joXerus Odesláno 29. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2013 Poslední měsíce cítím stále větší potřebu pořídít si opět notebook. Nejdříve jsem přemýšlel nad něčím jako IBM/DELL s Win+linux, ale poslední dobou mě hodně zaujal právě Macbook.Cenově je to trochu jinde než klasický notebook, takže jsem přemýšlel i o starším kousku - máte někdo zkušenost s dlouhodobým provozem popř. s koupí jetého MB?Je tam něco, na co si vyloženě dát pozor?
sureshot Odesláno 29. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2013 dobry point jexerus, iphone bol u mna prvy krok, jednoduche zariadenie ktore ...jednoducho funguje..potom prisiel zvysok a stale ten isty pocit.
patriknapr Odesláno 29. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2013 Poslední měsíce cítím stále větší potřebu pořídít si opět notebook. Nejdříve jsem přemýšlel nad něčím jako IBM/DELL s Win+linux, ale poslední dobou mě hodně zaujal právě Macbook.Cenově je to trochu jinde než klasický notebook, takže jsem přemýšlel i o starším kousku - máte někdo zkušenost s dlouhodobým provozem popř. s koupí jetého MB?Je tam něco, na co si vyloženě dát pozor? Já mám macbook white tak 5 let a musím řict, že jsem s ním za tu dobu neměl ani jeden problém. Myslím, že právě hodnota apple produktů je i v tom, že tak rychle nestárnou. Takže já bych se staršího macbooku nebál.
m.n. Odesláno 29. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2013 Co se týče starších macbooků, můj první Mac byl právě bilý 13" Macbook někdy v roce 2007 a tehdy jsem ho kupoval na US Apple store jako Refurbished, tedy už měl asi něco za sebou. Dávno už jej sice nemám, ale vím, že dodnes spolehlivě slouží, ale ono se to bohužel asi nedá zobecnit, můžeš narazit i na vrak...
sureshot Odesláno 29. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2013 mna pomylilo len jedno, kolegovia maju macbooky pro, 13, 15, air.... vsetko, a kazdy robi viac ci menej to iste a nikto sa nestazuje a teraz co.
Bob Odesláno 30. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2013 Ja mam MB pro 13 mid 2009 a naprosto bez problemu, nemam duvod menit, kdyz jsem ho kupoval byl air slabej, ted bych se toho nebal, jsou uz slusne naslapany, do mb pro das vetsi disk pokud potrebujes vic uloznyho prostoru ...
sureshot Odesláno 30. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2013 pre pracovne ucely typu pouzivania Adobe CS5 a ext. monitory atd.. ostava Air este stale trochu v riskantnej zone.(konektivita, pevne umiestnenie komponentov, nemoznost pripadneho upgrade niektorych z nich atd.)ale ano uz su to hodne naslapnute stroje ako vravis.MBPro tam nie je riziko ziadne. Akurat nie je tak prenosny a tak lahky.
schipe Odesláno 30. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2013 pre pracovne ucely typu pouzivania Adobe CS5 a ext. monitory atd.. ostava Air este stale trochu v riskantnej zone.(konektivita, pevne umiestnenie komponentov, nemoznost pripadneho upgrade niektorych z nich atd.)ale ano uz su to hodne naslapnute stroje ako vravis.MBPro tam nie je riziko ziadne. Akurat nie je tak prenosny a tak lahky. Je tezke se rozhodnout, kdyz jsou potreby proti sobe. Ja si prosel cestu nasledovne - cerny macbook 13", macbook 13", macbook pro 13" a ted macbook air 11". Na svoji dobu byly vzdy super vykonne, skvely soft i pekny design. Ale proc mam ted macbook air 11" je jednoduche. HMOTNOST a VELIKOST. V praci pres den pouzivam monitor. Pokud delam cely den doma, tak mam taky monitor. Na cesty super. Kdyz nejsi rozhodnuty, mel bych pro Tebe jeden tip. V Istyle maji zajimavou podporu prodeje. Pokud nejsi rozhodnut, ktery ntb, tak si muzes v Istyle ntb pujcit. Samozrejme za uplatu, ale me mym kolegum to pomohlo. Ja uz si ntb pujcil od nich :-)
schipe Odesláno 30. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2013 Poslední měsíce cítím stále větší potřebu pořídít si opět notebook. Nejdříve jsem přemýšlel nad něčím jako IBM/DELL s Win+linux, ale poslední dobou mě hodně zaujal právě Macbook.Cenově je to trochu jinde než klasický notebook, takže jsem přemýšlel i o starším kousku - máte někdo zkušenost s dlouhodobým provozem popř. s koupí jetého MB?Je tam něco, na co si vyloženě dát pozor? Obecne jsou apple produkty na vysoke urovni zpracovanim, designem i vykonem. Ale jako kazde zarizeni maji sve mouchy. Muzu mluvit pouze za nekolik druhu v 13" a 11". Cerny a bily macbook - problemy s plasty. Po otevreni odpadavaly kousky plastu na okrajich kolem klavesnice a touchpadu. Nemalemu mnozstvi velmi brzy odchazel HDD, vetsinou jeste v zaruce. Nesvitici oranzova ledka pri nabijeni.Prvni macbook hlinik - vypadavajici jednotliva pismena z klavesnice. Obcas nefunkcni kontrola stavu baterie na boku ntb. Nesvitici oranzova ledka pri nabijeni.Macbook pro - zde jsem nezaznamenal jediny problem s hw. Ani moji kolegove. Macbook air - taktez bez problemu. Mluvim za cca. 40 lidi, kteri u nas ve firme jiz nekolik let pouzivaji apple produkty. Co hodne mluvi pro apple je user friendly mac os, ktere vychazi z unixoveho systemu. Oproti windows je hodne stabilni, dlouha vydrz na baterie a obecne jsem, krome vyse vypsanych veci, nevidel ntb na reklamaci. Vsechny ntb, ktere byly u nas ve firme jeste slouzi u zamestnancu na nizsich postech pripadne u nekoho doma. Starsiho Apple ntb se neboj!
dknespl Odesláno 30. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2013 Je tam něco, na co si vyloženě dát pozor? Rozmysli si co používáš za aplikace a zda existuji i na OS X. Virtuálka nebo dualboot s Windows určite jde, ale není to úplně ono, trvá to než to nastartuje nebo to žere pamět. Drobné problémy jsou též s MS Officem, nejdou otevírat některé vkládané objekty a ve web browseru je problém s applety a IE specifickými věcmi, třeba podpora certifikátu u bankovnictví České spořitelny. To jsou věci co vyžadují spustit IE nebo např. Word pod Windows virtuálkou. To jsou všechny problémy co jsem za pár let s Macem našel. Jinak jedině chvála.
schipe Odesláno 30. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2013 schipe velke DIKY za oba komenty! Konecne jsem nasel tema, kde muze promluvit moje zkusenost a znalost produktu ;-) Budu rad, pokud alespon trosku nekomu moje poznatky pomuzou. Jeste k Istyle. Sluzbu nenabizi standartne, ale pres manazera prodejny a jen v nekterych. V Brne je to jenom Vankovka a v Praze bohuzel netusim. Pokud reknou, ze takovou vec nenabizi, nenechat se odradit!
quest987 Odesláno 30. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2013 Ja osobne bych to videl na MBP 13 misto mechaniky dat ssd disk. Na ssd disku mit system a na klisickem hdd data. Toto mi pak prijde jako idealni stroj. Sam tak uvazuju o upgradu stavajiciho MBP 13 tusim late 2010, plus si chci pridat ramku na 8gb.
sureshot Odesláno 30. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2013 kolega sa chcel zbavit svojho 2009 MBPro, hodil tam 8gb ramky, SSD s velkou spokojnostou stopol predaj.
quest987 Odesláno 30. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2013 kolega sa chcel zbavit svojho 2009 MBPro, hodil tam 8gb ramky, SSD s velkou spokojnostou stopol predaj.Pokud nekoukas po fungl novem stroji mrkni na macforum.cz objevuji se tam mbp za zajimave ceny.Ted v praci jedname s nasim nakupem o tom jake ceny nasadit na demo kusy macu z roku 2011
sureshot Odesláno 30. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2013 dik za tip, ono mne je to prakticky jedno ci kupim novy alebo starsi,islo mi hlavne o rozhodnutie medzi AIR a MBPRO 13, pre moje pracovne potreby.teraz mam jasno a idem hladat nejake miesto alebo osobu pre zakupenie
quest987 Odesláno 30. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2013 Plus nejake macbooky byly v prodejni sekci
panedge Odesláno 30. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2013 Jdi do PRO. Air to sice asi zvládne, ale nebudeš z toho po čase šťastnej. Přece jen je to komp stavěnej pro mobilitu s co nejmenšíma nárokama na spotřebu.Doporučuju MB Pro 15"/2,6 GHz se 16GB RAM a klidně bez Retiny. Jsou tam dvě grafický karty, který se ti taky hoděj. Pokud máš zbytečnejch 17 klacků, tak si retinu dopřej, ale za to se dá pořídit spousta jinejch věcí Tak jsem si to nakonfiguroval a vysla mi cena 62 tisic,bez retiny a 8GB RAM.To je dost.
Pavlucha Odesláno 30. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2013 Tak jsem si to nakonfiguroval a vysla mi cena 62 tisic,bez retiny a 8GB RAM.To je dost.Není to málo ... to je u Apple celkem běžný, ale zase to bude fungovat X let bez problémů. Otázkou zůstává, jak moc to využije/potřebuje.Nejsem applefanatik, ale nedokážu si představit, že bych dělal svou práci na něčem jinym.
montemar Odesláno 30. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2013 tak se mi zda, ze 6.1 fakt trochu poresil spotrebu. normalne touhle dobou uz vybito /od rana/, dnes tam mam jeste 35%... jo a jdou mazat pisnicky primo v mobilu, to je taky fajn
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se