má cenu vzít: iPhone 6s 32 GBiPad Air2 32 GB nebo musím vzít obojí 128 GB aby to zase nějakej rok vydrželo?
Návštěvník YPO Odesláno 2. února 2017 Nahlásit Odesláno 2. února 2017 já bych vzal 64GB .... to vydrží tak akorát
hedonista Odesláno 2. února 2017 Nahlásit Odesláno 2. února 2017 já bych vzal 64GB .... to vydrží tak akorát64 GB není v nabídce...
swenak Odesláno 2. února 2017 Nahlásit Odesláno 2. února 2017 Hlavně to nejde radit, každý si tam ukládá něco jiné a jinak zaŕízení používá. Já mám 256GB, volných něco pod 70GB, abych měl prostor na videa, fotky a další věci (např. přes iPhone i přenáším data z práce domů na zálohu). Uměl jsem žít i s 32GB, ale takto jsem více v klidu:)
hedonista Odesláno 2. února 2017 Nahlásit Odesláno 2. února 2017 Hlavně to nejde radit, každý si tam ukládá něco jiné a jinak zaŕízení používá. Já mám 256GB, volných něco pod 70GB, abych měl prostor na videa, fotky a další věci (např. přes iPhone i přenáším data z práce domů na zálohu). Uměl jsem žít i s 32GB, ale takto jsem více v klidu:)Njn, to je mi jasný. Jde mi spíš o to, jestli to nějakej pátek vydží alespoň updaty iOSu + pár fotek, pár videí , pár aplikací. Je mi jasný, že to je věštění z křišťálové koule. Ale je tu někdo, komu 32 GB vůbec nestačilo pro běžný provoz?
Paw Odesláno 2. února 2017 Nahlásit Odesláno 2. února 2017 Na iPadu mini žiju s 16GB, používám ho permanentně doma na wifině a nemám problém. I na dovolenou se do toho nějakej film vejde. iPhone jsem bral 64GB a nelituju. V mobilu bych viděl těch 32 jako minimum s tím, že možná budeš muset sem tam něco smáznout. Pro představu offline navigace po celý Evropě zabere cca 6GB.
swenak Odesláno 2. února 2017 Nahlásit Odesláno 2. února 2017 Jak která navigace. A taky někdy je lepší nemít jednu. Taky je potřeba myslet na to, že skutečná velikost je menší, protože těch 16/32/.. je včetně systému. No a pokud někdo chce třeba natáčet ve 4k, tak to je taky žrout. Chce to opravdu si promyslet, jak to chce kdo používat. Byla doba, kdy stačilo i 16GB.
Freelander Odesláno 3. února 2017 Nahlásit Odesláno 3. února 2017 https://www.istores.cz/apple-macbook-air-13-i5-1-6ghz-8gb-128gb-flash-cz_d11128.htmlMyslite,ze je to dobra nabidka?Uz delsi dobu premyslim o prechodu k applu.K praci to nepouzivam.Obcas mail,semtam film.Fotky,cteni chronomagu.Zadny hry.Stacit by to melo.
xcmaniax Odesláno 3. února 2017 Nahlásit Odesláno 3. února 2017 Jasne ze to stacit bude. Ale - displej uz dost za dnesnimi standardy, pouze 128GB disk. Jestli te nebude omezovat velikost disku, tak zvaz ten displej. Chronomag na tom prectes:))
Freelander Odesláno 3. února 2017 Nahlásit Odesláno 3. února 2017 No prave.Mame doma ipad 4 s retinou.To me brzdi,ze bych sel do horsiho displeje nez je na 4 roky starem zarizeni.Skocim to omrknout do istoru.Ale diky.
Tomsn Odesláno 3. února 2017 Nahlásit Odesláno 3. února 2017 Nvm mno MacBook bez retiny je fakt skaredej, úroveň displeje je jak na low end lenovu za 12...
Radek124 Odesláno 3. února 2017 Nahlásit Odesláno 3. února 2017 2Freelander: 27 litrů 13" Air stával v době když přišel na trh (ještě před singerizací CZK), za míň peněz dneska z druhé ruky koupíš sakra líp vybavený rMBP, když už to teda má být na fotky...
Freelander Odesláno 4. února 2017 Nahlásit Odesláno 4. února 2017 Panove,dekuji za ucast.Myslenku na novy air opoustim a budu radeji jeste chvili premyslet.
ivan_989 Odesláno 4. února 2017 Nahlásit Odesláno 4. února 2017 Zena si kupila iphone 6s. Prepla sa do modu silent cez ikonu mesiacika a ked to zas vypla furt to je v silent mode. Restartla a furt. Prosim vas co s tym ?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se