hreba Odesláno 2. září 2019 Nahlásit Odesláno 2. září 2019 No pěkně sis poplakal Ale pokud nepotrebujes mít v iPadu simku, za cca 10k sezenes novej iPad 6. generace (2018) ve 128 gb. Ten svůj taky za nějakou kačku ještě prodáš a budeš spokojenej. Mám podobný trápení s ipadem mini 4 16 gb. Kdyby nebyl děcek, už bych to udelal. Takhle ale protože mám svůj 2018 právě se 128 gb pamětí, tak na to prdim ))) Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
pjanek Odesláno 2. září 2019 Nahlásit Odesláno 2. září 2019 (upraveno) To sice jo, ale i kdybych si koupil 32GB variantu (což mi bohatě stačí) za 8-9k a svůj za cca 2-3k prodal, tak dám 5-7k za těžší a tlustší iPad (s větší pamětí). To mi nepřijde jako super deal. (I když je to jeden z těch míň bolestnejch..) To by se mi asi už víc líbil novej Air, kterej má aspoň větší displej a nějakej ten true tone, což nevím, co je (mohl bych to najít, ale asi je to OK), a ještě lepší procesor. Prostě takovej skoro state of the art, ale jsem zas na těch 15k, který mi moc nedávaj smysl oproti současnýmu Air 2 :-D #ZivotPrasivej Upraveno 2. září 2019 uživatelem pjanek
hreba Odesláno 2. září 2019 Nahlásit Odesláno 2. září 2019 Sorry nevšiml jsem si že máš Air. Tak mě tyhle kritéria nějak netrapily, tak jsem vzal, co zrovna u Vodafone měli na budget Šel jsem jenom po velikosti paměti kvůli filmům sem tam na cesty. 32 GB je imho v dnešní době nesmysl, systém bobtná s každým dalším updatem, aplikace nezřídka dosahují velikosti ve stovkách MB a stahovat filmy v nízkým bitratu a tudíž velikosti je taky čím dal složitější. Tohle by mimochodem mohlo být tvoje řešení. Kousnout pár kostiček na tom malým displeji přece jenom není taková bolest jako na 65? televizi. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
spiderer Odesláno 2. září 2019 Nahlásit Odesláno 2. září 2019 Pjanek - pokud ti vyhovuje vse krome pameti, muzes na dokumenty, filmy atd vyuzit lightning flash disk. Nejake info: https://www.appleking.cz/blog/iphone-jak-rozsirit-pamet
pjanek Odesláno 2. září 2019 Nahlásit Odesláno 2. září 2019 Pekny dokument v nizke kvalite kazi zazitek Flash je dobry napad, ale koukal jsem, ze jety Air 2 se prodava kolem 6k! Nechapu.. Takze kdyz ho za 5k strelim, koupim novy Air... tak to uz neni tak hrozny. Aspon si udelam radost nez mi prijdou Bulovy Moon...
Mareka01 Odesláno 2. září 2019 Nahlásit Odesláno 2. září 2019 Rozšíření paměti externě může být řešení. Sám používám něco takového a spokojenost https://www.smart-mobil.cz/shop/doplnky/leef-iaccess-ios-microsd-card-reader/ Dětem naláduju na micro SD filmy přes PC a můžou přímo přehrávat. Jen to holt jde přes obrys iPadu. Další viz https://mobilenet.cz/clanky/jak-rozsirit-pamet-iphonu-ci-ipadu-29197
hreba Odesláno 2. září 2019 Nahlásit Odesláno 2. září 2019 (upraveno) Tomuto řešení bych se osobně vyhnul obloukem. Filmy tam dáš ale jsi odkázaný na ten čínský přehrávač filmů, který je toho součástí. Rozhodně nemůžeš porovnávat třeba s nPlayerem nebo obdobnými sw (podpora kodeků, titulků, formátů). Přenosové rychlosti pro backup z telefonu jsou tragédie. Cena je taky nesmysl. Dela to ještě Adata, Verbatim, ty jsem v ruce neměl. Ale toto rozhodně nedoporučím. Edit. Byl jsem pomalý. Toto byla reakce na spidererovo řešení. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Upraveno 2. září 2019 uživatelem hreba
pjanek Odesláno 2. září 2019 Nahlásit Odesláno 2. září 2019 Pekny dokument v nizke kvalite kazi zazitek Flash je dobry napad, ale koukal jsem, ze jety Air 2 se prodava kolem 6k! Nechapu.. Takze kdyz ho za 5k strelim, koupim novy Air... tak to uz neni tak hrozny. Aspon si udelam radost nez mi prijdou Bulovy Moon...
Rodeo65 Odesláno 2. září 2019 Nahlásit Odesláno 2. září 2019 Ja řeším to samé. Mám iPad Air2 64Gb 3G. Kupovany 2 roky zpět v USA. Jak se tu prodával ten iPad Pro 256Gb tak jsem tak dlouho smlouval až jsem to prokaucoval To byl upgrade co by měl smysl, měl... Přemýšlím zda má pro mě cenu upgrade na iPad Air 2019 (i bez SIM). Nějak extra výhoda to pro mě není a 3k navíc je za nevyužítou věc cekem dost. IPad Pro 10.5" je jedinej smysluplej upgrade protože 120Hz display (jediný zásadní rozdíl oproti Air 2019). Na druhou stranu ten můj má pořád cenu 5500,- i víc a na knížky to stačit bude dlouho. Na filmy doporučuji doma Plex server Zpět k upgradu, Imho jediny argument je právě ta paměť. Jinak není důvod. Rychlost je dle mě od Air2 naprosto dostačující na vše (krom her). Sent from my iPhone using Tapatalk
Radek124 Odesláno 2. září 2019 Nahlásit Odesláno 2. září 2019 Sorry, ale Plex je zlo a do baráku mi nesmí - opravdu nehodlám žádné třetí straně (notabene pravidelně!) platit za přístup k datům na vlastním úložišti...
Rodeo65 Odesláno 2. září 2019 Nahlásit Odesláno 2. září 2019 Sorry, ale Plex je zlo a do baráku mi nesmí - opravdu nehodlám žádné třetí straně (notabene pravidelně!) platit za přístup k datům na vlastním úložišti... Pokud to chceš mít přístupné ven a nemáš VPN tak jasně. Jinak jen na lokalu neplatím nic. Samo že pokud by se muselo platit, tak to fakt ne. Hledal jsem řeseni jak dostat data z NASu do Apple TV a nejlehci a nejefektivnější řešení mi přišlo práve pomocí Plexu. Sent from my iPhone using Tapatalk
Radek124 Odesláno 2. září 2019 Nahlásit Odesláno 2. září 2019 Copak na AppleTV (iPadu atd.) nemáš přehrávač schopný přehrávat soubory přímo ze sdílených SMB svazků, namátkou třeba VLC, Infuse? Plex na lokální síti funguje "zdarma" snad jenom jako DLNA server, což je síťový protokol pro AV streaming na ne-tak-úplně Smart TV, které neumí SMB/AFP a novější video formáty. Lidi se do toho šmejdu nechávají uvrtat hlavně kvůli SEO reklamě a sponzorované předinstalaci (někdy kamuflováno za "appstore") na "konzumní" NASy, kdy se jim samozřejmě nezdůrazňuje že za každého dalšího uživatele, sdílení a banální funkčnost už si budou připlácet. Dřív se takovým sviňárničkám říkalo "Shareware", vyšším levelem je dnes právě časově omezené předplatné - což by nemusel být až takový problém, kdyby součástí byznysu nebyl i trvalý "third party" přístup k jinak ryze soukromým datům na serveru (viz automatická indexace videí/fotek/audia, rekomprese a statistiky, to vše se "zajímavým komerčním potenciálem")
Rodeo65 Odesláno 3. září 2019 Nahlásit Odesláno 3. září 2019 Copak na AppleTV (iPadu atd.) nemáš přehrávač schopný přehrávat soubory přímo ze sdílených SMB svazků, namátkou třeba VLC, Infuse? Plex na lokální síti funguje "zdarma" snad jenom jako DLNA server, což je síťový protokol pro AV streaming na ne-tak-úplně Smart TV, které neumí SMB/AFP a novější video formáty. Lidi se do toho šmejdu nechávají uvrtat hlavně kvůli SEO reklamě a sponzorované předinstalaci (někdy kamuflováno za "appstore") na "konzumní" NASy, kdy se jim samozřejmě nezdůrazňuje že za každého dalšího uživatele, sdílení a banální funkčnost už si budou připlácet. Dřív se takovým sviňárničkám říkalo "Shareware", vyšším levelem je dnes právě časově omezené předplatné - což by nemusel být až takový problém, kdyby součástí byznysu nebyl i trvalý "third party" přístup k jinak ryze soukromým datům na serveru (viz automatická indexace videí/fotek/audia, rekomprese a statistiky, to vše se "zajímavým komerčním potenciálem") Díky za objasnění. Něco si o tom pročtu a doma kouknu na ten Infuse. Můj server dlouho sloužil i jako KODI média centrum, ale po přechodu na ATV jsem chtěl jet jen na jedné krabičce. Škoda že IPV neumí KODI. Sent from my iPhone using Tapatalk
pjanek Odesláno 3. září 2019 Nahlásit Odesláno 3. září 2019 (upraveno) Ty přídavný paměti se mi nelíbí a stejně bych je furt někde ztrácel. Navíc jediný videa, co stahuju, jsou z netflixu a to si nejsem jistej, jestli bych je tam mohl uložit. Koukal jsem ještě na iPad Pro 10.5", který má 120Hz a výkonnostně je furt skvělý, ale pak jsem si uvědomil, že když budu chtít používat iPad i na lítání, byla by dobrá podpora Galilea, což má ale jen nový Pro 11" LTE. Takže počkám, jestli vyjde za týden nový Pro, což by mohlo zlevnit ten současný. S novým (snad konec 2019) i současným (2018) iPad Pro mám ale problém, resp. dva: 1) vystouplá kamera. Občas píšu na tabletu položeném na stole bez obalu (nemám rád hnusný tlustý obaly na něčem, co se chlubí svým perfektním designem) a představa, že se mi bude tablet při psaní viklat, mě otravuje už teď. Nový pro by měl mít foťák ještě šílenější než relativně decentní bradavice na stávajícím Pro. 2) funkčnost GPS za letu. Narazil jsem na zahraničním webu na stížnosti pilotů, že jim na rozdíl od starších modelů na novém Pro 11" nefunguje GPS ve vzduchu. Nevím, jestli se to týká všech kusů, nebo je to jen nějaký bug, ale pokud by mi ve vzduchu nefungovala GPS, mohl bych si koupit o polovinu levnější Air 3 nebo Pro 10.5" wifi only a byl bych na tom stejně. Upraveno 3. září 2019 uživatelem pjanek
Moty Odesláno 3. září 2019 Nahlásit Odesláno 3. září 2019 plánuju dětem udělat na Vánoce apple radost, má cenu řešit pencil 2 nebo stačí i 1. gen? Jde s tím v ruku v ruce i nákup novýho iPadu, s 1. gen bych nemusel kupovat 2019 iPady, díky
gas Odesláno 3. září 2019 Nahlásit Odesláno 3. září 2019 Kua mám Xko a baterka už ko přemýšlím jestli mám čekat na ty nové 11, zatím vizuálně hnus jaxvina... Nebo si koupím XS max. Velikost mně nevadí, baterka bude lepší a můžu ho mít za 21t. Už jsem měl myšlenky vyzkoušet zase droida, ale přešlo mě to
pjanek Odesláno 3. září 2019 Nahlásit Odesláno 3. září 2019 Gas: Kolik % kondice Ti ukazuje baterka? Ja mam na X 86% a zatim gut..
Radek124 Odesláno 3. září 2019 Nahlásit Odesláno 3. září 2019 @Moty: Asi Ti to neudělá radost, ale 1. a 2. generace Apple Pencil nejsou kompatibilní, liší se dokonce i v napájení (Lightning vs bezdrát). Pokud to předražené pero opravdu na něco nutně nevyžaduješ (fakt si děláš iluze že Ti s ním budou dětičky od rána do večera malovat obrázky a vést si deníček, místo aby ho ztrácely/lámaly/namáčely a ve finále končilo někde vybité a zapomenuté?), vykašlal bych se na něj...
moco Odesláno 3. září 2019 Nahlásit Odesláno 3. září 2019 Kua mám Xko a baterka už ko přemýšlím jestli mám čekat na ty nové 11, zatím vizuálně hnus jaxvina... Nebo si koupím XS max. Velikost mně nevadí, baterka bude lepší a můžu ho mít za 21t. Už jsem měl myšlenky vyzkoušet zase droida, ale přešlo mě to jestli chceš lepší baterku, tak XR, ale tam všem vadí "horší" displej...mne tedy ne. To XS max nebude s výdrží o moc lépe než klasika Xs, právě kvůli velikosti displeje
hreba Odesláno 3. září 2019 Nahlásit Odesláno 3. září 2019 Rodeo65: Infuse je perfektní. Všechno tahám z NASu přes Sambu. Podpora titulku (dokonce i on-line stahování funguje velmi dobře) a formátu taky výborná. Perfektní metadata. Sice jsem se taky nevyhnul predplatnému, protože jsem chtěl něco s podporou DTS HD-MA a to má Infuse jenom v placené verzi. Ale je to snad 30 korun měsíčně, takže žádná hrůza. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se