Přejít na obsah

Apple

Doporučené příspěvky

Prosim o radu.... mam Mac Mini, 2010 cca, OS Snow Leopard... je to jen na koukani na filmy k projektoru... cely leta jsem neopravoval a neupdateoval neco, co nebylo rozbity.

Ted kdyz se chci podivat na napriklad na ivysilani.cz, v Safari i Chrome jsou www stranky rozsypany a videa vubec nejdou prehrat.

Novejsi verze prohlizecu nejdou nainstalovat. Mate starej OS, nazdar.

Ma to smysl nejak preinstalovat? A jak se to vlastne dela? Snow Leopard jsem koupil kdysi na cedecku, jak se to dela ted? A bude to pak fungovat, nebo se to novym OS zpomali tak moc, abych jako si hned sel koupit novej pocitac?

Nebo to mam dat cely do popelnice, a protoze novej mini stoji ted 10x tolik co stal ten muj tehdy, tak koupit za 47 korun nejakou tu androidovou krabicku co umi prehrat uplne vsechno?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Pirx: Mini2010 se Snow Leopardem by měl jít upgradovat na cokoliv před Mojave (který už vyžaduje grafárnu podporující METAL), ale i HighSierra je de-facto aktuální OS a s dostatkem RAM už Ti v něm pojede libovolný aktuální prohlížeč. Akorát ten proces nejspíš nebude v jednom kroku: nejdřív musíš rozchodit Appstore, přes něj sosnout a nainstalovat El Capitan (to není z mé hlavy) - no a ten už pak můžeš upgradovat dle potřeby  :cool02:

Odkaz ke komentáři

Ahoj jsem tady pro radu. Koupil jsem si redukci na HDMI do televize. Ale dočetl jsem se že než to bude fungovat musím povolit USB přístup. Mám SE a nemůžu se nikde dohledat. Nevíte někdo jak na to?

Podívej se v nastavení do Touch ID. Jestli je to ono. Mělo by jít o to, aby se při připojení redukce po čase telefon nezamkl a neodpojil ji. Už si to nepamatuju, měl jsem redukci dávno. Teď všechno jedu přes Apple TV sdílení.
Odkaz ke komentáři

Ten přepínač by se měl týkat snad jen USB/Lightning příslušenství připojeného k uspanému a zamčenému telefonu víc než hodinu (kvůli nástrojům pro hackování), nicméně běžné přehrávače videí a prezentací by uspání měly blokovat. Těžko říct, taky už nepamatuju kde ta moje redukce skončila - dýl než pár minut jsem ji každopádně nikdy připojenou neměl, vláčet za telefonem hamatnej tlustodrát s vachrlatýma redukcema byl děsnej voser, nemluvě o tom že procesory ani napájení mobilů nejsou na trvalý provoz v režimu "přehrávač pro socky" zrovna optimalizované. Na domácí video fakt bývá praktičtější streamovat video bez dekódování rovnou do AppleTV (u aplikací které to umí funguje i Chromecast); Při prezentacích "mimo" vyžadujících živý obraz z mobilu už pár let používám MBP s nainstalovaným AirServerem (SW náhrada AppleTV, mobil s osobním hotspotem nahrazuje router, Mac připojím dle potřeby k VGA/HDMI/DP) = žádné extra kabely k mobilu  :cool02:  

Odkaz ke komentáři

Diky za rady. Bohuzel vecer ve spechu a proste to jsem ja honem honem musi vsechno bezet. Jsem prehledl ze treti konektor tudiz usb musi byt pripojen ke zdroji aby vse fungovalo. Mam to kvuli jedne app k trenazeru na kolo. Uvidim jak to bude cele fungovat mozna opravdu zkoncim u ApTv

Odkaz ke komentáři

Apple TV pro tyto účely silně doporučuji. Já jsem ji pořídil prakticky jen za tímto účelem (hlavně tedy streamování hudby, ale i obraz funguje dokonale) a nemůžu si to vynachválit. Doba je zkrátka bezdrátová

Super fičura je, že iPhone/iPad může být u podporovaných aplikací zhasnutý, což myslím u kabelu nešlo.

Naprosto geniální funkce je sekundární obrazovka na Macu. To používám dost často.

Koupil jsem použitou "dvojku", která pro popisovanou funkcionalitu bohatě stačí. To že mám nakonec trojku bylo jen díky neznalosti prodejce. Navíc stála pár stokorun, takže jsem dokonalé spokojený

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Ahoj Japkaři, chtěl bych koupit své drahé polovičce ájwotče 4 series ve 40mm (asi), ale zjistil jsem, že přestože žijeme v době nadbytku, nejdou sehnat. Máte někdo nějakou radu, kde je koupit, aniž bych jel do Německa, Améru apod. ? Zvládl bych ještě Polsko, bo jsem Ostravak, ale dál už se bojím. Díky moc předem !

Odkaz ke komentáři

jj, celý rok jsem poctivě vracel flašky od piva, aby mohla mít paní Wizárdová pořádné turbohodinky, skropené krví a potem malých Číňanků, makajících 22 hodin denně a teď tohle... kua doufám že to zase není nějaký uměle vyrobený nedostatek.

Odkaz ke komentáři

Nestává se nekomu nebo nezačalo při nepoužívani iPhone 8 Plus se samo vypne Wi-Fi?

Pouzivam internet modem od UPC

Zapnu PC Mac

Zapnu Wi-Fi na tel.

Sparují se spolu

Nechám telefon na stole

Po chvíli přijdu k telefonu a telefon není propojeny, ale po chvíli užívání se zase samo Wi-Fi zapne.

Vsude jinde Wi-Fi funguje jak ma.

Diky za radu.

Odkaz ke komentáři

Ahoj Japkaři, chtěl bych koupit své drahé polovičce ájwotče 4 series ve 40mm (asi), ale zjistil jsem, že přestože žijeme v době nadbytku, nejdou sehnat. Máte někdo nějakou radu, kde je koupit, aniž bych jel do Německa, Améru apod. ? Zvládl bych ještě Polsko, bo jsem Ostravak, ale dál už se bojím. Díky moc předem !

Primo u applu je to pry nejrychlejsi..

Odkaz ke komentáři

Primo u applu je to pry nejrychlejsi..

Odkaz ke komentáři

Datart nějaké má skladem

Odkaz ke komentáři

Nenervujte pánové - za pár týdnů toho smetí budou plné obchody a za 8 měsíců budou následovat výprodeje za polovic...

Radši si užijte klidné svátky a tu vibrující pitomost dejte drahým polovičkám pod stromeček klidně na vlastnoručně vydaném "voucheru", s vyzvednutím třeba na Valentýna.

Apropos: jsem fakt sám komu AW4 připadají kvůli roztaženému displeji designově zprasené? Nemůžu si pomoct, ale na rozdíl od starších modelů (které teda taky moc krásy nepobraly) mi ty "účelově nové" rádiusy a tloušťky v rozích zvětšeného pouzdra+displeje připadají dost oku neladící - a extra ikonky na černě vykreslených rozích kruhových ciferníků to jenom zvýrazňují...  -_-

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...