Player Odesláno 15. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2015 Dá se 4S downgradovat na iOS 7? Návodů na netu spousta, ale také jsem našel informace, že už to není možné. Nelze. Vždy jen po posledním updatu můžeš po určitou dobu, pokud to Apple povolí (tzv. dokud nižší verzi podepisuje), dowgradovat zpět na původní verzi iOS. Tzn. po vydání 8.1.1 můžeš zpátky na 8.1.0, ale po vydání a upgradu na 8.1.2 už lze pouze na 8.1.1. Obecně platí, že na iP4 je nejsvižnější poslední iOS 6xx, na iP4S pak 7xx. Pokud nepotřebuju poslední vychytávky, je lepší starší stroje neupgradovat.
adamo Odesláno 15. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2015 Abych citoval klasika - "Ku**y šikmooký". To mi chcete říct, že si kvůli neuváženému upgradu budu muset koupit nový telefon? Proč mám ten silný pocit, že se mnou někdo vy***ává...
Radek124 Odesláno 15. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2015 Bohužel adamo, je to tak - akorát ty "kurvy šikmooký" jsou v tom naprosto nevinně.Dneska bych klidně z fleku koupil 32-64GB pětku s iOS6 za cenu nové 5S - ale problém je že nové už nejsou, v "reklamovaných a vyměněných za nové" už je bez výjimky přiteplená sedmička (nedávno na mě jeden mamrd ze Zlína dokonce zkoušel, že "zafóliovanou krabičku před prodejem nemůže otevřít") - a kupodivu všichni co se zbavují ojetých měli ten samý nápad jako ty, nejdřiv se sedmičkou a teď s osmičkou...
adamo Odesláno 15. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2015 Tak já nejsem tak ortodoxní jak ty :-) Mě iOS7 nevadil. 8 mi vadí, protože se telefon poměrně citelně zpomalil. A tak nějak se mi nelíbí, že když na něm dělám totéž co předtím, tak funguje stejně jako předtím, jenom pomaleji. V tomto případě bych byl raději, kdyby 4S z upgradu vynechali.
Radek124 Odesláno 15. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2015 No zas tak ultraortodoxní staromilec nejsem: Kdybych doteď po kapsách neopatroval čtyřku s iOS5, tak s IMHO hnusnější osmičkou na ošoupávajícím se 5S bych se taky nějak srovnal - furt by to pro mě bylo méně násilné než přechod na Android a nebo nedejbůh dlaždicovej paskvil od diletantů z Redmondu.Ale rozhodně nebudu frikulínská ovce, která se z vděčnosti za každou novou pastvu nechá znova a znova holit (záměrné úpravy vedoucí ke zpomalení odezvy, snížení výdrže a blokování nově přidaných i stávajících funkcí = nepřímý tlak na nákup nového železa, přestože staré ještě skvěle funguje a je kvalitněji vyrobené) a ještě bude hýkat blahem nad evidentními designovými nesmysly "by Mr Ive", který je po odchodu Jobse a Forstalla jak urvaný ze řetězu a s Cookovým posvěcením dělá jednu botu za druhou...
Player Odesláno 15. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2015 Studujem to uz par dni a uz som mal vybraty samsung potom som na nejakom fore objavil crucial m550 alebo mx100, ale dnes ma to zase taha k samsung. Kontretne Samsung 850 PRO 256GB, ma to 10 rokov zaruku pri zapise 40GB denne, coz u mna urcite nehrozi a je v podstate najrychlejsi. V par zahranicnych testoch ho velmi odporucaju. Nevím, nestudoval jsem to detailně, ale jestli jde o rychlost sekvenčního čtení/zápisu, tak to bych neřešil (třeba 500 MB/s). To se týká neustálého toku velkých dat - třeba RAM, grafika atd., ne disku, kam se data ukládají. Důležitá je hodnota náhodné rychlosti čtení.K té záruce, jak budeš po třeba 6 letech při reklamaci dokazovat, že jsi nepřekročil onen denní limit zápisu dat?
RomanP Odesláno 19. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2015 Mám dlouhodobý problém s odesíláním příloh na svém iMacu.Ten jsem koupil v roce 2010 s 10.6. Vadilo mi, že když někomu pošlu přílohy (jpeg fotky), zobrazí se mu přímo v těle mailu, nikoli jako přílohy.Vlezl jsem tehdy do nastavení a zaškrtl Windows-Friendly Attachments a myslím ještě další volbu a byl pokoj.Poté jsem iMac spokojeně používal dlouhý čas, dokud jsem neupgradoval na 10.9. tam už jsem to stejně jednoduše nerozchodil a dělal jsem vše možné.Dočetl se o prográmku Attachment Tamer a ten mi pomohl. Prostě fotky přetáhnu do okna mailu a jsou z nich přílohy.V sobotu jsem po delším váhání nainstaloval 10.10. a problém stále trvá. V tuto chvíli jsem v práci a nevím, jestli pomůže znovu nainstalovat Tamer určený až do verze 10.9. nebo nikoliv.Nevíte někdo, kde je zakopaný pes? Abych ještě upřesnil, chápu, že se vlastně problém týká především v jiných OS, ale změnu musím udělat na macovi, tam problém začíná. Jak na Android telefonech, tak i na Win se mi to zobrazuje v těle, ne jako příloha a v cílovém zařízení už to nezměním.Takový obrázek pak např. z těla mailu v práci nezkopíruju do složky pro další použití a to nemluvím o tom, že když se s fotkami hodiny a hodiny trápím, chci aby šli prohlížet 1:1 ve svém rozlišení. Stejně se chová i cokoliv s Androidem nehledě na použitý email klient, prostě jsou v těle jako tapeta a nic s nimi neudělám.
Bob Odesláno 19. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2015 Ale prece kdyz na tu fotku kliknes tak pak muzes dat ulozit jako a ulozis ji stejne jako prilohu? Ale taky mi to prijde k nicemu, v tom s tebou souhlasim
RomanP Odesláno 19. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2015 To právě vůbec nejde. Pravým kliknutím na fotku např v outlooku, se sice jako jediná volba nabídne "kopírovat", ale vložit to nikam nejde.Prostě se to kopírování nestane. Pokud bych si je chtěl uložit v telefonu a pak nějak překopírovat do notebooku, což už by bylo docela ortavný, nepochodím ze stejného důvodu. Snad by bylo řešením fotky zabalit a poslat v nějakém archivu. Nehledě na to, že třeba moje máma pak díky tomu zcela jistě neuvidí fotky vnuka, radši bych se z problému vysekal hned u příčiny. Doma kouknu co tam je nyní za volbu (friendly attachments) a pak kdyžtak zkusím napravit pomocí toho Tameru, pokud bude s 10.10 fungovat.
exBURN Odesláno 19. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2015 Já dávám pravým a zobrazit jako ikonu a nikdo si na druhe strane jeste nestezoval ale nevim jestli to je řešení
Moty Odesláno 19. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2015 V ramci dovolene jsem tuto hlásku mel v Itálii, Francii i Německu, jen Švýcarsko fungovaloCo s tim? Nemyslím si ze operátor poradíDiky
RomanP Odesláno 19. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2015 Já dávám pravým a zobrazit jako ikonu a nikdo si na druhe strane jeste nestezoval ale nevim jestli to je řešeníTo jsem zkusil a udělá to z obrázků opravdu ikony, jenže příjemce je vidí jen jako velmi malé náhledy. V nastavení mám tohle a nechápu jak to, že mi to s tím před lety na 10.6. chodilo bez problémů.
Player Odesláno 19. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2015 No, on totiž vůbec systém 10.6.8 byl nejlepší a nejrychlejší z OSX. Mám 10.9.5 a pořád na tu 10.6.8. vzpomínám. Hlavně na svižnost a funkčnost v Mailu, Texeditu a Náhledu. S těma příloha JPG je to fakt opruz. Ale z 10.9.5 posílám fotky a nastavením velikosti na původní a většinou s tím není problém. Mám pocit, že je nějaký rozdíl při přetažení přílohy a při vložení přes nabídku přidání přílohy.
Jeremy Odesláno 20. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2015 V ramci dovolene jsem tuto hlásku mel v Itálii, Francii i Německu, jen Švýcarsko fungovaloCo s tim? Nemyslím si ze operátor poradíDikyNastavení - mobilní data - Datový roaming ZAP, EU internet VYP
Moty Odesláno 20. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2015 je fakt, že sem měl zašktnutý obě, co tam dělá to EU internet? jinak díky za radu
Jeremy Odesláno 20. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2015 je fakt, že sem měl zašktnutý obě, co tam dělá to EU internet?jinak díky za raduEU internet je tam jen proto, aby nám nefungoval roaming, jiné využití jsem nenašel :-D
Tondaa73 Odesláno 20. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2015 Chlapi, co používáte na tvorbu html? Na PC jsem používal PSPad, a potřebuji něco podobného domů na Maca..... Dík za radu.
m.n. Odesláno 20. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2015 TextWrangler třeba, ale je toho hromada.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se