Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mam jeden tychlej dotaz za kolegu v Safari na Macu a ja nevim, nikdy se mi to nestalo: v safari pri hledani v adresovem radku napise napr "kocka" otevre se google s vyhledavanim kocka (potud vse v poradku), ale zroven se v adresovem radku otevre historie = na konci je otevren google s hledanim kocka a v adresovem radku je historie hledani jako v tom prvnim kroku kdyz se do adresoveho radku pise, aby se neco pres google vyhledalo. Mate nejaky tip jak se toho zbavit? Tzn at to vyhleda na google a uz nic nevyskakuje. Diky

Odesláno (upraveno)

Neskutecne me dneska vytocil Apple. Ceho je moc, toho je prilis. Objednavali jsme do prace nahradni usb-c nabijecky pro nove macbooky pro - prijde mega krabice s nabijeckami, tak jednu vezmu, jdu do kancelare, vybalim a v krabici jen bila kostka, bez kabelu. Rikam si sakra to neni mozny. Tak jdu na internet a fakt ze jo! Adapter pro starsi macbook pro 85W stoji $79 vcetne kabelu jak k pocitaci, tak je tam jeste prodluzovaci kabel do zasuvky (pokud clovek nechce do zasuvky cvaknout primo tu bilou kostku).

Nova usb-c nabijecka stoji naprosto stejne, tj. $79, ale v krabici je jen bila kostka. Zadne kabely.  K tomu to mame $20 dolaru za usb-c kabel + $20 za prodluzovaci kabel. WTF!!! A kdyz uz bych zkousnul tu cenu, tak to jako si normalne clovek dojde koupit nebo objedna z netu nabijecku a kdyz mu prijde, tak zjisti ze si s tim muze tak akorat podlozit stul, protoze tam neni kabel?

Co bude pristi krok, macbook pro za $5k bez displeje, ktery se bude muset dokoupit zvlast za $3k?

Nejhorsi je, jak jsou vsichni z Apple porad uplne posr*any.  To bych vam pral videt, jak cele tymy u nas ve firme strasne nutne potrebovali novy model a ted vsichni rvou, ze jim nejdou pripojit Thunderbolt monitory, zadne prislusenstvi atd. Fakt komedie. Uz se tesim jak jim zacneme rozdavat ty nabijecky bez nabijecich kabelu a rikat jim, ze jestli ty nabijecky chteji pouzivat, tak at si jeste objednaji zvlast kabely :)

Upraveno uživatelem kloubik
Odesláno

A to, pokud se nepletu, ty kabely jsou jenom na nabíjení, resp. minimálně ten v balení nových Macbooků. Takže, ač je to standard, stejný konektor, tak i u těch jejich kabelů je potřeba dávat bacha. Ale dokud to budeme kupovat, není důvod, aby se Apple snažil.

Odesláno

Mas pravdu jak jsou všichni posr*any.

To jsi napsal hezky a řekl bych, ze polovina uživatelů ma APPLE jen kvůli tomu, ze mohou ukázat, ze ho mají.

Mám iPhone 7 Plus a iMac ovšem mám stejný názor.

Odesláno

Taky souhlas, je to smutnej pribeh a jsem zvedavej jak dlouho to jeste vydrzi. Na me uz to neplati, protoze MB s Touch Bar mi prijde jako tezkej ulet, chvilku usem uvazoval o MB 12, ale pak jsem zkistil ze ho vlastne nepotrebuju, protoze bych ho stejne zapnul sem tam doma vecer na net a nic bych na nem nedelal. V praci jsem dostal HP Elite a i kdyz neni tak krasnej jako Mac, tak za tech 7 let co jsem nemel PC, tak i ty Win docela dobre funguji. A zarizeni jako iPhone kdy v poslednich letech je nejvetsi inovace jejich kazdorocne nova barva, to he asi posledni tecka. Apple pro me uz prestava byt lidrem na poli inovaci, ale dostava se do spiraly zbytecne mnoha produktu a jejich variant jako v 90. letech kdy stejne po predstaveni neni temer nic skladem, akorat nyni se to snazi prezentovat jako punc exkluzivity :) zatim to vsechno vychazi, ale myslim si, ze ne vsichni jsou nakloneni tomu se sebou nechat vyjebavat. Uvidime jestli bude letos premium line iPhone 8 za 40k po boku 7S..

Odesláno

Mě se nelíbí ani MacBook ani nový MackBook Pro díky tý jejich pitomý klávesnici, ceny ani neřeším, trochu zaspali dobu ve srovnání s výkonem konkurence. První Air 11" jsem kupoval za cca 18 tis. bez DPH, druhý za cca 21 tis. bez DPH, dnes to je 25 tis. bez DPH a to jsou nejlevnější a nejslabší notebooky. Pokud porovnám 13" Dell XPS a MacBook Air, tak za stejné peníze si koupím XPS s výkonem a výbavou o třídu výše. Jediné co mám na jejich počítačích rád je OSX, ale nabaví mě živit jejich nenasytné akcionáře, kteří už od smti Jobse nemají uzdu. Je fajn, že je to pořád ještě hezký, ale už trochu okoukaný stejně jako telefony. Když položím vedle sebe iPhone a Blackberry PRIV, tak mechanické provedení iPhone je ve smyslu dětské hračky za 7 tis., bohužel cena je o 300% vyšší. Cenové porovnání je úlet, ale výkonově jsou to naprosto srovnatelné telefony, řekl bych, že PRIV je na tom lépe (stejně jako řada jiných telefonů).

Odesláno

Skapol mi lightnig kabel. Z nicoho nic na vsetkych iphonoch a ipadoch vypisuje. 

toto prislusenstvo zrejme nie je podporovane

Pred polrokom som kupoval novy iphone priamo v apple store, myslite, ze ked tam nakracam, ze mi daju bez kecov novy? 

Kabel nie je nijako mechanicky poskodeny, je ako novy a je 100perc origo, kontroloval som to podla ich webu s fejkami :D

Odesláno

2People: Zkus to, dvouletá záruka by měla platit. Ty Lightning kablíky nejsou mechanicky nic moc, děckám takhle před pár dny "odešel" už třetí - ale při způsobu jakým je používají (iPad opakovaně visící na kabelu nabíječky v luftě, potom co synátorovi sklouzl ve spaní z postele) se zas tak moc nedivím...  -_-

Odesláno (upraveno)

Nevím jestli to sem patří, ale nechci zakládat nové téma. iPhone se to týká tak co Žena si ho vyprala s bundou na běhání. Výměna v istyle za 10700 za nový kus. Potud to ještě zvladám. A teď...

Mate někdo osobní zkušenost s použitím pojistky (pojištění odpovědnosti, pojištění domácnosti) na takovou událost s dobrým koncem? Údajně si lidé nárokují cenu te opravy/výměny na pojišťovně poté, co reseller vystaví potvrzení. Nějaké pojištění máme, musím nastudovat co a jak je v podmínkách, ale nemam tohle papírování rád. Takže pokud to obecně končí špatně tak si ty nervy radši ušetřím

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Upraveno uživatelem hreba
Odesláno (upraveno)

2hreba: Dobře si prostuduj na co se ta pojistka vztahuje a na co jsou výluky, obávám se ale že pojištění odpovědnosti ("pojistka na blbost") se vztahuje spíš na škody způsobené třetím stranám (např. převržený regál v obchodě, sousedovo auto poškozené byciklem Tvého dítěte, cizí mobil který někomu vyrazíš z ruky) než na to co pojištěná rodina poničí sama sobě. U autoskel to spousta lidí řeší tak že si seženou "pojištěného nepříbuzného viníka", tj. pojistným podvodem krze někoho komu se pak přispěje na malusy - což asi není věc která by se dala veřejně doporučovat, notabene u mobilu vonícího aviváží...  :thumbsdown_anim:

Upraveno uživatelem Radek124
Odesláno

2hreba: Dobře si prostuduj na co se ta pojistka vztahuje a na co jsou výluky, obávám se ale že pojištění odpovědnosti ("pojistka na blbost") se vztahuje spíš na škody způsobené třetím stranám (např. převržený regál v obchodě, sousedovo auto poškozené byciklem Tvého dítěte, cizí mobil který někomu vyrazíš z ruky) než na to co pojištěná rodina poničí sama sobě. U autoskel to spousta lidí řeší tak že si seženou "pojištěného nepříbuzného viníka", tj. pojistným podvodem krze někoho komu se pak přispěje na malusy - což asi není věc která by se dala veřejně doporučovat, notabene u mobilu vonícího aviváží... :thumbsdown_anim:

No u té odpovědnosti je asi jediná možnost, že jsem to manželce vypral já bez jejího vědomí. Ale tohle se mi nechce moc řešit.

Mnohem víc šanci dávám pojištění domácnosti. Ve výlukách to není, takže OK, otázka kolik běhání a času to bude stát. A taky jak to napsat, aby to prošlo. Postup snad bude - nahlásit pojistnou událost, z iStyle si vyžádat potvrzení o ceně výměny a ze to je jediná možnost, nechat potvrdit na pojišťovně, ze to zaplatí, nechat vyměnit v iStyle a pak předat doklad na pojišťovnu. Nebo tak to aspoň plánuju :)

Návštěvník YPO
Odesláno

No u té odpovědnosti je asi jediná možnost, že jsem to manželce vypral já bez jejího vědomí. Ale tohle se mi nechce moc řešit.

Mnohem víc šanci dávám pojištění domácnosti. Ve výlukách to není, takže OK, otázka kolik běhání a času to bude stát. A taky jak to napsat, aby to prošlo. Postup snad bude - nahlásit pojistnou událost, z iStyle si vyžádat potvrzení o ceně výměny a ze to je jediná možnost, nechat potvrdit na pojišťovně, ze to zaplatí, nechat vyměnit v iStyle a pak předat doklad na pojišťovnu. Nebo tak to aspoň plánuju :)

myslím, že tak či tak dostaneš hovno ... ty si v iStyle nedostal doklad o zaplacení ? ... to bude sorry jako dost nasranej .... 

je fajn, že už se tu už probíraj pojistný podvody .... dostává to tu ten správnej drajf

Odesláno (upraveno)

myslím, že tak či tak dostaneš hovno ... ty si v iStyle nedostal doklad o zaplacení ? ... to bude sorry jako dost nasranej ....

je fajn, že už se tu už probíraj pojistný podvody .... dostává to tu ten správnej drajf

Nezlob se, ale tohle není žádný podvod. To jsem psal hned v úvodu, že nehodlám nic vymýšlet. A taky nejsem tak blbej, abych to probíral veřejně, když už bych chtěl něco takovýho udělat. Ale když už to pojištění domácnosti furt cáluju a nikdy jsem ho nevyužil, tak zjišťuji jestli tohle není náhodou konečně možnost, kdy z toho aspoň jednou něco mít. A korektně.

Doklad o koupi samozřejmě mám. Já počítám, ze mi budou muset vydat doklad o ceně opravy pro pojišťovnu, aby věděli kolik mají plnit s prohlášením, ze jinak, respektive levněji to nejde opravit.

A sem píšu proto, opakuji, abych zjistil jestli vůbec má někdo pozivitni zkušenost a bude ochotný poradit, abych se s tím neprcal zbytečně. Neříkám, že deset litrů je mi volných, ale než s tím strávit měsíc a se špatným koncem, tak se tomu rovnou vyhnu.

Upraveno uživatelem hreba
Odesláno

Jako alternativu k originalnimu lightning kabelu doporucuji z ebay belkin za cca 30-40 kc, dela se v ruznych barvach za me asi nej kabel pomer cena/vykon... Za 2 roky se mi podarilo znicit pouze 3... je pravda, ze nektere mi u ipadu ukazuji, ze prislusenstvi neni podporovano, ale staci znovu zapojit a nabiji... a u iphonu 6 se mi to zatim neukazalo...

Jinak souhlasim s ostatnimi, ze kvalita produktu je cimdal horsi, macbooky drzi... ale iphone je rok od roku kvalita horsi... Na 4s co doma slouzi jako zalozni, kdyz nekdo potrebuje nekam zavolat je stale puvodni baterka a stale drzi... Na 5s a 6 je baterka po pul roce ko, na 5s se po 2 letech zacalo odlepovat sklo... a 6 me divne vrze ve spodni casti napravo od home buttonu, navic jak to clovek vi, tak ma tendenci to porad mackat, co pul roku menim sluchatko, protoze nikoho neslysim a baterka take stoji za pendrek...

Jasne, ze to jsou veci, ktere zvnikaji uzivanim, ale u zarizeni za 30.000 bych ocekaval, ze vydrzi 2 roky bez problemu, idealne 3...

Nejhorsi je, ze si clovek snadno zvykne a prechod boli, z prace mam nejakej samsung android a celkove to ovladani a system me proste nesedi...

Asi to vidim, jako spousta znamych navrat k nokii 6310i na volani a v tasce malej nebo velkej iPad s LTE...

Odesláno (upraveno)

Co s tema kabelama delate? Ja porad pouzivam 2,5 roku starej kabel, co jsem dostal k ip6. Ten co mam k ip6s jsem ani nevytahl z krabicky...

Upraveno uživatelem AndyAaron
Odesláno

U nás kupujeme kabely jak rohlíky. Vždy se na konci oloupe bužírka a postupně začnou lézt dráty. Na podzim jsem jich kupoval 6 a 4 poškozené jsem vyhazoval.

Odesláno

To je dáno stylem používání. Já mám kabel 5 let (z IP4s), nakonec jsem k němu musel dokoupit redukci na nový konektor a jede vesele dál na můj iPad a přítelkyň IP6. Předpokládám, že jej po mě zdědí děti :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...