Přejít na obsah

Apple

Doporučené příspěvky

Tak já to pochopil až teď🫣Ono to jejich ,,istore",není vlastně pravej ofiko obchod, to je podstatě na stejné úrovni jak alza, datart atd..to vysvětluje mou předchozí zkušenost s tímhle krámem.Velice zavádějící🤣Applu nestojí českej zákazník ani za kamenou prodejnu, je to tak?Pochopil jsem to dobře?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, Fester napsal:

Teď vydali, tuším, Android 15, ale dostane to jen hodně málo nejnovějších modelů, od pár značek. Holt to není, jak u iOS, kde máš nejnovější software garantovaný 5-6 let🤣

Což je samozřejmě nesmysl, tentokrát z druhého tábora. Standard jsou dneska +3 velké updaty (OP 4, Samsung 5, Pixely 7 - což je teda i před iOS, že) i u midrange telefonů, a +4 roky bezpečnostních záplat.

Pořád nechápu, proč věcná debata u telefonů vydrží tak tři posty, a pak to připomíná mateřskou školku.

Že se v tom člověk příliš neorientuje jde sdělit i normálně, není to ostuda.

Zrovna mi na stole, mimo jiné, leží telefon z jara 22 (Android 12), aktualizovaný na A15 v prosinci 24, pořizovací cena 12k CZK.

Upraveno uživatelem stosi
  • Like 1
Odkaz ke komentáři

Tak debata je to věcná, dokud nepřijdou lidi s tim.......android se to jmenuje a začnou vyjmenovávat nevýhody jediného a normálního funkčního systému - Applu. Ve vlákně Apple 🙂 Jsou to většinou 2-3 lidi, víc snad ten systém nepoužívá.

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Tomu samozřejmě rozumím, nelíbí se mi to, a ani to nijak nepřiživuji. Sám používám obě platformy, ročně mi rukama projde +50 různých telefonů, napříc značkami i cenovým spektrem, a když čtu bullshit, tak to prostě řeknu, bez ohledu na "tábor".

a když nad tím tvým postem přemýšlím, tak je to akorát další pokus o flame 😃 školka, fakt

Odkaz ke komentáři

Za mě bych to uzavřel,klidně si to jednou koupím, předražený to je, stejně jak můj samsung, vypadá to možná líp, soft asi maj lepší, sice neumí zumovat ale fotí to asi taky dobře, i když v pc ty fotky vypadaj průměrně ale to i ze samsungu, ale hlavně propojení jejich produktů je asi top.Jenže, za mě první co se musi stát, tlačítko zpět🔙😃A druhá věc, nemyslím že se těch krámů u nás prodá zrovna málo a jestli jsme pro Apple takoví balíci,že jim nestojíme ani za dvě prodejny, tak sorry, mám štěstí že jejich produkty nepotřebuji.Serete na nás, tak já na vás.Ale když se tohle změní někdy, budu rád za alternativu pro samsung..

Upraveno uživatelem miliusportos
  • Like 1
Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, AndyAaron napsal:

Snazne te prosim zustan u Androidu a prestan tohle vlakno spamovat. Pulka toho co pises jsou narky male holky a druha pulka nepravdy.

Spamuješ ty svou afektovanou reakcí, místo aby jsi napsal včem se konkrétně pletu, nebo co je jinak než píši, atd..Jako já si nedělám prdel, ani se nesnažím jednu značku před druhou vyzvednot a peníze neřeším, když to stojí stejně.Jen srovnávám s mého pohledu.A jestli existuje možnost, jak vyvolat v menu virtuální tlačítko zpět, tak sem sním.A jestli se pletu s ofiko prodejnou Apple, tak mě oprav já ale četl, že ofiko apple jsou obchody aplle store a ne istore ve kterým maj jen rok záruku a nejsou spřihlé s apple stránkama, narozdíl od samsung prodejnám.Takže jestli něco máš, můžeš poradit, objasnit, poučit..

• Like 2
Odkaz ke komentáři

To jsem se snazil na zacatku. Ptal jsem se na konkretni uzivatelske pripady pouziti. Ale misto toho tu byla jen snuska narku co tam nejde a jak je vsechno spatne. Vypichnu si samozrejme co se mi hodi, treba ze fotak na Applu neumi zoom. Umi.

Android je system pro techniky a geeky vytvoreny techniky a geeky. Je nabuseny funkcemi a muzes si tam delat co chces. Apple spoustu veci neumi nebo zamerne neumoznuje. Nejde tam totiz o funkce, ale o uzivatelskou zkusenost a privetivost. Jde na veci proste z uplne jine strany.
S kazdym systemem se clovek musi naucit pracovat a castecne se mu prizpusobit, to uz jsem psal vys. Android ti vyhovuje, tak proste u nej zustan a usetri nas tady.

• Like 4
  • Dát hlas 4
Odkaz ke komentáři

před 4 hodinami, miliusportos napsal:

i když v pc ty fotky vypadaj průměrně ale to i ze samsungu

Tady by možná pomohl lepší monitor.

před 13 minutami, miliusportos napsal:

A jestli existuje možnost, jak vyvolat v menu virtuální tlačítko zpět, tak sem sním.

Nevím co konkrétně máš na mysli, nějak se v tom ztrácím, ale co zkusit tohle?

https://support.apple.com/cs-cz/guide/iphone/iph96b21954/ios

• Like 1
Odkaz ke komentáři

před 4 hodinami, YPO napsal:

Nevím co konkrétně máš na mysli

To chápu... někteří lidí to dobrovolně používají i dnes 😄 pro připomínku starých časů přikladám obrázek 🤣

objasnit

Je úplně jedno, kde to koupíš, teoreticky i prakticky, máme tady něco jako občanský zákoník, který upravuje odpovědnost za jakost při převzetí a záruku za jakost... 😀

poradit

Osobně si myslím, že jediné, pro tebe fungující, řešení, je prodat stávající telefon. Když počkáš do konce ledna, můžeš vzít řadu S25, která bude mít po letech a napříč celou řadou zase použitelný SoC (ano, konečně bez tragických Exynosů), ale co se focení týče - jen a jen špatné zprávy, v podstatě opět zrecyklují stávající foto sestavení (už asi třetí rok v řadě), takže ty nůžky mezi iPhony/Pixely/high end Čínou budou rozevřené zase o něco víc (doufat v update, který doručí dobrý postprocessing je marná naděje, poslední rok to úplně vypustili, musel bys jít cestou dobrého gcam portu).

poučit

Zkus si v klidu projít aspoň pár stránek tohoto vlákna. Pravděpodobně zjistíš, že na věcné dotazy padají věcné odpovědi. Pokud ti nevyhovuje debata bez adjektiv, do které vstupuješ s pozicí "je to celé na piču a vy jste čuráci", doporučuji zavřít internet, navštívit značkovou prodejnu Samsung, rituálně zničit iPhone, dotknout se trávy, věnovat se něčemu smysluplnějšímu.

Ber nebo nech být.

LGG2-scaled.jpg

zapomenuté foto
  • Like 1
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

nooo borci, to je přesně vono🔙, tohle potřebuji a nejsem sám.Zoom umí lépe samsung a někdy se celkem hodí ale ten bych oželel, úplňku mám už plnou galerku,ale ještě teda stále nevím, jak to má ta značka stím zastoupením ale i tak díky za těch pár faktů..Jinak já jsem tady nikoho neurazil, nikomu nic nevyvracím, nikoho nehaním a žádnému názoru se tu nevysmívám,a předem jsem to adoroval v mém prvním příspěvku zde, kde jediné negativní emoce ve mě vyvolalo ovládání přístroje a dvě zkušenosti s  obchodem, co se snaží tvářit jako apple store..A do debaty zde, jsem vztoupil tak, že jsem projevil pochopeni s kolegou ,,Milošem",pak popis toho co sere mě, co bych ocenil a co maj lepší(subjektivně samozřejmě), takže je to jen částečně na piču a né celé na piču, jak píše ,,stosi", a rozhodně,né že jste tady čuráci, jak píše .Vůbec nechápu, jak jsi na to přišel, nebo proč tak vztahovačně, Stosi???Já už se na nic ptát nebudu a dokud si nekoupím novej iphon, tak jsem vztupovat do debaty nebudu.Hlavně klid borci😘

• Like 3
Odkaz ke komentáři

před 10 hodinami, miliusportos napsal:

Zoom umí lépe samsung a někdy se celkem hodí ale ten bych oželel, úplňku mám už plnou galerku

Nikdo aktuálně neumí pořádný zoom, telefon není mikroskop ani dalekohled. Samsung podvádí pomocí AI a rozmazaný měsíc dokresluje pomocí natrénovaných dat. Je to jen marketingový podvod, tak tady prosím zbytečně nedělej flame.

Odkaz ke komentáři

před 13 hodinami, Fester napsal:

Co mě mrzí je, že jsem si v listopadu koupil AW a od té doby mechaniky po mnoha letech smutně spinkají v krabičce. Fakt mě ta provázanost systému s telefonem baví. 

Taky jsem něco podobného zkoušel, ale nakonec jsem se vrátil ke klasickým hodinkám, protože nechci být stále online jak robot. Až zjistím, že někdo volal, zavolám zpět, až budu chtít si přečíst zprávu, tak si ji přečtu. K tomu ale člověk dojde věkem :)

• Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři

Jako ono to funguje dobře, záznam fyzické aktivity, provázání s notifikacemi, buzení vibracemi... Ale taky sběr osobních dat, ztráta soukromí a závislost.

Já sám to teď v sobě hodně řeším, ale asi už tuším, že z tohoto kolotoče chci vystoupit a zbavit se závislosti na sběru dat, sledování aktivit a neustálém dobíjení. To, co píšeš o zprávách, už dělám dávno, ale ten tik, když zavrčí hodinky a mozek stočí zrak na displej, aby rychle přečetl zprávu a vyhodnotil, jestli je do další spam, nebo dcera na vocapu s další zbytečnou fotkou...

Odkaz ke komentáři

Prespokladam, ze ty notifikace jde vypnout, ne?
Ja treba pouzivam Garmin hodinky a notifikace na zpravy je to prvni, co jsem vypnul. By me z toho jeblo, na to mi staci telefon. Na druhou stranu upozorneni na hovor mam zaple a to je sikovna vec.

Odkaz ke komentáři

Dotaz:

Mám Mac mini, který po dokončení čumění na internety vypínám. Protože sem paranoidní, tak se včetně dalších věcí na noc odpojuje automaticky od el. proudu spínatelnou zásuvkou.

Poslední čtyři dny se po nahození objeví na přihlašovací obrazovce datum 1. dubna a čas 0:00.

Po přihlášení se všechno srovná a funguje standardně.

Jediné co mě napadá, že v tom je zálohovací baterie, která je už v hajzlu. Je to tak?

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...