panedge Odesláno 13. září 2014 Nahlásit Odesláno 13. září 2014 Tak nejako znesie sa to aj s pytonakmi v sandaloch a umastenym trikom s jeblym napisom.Je to proste draha imidzofka,ktera ale vyborne funguje,neco jako Grand Seiko
Petr77 Odesláno 13. září 2014 Nahlásit Odesláno 13. září 2014 YPO: dej si kousek cokolady, kdyz je dnes ten Mezinarodni CokoDen a bud trochu vlidnejsi...noa proč nám cpeš své osobní pocity ? co bude horší ? co bude pokračovat dál ?...... tvoje nasranost na přístroj ? ...... OK ...to je tvůj boj....... je to prostě přístroj, kterej se může vykurvit stejně jako pračka, kafemlejnek, nebo vibrátor ..... přístroj ... chápeš ? .....
M10 Odesláno 13. září 2014 Nahlásit Odesláno 13. září 2014 noa proč nám cpeš své osobní pocity ? co bude horší ? co bude pokračovat dál ?...... tvoje nasranost na přístroj ? ...... OK ...to je tvůj boj....... je to prostě přístroj, kterej se může vykurvit stejně jako pračka, kafemlejnek, nebo vibrátor ..... přístroj ... chápeš ? .....nechci se dohadovat, mluvil jsem o přístroji . Nezlob se na mě, ale přístroj, který není schopen se oproti ostatním komunikačním přístrojům připojit přes bluetooth s jiným přístrojem, než s applem, není asi úplně pro každého člověka. O ostatních nastaveních a nedostatcích (absence možnosti stahování a ukládání z jiných, než itunesových zdrojů) a nemožnosti připojit usb , microsd atd ani nemluvím. Samozřejmě mně napíšeš, že na vše se dají sehnat a stáhnout utility, ale kdo si myslí, že změnou operačního systému (čili že si pořídím apple) se nic neděje a bude k němu zařízení přívětivé jako jiné operační systémy, může být velice rozčarován... nic víc v tom není. Prostě apple není pro každého, i když se tak tváří. Peace?
Tondaa73 Odesláno 13. září 2014 Nahlásit Odesláno 13. září 2014 Pište si co chcete, stejně si tu šestku koupím...
Návštěvník YPO Odesláno 13. září 2014 Nahlásit Odesláno 13. září 2014 nechci se dohadovat, mluvil jsem o přístroji . Nezlob se na mě, ale přístroj, který není schopen se oproti ostatním komunikačním přístrojům připojit přes bluetooth s jiným přístrojem, než s applem, není asi úplně pro každého člověka. O ostatních nastaveních a nedostatcích (absence možnosti stahování a ukládání z jiných, než itunesových zdrojů) a nemožnosti připojit usb , microsd atd ani nemluvím. Samozřejmě mně napíšeš, že na vše se dají sehnat a stáhnout utility, ale kdo si myslí, že změnou operačního systému (čili že si pořídím apple) se nic neděje a bude k němu zařízení přívětivé jako jiné operační systémy, může být velice rozčarován... nic víc v tom není. Prostě apple není pro každého, i když se tak tváří. Peace?všechno je otázka priorit .... měl sis o tom něco přečíst než sto koupil ..... je to platforma pro blbce ..... pro to ho mám rád a se mnou celá severní amerika
M10 Odesláno 13. září 2014 Nahlásit Odesláno 13. září 2014 všechno je otázka priorit .... měl sis o tom něco přečíst než sto koupil ..... je to platforma pro blbce ..... pro to ho mám rád a se mnou celá severní amerika...ano ano. Souhlasím ,ale kolega Petr77 zřejmě stejně jako já, prostě zakoupil, aniž by tušil...a teď je trochu rozčarovaný. Protože holt nejsme severní amerika (díky bohu).A už dám pokoj (já proti jabkům nic nemám, jen jsem soucítil s kolegou, který se zřejmě cítí zaskočený nesmyslností applí politiky ).
Hasňa Odesláno 13. září 2014 Nahlásit Odesláno 13. září 2014 No, celá Severní Amerika to nebude. U mobilu jsem viděl číslo 40 a u počítačů 13 procent. Celá Amerika to prostě není. I když podíl iPhone mezi mobily je ohromný, o tom žádná, pořád je to minorita.
Návštěvník YPO Odesláno 13. září 2014 Nahlásit Odesláno 13. září 2014 páč ve statistice nejsou indijáni .... minorita
Radek124 Odesláno 13. září 2014 Nahlásit Odesláno 13. září 2014 (upraveno) 2Petr77, M10: Jestli Vás to uklidní pánové, stejně blbý pocit mívám i u nejailbreaknutých Androidů - ale popichování stranou, to teď nikomu nepomůže: Předpokládám že změnu jazyka v iOS už Petr úspěšně zvládnul, neustálé obnovování z neexistujících "správných" záloh jen vrací problém zpět. Co se týče aplikací stahovaných z iTunes, těžko říct v jakém okamžiku se rozhodly že uživatel je uzenáč, ale: Na úvodní obrazovce desktopových iTunes sjeď úplně dolů a ve sloupečku "Manage" vyber "Change Country" - to by mělo nastavit předvolbu stránek pro nově nabízené/stahované věci (lze používat i dočasně, třeba když k aplikaci chybí české recenze). V menu otevři Obchod|Zobrazit účet (bude to chtít iTunes heslo) a v "Apple ID Summary" si zkontroluj (a případně oprav) "Country and Region" na "Czech Republic". Vše sesynchronizovat - a pokud na jabku není opravdu nic důležitého a bude se to tvářit "zatvrzele" (iOS7 nepoužívám), tak udělat tovární Reset a po úvodním výběru systémového jazyka to znovu aktivovat jako nové zařízení (neobnovovat ze zálohy).Minimálně pro nové nákupy už by vše mělo být OK. Stažené aplikace s nevhodnou jazykovou verzí vymaž z knihovny iTunes i z iPadu (u placených kde víš že existuje i česká verze si nejdřív zkus nechat vrátit prachy) a postahuj si vše znova a správně. Pozor, některé aplikace/hry můžou mít svá vlastní (i jazyková) nastavení uložená buď na internetu a nebo v extra ovládacích panelech, ty je pak potřeba dořešit individuálně. Každopádně oproti logice panákova obchodu nevidím žádný zásadní rozdíl (vlastně jo - Google vrací prachy jen 2 hodiny od prvního nákupu), beztak všichni opisujou od všech. PS - Co se týče lamentování nad Bleutooth a SD:U modrozuba jde od historicky o záměrné omezení profilů kvůli tehdejšímu DRM u hudby, podobně ořezaný seznam profilů má dnes v driverech i spousta laciných BT adaptérů na PC (vše je jen o software a platbách).Na SD karty a USB klíče jsou za pár kaček čtečky - a minimálně fotky z foťáků z nich přečíst jde. A po tom kolik scíplých čínských MicroSD-HC karet (které se lakotní useři snažilo používat jako disky) mi v poslední době prošlo rukama můžu s odstupem času jen říct: Dobře že se na ty dreky Apple u iOS vyprdl. PC mi taky nepřečte kazety z osmibita... Upraveno 13. září 2014 uživatelem Radek124
exBURN Odesláno 13. září 2014 Nahlásit Odesláno 13. září 2014 Já nevím. Donesl jsem domů iphone, vybalil z krabice a od te doby pouzival. Pak jsem domesl maca a od te doby pouzival. Zadny jailbreak, zadne romky nic. Nic nekradu, vse kupuju a vsechno funguje a nic mi nechybi tak fakt nevim. U telefonu budiz ale u meca fakt nevim co lepsiho koupit
dubon Odesláno 13. září 2014 Nahlásit Odesláno 13. září 2014 (upraveno) 2Petr77: Peto co se tyka wifi muzes vyzkouset jednu drobnost, ktera casto v podobnych problemech pomuze. Vlez do nastaveni routeru a dale do nastaveni wifi. Ta vysila na urcitem kanalu. Pokud je zaskrtnuta volba kanalu automaticky nebo vyssi nez 10 zmen to na cislo kanalu nizsi, treba 7. Nektere wifi ruznych zarizeni maji s vyssimi kanaly problemy. Upraveno 13. září 2014 uživatelem dubon
Petr77 Odesláno 13. září 2014 Nahlásit Odesláno 13. září 2014 Ahoj Radku. Moc diky za vecny a prinosny prispevek, vse dle popisu zitra zkusim. Z fleku bys mohl strcit do kapsy i toho chlapika, co se mnou vedl hodinovy telefonat z Apple podpory /co chvili se odmlcoval a konzultoval/. Jinak jsem ten dotaz vznasel, jako "prosbu o radu". Zadne opevovani, nebo popichovani... na to nemam gramotnost ani applovskou a ani androidovskou. Ipad jsme poridili pro teenagera, uz se to nedalo poslouchat . No a ja jsem ted chte-nechte nucen, abych pomohl s nastavenim a resil neduhy. Jeste k tomu bluetooth. To, ze defaultne bluetooth maka jen s klavesnici, sluchatky, repro, apod., to mne v patek rekl na podpore chlapik od Apple, ale ze se pry da stahnout aplikace, kde se pak BT propoji i s jinym zarizenim /kdyz chci treba z nechytreho telefonu poslat do iPadu pres BT nejakou fotku, apod./. Nazev te aplikace bohuzel nevedel, proto jsem se ptal v tom puvodnim dotazu/prosbe. Jeste jednou diky, pripadne bych se ozval pres SZ (ale pokusim se s tim uz neotravovat). Petr 2Petr77, M10: Jestli Vás to uklidní pánové, stejně blbý pocit mívám i u nejailbreaknutých Androidů - ale popichování stranou, to teď nikomu nepomůže: Předpokládám že změnu jazyka v iOS už Petr úspěšně zvládnul, neustálé obnovování z neexistujících "správných" záloh jen vrací problém zpět.......PS - Co se týče lamentování nad Bleutooth a SD:U modrozuba jde od historicky o záměrné omezení profilů kvůli tehdejšímu DRM u hudby, podobně ořezaný seznam profilů má dnes v driverech i spousta laciných BT adaptérů na PC (vše je jen o software a platbách).Na SD karty a USB klíče jsou za pár kaček čtečky - a minimálně fotky z foťáků z nich přečíst jde. A po tom kolik scíplých čínských MicroSD-HC karet (které se lakotní useři snažilo používat jako disky) mi v poslední době prošlo rukama můžu s odstupem času jen říct: Dobře že se na ty dreky Apple u iOS vyprdl. PC mi taky nepřečte kazety z osmibita...
Radek124 Odesláno 13. září 2014 Nahlásit Odesláno 13. září 2014 Ad WiFi: nemusí jít ani o "vyšší kanály" (mac mini umí v pohodě i 3,5 GHz), jako o to že klasické 2,4GHz frekvence s překrývajícimi se kanály bývají čím dál tím víc nepoužitelné kvůli kolizím s okolními sítěmi a kvůli neochotě, lenosti a lakotě userů s tím cokoliv dělat. Jestli spojení padá po připojení jiného zařízení, stálo by za kontrolu i přidělování adres na routeru - a pokud už (třeba kvůli vyschlým čínským kondenzátorům) nestíhá, tak ho vyhodit...
Petr77 Odesláno 13. září 2014 Nahlásit Odesláno 13. září 2014 Ja taky nevim. Rozbalili jsme iPad, zaregistrovali, vytvorili ucet + Apple ID. Chyba asi byla, ze tato prvotina probehla v zahranici a ted to mixuje vse s italstinou. V nastaveni je ta lokalizace CZ uplne na tuty v poradku. O jailbreaku jsem nic nepsal a o romce taky nic (s jednou Romcou jsem ale chodil do skoly:). My taky nic nekrademe, kupujeme... Rano vse zkusim, dle Radkova navoduJá nevím. Donesl jsem domů iphone, vybalil z krabice a od te doby pouzival. Pak jsem domesl maca a od te doby pouzival. Zadny jailbreak, zadne romky nic. Nic nekradu, vse kupuju a vsechno funguje a nic mi nechybi tak fakt nevim. U telefonu budiz ale u meca fakt nevim co lepsiho koupit
Petr77 Odesláno 13. září 2014 Nahlásit Odesláno 13. září 2014 Doma je to OK. Mel jsem na mysli WiFi na verejnych mistech, nebo v patek u souseda. Kazdy se tam chytil a nas iPad donekonecna vyhledaval a pak napsal, ze nelze pripojit...2Petr77: Peto co se tyka wifi muzes vyzkouset jednu drobnost, ktera casto v podobnych problemech pomuze. Vlez do nastaveni routeru a dale do nastaveni wifi. Ta vysila na urcitem kanalu. Pokud je zaskrtnuta volba kanalu automaticky nebo vyssi nez 10 zmen to na cislo kanalu nizsi, treba 7. Nektere wifi ruznych zarizeni maji s vyssimi kanaly problemy. Jak pisu vyse, tak domaci WiFi je ok a jinde to asi neovlivnim. Me spis Radku drzi myslenka, zda nemame vadny kus (to tady samozrejme nezjistime). Ten jazyk snad zitra vyresim, dle Tveho navodu, ale pak blbne ta WiFi a uz se to stalo na ctyrech ruznych mistech a obcas se sekne i otaceni/rotace displaye. Neda se spustit nejaky test, kde se vyhodnoti funkcnost vyrobku, aniz bych to posilal na mesic nekam do servisu???Ad WiFi: nemusí jít ani o "vyšší kanály" (mac mini umí v pohodě i 3,5 GHz), jako o to že klasické 2,4GHz frekvence s překrývajícimi se kanály bývají čím dál tím víc nepoužitelné kvůli kolizím s okolními sítěmi a kvůli neochotě, lenosti a lakotě userů s tím cokoliv dělat. Jestli spojení padá po připojení jiného zařízení, stálo by za kontrolu i přidělování adres na routeru - a pokud už (třeba kvůli vyschlým čínským kondenzátorům) nestíhá, tak ho vyhodit... Nemam tucha a ani to neni muj terminus/technicus. Mel jsem jen dotaz na jazyk, WiFi a bluetooth...Co to je appli politika?
dubon Odesláno 13. září 2014 Nahlásit Odesláno 13. září 2014 Ad WiFi: nemusí jít ani o "vyšší kanály" (mac mini umí v pohodě i 3,5 GHz), jako o to že klasické 2,4GHz frekvence s překrývajícimi se kanály bývají čím dál tím víc nepoužitelné kvůli kolizím s okolními sítěmi a kvůli neochotě, lenosti a lakotě userů s tím cokoliv dělat. Jestli spojení padá po připojení jiného zařízení, stálo by za kontrolu i přidělování adres na routeru - a pokud už (třeba kvůli vyschlým čínským kondenzátorům) nestíhá, tak ho vyhodit...To samozrejme nevylucuji nicmene setkal jsem se s tim i na mistech kde zadne ruseni nepadalo v uvahu. A konkretne slo treba o iPad mini. Na verejnych mistech to samozrejme neovlivnis.
salad Odesláno 13. září 2014 Nahlásit Odesláno 13. září 2014 Já nevím. Donesl jsem domů iphone, vybalil z krabice a od te doby pouzival. Pak jsem domesl maca a od te doby pouzival. Zadny jailbreak, zadne romky nic. Nic nekradu, vse kupuju a vsechno funguje a nic mi nechybi tak fakt nevim. U telefonu budiz ale u meca fakt nevim co lepsiho koupitMusím souhlasit s exBURNEM. Přechod trochu bolí, ale vyplatí se. V duchu se směju ženě když se vzteká nad zaseknutým androidem v mobilu nebo nad spouštějícím se noťasem s Wind....a .
Radek124 Odesláno 13. září 2014 Nahlásit Odesláno 13. září 2014 Značkový servis Apple pokud vím rozhodně netrvá měsíc - diagnostika se dělá na počkání, v případě opravy jde dle dostupnosti dílů o dny, zatímco u iPhonů/iPadů se záruka přednostně řešívá spíš stylem "kus za kus". Nějaké hospodské/cizí WiFi "kde to všem kolem jede" bych ale fakt neřešil - klidně může jít o potíže s dynamickým přidělováním adres, které jako host prostě nemáš šanci ovlivnit - stejně jako nezjistíš kolika ostatním "to zrovna nejede". Pokud nemáš problémy s připojením doma/v práci/na chajdě/v síti s vlastním mobilem, není důvod k trápení se servisem. Ad otáčení dipleje: nemáš funkci přepínače na boku máš přepnutou ze "ztišit" na "zámek otáčení" - a pokud ano, nebyl v "zamčené" poloze a nebo někde na půli cesty? Jinak na data senzoru nereaguje systém, ale až konkrétní aplikace - ne každá její fáze musí podporovat všechny orientace - a než tato vůbec zareaguje, musí být plně načtená. Funkčnost akcelerometru si snadno ověříš jakoukoliv aplikací která jej používá - třeba Clinometer HD (zdarma), Multi-Measures HD, nebo nějaký simulátoy autíček/motorek/letadel, kde celý iPad funguje jako volant/řídítka/knipl. Ad Jailbreak: Já ho zmiňoval ani ne tak souvislosti s jabkem (kde taky nemám potřebu) jako spíš s panákem, kde hromada funkcí bývá asiatem zakázaných/nedostupných/opomenutých - a na rozdíl od Apple, u většiny robotí produkce nehrozí že by časem přišel jakýkoliv oficiální upgrade.
Návštěvník maxigabrielg Odesláno 14. září 2014 Nahlásit Odesláno 14. září 2014 mne az tak nevadi, ze je moznost vyberu a ponukli nam aj velky model - uvidim, ako s tym budem zit v beznej praxi. ja dufam, ze by mi to nahladilo iPad Air - teraz pouzivam dva ( ceska a slov. simka) mobily 5s a iPad, ale vymenim to za jednu iPhone6 a jeden iPhone6 plus a skusim bez iPadu doma na fotky Mac Pro a vcelku spokojnost - len dost casto sa mi straca pripojenie mysi - pri praci ma to dost slusne rozculuje! Mate s tym niekto skusenost?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se